2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Arkadaşlar asiri sinirliyim valla sagi solu kirip döküyorum bebegime zarar verecek seyler yapıyorum esime aileme isyerindekilere herkese sinirliyim ne zaman gececek bu durum 25 haftalik oldum dogurana kadar boyle gidecekse katil olmasam bari
Hormonlar bünyene biraz fazla ağır gelmiş olabilir, herkesin hamileliği farklı geçiyor ve ne olursa olsun hamilelikten olduğunu düşün ve otur derin nefes al sakinleşmeye çalış. Bunun sebebini o an aklına getirmek seni bir nebze olsun ratlatacaktır.
Bu arada bebeğin erkekse bu daha çok olabiliyormuş canım, erkek bebeğe hamile olan anneler çok daha asabi sinirli oluyormuş.

günde 2 magnezyum alıyorum ya da 1 magnezyum 1 soda içiyorum aslında ama ben sürekli yatıyorum ve hareketsizlik gerçekten etkiliyor sindirim sistemini.
probiyotik dediğiniz enterogermina gibi takviyeler mi mesela?
Haklısın yatma durumu çok etkiliyordur umarım düzeltirsin :KK43: muz ve badem yeme onlar iyi gelmiyor kabızlığa. Evet enterogermina aldım ben. Magnezyumun da her formu bağırsak çalıştırmıyor bu arada, magnezyum oksit bağırsak çalıştırıyor.

Kızlar bu arada bebeği öpen yakın akrabaya karşı uyarı yapmak için benim aklıma doktorumdan rica etmek geldi, aileye uyarı yapar mısınız diye :KK70: Hastane odasında akrabalar kv kb varken doktor genel olarak herkese virüsler sebebiyle öpülmemesi gerektiğini söylerse ben de bu uyarıyı yapmak zorunda kalmam hem daha ciddiye alınır doktor diye bir plan yaptım herkes varken doktor denk gelmezse hemşireye derim o söyler :)

Kızlar grip olanlar vardı benim dün bel bacak ağrısı fenaydı bugün bı üşüme geliyor sonra bı terleme geliyor öksürdukce kasigima karnıma sancı giriyor kafam kalkmıyor resmen içim yolunuyor şu öksürükten ne yapabilirim

mahremiyet eğitimi için aslında genel olarak bizim davranışlarımız en önemlisi, sen zaten buna dikkat edersin de, çocugun altını değiştirirken yanında baska biri olmaması, tuvalete gittigimiz zaman ya da üstümüzü değiştirirken kapının kapalı olması, 1.dereceden akraba bile olsa cocugun öperken ya da severken izin alınması gibi bilinçaltına yerleşecek davranıslar. pcfl pcfl nin dediği gibi uzmanlar daha iyi yanıt verir bu soruna. oğluma sınıflarında birkaç ay önce okul rehberlik öğretmeni tarafından mahremiyet eğitimi verildi (4 yas grubunda), biz de evde üzerinden geçerek pekiştirdik. ben de zaman zaman yeri geldikçe konuyla ilgili birşeyler anlatıyorum. bildigim kadarıyla bu konuyu bir sorun ya da korkutucu bir durum olarak anlatmak da cocuga zarar verebileceği için dikkatli bir şekilde anlatmak lazım, 6 ayda bir anlattıgımız bilgiler üzerinden tekrar yapmak gerekiyor.
Teori çok güzel misss mükemmel ama keşke uygulamada tüm herkes dikkat etse bu duruma ya. Yok anacım bizim ülkemizde samimiyet adı altında bir gevşeklik diyim artık o durum var herhalde. Cocuga mahremiyet eğitimi veriyorsun, örnek veriyorum dedesi halası amcası poposunu minciklayarak seviyor poposuna vura vura seviyor. Poposuna vurmadan da sevebilirsiniz diye uyanıyorsun aaa sevdiğimden yaptım kuzuma gene deyip sapur supur çocuğu zorla opuyorlar mesela. Daha geçenlerde markette biri hiç tanımadığı bir çocuğa sevme şekli poposuna vurması ay ne tatlısın sen diye. O yüzden annelik cidden delilik yeminle yaaa...

Bende de oluyor bu kaygı ve korku 😔 Geçen bende eşime artık doğsun gözümüzün önünde olsun dedim bazen oluyor bendede böyle 😔😔
Bende de tam tersi, şu an her şey çok kolay karnımda ne güzel uyuyor besleniyor ama az kaldı doğacak ve benim hiç deneyimim yok, doğunca daha yatağı yok dolabı yok hiçbişey alamadım evin tadilatı bitmedi şu an yerimiz yok diye, doğumu ve sonrasında lohusa depresyonu diyorlar mesela onları falan düşünürken panikle nefesim sıkışıyor bazen :KK43:

Valla kadınlar bu konuda çok haklı çoğu erkek odasını bile ayırıyor ama ben buna müsade etmicem çocuk ikimizin o çalışıyor olabilir ama kadında evde ondan daha çok yoruluyor işe gitmiyor diye sanki daha avantajlı görünse de öyle bı durum yok aslında
Ben her uyandığımda eşimi de uyandirmistim 🤭🤭🤭 bana hep dediler ama işe gidiyor tüm gün diye. Bende tüm gün evde çocuk bakıyorum demistim. Sonuçta çocuğu ben tek başıma yapmadım, gökten zembille de inmedi yani. Düşünüp konuşup çocuk sahibi olmaya ikimiz karar verdik. Neden taşın altına tek ben elimi sokuyorum ki? Hep uyandırdım hiçte pişman değilim. Yine aynı şeyi yapacağım.

Ah hadi bakalım güzel haberlerle gel canım . Bakalım bebis ne kadar büyümüş merak ettim.😆
Yazamadım canım şimdi bakabildim sayfaya
30+4 ile uyumlu normalde biliyorsunuz benim son adet tarihime göre 29+4 ama benim erken döllenme olmuş sanırım 30+4 üzerinden gidiyor doktorum.
Boy 43 kilo 1663 olmuş doktor gelişimi çok güzel iri bir bebeğin olacak dedi. Benim yeğenim 49 cm doğmuştu bu gidişte 60 a gelir herhalde 😂baş aşağı duruyor ama normal dedi sürekli dönebilir dedi. Bir sonraki kontrolümü 5 Ocak’a verdi. Bu arada doğum yapacağım hastaneden fiyat aldım 18 bin ama ocaktan sonra zam gelecek dediler. Oda süslemesi içinde 6750 TL fiyat verdiler eğer yaptırırsak. Normal doğum fiyatında süsleme yapıyorlar 😂

Bende de tam tersi, şu an her şey çok kolay karnımda ne güzel uyuyor besleniyor ama az kaldı doğacak ve benim hiç deneyimim yok, doğunca daha yatağı yok dolabı yok hiçbişey alamadım evin tadilatı bitmedi şu an yerimiz yok diye, doğumu ve sonrasında lohusa depresyonu diyorlar mesela onları falan düşünürken panikle nefesim sıkışıyor bazen :KK43:
Lohusa depresyonu herkeste olacak diye birsey yok canım, belki hiç yasamayacaksin. Esyalara karar verdiyseniz bir haftada halledersiniz stres yapma bebegin de üzülmesin. Benim ikinci olacak ama ben de hazır hissetmiyorum hatta ilkinde 37 haftaya kadar calisip yardimsiz nasil halletmişim diye şaşıyorum suan. Bir şekilde hazirlanacagiz, yetismeyenleri doğumdan sonra halledeceğiz, yoluna koyarsin merak etme ❤️

Lohusa depresyonu herkeste olacak diye birsey yok canım, belki hiç yasamayacaksin. Esyalara karar verdiyseniz bir haftada halledersiniz stres yapma bebegin de üzülmesin. Benim ikinci olacak ama ben de hazır hissetmiyorum hatta ilkinde 37 haftaya kadar calisip yardimsiz nasil halletmişim diye şaşıyorum suan. Bir şekilde hazirlanacagiz, yetismeyenleri doğumdan sonra halledeceğiz, yoluna koyarsin merak etme ❤️
yok yok sıklıkla düşünüp üzmüyorum kendimi ama arada geliyor bu düşünceler engel olamıyorum, o zaman ustaların tepesine çöküyorum neden bitmedi diye :KK70: Hamilelik , mutluluk kaygı heyecan karmakarışık duygular bütünü oldu benim için ve ikinciyi yapanların endişesi pek olmaz gibime geliyordu ama değilmiş demek. Lohusa sendromunu herkes yaşamıyorsa umarım onlardan olurum ,of çok korkutuyorlar yahu insanı, teşekkürler.

Teori çok güzel misss mükemmel ama keşke uygulamada tüm herkes dikkat etse bu duruma ya. Yok anacım bizim ülkemizde samimiyet adı altında bir gevşeklik diyim artık o durum var herhalde. Cocuga mahremiyet eğitimi veriyorsun, örnek veriyorum dedesi halası amcası poposunu minciklayarak seviyor poposuna vura vura seviyor. Poposuna vurmadan da sevebilirsiniz diye uyanıyorsun aaa sevdiğimden yaptım kuzuma gene deyip sapur supur çocuğu zorla opuyorlar mesela. Daha geçenlerde markette biri hiç tanımadığı bir çocuğa sevme şekli poposuna vurması ay ne tatlısın sen diye. O yüzden annelik cidden delilik yeminle yaaa...
Valla çocuğa Popona elleyen oldu mu tokatı bas diye eğitim vermek lazım aslında iki tokat yediler mi akılları başlarına gelir belki 😒
Ben her uyandığımda eşimi de uyandirmistim 🤭🤭🤭 bana hep dediler ama işe gidiyor tüm gün diye. Bende tüm gün evde çocuk bakıyorum demistim. Sonuçta çocuğu ben tek başıma yapmadım, gökten zembille de inmedi yani. Düşünüp konuşup çocuk sahibi olmaya ikimiz karar verdik. Neden taşın altına tek ben elimi sokuyorum ki? Hep uyandırdım hiçte pişman değilim. Yine aynı şeyi yapacağım.
En iyisini yapmışsın ben de öyle yapcam 🤣
Arkadaşlar bu mide yanması için evde yapabileceğim ne önerirsiniz? Gaviscon ya da rennie yok evde. Ama midem fena 😩 dün gece vardı, geçer diye düşünmüştüm. Şimdi su bile içerken rahatsız oluyorum.
Kafaya soda dikmek iyi geliyor kuzu

Evet canim sadece ciglik mi saniyorsun 😅😅😅 neler neler diolar bi gorsen...

Dogumhane ile yatakhaneler farkli. Dogumu yapip odana gittiginde duymazsin. En azindan benim tercih ettigim hastaneler o sekilde. Benim kizimi dogurdugum hastanede dogum odalari da tek kisilikti. Rahatti. Ben sanci beklerken benden onceki cok bagirmisti... Kesinlikle yatarak sanci beklemek hic mantikli degil. Ben doktoruma suni sanciyi ayakli serum askisina alalim buralarda yurutus yapayim dedim. Tamam dedi. Sonra sonci geldikce squart yaptim 😇 hareket halinde sancinin acisi da az oluyor dikkat dagiliyor ya, sonra bakti doktorum Ben iyiyim kahve yapti ebelerle beni izleyerek ictiler 😅😅😅 dinlendi valla kadincagiz sayemde 😌
ya bu fikir çok mantıklı geldi bana aklımda olsun squat olur pilates topuna oturulur ya da yürüyüş insanı oyalayacak bir şey açılmaya da iyi gelir, yatakta yatıp beklemekten çok daha iyi olabilir.

ya bu fikir çok mantıklı geldi bana aklımda olsun squat olur pilates topuna oturulur ya da yürüyüş insanı oyalayacak bir şey açılmaya da iyi gelir, yatakta yatıp beklemekten çok daha iyi olabilir.
Evet, ben ilki icin cok hazirlik yapmistim. Kolayca da dogdu kizim. 4.aydan sonra haftada 3 defa 1.5 saat platesi duzenli yaptim. Kegel egzersizini surekli yaptim. 36dan sonra yuruyus ekledim. Her gun bir dilim ananas (acilmayi kolaylastiriyor) yedim. Özel hayatimi canlandirdim 🙃 nefes ve gevseme egzersizleri... Doguma hazirlik kitaplari... Simdi de yapiyorum ama tecrubeme daha coo guveniyorum herhalde o kadar siki degil hazirlikla ve rahatim. Dogum esnasinda ciglik atmak sadece isleri zorlastoryor. Calisanlari geriyor. Nefesi duzenlemek, sanciya gore bedenini duzenlemek, sanciya uyum saglamak, hatta ebelerin dediginiz yapmak yetiyor. Ciglik atmak hem bebegin geri cekilmesine neden oluyor, hem calisanlari bezdiriyor, hem bizi yoruyor, nefes ve ikinma olmayinca zaten acilma olmuyor bebek gelmiyor... Iste oyle sarmal gibi... Aci oluyor cok fazla. O esnada dayanmak lazim, zaten Allah oyle dizayn etmis ki, sanci geliyor sonra gidiyor. O esnada dinlenme ve nefes alma sansin oluyor. Surekli bir sanci degil gelen. Ama sanci yokken de Allah in gelmesin gelmesin diye Dua etmedim degil 😅😅😅 gelmeye baslayinca offf gene geliyor yaaa diyordum 😅😅😅

Arkadaşlar bu mide yanması için evde yapabileceğim ne önerirsiniz? Gaviscon ya da rennie yok evde. Ama midem fena 😩 dün gece vardı, geçer diye düşünmüştüm. Şimdi su bile içerken rahatsız oluyorum.
Benim de mide yanmalarım çok kötü. Yatarken bike bazen gece ağzıma gelen acı suyla kalkıyorum resmen çakmak tutuyorlar yemek boruma sanki. Süt iç deşeler içtim rennie kullandım hepsi geçici çözümler sanırım doğuma kadar çekeceğim. Ama 4,5 ay yoğun bulantı yaşayan birisi olarak buna da şükrediyorum canım 😁

X