- 6 Mart 2019
- 2.732
- 5.988
dördüncü ayda pek çok arkadaş uyku gerilemesi hatta meme reddi yaşadı bir ay kadae önce. Biz de galiba ara ara yeni yeni yaşıyoruz onu biraz erken doğduğu için, şiddetli değil gerçi bizimki. Muhtemelen geçici bir süreçtir. Benimki evde uyumadığı zaman bebek arabasında (tercihen sahilde veya parkta) veya normal arabada direkt uyuduğu için bir çözüm öneremeyeceğim, (bazen de kanguruya koyup sokağa çıkıyorum bir iki tur atayım diye hemen uyuyor ama eve dönünce kangurudan indirip yatağına yatırırken dikkatli olmam gerekiyor) benim gözlemim şu ki bebekler artık çevrelerinin farkına vardıkları için yeni çevreleri de tanıyorlar ve ilgilenmeye başlıyorlar. Mesela ben bazen canı sıkılıp da çok ağlayınca falan evin veya salonun başka bir köşesine götürüp koyuyorum, hemen susup etrafı incelemeye başlıyor. Aynı mantıkla yeni ortamlar ilgisini uyandırdığı için uyumasını da güçleştiriyor olabilir. Karanlık ve sessiz ortamlarda uyutmayı deneyebilirsin belki (ama çok sessiz olmasa daha iyi olur)Kızlar 2 gündür iftara davetliydik. Misafirliğe gittik. İkisinde de kızım asla başkasının evinde uyumadı. Etraf yabancı gelince baktı durdu. Arabada da uyumadı. Uyku saati de geçince ağla ağla perişan oldu. 2.5 yaşındaki kızımı mı yedireyim küçükle mi ilgileneyim iftar mı edeyim bilemedim . Hepsinden apar topar kalkıp eve gelmek zorunda kaldık.
Arabada uyumayan bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? Benim ufaklık aşırı meraklı. Uykuya da düşkün aslında ama başkasının evi olunca ya da dışarıya çıkınca merakından uyumuyor. Birde hep karanlık ortam arıyor.
Bir de biz misafirlikte eşimle paylaşıyoruz çocukları, küçüğe ben bakıyorsam büyükle eşim ilgileniyor. Başka türlü olmaz ki