2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Bende oyle dusundum ama unıvde bılıncsız spor yapmaktan belimde iki buyuk kulunç vardı.. Akapunktur ıgnelerı neler denedım, en sonunda fızık tedavıyle gecmıstı.. Kac yıldır hortlamadı.. O mu acaba dıyorum.. O da tutukluk yapıo, bacaga vuruyodu🤦‍♀️
Dinlenmeyle geçmiyorsa doktora gidilecek mecburen🥲

Dün giremedim canım yeni gördüm güzel geçirmiş annem sıkıntı olmamış ama beni görünce böyle bir sarıldı kıyamam ya 🥰🥰 anneme de baya alıştı. İlk gün annem geldiğinde çenesini burka burka ağlamıştı 😂 şimdi gülücükler saçıyor. Benim en korktuğum uykusuydu çünkü bazen cidden inat uykusu olduğu halde uyumuyor ve çığlık atmayı öğrenmiş şimdi çığlıklar atıyor resmen 😂 inşallah kolaylıkla atlatırız şu dönemi
Oy maşallah çok sevindim. Ben ilk hastaneye gittiğimde (5 saat ayrı kalmıştık), geldiğimde aynı seninki gibiydi. Sonra fiziğe gittiğimde iyice anneme alışmıştı. Güzel geçsin, bizler onlar için çalışıyoruz. Bir de vicdan azabı çekmeyelim 🥹🥹

Ayrıca kim bu 2.el sophieleri alırki manyaklık demiştim ki çok mantıklıymış shshs
Ya bazen alıp cidden paketıyle satan var cocuk elıne bıle almamıs oluyor. Ama bende güvenip almam.
Kızlar bebelere yaz için nasıl simit alacaksınız kolluğu aldımda onun için küçük 8.ay sonrası kullanılıyormuş..üzerime link atarsanız sevinirim
Kolluk kesin minibaby dir 😂 bizim 4. Yılımız gayet basarılı bi kolluk. Simit tenteli almışsın okudum 29.90 na aldıgımız tenteli simit bizim duruyor iyiki atmamışım 🤣🤣 tenteliler cok ıyı suyu sevmeyebiliyor onunla gezıntı yapınca hosuma gıdıyor bırde cok minnaklar güneşten koruyor .
Kızlar mayo bez sadece kakayı tutuyor çişi asla tutmuyor ben Prima almıştım ama geçen yaz özellikle dikkat ettim tuvalet eğitimi veriyorduk ya sadece kakayı tutuyor 😂 Badişe güvenip mayo bez üstüne mayosunu giydiriyordum ilk günler. Bir baktım bacakları su içinde sahille ev yürüme 3 dk tutamamış. O yüzden bezli götürüp sahilde mayo bezi takın yoksa çok kötü sonuçlar doğurabilir😂
Birgün evde bez bıtmıs öğlen uykusuna yatacak kızım slepy mayo bezi taktım uyudu uyandı yatak göl 🫢o gün anladım ki bez sadece kaka içinmiş 🤣🤣
Tatil planları yapılmış 😂 Ben de hm den birkaç mayo atmıştım sepete iyi hatırlattınız bitmeden bedenleri alayım. Nisan mayıs gibi mısıra gitmeyi düşünüyoruz biz hava çok sıcak olmadan, bebiş 5 aylıkken erken mi olur bilemiyorum da çekiniyorum biraz.
Ne kadar erken o kadar iyi 😂

Kızım yazın doğdugu ıcın ilk tatilimize 1 yasında gıtmıstık. Yanıma tarhana almıstım otelden de yardım istedım nerde yapabilirim diye mutfaga goturduler benı ıkı kasık tarhanayı 15 ltlık tencerede pısırmem dısında hiç bir sorun olmadı 🤣🤣 sıcak sıcak yemrk termosuna koydum o gun yedırdım. Meyve çorba ıdare edılıyor sankı tatilde hangımızde düzen kAlıyor kı bişi olmaz 1 haftadanda.

Yani 8 saat aralıksız iş güç cocuk arasında koşturmalı oluyo.. Yerımden kalkınca baslıorm aksama doğru anca hallebılıorum.. Bölündüğüm için😐
Şu an 7 kılo vardır.. Cok zor kucagıma alıyorum 2 gündür.. Bu sabah uyandım yıne ağrıyla😐 eger hafta boyunca sürerse doktora gitcem mecburen 😐
Ben gitmiştim. Fizik tedaviye yönlendirip evde yapılacak egzersizler verdi. Günde 3 kere yarım saat kadar sürüyordu. Yapamadım ki. Anca 2 kere 😔

Kızlar bizimki oyun halısını gayet verimli kullanmaya başladı bir haftadır. Bizim model bir yaşa kadar kullanılıyor (oturur pozisyonda ilgisini çekecek git gel yapan arabası var halının), ilk oğlum da bayağı kullanmıştı. Gün içinde kurtarıcı oluyor çok. Oyun halısı olmasa kahvaltı edemezdim mesela🤣

Berikko Berikko tutmaya başladı dedim ya, şimdi de bırakmıyor🙈😁

Eklentiler

• IMG_7331.jpeg
    IMG_7331.jpeg
    84,7 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Kızlar bizimki oyun halısını gayet verimli kullanmaya başladı bir haftadır. Bizim model bir yaşa kadar kullanılıyor (oturur pozisyonda ilgisini çekecek git gel yapan arabası var halının), ilk oğlum da bayağı kullanmıştı. Gün içinde kurtarıcı oluyor çok. Oyun halısı olmasa kahvaltı edemezdim mesela🤣

Berikko Berikko tutmaya başladı dedim ya, şimdi de bırakmıyor🙈😁
Bizim kız uyurken bile biryerleri tutmadan uyumuyor anlık foto 😂😂
IMG_5904.jpeg

Kızlar size bir sorum olacak. Biraz erken ama fikirlerinizi merak ediyorum. Bana eve yardıma gelen bir abla var. Kendisi orta yaşlı tam bir abla. Bana hamileyken çok yardımı oldu. Ben istemedim ama kendisi görev tanımında olmayan şeyleri yaptı. Yazlık kışlığımı o kaldırdı. Benim ilk ay kanamam olmuştu bana yemek yapıp çıktı. Keza şimdi bile öyle, bebeği uyutuyorsam kahvaltımı hazırlayıp getirir falan gibi.
Bu abla çocuk gelişimi mezunu sanırım lisedeymiş onun döneminde tam emin değilim şu an. Çocukları çook seviyor. Pera da ablaya herkese attığından farklı kahkahalar atar mesela. Bana çocuklarla ilgili söylediği şeyler hep güncel bilgi. İşte şunu şöyle yap gibi akıl verir bazen.
Bence çağdaş da biri ( her hafta benim kitaplığımdan kitap alıp okuyup getirir mesela)
Bunları uzunca anlatıyorum çünkü karar vermede etken.
Ben bir süre sonra çalışmaya dönmek istiyorum.
Kafamda ablaya tam zamanlı gelmesini teklif etmek var.
Ablaya güveniyorum aslında ama çocuğa bakacak kişi sizce gerçekten eğitimi almış profesyonel bir kişi mi olmalı?
Çocuğu sevdiğinden emin olduğum biri mi?
Not: Ben evden çalışıyorum ama arada ofise uğramam gerekiyor.

Kızlar size bir sorum olacak. Biraz erken ama fikirlerinizi merak ediyorum. Bana eve yardıma gelen bir abla var. Kendisi orta yaşlı tam bir abla. Bana hamileyken çok yardımı oldu. Ben istemedim ama kendisi görev tanımında olmayan şeyleri yaptı. Yazlık kışlığımı o kaldırdı. Benim ilk ay kanamam olmuştu bana yemek yapıp çıktı. Keza şimdi bile öyle, bebeği uyutuyorsam kahvaltımı hazırlayıp getirir falan gibi.
Bu abla çocuk gelişimi mezunu sanırım lisedeymiş onun döneminde tam emin değilim şu an. Çocukları çook seviyor. Pera da ablaya herkese attığından farklı kahkahalar atar mesela. Bana çocuklarla ilgili söylediği şeyler hep güncel bilgi. İşte şunu şöyle yap gibi akıl verir bazen.
Bence çağdaş da biri ( her hafta benim kitaplığımdan kitap alıp okuyup getirir mesela)
Ablaya güveniyorum aslında ama çocuğa bakacak kişi sizce gerçekten eğitimi almış profesyonel bir kişi mi olmalı?
Ya bence gözlemlemeye devam et içten içtende hazırla perayı sen çok sık gitmiyorsun işe zaten bence harika olur. En azından bildiğin biri.
Bakıcıların cogu zaten ev hanımı oluyor ama bak bilgili diyorsun ne güzel ben olsam kesinlikle isterdim eve bir kac kısı bırden gırecegıne tek kişi girer. He bakarsın zamanla aklına yatan birini bulursun ona göre tekrar kararını gözden geçirirsin.

Ya bence gözlemlemeye devam et içten içtende hazırla perayı sen çok sık gitmiyorsun işe zaten bence harika olur. En azından bildiğin biri.
Bakıcıların cogu zaten ev hanımı oluyor ama bak bilgili diyorsun ne güzel ben olsam kesinlikle isterdim eve bir kac kısı bırden gırecegıne tek kişi girer. He bakarsın zamanla aklına yatan birini bulursun ona göre tekrar kararını gözden geçirirsin.
Evet ama eşim profesyonel bir bakıcı olsun istiyor.
Ben ablaya alışkınım. Abla bize alıştı. Ben de sevmesi çok daha önemli hem en azından hiç bilmiyor da sayılmaz diyorum. Kafamız karıştı bu yüzden. Abla çok genç evlenmiş torunları falan var. Baya baya çocuk delisi, zaten benim aklıma annem soktu bu fikri.
Abla çocukları çok seviyor bak bi düşün diye. 🤷‍♀️ dediğin gibi daha evdeyim nasılsa iyice bir gözlemleyim bakalım

Sabah çocuk ana kucağındayken salonda pencere açan ben 🤣🤣
Bizde ana kucağı da yok pusetle oradan oraya taşıyorum ama bende açıyorum vallahi cam yanında😂 bugün yemek işine giriştik ikimizde soğan kokuyoruz mecbur açtık😂
Birgün evde bez bıtmıs öğlen uykusuna yatacak kızım slepy mayo bezi taktım uyudu uyandı yatak göl 🫢o gün anladım ki bez sadece kaka içinmiş
Haha 😂 o yüzden varya çocuk havuzları hep çiş o gün iyice anladım ben😂 ben artık plajda ya da havuzun orda havluyla çocuğu kaplayıp giydiriyorum yoksa durum kötü bir de çiş temizle😂

Bence böyle birini bulmuşsun hiç kaçırma 😍 Şimdi benim arkadaşlarımdan bildiğin 2 yıllık ön lisans çocuk gelişimi mezun genç öğretmenlerine çocuk baktıranlar da oldu ama bu kadar küçük değillerdi. 18 aylık bebeği öyle bakan bir tanıdığım vardı her gün program yapıp oyunlar filan üretiyorlardı çok memnundu. Yemek ve ev için ekstra bir geliyordu, bu ekstra masraf demek. Ama şimdi mesela o genç öğretmen hanım 21 yaşında filandı, ben açıkçası o kadar genç ve ilk meslek yılında benim bebeğim üzerinden tecrübe kazansın istemezdim. Biz bile zorlanıyoruz genelde profesyonel bu işi yapanlar çok genç oluyorlar gibi geliyor. Ya da Özbek vs o kadro var ama onların çoğu da yatılı oluyor

Bence ev hanımı gibi de olsa benim için bebek için önemli olan vicdanlı olması, temiz olması, bebeğin yemeğini yapabilmesi, öz bakım tamamlaması ve Türkçeyi en azından düzgün konuşmasını isterdim. Tabii tv vs de açmayacak benim beklentim bu kadar olurdu. İyi vicdanlı olsun temiz yedirsin çocuğuma yeter🙏

X