dördüncü ayda pek çok arkadaş uyku gerilemesi hatta meme reddi yaşadı bir ay kadae önce. Biz de galiba ara ara yeni yeni yaşıyoruz onu biraz erken doğduğu için, şiddetli değil gerçi bizimki. Muhtemelen geçici bir süreçtir. Benimki evde uyumadığı zaman bebek arabasında (tercihen sahilde veya parkta) veya normal arabada direkt uyuduğu için bir çözüm öneremeyeceğim, (bazen de kanguruya koyup sokağa çıkıyorum bir iki tur atayım diye hemen uyuyor ama eve dönünce kangurudan indirip yatağına yatırırken dikkatli olmam gerekiyor) benim gözlemim şu ki bebekler artık çevrelerinin farkına vardıkları için yeni çevreleri de tanıyorlar ve ilgilenmeye başlıyorlar. Mesela ben bazen canı sıkılıp da çok ağlayınca falan evin veya salonun başka bir köşesine götürüp koyuyorum, hemen susup etrafı incelemeye başlıyor. Aynı mantıkla yeni ortamlar ilgisini uyandırdığı için uyumasını da güçleştiriyor olabilir. Karanlık ve sessiz ortamlarda uyutmayı deneyebilirsin belki (ama çok sessiz olmasa daha iyi olur)Kızlar 2 gündür iftara davetliydik. Misafirliğe gittik. İkisinde de kızım asla başkasının evinde uyumadı. Etraf yabancı gelince baktı durdu. Arabada da uyumadı. Uyku saati de geçince ağla ağla perişan oldu. 2.5 yaşındaki kızımı mı yedireyim küçükle mi ilgileneyim iftar mı edeyim bilemedim . Hepsinden apar topar kalkıp eve gelmek zorunda kaldık.
Arabada uyumayan bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? Benim ufaklık aşırı meraklı. Uykuya da düşkün aslında ama başkasının evi olunca ya da dışarıya çıkınca merakından uyumuyor. Birde hep karanlık ortam arıyor.
Sezeryan da 2 sene diye biliyorumKızlar benim bebiş 6 aylık oldu ve araya fazla zaman koymadan ikinci bebiş istiyorum. biraz delilik biliyorum ama olsunsezeryanla doğum yapmıştım. Ne kadar ara vermek gerekiyor çocuk için
Aynı valla bizimde sabahtan beri uyumadı olduğum yerde düşüp bayılcamGecede zor uyuyor gündüzleride uykuya geçişimiz çok sıkıntıUyumayınca huzursuzluk yapmasa problem olmayacakta çok huysuzlanıyo ağlıyo çocuğum huy değiştirdi resmen
Kızlar benim bebiş 6 aylık oldu ve araya fazla zaman koymadan ikinci bebiş istiyorum. biraz delilik biliyorum ama olsunsezeryanla doğum yapmıştım. Ne kadar ara vermek gerekiyor çocuk için
Amiiin hiç birimize gerek olmasın inşallah
Ya evet biberonla boğazına kaçırdığı çok oldu ama o kadar korkmuyordum.Zaten evde benden başka biri olmadığı sürece cesaret edemiyorum henüz annemde sanki zorluyor gibi geldiği için akşam denettiriyoruz eşimleArkadaşların da dediği gibi, öğürmesi çok normal. Emzirirken de bazen tıkandıkları oluyor mesela, biberonla beslerken de oluyordur kesin. Ama tabii senin panik yapman da bir o kadar normal. Ben ilk oğlumda çok panik yapıyordum ve ikincide de yapacağım, ondan kaçış yok. İmkanın varsa bir aile büyüğünden yardım iste bu süreçte, şahsen kendim araştırıp her şeyin doğrusunu bildiğimi düşündüğüm için () büyüklerden pek akıl istemem ama beslenme tekniği konusunda tecrübelerine güvenirim.
Bir de biz direkt 6. Ayda başlamıştık ve yine öyle başlayacağız, o yüzden erken başlamakla ilgili bir deneyimim ve bilgim yok ama eğer sırf bebek tatlara alışsın diye erken başlanıyorsa, her öğünde bir iki kaşık ver, geç. Kendi yemek zamanında mesela yanına oturt, senin yediğine ilgi gösteriyorsa ver ağzına patates ezmesini. Çıkarırsa geri sok, yerse bir kaşık daha. Kendini de onu da zorlamadan, keyifle, oyun gibi. Zaten üç gün kuralıyla gidiyorsundur, üç gün patates, üç gün havuç, üç gün kabak vb. Üç günde öğrenir tadını günde birkaç kaşık yiyerek. Ayrıca biliyorsundur muhtmelen ama bebek bir şeyi gerçekten hiç sevmezse ve yemek istemezse, zorlamıyoruz, birkaç hafta erteliyoruz o şeyin tadımını. Güzel olacak her şey, merak etme. Sandığımızdan çok daha becerikli ve güçlüler
Ay yürek yemiş bir cengaverKızlar benim bebiş 6 aylık oldu ve araya fazla zaman koymadan ikinci bebiş istiyorum. biraz delilik biliyorum ama olsunsezeryanla doğum yapmıştım. Ne kadar ara vermek gerekiyor çocuk için
Bir yıl arayla iki sezaryen geçirdim. Şükür hiç sorun yaşamadım ama bunda doktorumun bilgisi vardı. Yani kafama göre yapmadım. Her doktorun tavrı farklı. Bence doktoruna danışmalısın.Kızlar benim bebiş 6 aylık oldu ve araya fazla zaman koymadan ikinci bebiş istiyorum. biraz delilik biliyorum ama olsunsezeryanla doğum yapmıştım. Ne kadar ara vermek gerekiyor çocuk için
Yaşları yakın olsun ve 30 yaşında şimdi bile zorlanıyorsam ilerde daha çok zorlandım diye düşünüyorum. Çok çok az emiyor zaten bebiş. Bir yaşını ya görür ya görmez emmede diye düşünüyorumDoktoruna sorsana. Genelde iki yıl diyorlar hem sezaryen yerinin iyileşmesi açısından hem de mecvut bebeğini rahat rahat emzirebil diye (bazı durumlarda hamilelikte emzirmeyi kesmek gerekebiliyor galiba ama emzirmek de mümkün tabii) ama istisnalar oluyordur. Bebeğin genetik olarak iri doğması gibi bir şey yoksa bence daha erkene de izin verebilir doktor. Vallahi çok zorlanırsın muhtemelen ama iki çocuk her türlü zorluyor, bari yaşları yakın olsun diyorsan da haklısın tabii ki.
Valla çevrem bebek kadar zorlamadı beni. En yakın arkadaşım gibi oldu ya bilemiyorum. Ona bakmaktan ziyade beraber yiyip beraber uyuyoruz uyanıyoruz falan. Bir de en ufak şeyde ayy çocuk çok zor yorucu diye nazlanabiliyorumAy yürek yemiş bir cengavermerak ettiğim için soruyorum , lütfen yanlış anlama istersen cevap da vermeyebilirsin. Ben gebelik döneminde 2.çocuk istiyordum ama şu an bana çok uzak bir fikir. He biraz zaman geçsin, bebeğin düzeni oluşsun vs belki isterim; tamamen de kapatmıyorum o kapıyı. Sen bu yeni düzene nasıl ayak uydurabildin? Zor gelmedi mi? Ayyy ne bileyim valla merak ettim
Bu arada bazı doktorlar daha erken de izin verebiliyor, doktorun en doğru cevabı verecektir
Sezeryana başka doktor girdi aniden bebek gelince ve bu hafta da taşıncaz. Başka doktora sorsam olur mu kiBir yıl arayla iki sezaryen geçirdim. Şükür hiç sorun yaşamadım ama bunda doktorumun bilgisi vardı. Yani kafama göre yapmadım. Her doktorun tavrı farklı. Bence doktoruna danışmalısın.
Atak bitince mi düzeldi ? Dışarıda uyuyor mu ?Bizim de bir ara öyleydi ama düzeldi çok
Gerçekten ne ataklarmış ya bitsin artıkAynı valla bizimde sabahtan beri uyumadı olduğum yerde düşüp bayılcamemerken uyuyor yatırınca uyanıyor ay gerçekten sabrımın son noktasındayım. Uyusa bende uyucam zaten hastayım adetliyim her yerim ağrıyor bu atak haftalarına da başlıcam artık ya anamız ağladı resmen
Eskisi kadar kötü değil ama ataktan önceki kadar da iyi değilAtak bitince mi düzeldi ? Dışarıda uyuyor mu ?
Benimki Prof perinatologtu. İlk bebeğimi kaybetmiştim ikincisine 4 ay sonra hamile kaldım. Doktorumda 4-6 ay arası kalabilirsin demişti. Tam bir yıl sonra da ikinci sezaryeni oldum. Dediğim gibi benim durumum farklı ama bence sen güvendiğin bir doktora sor.Sezeryana başka doktor girdi aniden bebek gelince ve bu hafta da taşıncaz. Başka doktora sorsam olur mu ki
Yaş 33, söyleyeceklerim bu kadarValla çevrem bebek kadar zorlamadı beni. En yakın arkadaşım gibi oldu ya bilemiyorum. Ona bakmaktan ziyade beraber yiyip beraber uyuyoruz uyanıyoruz falan. Bir de en ufak şeyde ayy çocuk çok zor yorucu diye nazlanabiliyorumhani hayatım alt üst oldu o doğru ama altı üstünden kat kat güzelmiş bilemiyorum ya hayatımda ilk defa koşulsuz sevginin tadını tattım. Ve ömrüm boyu yalnızlık çeken biri olarak bana büyük ilaç oldu bebişim. Şimdi de yaşım çok ilerlemeden ikinci bebeği istiyorum. Yaş 30.
Ah benim de 33 bitiyor, 34 olacağımYaş 33, söyleyeceklerim bu kadarşaka bir yana gönlündeki gibi olsun
Senin okul nasıl gidiyor? Ben de bayramdan sonra başlayacağım. Programını güzel ayarladilar mi? Ben üç gün gideceğim öğlene kadar. Az dersim var. Senin hangi kademe? Ben lisedeyimAynı valla bizimde sabahtan beri uyumadı olduğum yerde düşüp bayılcamemerken uyuyor yatırınca uyanıyor ay gerçekten sabrımın son noktasındayım. Uyusa bende uyucam zaten hastayım adetliyim her yerim ağrıyor bu atak haftalarına da başlıcam artık ya anamız ağladı resmen
Benim de korkum ise başlayınca uykusuz kalmak ve sabahları işe yetisememekAynı valla bizimde sabahtan beri uyumadı olduğum yerde düşüp bayılcamemerken uyuyor yatırınca uyanıyor ay gerçekten sabrımın son noktasındayım. Uyusa bende uyucam zaten hastayım adetliyim her yerim ağrıyor bu atak haftalarına da başlıcam artık ya anamız ağladı resmen
Yaa maşallah ben haziran 14 de başlayacağım yani okul kapanıncaSenin okul nasıl gidiyor? Ben de bayramdan sonra başlayacağım. Programını güzel ayarladilar mi? Ben üç gün gideceğim öğlene kadar. Az dersim var. Senin hangi kademe? Ben lisedeyim