• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
arkadaşlar bulantılar fenA bastırmak için sürekli pilav makarna patates yemekten 2 kilo almışım bile işin tuhafı ilk gebeliğimde çok geç göbeğim çıkmıştı şu an 5 aylık hamile gibiyim karnım top gibi oldu. ilkinde çok kilo almama rağmen 5 aydan sonra göbek belirmeye başlamıştı? acaba hormonlardan mı bu şişlik yoksa çok çabuk karnım çıkacak mı?
Baya karbonhidrat yiyormuşsunuz göbeğiniz ondan şiş olabilir. 🤷🏼‍♀️ Kabızlık var mı

Ben leblebi kraker hiçbirini yiyemiyorum 2017 de kızıma hamileyken bu kadar değildim gerçekten bu çok zor geçiyor sürekli bulantı beni mahvetti herşeyden tiksiniyorum
Evet size yazdıktan sonra bende hiçvirşey yiyememeye başladım, benimde bir oğlum var sanki bu kadar herşeyden soğumamıştım, 🙄

Canım 7.haftadaydım psikolojik olarak çok zordu. Zaten gebeliğim de stresli geçmişti. Geç döllenmeydi :KK43: onun etkisi galiba sürekli rüyamda sabah kalkıp iç çamaşırımın kanlar içinde kaldığını görüyorum kalkar kalkmaz bakıyorum :KK43: senin dış gebelik sürecin nasıldı? Benim de 4+3 te kese görünmedi dış gebelik şüphesi de var hep içimde:KK43:
Canım ben evlendikten sonra en az 1 sene bebek düşünmüyordum, e tabi hemen hamile kalınmaz diye korunmuyordum da. Ama evlendikten hemen 2 ay sonra Ramazan ayında adetim gecikti, ya oruç tuttuğumdan heralde düzeni değişti dedim. Gecikmeden 3 gün sonra kanama başladı, ben bunu adet sandım. Ama baktım ki adet 10 gündür bitmiyor. Artık doktora gittim, sen gebesin ama düşüyor dedi şok oldum. Biraz daha zaman geçti kanama da bitmiyor, beta hcg de dengesiz artıyor, 30-40-50 gibi artıyordu. Sonra kürtaj oldum. Hala beta sıfırlanmadı ve arttı. Demek ki dış genelik denildi iğne vuruldum. Ama çok zor süreçti 3 aya yakın sürdü, bir de ben annanemi dış gebelikten kaybettim ondan daha sarsıcı geçti ailem için de bunu yaşamış olmam. Yeterki hamile olanın canına bişey olmasın. Zaten geliyor gelecek olan hayırlı zamanda. Sonra 2 sene korundum üstüne. Bu ay yine adet gecikince ve yine Ramazan’a denk gelince inan hep aynı şeyleri yaşayacakmış gibi hissettim. Kese görünene kadar hep korktum, Allah yaşayan herkese de yardım etsin, orda bebeği kaybetme korkusu falan değil direkt can korkusu yaşadım, zaten istemiyordum bebek de hazır değildim. Belki de istemiyordum diye bunları yaşattı😬 bu arada o gebelik plansız olduğundan ben hem ilaç aldığım bi dönem oldu belki de ondan sağlıksız oldu bilemedim yani. Aldığım ilacı okudum sonra içeriğinde yazıyordu gebelikde kesinlikle almayın, anormallikler olabilir falan diye

Canım ben evlendikten sonra en az 1 sene bebek düşünmüyordum, e tabi hemen hamile kalınmaz diye korunmuyordum da. Ama evlendikten hemen 2 ay sonra Ramazan ayında adetim gecikti, ya oruç tuttuğumdan heralde düzeni değişti dedim. Gecikmeden 3 gün sonra kanama başladı, ben bunu adet sandım. Ama baktım ki adet 10 gündür bitmiyor. Artık doktora gittim, sen gebesin ama düşüyor dedi şok oldum. Biraz daha zaman geçti kanama da bitmiyor, beta hcg de dengesiz artıyor, 30-40-50 gibi artıyordu. Sonra kürtaj oldum. Hala beta sıfırlanmadı ve arttı. Demek ki dış genelik denildi iğne vuruldum. Ama çok zor süreçti 3 aya yakın sürdü, bir de ben annanemi dış gebelikten kaybettim ondan daha sarsıcı geçti ailem için de bunu yaşamış olmam. Yeterki hamile olanın canına bişey olmasın. Zaten geliyor gelecek olan hayırlı zamanda. Sonra 2 sene korundum üstüne. Bu ay yine adet gecikince ve yine Ramazan’a denk gelince inan hep aynı şeyleri yaşayacakmış gibi hissettim. Kese görünene kadar hep korktum, Allah yaşayan herkese de yardım etsin, orda bebeği kaybetme korkusu falan değil direkt can korkusu yaşadım, zaten istemiyordum bebek de hazır değildim. Belki de istemiyordum diye bunları yaşattı😬
Ay benim boş gebelik hikayemle çok benziyor benim de geçen yıl ramazandaydı istemiyordum ben de hazır değildim. Çok stresli geçmişti. Sonra bir yıl korunduk biz de. Gerçekten de gebe kalmayı istiyoruz ama Allah sağlıklısını versin yoksa zor. Yıpratıcı bir süreç. Keseyi görürsem ben de bi rahatlayacağım çarşambaya 🤲🏻🌷

Kızlar merhaba, 4+4 haftalık hamileyim . Yarın doktor randevum var. Sizlere sormak istediğim birkaç şey var . Yeni hamileler neler yapıyor merak ediyorum.
1- Hamilelik haberini aldıktan sonra cinsel hayatınıza devam ettiniz mi ?
2- Egzersiz , spor vs yapmaya devam ediyor musunuz?
3- Kilo almaktan çok korkuyorum, neyseki canım bir şey çekmiyor. Her şey kokuyor bana. Mide bulantım yok ama , midemde garip bir his var ve ağzımda metal bir tat var. Side de durum böyle mi 😊
1. Doktorum bana haftada 1 ya da 10 günde 1 olabilir dedi, ama 4 haftalıkken hiç bi doktor önermedi. Bu dediğimi 6.haftada onaylamıştı.
2. Deli spor yapıyordum. 5.haftamda hamile olduğumu öğrenince doktor bırakmamı söyledi. Belki ilerde onaylar
3.ben de kilo almak istemiyordum, ama miden bulanmıyorken bence sağlıklı beslen, 6.haftada gelen bulantılarla malesef ben 3 haftadır tek lokma yiyemiyorum, su bile içemiyorum. Keşke zamanında yeseydim biraz dedim. 2.ayımız doldu, kilo almadım ama hiç yemevermedim de o kısmı ilginç.
Bu arada bence doktorunuza sormanız daha sağlıklı olur. Hee gebenin süreci farklı. Burda da çok farklı yanıtlar duyuyorum.

Cok gecmis olsun:KK43: Dis gebelik oldugunu nasil anlamistiniz? Belirtilerin nelerdi cnm?
Adetim 3 gün gecikmişti, sonra adet başlayınca 10 gün boyunca kesilmemişti. Doktora kesilmeyen adet için gittim, meğer adet sandığım şey küçük bir iç kanamaymış. İlk Belirtim bu şekildeydi benim. Sonrasında beta hcgler dengesizdi, kendiliğinden sıfırlanıp düşmüyordu bi türlü. Mecbur kürtaj oldum. Kürtajda da doktorun tabiriyle “gebelik ürünü” çıkmayınca ve hala beta hcg sıfır olmayınca 50’de kalınca dış gebelik tanısı konuldu.

Adetim 3 gün gecikmişti, sonra adet başlayınca 10 gün boyunca kesilmemişti. Doktora kesilmeyen adet için gittim, meğer adet sandığım şey küçük bir iç kanamaymış. İlk Belirtim bu şekildeydi benim. Sonrasında beta hcgler dengesizdi, kendiliğinden sıfırlanıp düşmüyordu bi türlü. Mecbur kürtaj oldum. Kürtajda da doktorun tabiriyle “gebelik ürünü” çıkmayınca ve hala beta hcg sıfır olmayınca 50’de kalınca dış gebelik tanısı konuldu.
Ultrasonda fakedilemeyebiliyor demek ki. Tani sonradan konmus. Paylastiginiz icin tesekkurler. Cok zor bir tecrube olmus tekrar gecmis olsun. Cok sukur yeniden hamilesiniz saglikla gelsin insallah🍀🍀💕 .

Kızlar günaydın, bugün kontrolümüz vardı. Geçen pazartesi haftam 6+4 olarak uyumlu çıkmıştı ama bugün 7+2 çıktı, 7+4 olması gerekirken. Bir sorun olur mu sizce?

Günaydın 🌞
Midem kötü hanımlar. Bulantı yok ama hazımsızlık var. Canım birşey yemek istemiyor resmen. Hepinizin günü güzel geçsin 🍀
Günaydın ☀️ Bende de çok hazımsızlık oluyor. İki gündür bir çay bardağı ılık sütü yavaş yavaş içiyorum. Bana iyi geldi. Sizde bir deneyin isterseniz.

Kızlar iki gündür sabahları bulantıyla uyanıyorum. Çok aç oluyorum hemen kahvaltı yapıyorum ama yediğim şeyler hiç keyif vermiyor :KK43: Zorla yiyorum resmen. Gün içerisinde bulantı azalıyor ama yine aşırı bir acıkma oluyor. Yine bir şeyler yiyorum ama ağzımın hiç tadı yok. İki gündür de özellikle akşam yemeğinden sonra bulantı artıyor. Benim gibi olan var mı ?
Aynen senin gibiyim, ne yesem tadsız geliyor. Sabah bulantı ve aç karınla uyanıyorum. Hatta dün gece yarısı bile açlıktan uyandım. Bir gün iyi gelen diğer gün mide bulantımı arttırıyor. Ekmek türü ve tuzlu şeyler öneriliyor genelde mide bulantısı iÇin ama onlar da kilo yapıyor.. su içemiyorum bulantım arttığı iÇin bu yüzden de kabız oldum.. ne yapsam yanlış oluyor yani😥😓

arkadaşlar bulantılar fenA bastırmak için sürekli pilav makarna patates yemekten 2 kilo almışım bile işin tuhafı ilk gebeliğimde çok geç göbeğim çıkmıştı şu an 5 aylık hamile gibiyim karnım top gibi oldu. ilkinde çok kilo almama rağmen 5 aydan sonra göbek belirmeye başlamıştı? acaba hormonlardan mı bu şişlik yoksa çok çabuk karnım çıkacak mı?
Benimde karnım 5 aylık gibi, eşim tuzlu yediğim için şiştiğimi söylüyor. Doktorum ise hamileliğim kesinleştikten sonra hemen diyetisyen önerdi. Daha başlamadım ama başlayacağım bu gidişle.. sizden bir hafta gerideyim birde ben😞

Kızlar bilhassa 5. haftada karin agrilariniz oluyor muydu? Dun gece yataktayken bile sancım vardi. Normal mi bu?

Back