2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
aklı başında insanlar öpmeye kalkmaz zaten de... siz yine de salgın çok fazla doktor kesinlikle yasakladı öpülmesini bebeğiniz hastanelik olur diye uyardılar diye korkutun

Düşünmeden öpebilecek birileri varsa etrafında direk konuya gir, ilk 3 ay bağışıklık sistemi çalışmadığından kesinlikle öpmek yasak olduğunu söyle, sonrasında aynen alınan alınsın zaten kaybolsun ordan.

kesinlikle direkt söyle canım ben de söylerim, kendim bile ilk zamanlar öpmedim ben yüzünden, ayaklarını göbeğini filan öpüyordum. bazıları elini öpüyor daha masum oldugunu düşünerek ama o da yanlış, bebek parmağını ağzına sokuyor sonucta. kurallar : eve gelen direkt elini yıkamalı, bebeğe yakın temas yok :)

Ben hastaneye de yanıma alırım herhalde yaaa 🙈🙈

Evet malesef o endişe var hep. O yüzden evde durmazsa yanıma alırım herhalde.

Evet ya kurutma makinesi o yüzden çok iyi oluyor. Sıcak sıcak bittiği gibi katlayinc utulenmia halde. Hele kışın çok pratik çünkü aşınca çamaşır vs kurumuyor hiç.

Bebeğin eline yüzüne dokunmak ellemek yok dedi doktor diyorum. Elleri sürekli ağzında onun bağışıklığı bizim kadar değil diyorum Açık açık da söylüyorum yanim hala kizim yuzunu kimseye opturmem cok öpmek istiyorsanız kafasını sırtını kolunu öpün sevgi öperek gösterilmiyor dedim. Valla kim kızarsa kızsın, hatta eşimin babaannesi bizde çocuk büyüttük dedi, herkesin çocuğu kendine ben çocuğumu böyle büyütüyorum kim nasıl isterse öyle büyütsün dedim. Ben o kuzenimin neler yaşadığını biliyorum birinci gözle şahit oluyorum nasıl çırpınıyor kızcağız. Başkasının keyfine bırakamam sağlık konusunu. Kızarlarsa kizsinlar hiç umurumda değil mesela. Bu arada önce eşe anlatmak gerekiyor çünkü eğer o sizin arkanızda durmasa olmuyor bu tarz şeyler malesef. Mesela kızına biri gel öpeyim deyince direk kafasını uzatıyor saçından opturuyor şuan.
Kızlar çok haklısınız benim eşim de bu konuda beni ne kadar destekler bilmiyorum kalabalık bir aile ve herkes herkesi öpüyor resmen 😓😓😓😓 ama ben direkt söylerim sizin yaptığınız gibi. Riske atamam bu konuyu.

Kızlar çok haklısınız benim eşim de bu konuda beni ne kadar destekler bilmiyorum kalabalık bir aile ve herkes herkesi öpüyor resmen 😓😓😓😓 ama ben direkt söylerim sizin yaptığınız gibi. Riske atamam bu konuyu.
Kızlar bu arada bahsettiğim akrabam çocuğu rahatsizlandiktan sonra diyim eşi ben bakamam deyip ayrıldı. Şimdi tek başına mücadele ediyor. Instgram sayfası var. Çocuğunun tedavisi ilac masrafları için birseyler yapıp satıyor. Bu amigurimi bebeklerden vs. Amigurimi bebek almak isteyen vs olursa diye haber vereyim dedim

Noooo, kötü düşüncelere kendini kaptırma ben hiç düşünmüyorum olumsuz şeyler. Her şey yolunda ilerleyecek sağlıkla sonuçlanacak bol sütüm olacak, doğum kolay olacak, bebek sağlıklı olacak diye manifestliyorum hep. Zamanında coook olumsuz düşündüm bi faydasını göremedim o yüzden olumsuza odaklanma. Ben çok mutluyum çok güzel bi sürecin içindeyiz hepimiz. Bazen olumsuz tecrübeler yaşasakta hallolmayacak şeyler değil o yüzden relax ol sen de 😻
Bende hep olumlu düşünmeye çalışıyorum canım ama ister istemez hep aklıma kötü şeyler geliyor. Elimde de değil. Tek ben değil eşimde aynı benim gibi. Bşr an önce kavuşalım bütün kabuslarım sona erecek diyor. Kolay değil çok uğraştık 6 kayıp yaşadık onun da benim de böyle düşünmeniz normal. Doktorda aynısını söyledi. Hocam hep bşr korkumuz var dedi eşim. Normal dedi ama güzel sonuçlanacak hiç bir sıkıntı yok merak etmeyin dedi, yarın kontrolüm var en son 28+4 te gittik 1323 kg 41 cm demişti bakalım yarın 30+3 olacağız ne duruma geldi bizimki :))))

Bazen bu düşünce geliyo bn ışık hiziyla kaciyorum yoksa cikamam ordan. Sana datavsiyem uzaklas orlardan bebegin karnindayken keyfini cikar. Bugun düşündüm de dogdugunda karnimdaki hareketlerini ozlicem kesin 🤭
Son haftalara gelince hic gecmiyomuş zamn oyle diyolar. Hayirlisiyla saglikla doguralim insallah. 🤲😇😇
Ben yine sakinim eşim heyecandan duramıyor yerinde. Çok az kaldı çok az kaldı deyip duruyor çok heyecanlıyım diyor. Bana da sankş doğurmama daha 4/5 ay daha varmış gibi geliyor uzadıkça uzuyor sanki😅

canım ozaman sen önce eşini ikna et bu konuda, risklerini anlat, önemli bir konu bu, bebegin bagısıklıgı hiç yok, Allah korusun. bir de suan coronavirus dısında da bir sürü tehlikeli virüs bulasıcı hastalıklar var. bu yüzden en güzeli zaten ilk birkaç hafta kimsenin ziyarete gelmemesi. gelen insana da gelme diyemiyorsun tabi ama böyle nazikce soranlara, yani ne zaman müsaitsiniz ne zaman gelelim gibi soranlara, biraz zaman geçsin öyle bekleriz gibi mümkün oldugunca ertelemek, mesafe koymak. aklı basında olan kimse zaten dogar dogmaz bebek görmeye, gelip mıncıklamaya kalkmaz :)

Bende doğum korkusu değil de nasıl desem ben hastanedeyken kızımdan ayrı kalma endişesi çok var.
Canım kızın yanında durur babasıyla annen de durur yanında. Yatarken götürler sadece o da uyurken götürürler. Benim kız büyük o durur yanımda eve gitmek ister mi bilmiyorum sömestir tatiline de denk gelmiyorum illaki kafasını bana takacak yanımda kalmak isteyecek. Sizin birde bebek daha küçücük anlamazda. O yüzden annenin ya da kv nin ilgilenmesi şart. Sezaryen olursan eğer biraz uzak durman gerekecek kucağına falan alamayacaksın ama normal doğumda çabuk toparlarsın canım.Allah’ın izniyle sıkıntısız ağrısız sızısız atlatırsan çok çabuk kendine toparlarsın çocukla da ilgilenebilirsn

Kizim 28 aylik gecen ay 5 bine tamamlayici saglik sigortasi yaptik.10 muayene,tum kan tahlileri,idrar,ultrason ya da kontrol gunu sefk ettigi baska bir doktor ucretsiz oluyor.Allah korusun hastaneye yatirilma durumu olursa o da ucretsiz.Gittigim cocuk doktorunun muayen ucreti 550 lira hesaplayinca sigorta cok daha mantikli.
Yenidogana yapmiyorlar işte canım anne kendine yaptırıyor önce o da 10 bin liradan fazla, çocuk doğunca ona yeni poliçe açılıyor o da en az 7 8 bin tl. Benim için de operasyon, kronik hastalik hiç bişey karsilamiyor anca grip falan olucam da öyle. O yüzden hesaba vurunca bana maddi olarak mantıklı gelmedi. 1 yıl için 20 bin tl

canım ozaman sen önce eşini ikna et bu konuda, risklerini anlat, önemli bir konu bu, bebegin bagısıklıgı hiç yok, Allah korusun. bir de suan coronavirus dısında da bir sürü tehlikeli virüs bulasıcı hastalıklar var. bu yüzden en güzeli zaten ilk birkaç hafta kimsenin ziyarete gelmemesi. gelen insana da gelme diyemiyorsun tabi ama böyle nazikce soranlara, yani ne zaman müsaitsiniz ne zaman gelelim gibi soranlara, biraz zaman geçsin öyle bekleriz gibi mümkün oldugunca ertelemek, mesafe koymak. aklı basında olan kimse zaten dogar dogmaz bebek görmeye, gelip mıncıklamaya kalkmaz :)
Kesinlikle haklısın canım ama iste herkes aklı basında degil ben gerekirse görmemiş de olurum sıkıntı degil her türlü uyarırım insanları allahtan herkesten uzakta yasıyoruz bayramda seyranda görecekler orda da açıkça söylemekten başka çare yok huyumu da biliyorlar zaten. Bebis ilk doğduğunda 15 gün annem kalacak 40 ı çıkana kadar kayınvalidem sonra biz başbasa kalalım diye söylemiştim zaten artık bayramda da dediğim gibi yaparız bakalım ben hala oraya gittiğimde maske takıyorum bu arada 🫣 sağlık konusunda hassas olduğumu herkes biliyor 😬

Kızlar bu arada bizim bugün kontrolumuz vardı. Bebis 2 hafta önden ilerliyormus. Persentil normal %50 olarak düşünürüz senin %90 dedi 🫨 gelişimi üstten ilerliyormuş. Neyse, bu bizim için bir sorunun habercisi mıdır diye sordum ilk aylardan bu zamana kadarki gelişimine baktı, hayır değil dedi. Zaten ilk aylarda da gelişimi hep öndeymiş. 2.ayda 5 gün önde ilerlemiş zamanla 1 hafta 10 gün şeklinde ilerleme olmuş şuanda 15 gün ilerde dedi. 1 ay gibi kısa sürede 2.hafta önden veya geriden gelmesi bize sorun olabileceğini gösterir dedi 🤔 gerçi kızımda hep benim 1.5 hafta önden ilerliyordu. Bu arada ağzı burnu kaşı çenesi aynı kızım ya. 🥰🥰🥰😍
Maşallah canım benimde biliyorsun 10 gün önden gidiyor dedi doktorum hem de ilk zamandan beri. 10/15 gün ileride olması sıkıntı değil gelişimi güzel dedi geri olduğunda endişe edebiliyoruz bazen dedi sadece. Sağlıkla gelirler inşallah 🙏

Vallahi hiç bir şey hiç kimse çocuğundan kıymetli değil. Eşin de farklı düşünmez sanırım. Yenidoğani öpmek nedir 😑 biz elimizi sürmeye kiyamayacagiz dangalagin biri gelip şap şup öpecek valla g*t*nden kan alırım adamın 😡

Vallahi hiç bir şey hiç kimse çocuğundan kıymetli değil. Eşin de farklı düşünmez sanırım. Yenidoğani öpmek nedir 😑 biz elimizi sürmeye kiyamayacagiz dangalagin biri gelip şap şup öpecek valla g*t*nden kan alırım adamın 😡
Bir de sey var ya görmemişin çocuğu olmuş falan e görmedim sanki her gün doğuruyorum. İnsanlar o kadar yoruyor ki.

Bir de sey var ya görmemişin çocuğu olmuş falan e görmedim sanki her gün doğuruyorum. İnsanlar o kadar yoruyor ki.
Yaaa hadi ordan. Kendileri dogursun istediği kadar öpsün. Herkesin çocuğu kendine kıymetli arkadaş. Kimse kimsenin çocuğu üzerinde öyle bi hak ya da talep iddia edemez. İnsanlar saygı duymayı öyle ya da böyle öğrenecekler

Q qizemli canım nasılsın?
Bugün rüyamda ebe alttan bana bakıyor üçüz diyor. Hayır diyorum tekti sadece kızım olacaktı diyorum. Bana üçüncü gözünle gör diyor bir ilaç veriyor bu gebeler için diyor onu iki kaşımın arasından veriyor ve burnumdan çektiriyor.. üçüncü gözün burada diyor bak diyor. Aaa bi bakıyorum gerçekten içerden 3 bebek belirtisi var. Doğuma alıyorlar beni 2 oğlum 1 kızım oluyor kucağıma koyuyorlar bir kızı bir oğlumu diğerini de koyacaklar sığmıyor kucağıma yükleyemiyorlar hepsini. Kucağında bekliyor hemşire. Ama çok güzeldi bebekler çekil gözlüydü çatık kaşları vardı. Beyaz tenli koyu kumrallardı.
Uyanınca aklıma sen geldin.
Bizim grubun üçüz annesine ne oldu dedim merak ettim :))))

O lafı bana birisi söylesin evet görmemişim beb 7 yıl uğraşmışım beklemişim olsun diye. Görmek kolay olmuyor herkese de nasip olmuyor derim kimse kusura bakmasın :))))

Yaaa hadi ordan. Kendileri dogursun istediği kadar öpsün. Herkesin çocuğu kendine kıymetli arkadaş. Kimse kimsenin çocuğu üzerinde öyle bi hak ya da talep iddia edemez. İnsanlar saygı duymayı öyle ya da böyle öğrenecekler
Kesinlikle öyle ✌🏻
O lafı bana birisi söylesin evet görmemişim beb 7 yıl uğraşmışım beklemişim olsun diye. Görmek kolay olmuyor herkese de nasip olmuyor derim kimse kusura bakmasın :))))
Ya aynen ben de böyle cevaplar verdiğim için uyumsuz oluyorum hep ortamlarda çok da umrumda degil insanlarla aramıza mesafe koymuş da oluyor iyi bile oluyor 😁

Selam kızlar pişik kremi olarak ne aldınız?
iva natura almıştım memnun kalmazsam mumsy natural inkini alacağım.
Bebeğin eline yüzüne dokunmak ellemek yok dedi doktor diyorum. Elleri sürekli ağzında onun bağışıklığı bizim kadar değil diyorum Açık açık da söylüyorum yanim hala kizim yuzunu kimseye opturmem cok öpmek istiyorsanız kafasını sırtını kolunu öpün sevgi öperek gösterilmiyor dedim. Valla kim kızarsa kızsın, hatta eşimin babaannesi bizde çocuk büyüttük dedi, herkesin çocuğu kendine ben çocuğumu böyle büyütüyorum kim nasıl isterse öyle büyütsün dedim.
şu kısmı sabah akşam okuyup kendimi cesaretlendirmeliyim sanırım. aynı böyle düşünüyorum, ebeveyn olarak bebekleri biz korumalıyız ama boşluğuma gelir de konuşamam diye korkuyorum resmen. evin muhtelif yerlerine yazı çıkarttırıp assam mı diyordum ben de🙃 bebeklerin eli yüzü öpülmez diye . halbuki ne kadar basit sağlık kuralı ama bizim insanımız delmek için 40 bahane arıyor🤦🏻‍♀️

Kesinlikle öyle ✌🏻

Ya aynen ben de böyle cevaplar verdiğim için uyumsuz oluyorum hep ortamlarda çok da umrumda degil insanlarla aramıza mesafe koymuş da oluyor iyi bile oluyor 😁
Valla samimi olduğum insanların zoruna gitmez gidenlerinde varlığı ya da yokluğu umurumda olmaz zaten :)))

iva natura almıştım memnun kalmazsam mumsy natural inkini alacağım.

şu kısmı sabah akşam okuyup kendimi cesaretlendirmeliyim sanırım. aynı böyle düşünüyorum, ebeveyn olarak bebekleri biz korumalıyız ama boşluğuma gelir de konuşamam diye korkuyorum resmen. evin muhtelif yerlerine yazı çıkarttırıp assam mı diyordum ben de🙃 bebeklerin eli yüzü öpülmez diye . halbuki ne kadar basit sağlık kuralı ama bizim insanımız delmek için 40 bahane arıyor🤦🏻‍♀️
Ya şu korona zamanı ne güzel öpmeler sarılmalar bitmişti şimdi yine geldi bizim insanımız kadar temas bağımlısı yok gerçekten öpüşmeyelim arkadaşım ne gerek var ki bu kadar yakın ilişkiye

Kayınvalide ve annen anlayışlı ve mantıklı insanlarsa hiç bir sorun olmaz. Benim kayınvalidem de annem de çok titiz ve pimpirik insanlar mesela. Daha şimdiden çocuğu insan içine çıkarmayız yüzüne örtü örteriz öyle kucağa almak öpmek yok diyorlar ben bi şey demeden. Eşim zaten aşırı hassas direk tersler atar. Bana çok laf düşeceğini sanmıyorum o yüzden. Ki ben daha hamileliğimin en başında söyledim eve giren herkes hızlı covid testlerinden yapıp öyle girecek yoksa kabul etmem diye tamam dediler. Kendi anneme dahi test yaptırtıcam alınan alınabilir, zoruna giden de gelmesin benim çocuğum benim kurallarım :işsiz:

X