2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızlar bende 4. Ay aşısını 8 martta yaptırmıştım tam gününde değil hani 10 kişi olmasını bekliyorduk ya sağlık ocağı bekletmişti 2. Ayda. 4. Ayda da dediler ki 2 ay geçsin öyle gelin neyse işte o zaman yaptılar

Şimdi ben Pzt e randevu aldım egzama ve kilo takibi için doktordan o gün menenjit yapmaz. 10 gün kontrol süresi ya 2 3 Nisan gibi en geç yaptırmam lazım özel aşılarını erken olmaz dimi? Randevuyu kaydırsam mı acaba bir iki gün daha geçen ay da götürmedim ya bir an önce de gitmek istiyorum o yüzden. Bir de yine eşim gidiyor o gitmeden şu egzama problemi çözülsün istiyorum

Biz 1 şubatta yaptırdık menenjit ile rotayı, 4 nisandan önce olmaz dedi doktoru bugün. Ama sonra olabilir, bir ay sonra bile olur dedi (hatta rota galiba sekizinci aya kadar olabiliyormuş). Biz de bayram sonrası yaptırırız diye konuştuk.

Bu arada devlet aşıları da aynı şekilde. Vaktinden bir gün bile erken yapılmıyor ama bir ay vakti oluyor. Bizim altıcı ay aşıları galiba 27 nisan en erken 26 mayıs en geçmiş ama 26 mayısı geçerse de sorun değil dedi doktoru.

Ama o kendi dozları.
4.ayda 2.ay aşılarının dozları yapılıyor ya normal öyle demeleri. Farklı aşılar için öyle bir kural yok demek istedim ben.
Egzaması çok arttı mı😞
Bir önceki özel aşıları ne zaman oldu? Aynı aşı dozları arasında 2 ay civarı olmalı.
Hala aynı sayıda mustelanın atopik ciltler olanı da aldım ama bence kortizonsuz düzelmeyecek☹️ 31.01 da gitmişiz en son o gün yapılmış 1 nisana kurtarıyor o zaman😂
Aynı şeyi soracaktım benim kızım 9 nisanda tam 150 günlük oluyor. Ancak o zamanda bayram tatili oluyor.5 Nisan gibi yaptırsam olur mu acaba?
Bir iki günden bir şey olmaz herhalde ya bilemedim ben Pzt gidince sorayım bakalım

Biz 1 şubatta yaptırdık menenjit ile rotayı, 4 nisandan önce olmaz dedi doktoru bugün. Ama sonra olabilir, bir ay sonra bile olur dedi (hatta rota galiba sekizinci aya kadar olabiliyormuş). Biz de bayram sonrası yaptırırız diye konuştuk.

Bu arada devlet aşıları da aynı şekilde. Vaktinden bir gün bile erken yapılmıyor ama bir ay vakti oluyor. Bizim altıcı ay aşıları galiba 27 nisan en erken 26 mayıs en geçmiş ama 26 mayısı geçerse de sorun değil dedi doktoru.
O zaman benimde 3 nisanda yaptırmam lazım 😂 ben beraber yaptırır kurtulurum ya yine rotayla menenjiti.

Ben Bade de bu kadar gün hesaplaması yapıyor muydum bilmiyorum gerçekten sağlık ocağı yapıyor ama gerçekten. O zaman bizim süre kurtarıyor 10 günlük kontrol hakkını. Bu adam neden limitli yaptıysa bu sigortayı gerçekten sinir ediyor beni gün hesaplıyorum burda😂

Hala aynı sayıda mustelanın atopik ciltler olanı da aldım ama bence kortizonsuz düzelmeyecek☹️ 31.01 da gitmişiz en son o gün yapılmış 1 nisana kurtarıyor o zaman😂

Bir iki günden bir şey olmaz herhalde ya bilemedim ben Pzt gidince sorayım bakalım
Ben de bilemedim 4 günden birşey olmaz inşallah 😅

O zaman benimde 3 nisanda yaptırmam lazım 😂 ben beraber yaptırır kurtulurum ya yine rotayla menenjiti.

Ben Bade de bu kadar gün hesaplaması yapıyor muydum bilmiyorum gerçekten sağlık ocağı yapıyor ama gerçekten. O zaman bizim süre kurtarıyor 10 günlük kontrol hakkını. Bu adam neden limitli yaptıysa bu sigortayı gerçekten sinir ediyor beni gün hesaplıyorum burda😂

Ay ben de hesap yapayım dedim önce, iki üç gün farkla aşı kaçıyor resmen ama götürdüm sonra neme lazım diye🤣 zaten doğru dürüst ay kontrolüne götüremiyorum çocuğu, hep hasta muayenesi🙈🥲😅

Hesaplara çok takılma ya, zaten düzenli kontrolleri 5. Ay 6. Ay 12. Ay kaldı. Bir de özel aşı veya başka bir şey için iki üç kez daha götürsen 6 ediyor.

Yaa bu tükürme aşkı 4 ay girince mi geliyormuş ne zaman geçiyormuş peki 😂 her yer tükürük bu bıı büüğ diye sesler çıkartıyor dudaklarını büke büke tükürüyor hayır çokta tatlı oluyor üstü ıslanmasa neysede yakalıkta kar etmiyor 😅
Ya bizimki 3. Ayda başladı aynı şekilde tükürüyordu. Üstü ıslatıyor arada da yüzüme tükürüyordu. 1 ay sonra geçti ama eller sürekli ağızda yine üstü ıslanıyor.

Ay ben de hesap yapayım dedim önce, iki üç gün farkla aşı kaçıyor resmen ama götürdüm sonra neme lazım diye🤣 zaten doğru dürüst ay kontrolüne götüremiyorum çocuğu, hep hasta muayenesi🙈🥲😅

Hesaplara çok takılma ya, zaten düzenli kontrolleri 5. Ay 6. Ay 12. Ay kaldı. Bir de özel aşı veya başka bir şey için iki üç kez daha götürsen 6 ediyor.
Ever ever inşallah yeter ya bakalım olmadı ödeyecek yapacak bir şey yok😂

4. Ay dedikleri meşhur uyku gerilemesinin yaşandığı atak 😂 tam yarın 4. Ay doluyor bizimkinin
Evet uyku gerilemesi ayı doğru da ben şu atakları demiştim canım en yakını 19. Haftada 🙈

Eklentiler

• CF3B30D2-BAF7-47E9-AC3B-91D4F67F33B7.jpeg
    CF3B30D2-BAF7-47E9-AC3B-91D4F67F33B7.jpeg
    103,7 KB · Görüntüleme: 26
Geçmiş olsun, aslında burnunu açık tutmak yetiyor başka bir sıkıntısı yoksa. Nebulizatör de faydalı olabilir tabii şart da olmayabilir.

Nexus tarzı nebulizatörler çok pratikmiş ama ben daha etkili olduğu söylenen ve dolayısıyla daha hantal olan kompresörlülerden kullanıyorum. Biz hastaneden bu tipe alışık olduğumuz için bize gürültülü vs gelmiyor. Bizimki Omron duo baby, çok memnunum (nazal aspiratörü de var bu modelin )
Nexus aldık hemen biz bir panikle 😂 bugün asm ye de götürdüm. Ciğerlerine inmemiş allahtan sık sık burun açmayı önerdi sadece doktor. Bir de eczaneden doğal okyanus suyu spreyi aldım. O da rahatlattı

Kızlar selam çok uzun zamandır bakamadım buralara malesef çok aktif olamıyorum🥹
Sizlere bir şey sormak istiyorum. Bizim doktorumuz 2.ay aşılarından 3 gün sonra rotanın ilk dozunu yaptırdı bize. Ama hastanedeki hemşireler aslında erken olduğunu madem öyle 2.dozu 5.ayda yapalım dediler. Bu aradaki süre çok uzun mu acaba yani böyle yapan oldu mu hiç? Bir de menenjiti 5.ayda yaptıran var mı yoksa erteliyor musunuz? Menenjit ve rotayı aynı günde yaptıran var mı peki hiç?

Sizlere bir şey sormak istiyorum. Bizim doktorumuz 2.ay aşılarından 3 gün sonra rotanın ilk dozunu yaptırdı bize. Ama hastanedeki hemşireler aslında erken olduğunu madem öyle 2.dozu 5.ayda yapalım dediler. Bu aradaki süre çok uzun mu acaba yani böyle yapan oldu mu hiç? Bir de menenjiti 5.ayda yaptıran var mı yoksa erteliyor musunuz? Menenjit ve rotayı aynı günde yaptıran var mı peki hiç?
Menenjit ve rotayı aynı anda yaptırdık ama üçüncü ayda başlamıştık rotaya.
O şekilde doz aralığı deneyimlemedim o yüzden

Menenjiti de mi 3.ayda başladınız yani peki ikisi bir arada yan etkileri nasıl oldu?
Nimentrix ve rota aynı oldu üçüncü ayda. Hiç yan etki görmedim.
Beşinci ayda rota nimentrix ve bexsero oldu. Bexsero ateş yapıyor. Ateşli birazcık😞

canım merhaba. Rotavirüs aşısının ilk dozu bebek 15. Haftasını doldurmadan yapılmalı. Bizde 2. Ayımızda verem aşısıyla beraber olduk. 2. Dozunu 4 aylıkken olduk. 2. Dozu ise 24 haftalığı doldurmadan yapılmalı. Rotarixdi bizimkin markası
Yani hastanedeki hemşireler karıştırdı sanırım erken değil gayet zamanında olmuşsunuz. 2. Dozu için 24. Haftayı geçirmemeniz lazım ona dikkat edin.

Menenjit ise 3.-5.-13. Ayda olacağız. 3. Ayda olduk. 5. Ayda olacağız. 2 ay olması lazım arasının erken olmaz ama geç olabilir mesela 2 ay 1 hafta sonra tarzı.
Rota ile menenjiti aynı anda olmamak için rotayu 2-4 menenjiti 3-5-13 e koyuyorlar genelde. Aynı anda yaptıran duymadım hiç ilk kızımda da yaptırmadım.

Hatta bazı doktorlar menenjit aşısını bile aynı anda yapmıyorlar. Benim doktorum nimenrix ile bexsero arasında 1 hafta koyuyor. Bexsero ağır bir aşı çünkü ilk kızımda 13. Aylıkken yaptırdığımda çocuk 3 gün yürüyememişti. Ama ilk kızımda aynı gün olmuştu menenjit aşılarını. Doktordan doktora değişiyor

X