Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Günaydınn 🎈 2 hafta önce 3-4 gün hiç geçmeyen ve bazen artan çok şiddetli ağrılarım oldu. Ultrasonda bakıldığında hiç anormal bişey görmedi doktorum. O ağrıya bile normal dedi😂 halbuki ben doğurduğumdan emindim😂 kanama olmadığı, vajinada baskı hissetmediğini ve su gelmediği sürece, bebek hareketlerini de hissediyorsan sıkıntı yok dedi. Yani artık bebiş de kendine yer bulamıyor sanırım. Ondan oluyordur diye düşünüyorum. Artarsa doktoruna yine söylersin tabi. 🌸
Ben de diyorum galiba doğurcam 😬😬
Şuan işteyim okulda doğururum diye telaşlanıyorum sanki o kadar kolaymış gibi 😅😅
Bebişin başı aşagıdaydı pazartesi kontrolüm vardı . Ama daha doğum kanalına yerleşmemiş demişti . Acaba oraya mı yerleşmeye çalışıyor bebişim

İdare ediyoruz. Çok teşekkürler. Kızım hala çok küçük. Zor toparlıyor. Ama iyi olacak. Oğlum fena değil. Hala solunum desteği alıyorlar. Bir gün iyi bir gün sıkıntılı bir gün ehh diyerek günleri geçiriyoruz. Ocak gibi evde olmalarını umuyorum 🙏🏻 sizler nasılsınız? Kaç hafta oldunuz? Nasıl gidiyor? Hamileliğin tadını çıkarın. Çok zor ama gerçekten özleniyormuş 🥲
Çoook sevindim iyi olmanıza 🥹 böyle böyle geçecek günler evinize sağlıkla döneceksiniz inşallah. 🙏🏻
Ben iyiyim 33 haftalık olduk büyümeye devam ediyoruz ☺️
Dualarımız hep sizinle canım ❤️

Progestan annede uyku yapabiliyor ama bebek için öyle bir etkisi olduğunu bilmiyorum. Ama endişe etme bence artık yerleri daralıyor. Benimde bi kaç gün önce öyle olmuştu dürtmemle bi kaç kez tek hareket etmişti korktum baya ama hastane randevuma az kalmıştı diye gitmedim hastaneye. Doktor sen yorulmuş olabilirsin sendeki yorgunluk bebeğe yansımıştır dedi, düşündüm gerçekten bir önceki gün arkadaşlarımla dışarıda buluşmuştum ve baya uzun oturmuştum birazda yürümüştüm ondandır dedim
Yani beni biraz korkuttu hiç böyle olmazdı rahatsız ediyorum yan dönüyorum falan hiç tık yok kasılma dışında. Az önce uyandım döndüm baya rahatsız olsun diye bir iki kere hareket etti sonra yine tık yok

Kızlar size birşey danışmak istiyorum. 2 3 gündür sabahları burnumu temizlerken içinden kurumuş kan çıkıyor. Sebebi nedir normal midir bilen var mı? Şimdi yine temizliyim dedim yine biraz kan çıktı. Anlamadım sebebini
Bende de oluyor aynısı. Hava kuruluğundan olabilir bşr de kan hacmimiz arttı sonuçta onun da etkisi vardır 😇
Kızlar bgun kntrlmuz vardı 34+4 2.600gr 46 cm olmsz ama çok harktlyz . Nst de sancı cikmyr ama kasiklrm vuryr çok. Buda anlmdm 14 Aralık verdi normlde bnm aralk sonuydu 37 hftda alck plesanta previa oldgu için daha da erken olblr tbiki kizimiza bgli.
Maşallah canım kızçene , tarihe takılma hiç kilosu da iyi maşallah 🧿 sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻
Günaydın kızlar 🌸☀️
Benim dün akşam ve bu sabah regl sancısı gibi kasıklarımda ağrı başladı . İnce sızlıyor gibi sürekli .
Şimdi işe geldim ama hala devam ediyor neden acaba ?
İzin de almadım bir şey olmaz değil mi kızlar 👧🌸🧡
Günaydın canım , kemiklerimiz genişliyor vücut doğuma hazırlanıyor ondan olabilir kasık ağrısı diye okumuştum. Ama eğer içine sinmiyorsa Öğlene kadar gözlemle kendini duruma göre doktora gidersin

Kızlar biraz önce ani ve baya acı veren bir bacak krampı ile uyandım. Videolarda görüyordum inandırıcı gelmiyordu ama gerçekmiş. Eşim masaj yapınca geçti. Magnezyum önceki haftalarda doktor vermişti ama bende gaz sancısı ishal gibi bir şey yapınca kullanmamıştım, doktorda yerine günlük soda ve ayran vs içersen olur demişti. Devamı olmaz inşaAllah bu krampların
Magnezyum kullanmadığın sürece oluyor maalesef.ki bazı magnezyumlar fayda etmiyor..ben ilk magnorm kullanıyordum .geceleri sol ayağıma bacagima acayip kötü kramplar giriyordu.dr a söyledim değiştirdi.magvital die bsy yazdı ondan sonra olmuyor şükür

Bende de oluyor aynısı. Hava kuruluğundan olabilir bşr de kan hacmimiz arttı sonuçta onun da etkisi vardır 😇

Maşallah canım kızçene , tarihe takılma hiç kilosu da iyi maşallah 🧿 sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻

Günaydın canım , kemiklerimiz genişliyor vücut doğuma hazırlanıyor ondan olabilir kasık ağrısı diye okumuştum. Ama eğer içine sinmiyorsa Öğlene kadar gözlemle kendini duruma göre doktora gidersin
Biraz arttı sanki canım ama dediğin gibi öğlene kadar beklicem geçmezse bir giderim . Benim 33. Hafta oldu pazartesi gittim daha doktora her şey normal dedi ama nst hiç söylemedi doktorum . Herkes nst 32 de başladı sanırım .

Yani beni biraz korkuttu hiç böyle olmazdı rahatsız ediyorum yan dönüyorum falan hiç tık yok kasılma dışında. Az önce uyandım döndüm baya rahatsız olsun diye bir iki kere hareket etti sonra yine tık yok
Bi güzel kahvaltı yaptıktan sonra takip edin uzanıp hareket bekleyin olmazsa doktorunuza görünün ya da acile gidin nst bakarlar belki. Ama ben geçici olduğunu düşünüyorum hareketlenir , bende öyle oldu yani iki gün durgundu doktora gideceğim gün hareketlendi

Biraz arttı sanki canım ama dediğin gibi öğlene kadar beklicem geçmezse bir giderim . Benim 33. Hafta oldu pazartesi gittim daha doktora her şey normal dedi ama nst hiç söylemedi doktorum . Herkes nst 32 de başladı sanırım .
Evet 32. Haftadan sonra nst yapıyorlar aslında bir sonraki gittiğinde yapacaklardır belki.
Geçer umarım öğlene kadar 🍀

Regl agrisi gibi sanci benim 2 haftadır her gun oluyor 32 oldum dun kontrolüm vardi doktora söyledim normal dedi, erken doğumun göstergesi mi dedim her gun yaşıyorum cunku onla alakası yokmuş. Bende regl sancısı gibi bir sanci giriyor karnımın bir yeri tas gibi sertlesiyo sonrada nefesim kesiliyor gibi oluyo 20-30 saniye sonra normale dönüyor. Gecen hafta bir gece 3 saat boyunca bunu 4 dk aralıklarla yaşadım aslında hastaneye gitsem iyi olurmuş ama geçer diye bekleye bekleye sabah ettim.
Doktorumun söylediği şey şu bu sancılar düzenli giriyorsa, uzanıp dinlenince duşa girince geçmiyorsa o zaman gel nstye bağlarız. Onun dışında kanlı akinti gelirse, suyun gelirse sancilardan konuşamaz hale gelirsen inleme sesleri cikarirsan o zaman erken doğumdan suphelen dedi. Sanirim doğurana kadar bunlariyasayacagiz.
Nst konusunda da ben ilk nstye 36da girmiş olucam. Doktorum kontrole önceki haftalarda 5 haftada bir cagiriyodu bu sefer sagolsun 4 hafta sonra çağırdı 😂 sizin kontrolleri nstleri gördükçe benim doktor mu çok rahat diye dusunmuyor degilim. Hatta benim diğer randevulari da topluca şu şekilde verdi 36 muayene 37 kontrol, 39 muayene 40 kontrol. 40.haftada doğurmazsan 10 gun daha bekleriz yine gelmezse suni sanci veririz dedi

Regl agrisi gibi sanci benim 2 haftadır her gun oluyor 32 oldum dun kontrolüm vardi doktora söyledim normal dedi, erken doğumun göstergesi mi dedim her gun yaşıyorum cunku onla alakası yokmuş. Bende regl sancısı gibi bir sanci giriyor karnımın bir yeri tas gibi sertlesiyo sonrada nefesim kesiliyor gibi oluyo 20-30 saniye sonra normale dönüyor. Gecen hafta bir gece 3 saat boyunca bunu 4 dk aralıklarla yaşadım aslında hastaneye gitsem iyi olurmuş ama geçer diye bekleye bekleye sabah ettim.
Doktorumun söylediği şey şu bu sancılar düzenli giriyorsa, uzanıp dinlenince duşa girince geçmiyorsa o zaman gel nstye bağlarız. Onun dışında kanlı akinti gelirse, suyun gelirse sancilardan konuşamaz hale gelirsen inleme sesleri cikarirsan o zaman erken doğumdan suphelen dedi. Sanirim doğurana kadar bunlariyasayacagiz.
Nst konusunda da ben ilk nstye 36da girmiş olucam. Doktorum kontrole önceki haftalarda 5 haftada bir cagiriyodu bu sefer sagolsun 4 hafta sonra çağırdı 😂 sizin kontrolleri nstleri gördükçe benim doktor mu çok rahat diye dusunmuyor degilim. Hatta benim diğer randevulari da topluca şu şekilde verdi 36 muayene 37 kontrol, 39 muayene 40 kontrol. 40.haftada doğurmazsan 10 gun daha bekleriz yine gelmezse suni sanci veririz dedi
Doktorlar annenin durumuna göre veriyordur belki randevuyu. Benim riskli bir gebeliğim olduğu için ilk başlarda haftada 1 , daha sonra 2 haftada 1 ve 3 haftada 1 oldu kontrollerim. Şimdi tekrardan 2 haftada 1 e düştük.
Ama gebelik boyunca rahat olmakta fayda var. Panik doktorlar anneyi de daha çok kasıyor bence doktorunun bu tutumu daha iyi 🌸

X