2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızlar bebeğinize hangi demir damlası kullanıyorsunuz acil söyler misiniz çok geç kaldım başlamak için ya
Panik yapma, bazı doktorlar altıncı ayda tahlil yaptırmadan başlatmıyor bile. Genetik bir kansızlık veya küvezde, hastanede falan uzun kalma gibi bir durum yoksa geç kalmamışsındır. Bize ocean microfer verdi 1 ml (kgya göre veriliyor sanırım, 7 kilo civarıydı bizimki) kabızlık ishal vb yaşamadık.

Gecede zor uyuyor gündüzleride uykuya geçişimiz çok sıkıntı Uyumayınca huzursuzluk yapmasa problem olmayacakta çok huysuzlanıyo ağlıyo çocuğum huy değiştirdi resmen

Kızlar 2 gündür iftara davetliydik. Misafirliğe gittik. İkisinde de kızım asla başkasının evinde uyumadı. Etraf yabancı gelince baktı durdu. Arabada da uyumadı. Uyku saati de geçince ağla ağla perişan oldu. 2.5 yaşındaki kızımı mı yedireyim küçükle mi ilgileneyim iftar mı edeyim bilemedim . Hepsinden apar topar kalkıp eve gelmek zorunda kaldık.
Arabada uyumayan bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? Benim ufaklık aşırı meraklı. Uykuya da düşkün aslında ama başkasının evi olunca ya da dışarıya çıkınca merakından uyumuyor. Birde hep karanlık ortam arıyor.

Tadım yapmaya başlayan anneler bize de doktorumuz yavaş yavaş tadıma başlayalım dedi havuç hiç sevmedi patatesi sevdi ama sürekli boğazına kaçırıyor bende bu işten soğudum resmen korkuyorum tadım yapacağı zaman korkuyla başlıyorum. acaba hazır mı değildi yoksa normal mi hep öğürmek istiyor bu normal biliyorum ama boğazına kaçırıyor öksürüyor ve orda bitiriyorum panikten

Uyku düzeni konusunda biz de iyi değiliz bu ara, zaten gündüzleri 30-45 dk uyuyordu daha ne kadar gerileyecek diyordum şöyle oldu artık 2 saate yakın uyanık kalmıyor bazen üçü buluyor, hatta bugün 4 saat uyanık kaldı

Tam beş aylık mı başlattı? Neden erken başlattı acaba? Öğürmesi bir refleks ve iyi birşey aslında. Çünkü boğazında birşey kalınca kendi çıkarabilir bu refleksle. Ayak desteği var mı sandalyesinin o da çok önemli. Zaten ilk etapta bir çay kaşığı ile başlamak gerekiyor. Zamanla o da öğrenecek ve daha çok yemeye başlayacak. İlk yardım videoları izlemiştim ben kızımda. Boğazında kalırsa ne yapmam lazım diye. Allah korusun kalmasın ama eğer kalırsa da müdahale etmek lazım.

Patatesi sulandırıyor musun canım anne sütü ya da mamayla kıvamını açabilirsin su da olur birazda zeytinyağı koyuyorum ben

Evet beş aylık başlattı sadece mama alıyor diye başlatalım dedi kilo alımı vs iyi ama oturmasını denedi birde çok meraklı biz yemek yerken o da heyecanlanıyor onu sordu ve başlayalım dedi sadece tanımlasın istiyorum hiç doyurmaya çalışmıyorum ama azıcık bile alsa bir değişik oluyor sanki yutamayacak gibi yapıyor. Çok fazla video izledim ama panik halinde hiç soğukkanlılığımı koruyamıyorum bir anda çok tepki veriyorum ve bu bana çok yansıyor inşallah kızıma yansımaz yani hazır değilse de erkenden başlamak istemiyorum aslında

Patatesi sulandırıyor musun canım anne sütü ya da mamayla kıvamını açabilirsin su da olur birazda zeytinyağı koyuyorum ben
Zeytinyağı koy demişti doktorumuz bende koyuyorum her sebzeye dün güzel olmuştu kıvamı ama zeytinyağı tadı baskın olunca yememişti mamayla deneyeyim yarın

Kızlar bayadır giremedim çünkü yorgunluktan geberiyorum. Ya bir haftadır falan geceleri emmek için kalkıp sonra geri uyumuyor. Yorgunluktan enerjim kalmadı zaten. Birde gündüz uykuları bir değişik oldu öğlen 2 3 saat uyuyor hatta hiç öyle uyumazdı öğle uykusu mu artıyor acaba. Birde gündüz bu kadar uyuduğu için mi gece böyle uyanıyor sizce? 5 30 da kalktı emmek için geri uyumuyor şu anda. Tam dalıyor yatağına yatırıyorum açıyor gözleri. Gece 12 gibi kalktığı zaman da geri uyumadı bir müddet. Tatil istiyorum ya gerçekten bir tam gün boyunca uyumak istiyorum valla

Hatta hemen videoyu ekleyelim. Allah hiç kullanmamızı gerektirmez inşallah.. HiMom

Bana doktorum öğürdüğünde ani tepki verme bebekler bu tepki hoşuna gittiği için tekrar tekrar öğürebiliyormuş. Öğürmesi gayet normal ya kusar ya da ağzından direkt çıkarır sen panikle hemen tepki verip müdahale etme dedi bu yüzden.

Bizim doktorumuzda tadımlara 5 aylık başlattı. Direkt ek gıda olarak beslenmeye 6.ay da gececeğiz şuan sadece max. 1 tatlı kaşığı olacak şekilde tadım yapıyoruz. Tadımla ilgili bazı doktorlar 5.ayı bazıları 6.ayı bekliyormuş. Ek gıda için 6.ay okey ama tatlarına aşina olması için 5.ay uygun dedi biz yemek yerken çok ilgili yemeklere o ds etkenmiş o yüzden erken başladık canım. Anne sütü ağırlık olacak zaten 1 yaşa kadar

Arkadaşların da dediği gibi, öğürmesi çok normal. Emzirirken de bazen tıkandıkları oluyor mesela, biberonla beslerken de oluyordur kesin. Ama tabii senin panik yapman da bir o kadar normal. Ben ilk oğlumda çok panik yapıyordum ve ikincide de yapacağım, ondan kaçış yok. İmkanın varsa bir aile büyüğünden yardım iste bu süreçte, şahsen kendim araştırıp her şeyin doğrusunu bildiğimi düşündüğüm için () büyüklerden pek akıl istemem ama beslenme tekniği konusunda tecrübelerine güvenirim.

Bir de biz direkt 6. Ayda başlamıştık ve yine öyle başlayacağız, o yüzden erken başlamakla ilgili bir deneyimim ve bilgim yok ama eğer sırf bebek tatlara alışsın diye erken başlanıyorsa, her öğünde bir iki kaşık ver, geç. Kendi yemek zamanında mesela yanına oturt, senin yediğine ilgi gösteriyorsa ver ağzına patates ezmesini. Çıkarırsa geri sok, yerse bir kaşık daha. Kendini de onu da zorlamadan, keyifle, oyun gibi. Zaten üç gün kuralıyla gidiyorsundur, üç gün patates, üç gün havuç, üç gün kabak vb. Üç günde öğrenir tadını günde birkaç kaşık yiyerek. Ayrıca biliyorsundur muhtmelen ama bebek bir şeyi gerçekten hiç sevmezse ve yemek istemezse, zorlamıyoruz, birkaç hafta erteliyoruz o şeyin tadımını. Güzel olacak her şey, merak etme. Sandığımızdan çok daha becerikli ve güçlüler

Ya bir de şey vardı, bebekler bu aralar ilgii çekmek için yalandan öksürme vb gibi şeyler de yapabiliyordu di mi bu aylardı o yanlış hatırlamıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…