2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar günaydın biraz önce çok sıkıldım lavaboya giderken burnum akıyor sandım hemen peçete kopardım sileyim dedim meğer kanıyormuş. Geçen gün birisi yazmıştı herhalde burun kanamasını. Bu haftalarda artıyormuş galiba ara ara oluyordu sanki birisi burnuma vurdu gibi kanadı. Geçti hemen devam etmedi ama.

Kızlar günaydın 💜 bebegin kıyafetlerini kurutma makinesine atıyor musunuz?
Günaydın herkese 🌸
Bebisler için kurutma makinesi almış biri olarak ben yünlüler hariç hepsini attım. Benim için toz olmaması çok önemli, ütülerken de kiyafetler mis gibi tertemiz idi. Hatta bebis kiyafetlerinden sonra kurutmaya koymadan kuruttugumuz bi kac parça yetişkin kıyafeti vardi, o zaman daha net gördüm ki heryer toz oluyor kıyafetler toz topluyor. Bu arada makinede koku veren bir kapsül vardi onu çıkartıp kuruttum

Kızlar günaydın 💜 bebegin kıyafetlerini kurutma makinesine atıyor musunuz?

Günaydın,

Ben eski kıyafetleri attım, mis gibi oldular. 1 günde hem yıkama hem kurutma hem ütünü işini hallettim.

Yeni aldığım bir kaç parçayı kıyamayıp atmadım, kuruması 2 gün sürdü 2 haftadır da dolap içinde ütülenmeyi bekliyor 😅 üstelik kaldırdıkça tozlar uçuşuyor. Son bir nakışlı isimli hastane çıkışı kaldı, onu da atmam sanırım bozulma riski olmasın diye

Günaydın,

Ben eski kıyafetleri attım, mis gibi oldular. 1 günde hem yıkama hem kurutma hem ütünü işini hallettim.

Yeni aldığım bir kaç parçayı kıyamayıp atmadım, kuruması 2 gün sürdü 2 haftadır da dolap içinde ütülenmeyi bekliyor 😅 üstelik kaldırdıkça tozlar uçuşuyor. Son bir nakışlı isimli hastane çıkışı kaldı, onu da atmam sanırım bozulma riski olmasın diye
Günaydın herkese 🌸
Bebisler için kurutma makinesi almış biri olarak ben yünlüler hariç hepsini attım. Benim için toz olmaması çok önemli, ütülerken de kiyafetler mis gibi tertemiz idi. Hatta bebis kiyafetlerinden sonra kurutmaya koymadan kuruttugumuz bi kac parça yetişkin kıyafeti vardi, o zaman daha net gördüm ki heryer toz oluyor kıyafetler toz topluyor. Bu arada makinede koku veren bir kapsül vardi onu çıkartıp kuruttum
Ben de kıyamayıp atmadım ama evdeki nemden bütün gece uyuyamadık 🙇‍♀️🙇‍♀️🙇‍♀️ Atıcam bundan sonra galiba 🙄

Evet canım yasak o yüzden doğumdan sonra kendime geldiğimde kardeşime yaptıracağım düzleştirici de alacağım saçım dümdüz olmasına rağmen ameliyattan sonra kendime geldiğimde keçe gibi olmuştu 😁
Bazı videolarda makyajlı görüyorum diye aklıma takıldı. Demekki onlarınki kalıcı makyaj 😅😅

Bende senin gibi deri birşey istiyordum ve beğendimde ama almak için geç kaldım, kardeşim t.c de 1-2 güne gelecek ve yetişmeyeceği için almadım.
Belki sende beğenirsin. Bozulacak bir ürün değil, uzun yıllar konforlu bir şekilde kullanılacak bir ürün gibi.
Bunu daha önce görüp favorilemiştm 😂 hatta fiyatının düşmesini beklemiştim,şimdi sen atınca farkettim düşmüş 🥳 Büyük ihtimal bu olacak 🙏

Bunu daha önce görüp favorilemiştm 😂 hatta fiyatının düşmesini beklemiştim,şimdi sen atınca farkettim düşmüş 🥳 Büyük ihtimal bu olacak 🙏
Bence çok güzel şık ve kullanışlı. Ben alamadığım için üzgünüm. Güle güle güzel günlerde kullan inşallah 🥰

Selam kızlar, ben de dün sterilize edilecek eşyaları sterilize edip koydum valize. 1 kabin boy bir de orta boy valiz hazırladım. Bir tane de acil durumlar için (hastaneye yatırma durumunda) çanta hazırladım. Benimkiler ikiz ve prematüre olacağı için emzik, biberon ,mama, süt sağma makinesi ve süt saklama poşeti de koydum. İlk çocuğuma emzik vermedim hiç ama bunlar ikiz ve prematüre olacağı için emziğin faydalı olacağını söylediler. İlk çocuğumda mama da hiç almadım, sezeryan oldum ve hemen sütüm geldi, sarılık da olmadı şükür. Şimdi ikiz olunca her şey daha farklı oluyor.

Kızlar yenidoğan bebek ne zaman yıkanmalı sizce?
Birde bu bal-tuz v.s olayları hurafe mi🙈😅? Tehlikeli gibi geliyor. İlk banyosu için özel bir su yada suya karıştırılan birşey varmı?
Göbek düştükten bir gün sonra yıkanmalı diye yazıyor ama göbek ortalama 10-15 gün sonra düşüyor, hiç yıkanmayıp o güne kadar ıslak pamukla mı silecez?

Birde bu bal-tuz v.s olayları hurafe mi🙈😅? Tehlikeli gibi geliyor. İlk banyosu için özel bir su yada suya karıştırılan birşey varmı?
Göbek düştükten bir gün sonra yıkanmalı diye yazıyor ama göbek ortalama 10-15 gün sonra düşüyor, hiç yıkanmayıp o güne kadar ıslak pamukla mı silecez?

Hastaneden çıkarken sıkı sıkı tembihliyorlar; aman göbeği düşmeden tıkamayın diye. Ama biz ilk çocukta göbek düşmeden yıkamıştık, çünkü 10 gün sonra filan düştü. Diğerinde de yıkamadık, bekledik. Hem bebelerin cildinde özel bir madde olduğu onun bebeğin cildi için faydalı olduğuna dair bir bilgiydi, hem de o kadar güzel kokuyordu ki.. o koku gitmesin diye 😊 hala bazen oğlumu koklayınca hatırlıyorum o kokuyu.. yine geç yıkarız diye düşünüyorum

Hastaneden çıkarken sıkı sıkı tembihliyorlar; aman göbeği düşmeden tıkamayın diye. Ama biz ilk çocukta göbek düşmeden yıkamıştık, çünkü 10 gün sonra filan düştü. Diğerinde de yıkamadık, bekledik. Hem bebelerin cildinde özel bir madde olduğu onun bebeğin cildi için faydalı olduğuna dair bir bilgiydi, hem de o kadar güzel kokuyordu ki.. o koku gitmesin diye 😊 hala bazen oğlumu koklayınca hatırlıyorum o kokuyu.. yine geç yıkarız diye düşünüyorum
E verniks tabakası silincede temizlenir. Ozaman silmememiz de lazım öyle mi? Ya terlerse falan.

Göbek düşünce canım, düşmeden evvel enfeksiyon riski var. Kırkı çıkana kadar saf su ile yıkayacağım ben. Sonra şampuana geçerim. Tuz, şeker, bal,pekmez sakın diyim yok ter kokmasinmis neymiş çok zararlı 😤

Canim 24 saat sonra su ile yikiyorsun. Evet onlar hurafe. Gobek de kizimda 5 gunde dustu. 10-15 gunde dusen hic duymadim. Max 7 gun. Yikayinca gobegi guzelce kurulayip alkol fisfisi oluyor, onu sikiyoraun zaten, hemen dusuyor ve temiz oluyor. Valla yikanmazsa cocuk bence enfeksiyon kapar. Zaten lohusa terlemesi, bebegin hastaneden getirdikleri, zaten dogmus yikanmamis... Yani dusunemiyirum...

X