• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende acı tecrübeyle ogrendim 😆 annemle geziyordum site içinde teyzenin birinin evinin önünde çilek vardı, kadın evde yok. Koparmaya niyetlendim annem elime öyle bir vurdu ki... sakın dedi. Kimsenin bahçesinden izinsiz bir şey yiyemezsin sen gebesin dedi.
Sonra aklıma geldi benim üniversitede çok yakın arkadaşımın yüzünde doğum lekesi var. Annesi gezerken yolda siyah dut ağacı görmüş birinin bahçesinin kenarında, sormadan kopartıp yemiş hava da çok sıcaktı, yedikten sonra elimi alıp yüzümü sildim , kızının sol gözünün içinden tut burun üstünden sol kulağa kadar siyah doğum lekesi var. Ben ilk kez göz içinde doğum lekesi gördüm onda. Resmen beyaz bölgenin bir kısmı siyah.
deme deme ama daha bi şeyi oluşmadı ki yavrucuğumun 🤦‍♀️
dikkat edicem valla bundan sonra ama her şeyi dalından koparmayı daha çok seviyorum 🤷‍♀️

kız bi de ne zaman gidicen seninki ne kadarlık bana bunların bilgisini vermen lazım 🤣🤣
bak işte yeni uğraşacak şeyler
gerçekten de inanılmaz bir süreç ya 😊
Kime dedin, kendinden alıntı yapmışsın anlamadım bana mı soruyorsun 😃 yoksa kendi kendine mi soruyorsun 🤣😂

Hahaha, daha hamilelik günlüğünü eklemedim azcık daha zaman geçsin 😄 kız ilk sayfada tablo yaptık ya tüm bilgileri boşuna mı 🥰 seninle aramızda 2 hafta var canım 😄 senden +2 yim yani. Satım 5 Haziran.
ekle ama bak 2 hafta önümdesin.
her şeyi senden görücem bildiğin. 🤣🤣

ekle ama bak 2 hafta önümdesin.
her şeyi senden görücem bildiğin. 🤣🤣
Canım ben ilk bebekten tecrubeliyim sürece 🤣😂 o yüzden sanırım bu kadar rahatım yani. Baksana herkes idrar testinden sonra 2 gün arayla kan testi yapıp değer yükseldi mi diye kontrol etti ben hicccc.... idrar testi yaptım pozitif gittim 1kez kan testi yaptım o kadar sonra doktora gittim keseyi gördü, haftaya gel dedi kalp atımı için gelemem yazlikta olucam dedim 🤣🤣😂 ay sonunda donucem o zaman uğrarım dedim. Ben mi biraz rahatım anlayamadım...

Canım ben ilk bebekten tecrubeliyim sürece 🤣😂 o yüzden sanırım bu kadar rahatım yani. Baksana herkes idrar testinden sonra 2 gün arayla kan testi yapıp değer yükseldi mi diye kontrol etti ben hicccc.... idrar testi yaptım pozitif gittim 1kez kan testi yaptım o kadar sonra doktora gittim keseyi gördü, haftaya gel dedi kalp atımı için gelemem yazlikta olucam dedim 🤣🤣😂 ay sonunda donucem o zaman uğrarım dedim. Ben mi biraz rahatım anlayamadım...
ama yine de merak etmiyor musun nasıl pıt pıt attığını 😊

Aile hekimliği hepsini yapmıyor bizim burda canım mecbur gittiğim hastanede yaptiricam bende , aç olmam gerekliymis yarın sabah gidicem
Evet ben aile hekimine gittim beklemeden 15 dkda kan verdim sadece rubella toxo ve cmv leri yapmıyorlarmış onları da özelden yaptıracağım canım. Aile hekimlerinin yapabildiklerini yaptırın dünya kadar ödeme alıyorlar. Yazık günah 15/20 dkda yaptırıyorlar testleri bence aile hekimleri yakın olanlar yaptırsın tavsiye ederim kızlar.

ama yine de merak etmiyor musun nasıl pıt pıt attığını 😊
Tabiki de merak ediyorum etmez miyim, ama ilk gebeligimde çok üstüne düşmüştüm ya bir şey olursa diye diken üstündeydim yoğun kanamam oldu düşük tehlikesi atlattım. Bunda öyle yapmama kararı aldım.
Yoksa merak ediyorum o da bir evladım yani 😇 canım şöyle keseyi gördüğünde kalp atımı için erken dedi. Haftaya duyamayabiliriz 10 gün sonra gel dedi. Sonrasi bayram oldu, bayramdan sonra izinliymis doktor.Edirnede hava çok sıcak, çocuk dışarı çıkmak istiyor eşim yoğun çalışıyor. Kontrolden 1 gün sonra yazlığa geldim cocukla annemlerin yanına. Burası daha serin, cocukla daha rahat ilgileniyorum surekli disarda olduğu için kucağıma gelmiyor (eşek kadar oldu 12 kilo sıpa) yoksa edirnede hep kucakta taşıyalım onu istiyor. Bir deniz bir park bir orman derken yorgunluktan kendinden geçiyor bana yaramazlık yapmıyor. İşte doktorun izni bitince 25 i gibi kalp atımı için randevum var o zaman gideceğim.

Tabiki de merak ediyorum etmez miyim, ama ilk gebeligimde çok üstüne düşmüştüm ya bir şey olursa diye diken üstündeydim yoğun kanamam oldu düşük tehlikesi atlattım. Bunda öyle yapmama kararı aldım.
Yoksa merak ediyorum o da bir evladım yani 😇 canım şöyle keseyi gördüğünde kalp atımı için erken dedi. Haftaya duyamayabiliriz 10 gün sonra gel dedi. Sonrasi bayram oldu, bayramdan sonra izinliymis doktor.Edirnede hava çok sıcak, çocuk dışarı çıkmak istiyor eşim yoğun çalışıyor. Kontrolden 1 gün sonra yazlığa geldim cocukla annemlerin yanına. Burası daha serin, cocukla daha rahat ilgileniyorum surekli disarda olduğu için kucağıma gelmiyor (eşek kadar oldu 12 kilo sıpa) yoksa edirnede hep kucakta taşıyalım onu istiyor. Bir deniz bir park bir orman derken yorgunluktan kendinden geçiyor bana yaramazlık yapmıyor. İşte doktorun izni bitince 25 i gibi kalp atımı için randevum var o zaman gideceğim.
umarım bu gebeliğin sorunsuz geçer canım.
amniosentez yaptırmış mıydın peki onu da sorayım arada

Prilam Dr kullanan arkadaşlar, ilaci nasıl kullanıyorsunuz acaba? Dün ben inanilmaz kötüydüm, maalesef boğazımda kanama da oldu. Afedersiniz çıkarırken kan geliyordu artık. Doktora sordum prilam dr akşam iki tane al dedi. Bugün aynı şeyi yaşamamak için öğle aç karnına 1 tane aldım. Şimdilik iyi gibi. Açıkçası kusmak değil ama başka sıkıntılara sebep verecek diye tedirgin oldum.
Bana da doktorum günde 3 defa içebilirsin zararı yok dedi. Bende günde 2 defa içiyorum küsmüyorum ama mide bulantım yanmam baş ağrım hepsi devam ediyor. İlacı sor içiyorum mide bulantısından su midemi bulandırıyor benim.

umarım bu gebeliğin sorunsuz geçer canım.
amniosentez yaptırmış mıydın peki onu da sorayım arada
Yok canim hiçbir şey yaptırmadım, daha dogrusu doktorum istememisti. Kanamada da doktorum sadece progestan fitil vermişti ve 10 gün hiç kalkmadan yatakta yattım. Sadece tuvalet için kalktım o kadar. Yemeğimi bile yatarken yedim. Gebelik sekerim cikti, onda da sadece kati diyetle kontrol altina aldım ilaç kullanmadan atlattım. Günde 12 kez şeker ölçümü yapıyordum hep.

Yok canim hiçbir şey yaptırmadım, daha dogrusu doktorum istememisti. Kanamada da doktorum sadece progestan fitil vermişti ve 10 gün hiç kalkmadan yatakta yattım. Sadece tuvalet için kalktım o kadar. Yemeğimi bile yatarken yedim. Gebelik sekerim cikti, onda da sadece kati diyetle kontrol altina aldım ilaç kullanmadan atlattım. Günde 12 kez şeker ölçümü yapıyordum hep.
ya şimdi bu amnion sıvısından da toxoplazmaya bakıyorlar ya
benim evde 3 kedim var. tuvaletleriyle hiç uğraşmam bile eşim halleder
ama yine de toxoplazmadan çok tırsıyorum

Kızlar ben 7+2 oldum mide bulantılarım baş ağrısı dönmesi kasıklarda ara ara hafif ağrı. Ama mide bulantıları beni mahvediyor yine de danaymaya çalışıyorum. Akıntım çok fazla oldu 2 gündür bugün afedersiniz ama çamaşırımdan pijamama geçmişti öyle ıslandı ben kanamam başladı sandım çok güzel panikledim lavaboya gittim hemen akıntıymış çok şükür. Normal mi böyle su gibi akması beyazımsı bazen birazda şeffaf. Sizde de oluyor mu özellikle benimle aynı haftalarda olan arkadaşlarım

Back