2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Göbek kordonu düştükten sonra yıkadım ben kızımı. Gittiğim 3 doktor da öyle söyledi. Kordon ıslanınca kurulasanda nemli kaldığında intihap yapabilir dedi. O vakte kadar ıslatılmış pamukla sildim tüm vücudunu. Kordon düştükten sonra doktor kontrol etti enfeksiyon yok duş aldirabilirsin dedi ve duş aldırdım. Tuz olayi cildini yakar o kadar hassas bir cildi var ki şu harici bir sey surmeyecegiz dedi.
Google de ve makalelerdede aynen senin yazdığın gibi yazıyor canım ama çevremdekilerin yarısı bebeğini yıkamış yarısı yıkamamış, burdaki gibi zıt görüşler kafamı karıştırdı.
İlk defa anne olacaklar için ne yapsam ne yapsam diye bunu düşünmemeli bence, bebeğin ilk doğduğu haftalar her 2 saate bir beslenmesi gerektiği gibi yıkanma olayında da net bir bilgi olmalıydı bence.
Zaten onu nasıl yıkıyacam ki ben minnacık ya🤭

Kızlar ya tokluk 1.saat 136 çıktı 2.saat 164 çıktı 🙄 Akşam yemeğimde brokoli çorbası+nohut+yoğurt+1 küçük tam buğday ekmeği yedim. Nerde yanlış yaptım acaba 😬
Benim diyetisyen kuru baklagillerinde sekeri yukselttigini soylemisti.O sebeple nohut fasulyeyi sinirli yiyorum.Ekmek zaten hic yok😕

Kızlar ya tokluk 1.saat 136 çıktı 2.saat 164 çıktı 🙄 Akşam yemeğimde brokoli çorbası+nohut+yoğurt+1 küçük tam buğday ekmeği yedim. Nerde yanlış yaptım acaba 😬
Canım yüksek çıkmasından ziyade 2. Saatin yüksek çıkması sorun bence onu bi sor doktoruna mutlaka.

Benim doktorum da 2. Saati daha cok onemsiyor,o sebeple artik 1. Saati olcmuyorum ikinci saati olcuyorum

Ben hiç ölçmüyorum uzun zamandır. Tabi vücudumdaki değişiklilerden anlıyorum, öyle böyle ilerliyoruz işte. Bi kaç gündür ortalama 45 dk yürüyorum. Doğuma yakın kış bastırırsa yürüyemem diye

Canım yüksek çıkmasından ziyade 2. Saatin yüksek çıkması sorun bence onu bi sor doktoruna mutlaka.
Kaç gündür iyiydi daha hiç 2.saat ilkinden yüksek çıkmamıştı. Sabah da açlık 114 çıktı yine yüksek.. Salı günü randevum var soracağım mutlaka canım

Benim doktorum da 2. Saati daha cok onemsiyor,o sebeple artik 1. Saati olcmuyorum ikinci saati olcuyorum
Ama ikinin birden düşük çıkması lazım canım sen iki birden düşük çıkıyor onu bildiğin için artık birinci saati ölçmeye gerek yok zaten

Kaç gündür iyiydi daha hiç 2.saat ilkinden yüksek çıkmamıştı. Sabah da açlık 114 çıktı yine yüksek.. Salı günü randevum var soracağım mutlaka canım
Bi sor bakalım canım bi de böyle yediklerini yaz bakalım ne yediğin günler böyle dengesiz çıkıyor demek vücudun tolere edemediği gıdalar var onları tespit etmek lazım

Bi sor bakalım canım bi de böyle yediklerini yaz bakalım ne yediğin günler böyle dengesiz çıkıyor demek vücudun tolere edemediği gıdalar var onları tespit etmek lazım
İyi fikir mesela nohutu soracağım mutlaka bir arkadaşımız da yazmış bakliyatlar çıkarıyor diye çünkü. Şu şeker durumlarını doğuma kadar sağ salim atlatsak da kafamız rahatlasa bi 😬🙏

Barbunya da yüksek çıkarıyor mesela şekerli olduğu için 😪 hele hele erişte aman Allahım normal makarnayı 10 a katlar 🥴
Yaa buzluk barbunya dolu 🤭 makarna da çok severim ya. Şu buğday unlu makarnalar masum mu acaba arada kaçamak yapsak🥴

Eyvah eyvah hiç bişey yiyemeyecek miyiz ya 🙄 ne zor işmiş gerçekten..
Kuzum benim diyetisyen çorba varsa ekmek yok diyor bide bana baklagil hiç vermiyor Şuan akşamları protein ağırlıklı besleniyorum tavuk/köfte/et bunlardan biri yanında bol salata ve ayran/yoğurt gibi buna rağmen 140/150falan çıkıyor 1. Saat tokluk 😞 ana çok hareket edersem 120/130lara düşüyor

Ben hiç ölçmüyorum uzun zamandır. Tabi vücudumdaki değişiklilerden anlıyorum, öyle böyle ilerliyoruz işte. Bi kaç gündür ortalama 45 dk yürüyorum. Doğuma yakın kış bastırırsa yürüyemem diye
Ben yürüdükçe kasılmalarım oluyor gibi bebek bi yere toplanıyor top gibi gevşemesi 30 saniyeyi falan buluyor sizlerde de oluyormu bu ya ?

Ben yikamayacagim vs dedim de sonra baktim olacak gibi degil. Dogduktan 1 gun sonra yikadik. 40 i çikana kadar her gun yikandi. Yani o tabaka faydali diyorlarda zaten hastaneden cikana kadar 1 gun bekliyor faydalanir.o zamana kadar.
Valla ben de göbeği düştüğü gün yıkadım 5.gün. Bebekler emdikleri için çok enerji sarfediyorlar yoruluyorlar terliyorlar bu seferde işlik pişik ne varsa oluyorlar 2 günde bir yıkadım sonra bebek kendine geldi yıkadıkça toparlandı ödemleri gitti. Bi de beb temmuzda doğurdum o sıcakta yıkanmasa çocuk sıcaktan tifo olurdu Allah korusun😂

Ben yürüdükçe kasılmalarım oluyor gibi bebek bi yere toplanıyor top gibi gevşemesi 30 saniyeyi falan buluyor sizlerde de oluyormu bu ya ?
Bu dediğin bende 20.haftadan beri oluyor bu aralar arttı hatta nst yaptırdım temiz çıktı muayene de temiz çıktı sanırım doğum yaklaştığı için yalancı sancılar olabiliyormuş bunlar canım. Yine de muayeneye gidip nst çektirenilirisn

X