2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlarcım günaydın 😍 Rheaa Rheaa bebisi öpme konusundan bahsetmiş dünden beri aklımda yazamadım ya bu yakın aileye bebisi öpmemeleri gerektiğini nasil söylicez benim eşimin ailesi biraz temas bagımlısı da 😰😰 şimdiden bunu düşündüm direkt öpmeyin deriz değil mi alınan da alınsın yani yapacak bir şey yok🥲
kesinlikle direkt söyle canım ben de söylerim, kendim bile ilk zamanlar öpmedim ben yüzünden, ayaklarını göbeğini filan öpüyordum. bazıları elini öpüyor daha masum oldugunu düşünerek ama o da yanlış, bebek parmağını ağzına sokuyor sonucta. kurallar : eve gelen direkt elini yıkamalı, bebeğe yakın temas yok :)

kızlar size birşey soracağım kaç kilo aldınız şimdiye kadar ben elimden geldiğince dikkat ediyorum ama yaklaşık 8 kilo gibi birşey aldım :skandal:bebeğimin gelişimi iyi 1 hafta önden gidiyor:dua: kiloya takıntılıyım birazda çok kilo almak istemiyorum birde normal doğum içinde fazlası zararlı tabi inşallah normal olursa:dua:
+13 kilo :) bence gayet iyisin. ben de normal dogum istiyordum ama bu ihtimal ortadan kalktı, yine de dikkat etmeye calısıyorum fazla kilo insanı yoruyor. dikkat ettigim hali buysa dikkat etmesem 30 u bulurdum ben galiba :)

kızlar size birşey soracağım kaç kilo aldınız şimdiye kadar ben elimden geldiğince dikkat ediyorum ama yaklaşık 8 kilo gibi birşey aldım :skandal:bebeğimin gelişimi iyi 1 hafta önden gidiyor:dua: kiloya takıntılıyım birazda çok kilo almak istemiyorum birde normal doğum içinde fazlası zararlı tabi inşallah normal olursa:dua:
11 canım. Aşırı olmadıktan sonra takma bence

Sonra elektrik faturasıyla birlikte gelen o pişmanlık hissi🤣🤣🤣 Nerdende aldım ben bun bu kurutmayı vah vah😅
biz de bu hafta kurdurduk, kurutmalı cam mak aldım ekstra yerim olmadıgı icin. korkudan kurutmayı sadece 1 saatlik calıstırıyorum :KK70: o da tabi yeterli gelmiyor ama en azından camasırları daha kısa sürede askılıktan alıyorum bu da bişeydir :) bebek gelince kurutmayı tam performans calıstırırım muhtemelen, yorgunluk mu faturalar mı dersen faturaları tercih ederim :KK70:

canım ben ne dogum parası icin sgk ya gittim ne de süt ve emzirme parası icin ayrı bir yere basvuru yaptım, otomatik hepsi edevlete ödeme düşmüştü bu uygulama yeni mi geldi
Benim dogumum kızımda 2020 ağustos ayı idi. Nüfusa gittiğinde ordaki memur şimdi sgk ya git vs diye demiş. Eşim o şekilde gitmiş. Bende yeni mi eski mi bilmiyorum ama bizim o şekilde oldu süreç...

Bazen bu düşünce geliyo bn ışık hiziyla kaciyorum yoksa cikamam ordan. Sana datavsiyem uzaklas orlardan bebegin karnindayken keyfini cikar. Bugun düşündüm de dogdugunda karnimdaki hareketlerini ozlicem kesin 🤭
Son haftalara gelince hic gecmiyomuş zamn oyle diyolar. Hayirlisiyla saglikla doguralim insallah. 🤲😇😇
Ben dogumdan sonra lohusalik psikolojisi de karnimda olmayisi ve tekmelerini hissetmedigim icin asiri uzuluyordum. Agliyordum falan. Uzunca bir sure o anlari unutamadim zaten hormanlarla da alakali ayri bir hassasiyet var ondan o kadar duygusal baktim olaya😀

Yapana saygı duyarım ama Yok ya böyle birşeyi saklayıp, doğana kadar söylememek hiç bana göre şeyler değil😅
Ben daha silik çizgiyi gördüğümde hamileliğimi tüm dosta düşmana ilan etmiş biriyim :KK70: :KK70:
12 haftalık olana kadar kimseye söylemedik çocuklara bile :) eşim de ben de biraz pimpirikliyiz, Allah korusun bişey olursa sonra toparlaması benim için daha zor olur diye düşündük. ilkinde de 9 haftalıkken söylemiştik çevreye. isim ben kendimi bildigim icin, yani etkilenecegim icin, söylemek istemiyorum yine bu sefer. insanlar şunu koyun bunu koyun diye öneriler sunmaya baslıyor hoşuma gitmiyor

Ya o bende de olmaya başladı. Kızıma sürekli anlatıyorum annecim hastaneye gittiğimizde orada bi kaç akşam kalmamız gerekebilir sen halanla kalacaksın. Halan seni bana getirecek falan ama içim çok tuhaf. Büyük kızıma haksızlık yapıyormuşum gibi mi desem anlatamıyorum değişik bi his içindeyim.
Ben de en basindan beri oğlumu nasil arkada birakip gidecegim diye uzuluyorum. Coktandir ben de ona anlatiyorum hazirlikli olsun.

Ben de hep bunun düşünüp hüzünleniyorum🥲 Onların minik minik kıpırtılarını çok özleyeceğiz bence de.🤍😌

Valla ben güvendiğim birine gidicem canım çünkü kendim artık çok zorlanıyorum aynayla falan da oturup yapamam zaten belim ağrıyor 🥲

Hiç bilmiyorum canım ama devlet memuru olup cansız doğum yapan bi tanıdık analık iznini kullanıp 16 hafta raporunu kullandı. Sen diyince tekrar Google ladim kullanamaz diye vi bilgi bulamadım. Dediğim gibi ani gelişen bir durumsa belki kullanmak istemeyip 1-2 hafta maksimum rapor istemiştir çünkü yasal olarak kullanmak hakkı

Ay yok artık çocuklara eziyet resmen 😅

En nefret ettiğim aktivite ütü yapmak ya😒 Ben de bi kere ütüler sonra yallah arabistana derim 🤣

Gel Simya da anlaşalım 🤣

Tamamlayıcı sigortayı arastirdim fiyatlar cok yüksek geldi bana bir de direk bebeğe yaptiramiyoruz ona doğduktan sonra poliçe ekleniyor yillik 15-20 bini buluyor ve çoğu şeyi de karsilamiyormus. Özellikle benim icin kronik rahatsizliklarim için gittiğinde karsilamayacak mesela bana çok saçma geldi 🤔 15-20 bin ile ben zaten 1,5 sene rahat rahat bebeğin sağlık masrafını görürüm o yüzden yaptırmadım
Kizim 28 aylik gecen ay 5 bine tamamlayici saglik sigortasi yaptik.10 muayene,tum kan tahlileri,idrar,ultrason ya da kontrol gunu sefk ettigi baska bir doktor ucretsiz oluyor.Allah korusun hastaneye yatirilma durumu olursa o da ucretsiz.Gittigim cocuk doktorunun muayen ucreti 550 lira hesaplayinca sigorta cok daha mantikli.

Ya o bende de olmaya başladı. Kızıma sürekli anlatıyorum annecim hastaneye gittiğimizde orada bi kaç akşam kalmamız gerekebilir sen halanla kalacaksın. Halan seni bana getirecek falan ama içim çok tuhaf. Büyük kızıma haksızlık yapıyormuşum gibi mi desem anlatamıyorum değişik bi his içindeyim.
Ben hastaneye de yanıma alırım herhalde yaaa 🙈🙈
puff bende ikisi de var :) hem bebişe bişey olma korkusu hem de oğlumdan ayrı kalıp onda travmatik birşeye sebep olma korkusu. annelik hep endişe halinde geçirmek mi :110:
Evet malesef o endişe var hep. O yüzden evde durmazsa yanıma alırım herhalde.
O yüzden kurutma makinası şart 🤣 tamda bende senin gibi yaptım. Bi süre ütüledim baktım başa çıkamıyorum saldım çayıra 🤣 ama kurutma makinası olunca o sıcak havayla zaten ütülenmiş gibi oluyorlar bir nevi. Çok istiyorum bi kurutma makinası ama bakalım kısmet olacak mı 🙏
Evet ya kurutma makinesi o yüzden çok iyi oluyor. Sıcak sıcak bittiği gibi katlayinc utulenmia halde. Hele kışın çok pratik çünkü aşınca çamaşır vs kurumuyor hiç.
Kızlarcım günaydın 😍 Rheaa Rheaa bebisi öpme konusundan bahsetmiş dünden beri aklımda yazamadım ya bu yakın aileye bebisi öpmemeleri gerektiğini nasil söylicez benim eşimin ailesi biraz temas bagımlısı da 😰😰 şimdiden bunu düşündüm direkt öpmeyin deriz değil mi alınan da alınsın yani yapacak bir şey yok🥲
Bebeğin eline yüzüne dokunmak ellemek yok dedi doktor diyorum. Elleri sürekli ağzında onun bağışıklığı bizim kadar değil diyorum Açık açık da söylüyorum yanim hala kizim yuzunu kimseye opturmem cok öpmek istiyorsanız kafasını sırtını kolunu öpün sevgi öperek gösterilmiyor dedim. Valla kim kızarsa kızsın, hatta eşimin babaannesi bizde çocuk büyüttük dedi, herkesin çocuğu kendine ben çocuğumu böyle büyütüyorum kim nasıl isterse öyle büyütsün dedim. Ben o kuzenimin neler yaşadığını biliyorum birinci gözle şahit oluyorum nasıl çırpınıyor kızcağız. Başkasının keyfine bırakamam sağlık konusunu. Kızarlarsa kizsinlar hiç umurumda değil mesela. Bu arada önce eşe anlatmak gerekiyor çünkü eğer o sizin arkanızda durmasa olmuyor bu tarz şeyler malesef. Mesela kızına biri gel öpeyim deyince direk kafasını uzatıyor saçından opturuyor şuan.

Haftana gore gayet guzel.Ben 4 kilo aldim. Sizden gerideyim tabi

Benim dogumum kızımda 2020 ağustos ayı idi. Nüfusa gittiğinde ordaki memur şimdi sgk ya git vs diye demiş. Eşim o şekilde gitmiş. Bende yeni mi eski mi bilmiyorum ama bizim o şekilde oldu süreç...
benim de 2018 mart tı, sgk nin sitesinde de dilekçe verme zorunlulugu kalktıgı yazıyor. hastaneden dogum raporu filan alıyoruz onlar sisteme işleniyor, işveren de sgk ya bildirimde bulunuyor. sadece bebeğe kimlik çıkarma işi var nüfüs mudurlugunde, onu da ilk 30 günde yapmak lazımmış sonrasında ceza uygulanıyormus

Eklentiler

• Screenshot_20221221_100241_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20221221_100241_Samsung Internet.jpg
    86,7 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20221221_100317_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20221221_100317_Samsung Internet.jpg
    125,2 KB · Görüntüleme: 21

Evet ya kurutma makinesi o yüzden çok iyi oluyor. Sıcak sıcak bittiği gibi katlayinc utulenmia halde. Hele kışın çok pratik çünkü aşınca çamaşır vs kurumuyor hiç.

Bebeğin eline yüzüne dokunmak ellemek yok dedi doktor diyorum. Elleri sürekli ağzında onun bağışıklığı bizim kadar değil diyorum Açık açık da söylüyorum yanim hala kizim yuzunu kimseye opturmem cok öpmek istiyorsanız kafasını sırtını kolunu öpün sevgi öperek gösterilmiyor dedim. Valla kim kızarsa kızsın, hatta eşimin babaannesi bizde çocuk büyüttük dedi, herkesin çocuğu kendine ben çocuğumu böyle büyütüyorum kim nasıl isterse öyle büyütsün dedim. Ben o kuzenimin neler yaşadığını biliyorum birinci gözle şahit oluyorum nasıl çırpınıyor kızcağız. Başkasının keyfine bırakamam sağlık konusunu. Kızarlarsa kizsinlar hiç umurumda değil mesela. Bu arada önce eşe anlatmak gerekiyor çünkü eğer o sizin arkanızda durmasa olmuyor bu tarz şeyler malesef. Mesela kızına biri gel öpeyim deyince direk kafasını uzatıyor saçından opturuyor şuan.
O kadar sacma sapan davranislar sergileyen insanlar var ki. Markette ki calisan insan bile gecen aniden egilip oğlumu öptu. Etraf hastalik dolu dusuncesizlikten baska bir sey degil. Ben aileyi gectim disarida ki insanlari uyarmaktan yoruldum.

yanıma almak benim de aklıma geldi ama doğru olmaz diye düşünüyorum. normal dogum olsa senin sancılarını görecek süreçle ilgili olumsuz birşey olsa herşeye sahit olacak. sezaryen olsa seni ameliyathaneye götürecekler, o sırada ayrılma kaygısı yaşayacak korkacak filan. en güzeli güvendigim biriyle durması, dogum olduktan sonra yanıma getirmeleri diye düşündüm

benim de 2018 mart tı, sgk nin sitesinde de dilekçe verme zorunlulugu kalktıgı yazıyor. hastaneden dogum raporu filan alıyoruz onlar sisteme işleniyor, işveren de sgk ya bildirimde bulunuyor. sadece bebeğe kimlik çıkarma işi var nüfüs mudurlugunde, onu da ilk 30 günde yapmak lazımmış sonrasında ceza uygulanıyormus
Dogrudur canim hiç o sureci arastirmadim çünkü bilgim yok. Eşim doğum olduğu gün nüfusa gitmişti, neden işlerin çok uzun sürdü diye sorduğumda ordan sgk ya git dediler sonra aile sosyala gittim demisti o yüzden ben süreci o şekilde biliyordum 🙄

yanıma almak benim de aklıma geldi ama doğru olmaz diye düşünüyorum. normal dogum olsa senin sancılarını görecek süreçle ilgili olumsuz birşey olsa herşeye sahit olacak. sezaryen olsa seni ameliyathaneye götürecekler, o sırada ayrılma kaygısı yaşayacak korkacak filan. en güzeli güvendigim biriyle durması, dogum olduktan sonra yanıma getirmeleri diye düşündüm
Aynen ablam kizini hastaneye getirmisti ameliyattan cikinca o anlara sahit.oldu pek guzel anlar degildi hemen oradan uzaklastirdim o da uyanik bir kiz her seye de dikkat eden biriydi. Ancak ayaga kalktiktan sonra falan oglum gelir

10 kilo aldım 😁😁😁😁 yiyorum anacım yiyorum yani ne yapayım yemek gorunce eriyorum resmen 🫠

Yok kuzum o süreçte değil. Benim sezeryan olacağı için birlikte hastaneye gitsek mesela, vakit yaklaşınca annemle parka vs gönderirim doğum sonrası ayağa kalkana kadarki süreç biraz sıkıntılı sezeryanda. Ayağa kalktıktan sonra yürümeye başladıktan sonra yine yanıma getirirler. O sıkıntılı süreçleri görmesine zaten musade etmem. Ama gece mesela ayrılmak istemezse çok huysuzluk yaparsa yanımda kalabilir anlamında dedim. İlla yanımda olcak diye çocuğa kaygı yaratacak ortama sokmaya gerek yok tabikide.

X