- 9 Şubat 2022
- 892
- 1.516
- 28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şanslıyız ya benim doktorum da hem özelde görev yapıyor hem şehir hastanesinde perinatolog. Doğumu şehir hastanesinde yapacağım inşallahBenim doktor özelde ama fakulte hocası ya doğumlar vs fakültede oluyor o yüzden
Canım bende 29 dayım bugün benimde karnıma anlık bir ağrı girdi geçti. Ve akşama doğruda belim ağrımaya başladı bende koltuğa geçtim. Şimdi yatağıma yattım. Geçici oluyor bazen ağrılar endişelenme canım29.haftadan selamlar, kızlar bugün bir sey oldu adet sancısı gibi karnım ağrıyıp midem bulanmaya başladı derken o hafifledi acayip biR bel ağrısı başladı bu gece koltuğa gectim mecbur burada yatacağım. Ne olur birisi bende de oluyor çok normal desin
Canım ılık süt elma soda bunları deneyebilirsin yanma için. Rennie duo anlık iyi geliyorArkadaşlar bu mide yanması için evde yapabileceğim ne önerirsiniz? Gaviscon ya da rennie yok evde. Ama midem fena dün gece vardı, geçer diye düşünmüştüm. Şimdi su bile içerken rahatsız oluyorum.
Bana da doktorum doğuma kadar devam dedi canım. Nasıl bir sorun olabilir ki? Sezeryan olursa zaten tarih belli olacağı için bi sorun olmaz. Normal olsa da bence yine sorun olmaz. Sadece sancın vs oldu diyelim hastane çantanda iğne bulunmalı bence. Bazen doğum gerçekleşene kadar da 1-2 gün kalınabiliyor hastanede çünkü. Bi sonraki kontrolünde doktoruna bir danış bakalım ne diyecek. Çok sıkıntılı bir gen miydi senin pıhtılaşma olan genin?Kan sulandırıcı kullanan annelerrrrr Doktorum oksaparı doğumdan önceki güne kadar kullanacaksın demişti,şimdi beklenen bir doğum tarihi var tabiki de ama bebelerin çoğu o tarihte de doğmuyor ki,bi tek sezeryan doğumlarda netleşebilir önceki gün o da sürpriz yapıp bebek gelmeye kalkmazsa tabi şimdi bu durumda bi sorun olur mu ki diye düşünüyorum ve bu beni inanılmaz kaygılandırıyor.Sizin doktorlar bişi dedi mi bu konu hakkında ?
Benimde göğsümün altı acıyor büyüdüğü için mi bilmiyorum bebişte olabilir çok oturduğum zaman tahriş olmuş gibi acıyor emzirme sütyeni rahat oluyor canım ben 80 kullanıyordum 90 aldım rahat olsun diye e bebekte uyguna aldımKendine hala rahat bir sütyen bulamayanlar burda mı :) Ne denediysem olmadı. Göğsümün altında bir ağrı var (dr normal dedi) ve nefes darlığı çeker gibi oluyorum. Ne giysem sıkıyor sanki. Benim gibi olan ve çözüm bulan varsa yardım etsin lütfen
Bende evdeyken kullanmıyorum valla rahat oluyor öyleCanım benimde öyle ama normalde küçüktü zaten şuan şişti ben dar atlet giyiyorum üstüne sweatshirt rahat rahat geziyprum sütyen arada takıyorum
Ama dar kıyafette mecbur giyiliyor ondada rahat bir modelim var victoria secretten almıstım indirimde hiç acıtmıyor
Canım yapmak zorunda değilsin biz ilk diye çok heves ettik yaptık oda imkanın varsa yap ama çünkü herşey pahalanıyor bizde o yüzden yaptık hemde 2. çocuk düşünüyoruz geleceğe yönelik olarakta yapmak istedik dolap şifonyer bazalı yatak aldık. Ana kucağı ve beşiği Bi yakınımız verdi ama beşik ahşap beşik büyük ve sallanmıyor bizde anne yanı beşik aldık sürekli yanımızda olacaklar zaten ilk zamanlarda o yüzden. Bu şekilde yaptık canımKızlar herkese merhaba,ben daha oğlumun odasını filan kuramadım temel bazı ihtiyaçları aldım ama çok fazla eksiğim var.Şimdi kafamın karıştığı konu bebek hep yanımızda uyumayacak mı ona oda yapmamız şart mı şimdiden mesela?Siz nasıl oda yapıyorsunuz benim bir fikrim yok bu konularda doğrusu,bazıları zaten bebek yanında olacak oda kurma diyorlar ama buradaki bazı arkadaşlar perde halı yatak olayına girince bende heves ettim oda hazırlayan arkadaşlar resim atabilir mi bir fikir olur en azından,hazırlıkları herkes nasıl yapıyor mesela ilk kez anne olacaklar için bir fikir de olur mesela benim için
Herşey hallolur canım sıkma canını. Güzel düşün güzel şeyler olsun benimde ilk ve deneyimim yok Allah yardımcımız olsun inşallah geliriz üstesinden lohusa depresyonu herkes yaşamıyormuş zaten şimdiden kendini öyle şeylere kaptırma canım hiç gerek yokBende de tam tersi, şu an her şey çok kolay karnımda ne güzel uyuyor besleniyor ama az kaldı doğacak ve benim hiç deneyimim yok, doğunca daha yatağı yok dolabı yok hiçbişey alamadım evin tadilatı bitmedi şu an yerimiz yok diye, doğumu ve sonrasında lohusa depresyonu diyorlar mesela onları falan düşünürken panikle nefesim sıkışıyor bazen
Ben bostancı da 16 bin sezeryan + 2binde spinal toplam 18 dediler ama tabi martta ne olur bilmiyorum %50 falan zam gelmez inşallahSen ne kadar fiyat aldın. Birde bölgenden bölgeye şehirden şehire değişiyor. Mesela İstanbul’da Beylikdüzü’ndekş hastanede 18 bin ama Esenyurtta başka bşr özel hastanede 8 bin oluyor sezaryen. Bölgenin çok etkisi var burada canım.
Benimde yarın öğlen heyecan doruktaCumartesi kontrolümüz var bakalım prenses ne alemde
Canım zaten son haftalarda kontroller sıklaşacak normal doğumda olsa aşağı yukarı belli olur ben de oksapar kullanıyorum ama birşey demedi doktorum daha şimdiden düşünüp stres yapmaKan sulandırıcı kullanan annelerrrrr Doktorum oksaparı doğumdan önceki güne kadar kullanacaksın demişti,şimdi beklenen bir doğum tarihi var tabiki de ama bebelerin çoğu o tarihte de doğmuyor ki,bi tek sezeryan doğumlarda netleşebilir önceki gün o da sürpriz yapıp bebek gelmeye kalkmazsa tabi şimdi bu durumda bi sorun olur mu ki diye düşünüyorum ve bu beni inanılmaz kaygılandırıyor.Sizin doktorlar bişi dedi mi bu konu hakkında ?
Aynen öyleymiş napsın onlarda üzülüyorum bazen daracık yerde diyeEvet bende de şuan daha hafif ve yer değiştiriyor daha çok tekme yok yerleri daraldı bu arkadaşların sanırım
Sen devlette mi yapacaksın. Araştırmaya mı gidiyordun sankş çyle hatırladım bizim çalıştığımız hastaneler var elimin de benimde yıllarca ama hiç birisinde yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok. Tıp merkezi. Görsen dersin koca hastane ama yoğun bakımı yok. O yüzden ne kadar indirim yapsalarda yaptırmıyorum. Bir de doktorum dışardan gelecek o istediğimiz yere geliyor onun da maliyeti olacak tabikide :)) burada medicanadan fiyat aldım 40 bin dedi. Bana çok yakın 5 dk yürüme mesafesinde. Ocak ayında yeni zamlara göre yer araştıracağım doktorumlada günü belirleyeceğiz.Doğum ücreti yok
Hey maşallah Ocak ayında da sağlam bir zam gelecek diyorlar ben de onu bekliyorum 18 şimdi o zaman 25 e kadar çıkar herhalde. Bilmiyoruz şuan zam konusu memleketin gündemi haline geldi. Sürekli artışlar olacak sanırım bikaç ay sonra ara zamda yaparlar onun üzerine yine her şeye zam gelir yine. :)))Ben bostancı da 16 bin sezeryan + 2binde spinal toplam 18 dediler ama tabi martta ne olur bilmiyorum %50 falan zam gelmez inşallah
Görümcem ortaköyde oturuyor onun orda bi hastaneye sordum 36 dedi
Yok artık ya cidden suyunu çıkardılar 40 bin lira nedir 10 dk lik bir işlem ya Herkes soyguncu oldu resmen enflasyonu fırsat bilipSen devlette mi yapacaksın. Araştırmaya mı gidiyordun sankş çyle hatırladım bizim çalıştığımız hastaneler var elimin de benimde yıllarca ama hiç birisinde yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok. Tıp merkezi. Görsen dersin koca hastane ama yoğun bakımı yok. O yüzden ne kadar indirim yapsalarda yaptırmıyorum. Bir de doktorum dışardan gelecek o istediğimiz yere geliyor onun da maliyeti olacak tabikide :)) burada medicanadan fiyat aldım 40 bin dedi. Bana çok yakın 5 dk yürüme mesafesinde. Ocak ayında yeni zamlara göre yer araştıracağım doktorumlada günü belirleyeceğiz.
Ya uerim hepsini bennnn minik tavşanlarAynen öyleymiş napsın onlarda üzülüyorum bazen daracık yerde diye