2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Epeydir giremiyordum oğlumda idrar yolu enfeksiyonuyle beraber besin alerjisi de çıktı Hangi besine olduğunu da henüz bulamadık
Sizde de egzama oldu mu ya galiba bizde de bir şey var çünkü doğduğundan beri hep ishal ve artık vücudunda sürekli yara gibi kuruluklar var. Bir iki tane değil 7 8 tane oldu Pzt randevu aldım. Artık sürekli suyla yıkıyorum haftada bir şampuan yapmama rağmen böyle acaba emmek istememesi de bundan kaynaklı olabilir mi diye düşünmeye başladım

Bakıcı olarak nasıl birini düşünüyorsunuz ki? Benim çevremdeki çalışan annelerin çoğu çocuk gelişimi konusunda herhangi bir eğitimi olmayan, yabancı bakıcılarla çalışıyor. Az bir kısmı (bence şanslı azınlık) seninki gibi mahallelerindeki yardımcı ablalarından destek alıyor ama açıkçası üniversite mezunu tam zamanlı bakıcıyla çalışan hiç duymadım kendi çevremde, oyun ablası vb olarak yarı zamanlı çalışan genç mezunlar hariç (tabii benim cehaletim de olabilir bu) özetle bence tanıdığın, bildiğin ve güvendiğin biri çocuğun için en iyi bakıcı olacaktır. Yabancı olmaması da büyük artı çünkü her sektörde genelde yerel personel çok daha verimli çalışır (istisnalar hariç tabii).

Başındaki konak henüz tam geçmedi hala. Başka bir yerinde döküntü, kızarıklık vs yok ama bizim kakada kan var. Bir haftadır sür ürünleri ve yumurta yemiyorum ama bugün yine kan vardı. Sindirim problemi zaten doğduğundan beri azalmadı hala devam ama egzama varsa sizde de muhtemelen alerjidir. İshal bizde de ara ara oluyor

Çok geçmiş olsun ben yumurta yemiyorum zaten de sütü de kesiyim bari of çok zor 8 9 aylığa kadar ilkinde diyet yapmıştık. Yavaş yavaş açmıştık diyeti sonra

Ben de sen gibi düşünüyorum. Üstelik bu abla bana torunları ile yaptığı etkinlikleri anlatıyor. Bence gayet yeterli. Ki cidden ses tonu bile sevecen mutlu bebekle konuşurken.
Ben zaten kontrol manyağı biriyim. Yeni birine asla alışamam.

Babası üniversite mezunu eğitimli yabancı dilli ama Türk birini arıyor sanırım. İmkansızı ister her zaman
Oh ya ben de kendim garip düşünüyorum sanmıştım.
İşte kocam böyledir o kadar ikna edicidir ki. Sen doğrusunu unutursun

Çok geçmiş olsun ben yumurta yemiyorum zaten de sütü de kesiyim bari of çok zor 8 9 aylığa kadar ilkinde diyet yapmıştık. Yavaş yavaş açmıştık diyeti sonra

Geçmiş olsun, çok uzamadan düzelirler umarım alerji yaşamadık biz ama iyi bir uzmana denk gelmek çok önemli. Diyeti de nokta atışı yapmak çok zor olduğu için, bildiğim kadarıyla bazı uzmanlar bir iki hafta tüm alerjenleri kesmeyi ve sonra gruplar halinde azar azar tekrar beslenmeye dahil ederek bebeğin verdiği tepkileri gözlemlemeyi öneriyor. Çünkü mesela süt alerjisi olan bebeklerin bir kısmının ete de alerjisi olabiliyor. Bu durumda anne süt ürünlerini kesmiş olsa bile alerji devam edebiliyor. Veya buğday alerjisi gibi tespiti daha zor alerjiler olabiliyor. Emziren bir annenin de tüm ana besin gruplarını bir anda beslenmesinden çıkarması iyi olmayabileceği için bir beslenme uzmanından fayda almak iyi olabilir.

Kocanın dediği gibi de bulabilirsiniz belki ama 21 yaşında yeni mezun değilse maaş beklentisi sizinkinden yüksek olabilir bence

Profesyonel çocuk bakımı tecrübem yok çevremde. En profesyoneli de şöyleydi, kız meslekte öğretmen olan biri çocuk gelişimi bölümünden mezun kendi öğrencisini kızına bakıcı olarak almıştı. ( kızı otizmliydi)

Ama öğretmenlikten bakarak sadece fikir olması için yazıyorum. Sınıf öğretmenliğinde mesleğini çok iyi yapan ama çocuklardan bıkmış iş arkadaşlarım var. Düşündüğüm zaman işinde ne kadar iyi olursa olsun kendi çocuğumu o öğretmene vermek ister miyim? Zannetmiyorum. Bebekler için spring’in de yazdığı gibi temel şeylere dikkat edip bol sevgi göstermesi yeterli geliyor bana. Diğer (yabancı dil, oyunlar vb) unsurlar ise zamanla oyun grupları ya da kurslarla tamamlanır gibi geliyor bana. Güvendiğin bakıcıyla bu kursların hepsine gözün arkada kalmadan çocuğunu yollar hem de sosyalleşmesini sağlarsın.

Ama henüz erken karar vermek için. İyi bir gözlem ile içine hangisi siniyorsa onu yap. Babalar bence anneler gibi bakamıyor bu durumlara. (Örneğin çocuğu unutup tiyatroya bakması)

En korktuğum şey başıma geldi. Kendi doktoru da çocuk alerji de görsün artık dedi. Belki kan testiyle kesin belli olur neye alerjisi olduğu. Bilmiyorum bu kadar küçük bebeklere yapıyorlar mı? En korktuğum süt ürünleri alerjisiydi :/ Bazı doktorlar tamamen kesmeyi önermiyor aslında ama bilmiyorum ne yapmalı

Evet çok doğru söylüyorsun. Doktor arkadaşım alerjen besinlerin listesini attı bana ama gerçekten hiçbir şey kalmıyor geriye. Sadece sebzeyle beslenmek kalıyor neredeyse hiçbir protein kaynağı yok. Ben bir haftada bile 2 kilo verdim

Ben de kesinlikle sana katılıyorum. Zaten üç yaşında kreşe oyun gruplarına başlamış oluyor çocuklar.
Abladan beklentim kızımın güvenliğine dikkat etmesi, sevmesi, psikolojisine iyi gelmesi ve temel bakımını yapabilmesi.
Ayrıca son cümlene ithafen; kocalar kapatılsın. En azından benimki

Güvenilir bir çocuk alerji uzmanı bulduktan sonra gerisi daha kolay olur bence. Doktor diyeti şart koşarsa, hiç değilse alerji kaynağı bulunana kadar dişini sıkarsın bir iki hafta ama emziren anne olarak vitamin mineral ve kas vs kaybına uğramamak için beslenme uzmanıyla görüşmen iyi olur. Veganların yararlandığı protein kaynakları sana da yarayabilir. Kinoa vb gibi (alerjenlik durumunu bilmiyorum tabii gerçi)

Aynen bencede canım en önemlisi güven ve vicdan zaten başka bir şeye ihtiyaçları yok

Evet bazıları toleransı olsun zamanla alışacak diyor bazıları kesip azar azar başlatıyor bende Pzt gidince sorucam bakalım
Eti de keserse ben ne yerim ki zaten sebzeyle aram hiç yok

Bence evden çalışıyor olman, ofise daha az gidiyor olman konusu eğer tam zamanlı olarak anlaşırsanız işini kolaylaştırır çünkü ona eğitimi sen vereceksin en çok bu çok güzel bir şey. Bence bakıcı dediğin profesyonellikten ziyade (bakıcıyla büyümüş biri olarak) sevgi dolu ve güvenilir olmalı. İçinin rahat olması ve çocuğuna sevgiyle yaklaşıldığını bilmek bakan kişinin eğitim seviyesinden çok çok daha önemli bence. Şuan yanında böyle biri olduğu için çok şanslısın bence çünkü bulmak çok zor soyasosu

Ya bence adamcağızın hakkında giriyoruz Redpanda11 . Ne güzel düşünmüş, karısıyla program yapmış. He deseydin, al biletleri yiğido deseydin. Kırmasaydın gönlünü. Tiyatro günü güzel bir sürpriz olurdu çocuğun varlığını hatırlaması (ne demişler, sevdiğinize küçük sürprizler yapın)

kızlar bu ocean damladan aldım da kaç damla vermem lazım. Eczane 4 damla dedi ama ben bi video gördüm kilo başına bir buçuk damla diyordu çok değil mi kaç veriyorsunuz kullanan varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…