• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Selamlar ek gıdada kabak tadımı yapıyoruz 2. gün kesinlikle yemek istemiyor öğürüyor. Ne yapacağımı bilemedim başka gıdaya mı geçmeliyim?

Merhaba ben foruma yeni uye oldum. Bebegimi 23 ocakta kucagima aldim 6 aylik olmasina birkac gun var. 40+6 da dogdu. Esimle akrabayiz. Bebegim 6 aylik olucak neredeyse ama nesnelere uzanmiyor. Saga sola donebiliyor. Kollar bacaklar hareketli kiyafetlerini cekistiriyor. Eline bisey tutusturdugumda tutabiliyor salliyor agzina goturuyor. Elleri zaten cogunlukla agzinda. Egzersiz yapmaya calisiyorum nesnelere uzanabilsin diye ve ya oturtmaya calisiyorum karin ustu egzersizi yapmaya calisiyorum ama o sadece elini emmeye calisiyor. Sade e anne sutu ile besledim kilosu suan 7.600 ilk defa bu ay cok az kilo aldi. O da 200 gram. Goz takibi var neseli bir bebek bize tepki veriyor. Ayni zamanda cok uslu. Biraksaniz kendi kendine agulayip gulup oynar. Kendi kendine uyuyor. Beni yoran bi bebek degil ama ayina gore bisey yapamiyor olusu beni cok endiselendiriyor bi problem olmasindan korkuyorum. Doktorumuz her bebegin gelisimi farklidir ama isterseniz cocuk nörolojisine gidebilirsiniz dedi. Bunu soylediginde 5 aylikti 6 yi beklemek istedik belki yapar diye ama nafile. Benimle ayni diru yasayan var mi bu konuda bana fikir verebilicek yardimci olursaniz sevinirim
Yüzü koyun dönebiliyor mu?

İstersen ara ver sonra yine denersin.. yoğurt verdiysen yoğurtlu yer belki
Yoğurdu da istemeyerek yedi güldürürken ağzını açan çocuk dudaklar sımsıkı kapalı gülmeye başladı. 3. gününü es geçeyim artık başka sebze ile devam edeyim. Havuç belki daha tatlı gelir.

Kabagı benım oglum da 2. Gun öğürduu ertesı gun patates ıle karıstırdım yedı. Buhun de fasulye ye ogurdu🤷

• Beğen
Reactions: Snm
Bebek gelısımı konusunda bıraz acele edıyoruz anne ılarak ılk cocugumda oyleydım bunda koyverdim. Desteksız oturamuyor donme hareketlerını pek yapmıyor sadece sagansola donuyor 1 kere de yuzustunden sırtustu döndü. Cıddı sorun olmadıkca takılmıyorum. 13 ıcak dogumlu kılosunevde 7700 1.5 ayda 500 gr almıs aman napayım doktor bunalıma sokmadıgı surece kendımı uzmeyecem kılo ve gelısım konsuunda

Kafam neye takilsa forumda benzer meseleler konuşuluyor. Benim bebegimde 6 ay 10 gunluk suanda ama nesnelere tam egilip kendini dogrultamiyor dönme de henüz yok ve hic istekli degil. tummy time asla yapmak istemiyor. Bunlar normal belkide ama insan suphe duyuyor elde degil. Sosyal medya yuzunden komsunun cocuklari muamelesi yapiyoruz galiba. Orda masallah 4. Ayinda nerdeyse yürüyor koşuyor bebeler...

Çocukların gelişimi konusunda biraz çevrenin de baskısını hissediyo insan pandemiden dolayı bayramda bebeğimi akrabalar anca gördü ve hemen bir şeyler yaptırmaya çalıştılar yapmayınca aaaa diyolar hemen mesela ditek yürütmeye çalıştılar aaa annesi sen hiç bastırmıyon mu bu kızı dediler 6 aylık kız yürücek mi anlamadım emeklemeye de pek meyletmiyo aaa hadi emeklesin artık diyolar kendimi eksik hissettim halbuki sütekli yüz yüze göz gözeyim kızımla akşama kadar şarkılar oyunlar egzersizler ama ne zaman isterse o zaman yapsın kuzum ondan siz de pek takmayın ama tabi osman gönülalın ay ay videolarlnda eğer bu ayda hala şunu yapmıyorsa doktora götürün dediği şeyleri ciddiye alın sdece

Kabagı benım oglum da 2. Gun öğürduu ertesı gun patates ıle karıstırdım yedı. Buhun de fasulye ye ogurdu🤷
Bugün havuç verdim 2 kere avuç dolusu kustu çok mu tokmuş anlamadım ek gıdayı emzirmeden ne kadar süre sonra veriyorsunuz?

Bugün havuç verdim 2 kere avuç dolusu kustu çok mu tokmuş anlamadım ek gıdayı emzirmeden ne kadar süre sonra veriyorsunuz?
Ben genelde uyandığında acken vermeyı tercıh edıyorum red durumu yasanmasın dıye sonrasında emzırıyorum

• Beğen
Benim bebeğim eğer emdiyse arkasına ek gıda verdiğimde çok yemiyor.
o yüzden aç veriyorum. arkasına da bazen azda olsa emziriyorum. anca alışacaklar.
bizimki meyveleri seviyor.
bu arada bizim dişimiz patladı. şuan tam 200 günlük olduk.

Kizlar bebeğim son 2 ayda 500 gram almış normal mi ya. Şu an da 7300 sizce kilosu iyi mi. Boy da 70 cm.
Canım ayının ortalamasına göre normal gayet. Bizimki de son 2 ayda 500 gram aldı ama şu an kilosu 6.700, o yüzden ortalama altında kalmış dedi doktoru yavaştan ek gıdaya başlayacağım yarın inşallah faydası olur. Sen hiç canını sıkma genel ortalamaya ve şu percentile değerine bak.

Canım ayının ortalamasına göre normal gayet. Bizimki de son 2 ayda 500 gram aldı ama şu an kilosu 6.700, o yüzden ortalama altında kalmış dedi doktoru yavaştan ek gıdaya başlayacağım yarın inşallah faydası olur. Sen hiç canını sıkma genel ortalamaya ve şu percentile değerine bak.
Saol canim ☺️

Ek gıdada kabızlık için tarifi olan var mı? Zorlanıyor cok popo kizardi iyice. Bir de genelde bebekler ek gıdayı istemez problem oradan cikar. Bizimki emmeyi birakti sadece yemek istiyor 😑🤕

• Beğen
Back