• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Günaydın tatlı hanımlar.

Eminim ki hepimizin günleri/geceleri yoğun geçiyordur. Allahım hepimize kolaylıklar versin inşallah.

Biz ek gıda maceralarında çok eğleniyoruz.
Kabak, havuç, patates, yumurta sarısı, lor, bezelye, karpuz, ananas, avokado, yoğurt yemeye çalışıyoruz.

Allahım yavrularımıza ve anne babalara iştah, sağlık ve mutluluk versin inşallah.
Baya hızlısınız🥰karpuz javun vermeyın dedı bıze dr. Ananas verılıyor muydu bı arastırayım. Afiyetle saglıkla yesın kuzucuklar

Baya hızlısınız🥰karpuz javun vermeyın dedı bıze dr. Ananas verılıyor muydu bı arastırayım. Afiyetle saglıkla yesın kuzucuklar
Yok ananas verilmiyor.
Ben çok severim, çok yerim.
Bilemedim, ilk verdiğim meyve oldu.
Bakıyordu, canı çekti, diyip verdim az bir şey.

8,9. aylarda veriliyor galiba.

Bizim doktor sebze ile başlayın dedi. Sonra meyveye geçin dedi. Biz ananasla başladık.

Sonra sebzeyle devam ettik.

Kavun biz de vermedik.
Ama karpuz çok yiyor.

Soğan nasıl verebilirim acaba?

Aaa üzüm de çok seviyor, unuttum yazmayı.
Ben ve kocam gibi meyve çok severse harika olur!

Canim iki bacaktan bunlardan biri karma aşı biri kızamık. Ağızdan damla da çocuk felci aşısı. Benim yavrum baya etkilendi üc dört gün huysuz du. İnşallah kolay atlatirsiniz. Ben ara ara calpol verdim
Çok geçmiş olsun canım şifa olsun bebişine. Bizimki de epey huzursuz oldu, dün gece saat başı uyandı. İnşallah çabuk geçer. Ataktan çıkıyorlar aşı başlıyor derken yine atak geliyor, kısır döngüdeyiz sürekli. Kaç yaşından sonra düzlüğe çıkarız acaba? Sağlıklı olsunlar da inşallah.

Kızlar acayip hasta oldum gribim maske ile dolaşıyrm ama arada kızım da hapşırmaya başladı bebekelre bir şey veriyolr mı götürsem mi doktora
Canım çok geçmiş olsun. Maske takman çok iyi olmuş, onu öneriyorlar hiç çıkarma bebişin yanında. Bu ara covid çok arttı, başta boğaz ağrısı ile başlıyor. Kendini bir dinle olmadı test olursun. Biz covid durumunda götürdük onda bile tek yaptıkları kan testi oldu. Ben ıhlamur demleyip verdim az az, dr zararı yok demişti. Ateşini kontrol altında tutarsın zaten. İnşallah hemen iyileşirsin bebişe geçmeden.

Çok geçmiş olsun canım şifa olsun bebişine. Bizimki de epey huzursuz oldu, dün gece saat başı uyandı. İnşallah çabuk geçer. Ataktan çıkıyorlar aşı başlıyor derken yine atak geliyor, kısır döngüdeyiz sürekli. Kaç yaşından sonra düzlüğe çıkarız acaba? Sağlıklı olsunlar da inşallah.
Canim benim büyük oğlan 3 yaşına gelince yüküm çok azalmıştı. Benim 3 yasta umutlarim

Soğan sarımsağı hiç denemedim ben. Muhallebi nasıl yapıyorsunuz var mı tarifi olan.

Evet evet ben de merak ediyorum.
Muhallebi deneyelim.
Çok heyecanlı.
Bebek irmiğini az suyla pişiriyorum, içine meyve eziyorum ama meyvenin en tatlısından olması lazım irmik malum çok tatsız bi şey mesela olgun yumuşak şeftaliyle çok güzel oluyor..
Meyvesiz de olur, pekmezle falan tatlandırılabilir. Bizim muhallebimiz böyle irmikten :)

Bebek irmiğini az suyla pişiriyorum, içine meyve eziyorum ama meyvenin en tatlısından olması lazım irmik malum çok tatsız bi şey mesela olgun yumuşak şeftaliyle çok güzel oluyor..
Meyvesiz de olur, pekmezle falan tatlandırılabilir. Bizim muhallebimiz böyle irmikten :)
Çok çok teşekkür ederim.
Afiyet şifa olsun inşallah yavrulara.

Saol canim deniycem.

Canim bebek irmiğini nereden aldin

Iyi geceler kızlar bende bi iki bi şey anlatayım😃
Ek gıda setlerinden aldım irmik yulaf unu tam buğday unu geldi.. Simdilkk ırmik le Yulaf ununh kullandım.. 1 tatlı kaşığı koyuyorum ve içine biraz içme suyu pişiyoe sonrada hangi meyveden arzu ederseniz elma armut kayısı şeftalil muz bunların hepsinden olabilir.. Rende yada catalla ezip veriyorum
Bende havuc patates kabak avakado elma armut şeftali kayısı muz bunların tadımı yaptım sırada taze fasulye var
Kabağın icine sarimsak katmistim ama tadı çok ağır geldi bizimki sevmedi yemedi.. Yumurta sarısı bizde mide bulantısı ve kusmasina sebep oluyor onu artık vermeyecem
Bal kabağı mevsimi değil tatlı patates yemesede olur😬 soğan ve sarımsak için biraz daha bekleyecem
Bide meyve süzgeçine kayısı elma şeftali koyuyorum kendi yiyor
Ek gıdamiz şimdilik böyle
Keçiboynuzu Pekmezi alacam pankeklere katarim bebek ekmeği yapmayi düşünüyorum biraz daha ilerleten süreçte bide bebek tostu oluyo patatesi hasliyorsun tost makinesine koyuyosun peynirle beraber ondan yaptıkça yazarım

Kizlar benim kızım kilo boy kafa cevresi 0 büyüme gösterdi 22 günde. Sut emmiyor 20 sn cekip birakiyor su ana kadar hipp, sma, aptamil mama denedim içmiyor. Ek gidaya yuklenmem gerekti hastane tipi pompa ile sütümü artirmaya calisiyorum bir taraftan. Dr haftalik gel tarticaz diyor strese giriyorum. Yildim artik mucadele etmekten. Memeyi bıraksa mamaya donse ona da raziyim artik. Sizin bebeklerde durum nasil cok canim sikildi :( kilo almasa boyu uzasa falan neyse ama durdu resmen buyumesi. Tavsiyeniz olur mu? Veya yasayan var mi benzer surecleri? Persentil olarak boy kilo %50 kafa cevresi %25 de. Boyle giderse 1 hafta sonra boy kilo %25 e kafa % 10 a düşecek :(

Kizlar benim kızım kilo boy kafa cevresi 0 büyüme gösterdi 22 günde. Sut emmiyor 20 sn cekip birakiyor su ana kadar hipp, sma, aptamil mama denedim içmiyor. Ek gidaya yuklenmem gerekti hastane tipi pompa ile sütümü artirmaya calisiyorum bir taraftan. Dr haftalik gel tarticaz diyor strese giriyorum. Yildim artik mucadele etmekten. Memeyi bıraksa mamaya donse ona da raziyim artik. Sizin bebeklerde durum nasil cok canim sikildi :KK43: kilo almasa boyu uzasa falan neyse ama durdu resmen buyumesi. Tavsiyeniz olur mu? Veya yasayan var mi benzer surecleri? Persentil olarak boy kilo %50 kafa cevresi %25 de. Boyle giderse 1 hafta sonra boy kilo %25 e kafa % 10 a düşecek :KK43:
Üzülme arkadaşım.
Vardır bir çaresi inşallah.

Kizlar benim kızım kilo boy kafa cevresi 0 büyüme gösterdi 22 günde. Sut emmiyor 20 sn cekip birakiyor su ana kadar hipp, sma, aptamil mama denedim içmiyor. Ek gidaya yuklenmem gerekti hastane tipi pompa ile sütümü artirmaya calisiyorum bir taraftan. Dr haftalik gel tarticaz diyor strese giriyorum. Yildim artik mucadele etmekten. Memeyi bıraksa mamaya donse ona da raziyim artik. Sizin bebeklerde durum nasil cok canim sikildi :KK43: kilo almasa boyu uzasa falan neyse ama durdu resmen buyumesi. Tavsiyeniz olur mu? Veya yasayan var mi benzer surecleri? Persentil olarak boy kilo %50 kafa cevresi %25 de. Boyle giderse 1 hafta sonra boy kilo %25 e kafa % 10 a düşecek :KK43:
Ayni kişi tarafından ve aynı cihazlarla mi ölçüldü? Ölçüm hatası olabilir 22 günde kısa bir süre aslında 4. Ayda takip sonra 6.ay da oluyo ve 9.aydq..
Mutlaka büyüyordur uzuyordur böyle çıktı diye durdu diyemezler
Persentilde iyi durumda %50 ve %25.
Persentil tablosuna bakarsan aylık gitmiyor büyüdükçe Aralık uzuyor üzülme boşuna sütünde şimdiye kadar yettiyse şimdide yeter. Ek gıda da muhallebi yap muzlu elmalı armutlu severler ırmik le Yulaf unuyla
Bizimki de boy %25 kilo %50 başi hatırlamıyorum

Back