• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ek gıdada kabızlık için tarifi olan var mı? Zorlanıyor cok popo kizardi iyice. Bir de genelde bebekler ek gıdayı istemez problem oradan cikar. Bizimki emmeyi birakti sadece yemek istiyor 😑🤕
MasaAllah canim. Benim bildiğim kayısı şeftali ve kabak kabızlığa iyi gelir. Sütlaç yaptım bn de bebişim yemek için nasıl cirpiniyor. Sütlacı ne zaman veriyorduk bilgisi olan yardımcı olabir mi.(nisasta ile yapmıştım)

MasaAllah canim. Benim bildiğim kayısı şeftali ve kabak kabızlığa iyi gelir. Sütlaç yaptım bn de bebişim yemek için nasıl cirpiniyor. Sütlacı ne zaman veriyorduk bilgisi olan yardımcı olabir mi.(nisasta ile yapmıştım)
6. Ay sebze meyvelerden sonra muhallebi dedi bizim dr. Sonra yogurt yumurta et suyu ile devam.

Kızlar 6. ay aşılarını yaptırdınız mı? Biz yarın sabah yaptıracağız ama şimdi takvimde 4 aşı görünce bir korkmadım değil. Çok ateş yaptı mı sizlerde? Sanırım ikisi bacaktan ikisi ağızdan dimi?

Kızlar 6. ay aşılarını yaptırdınız mı? Biz yarın sabah yaptıracağız ama şimdi takvimde 4 aşı görünce bir korkmadım değil. Çok ateş yaptı mı sizlerde? Sanırım ikisi bacaktan ikisi ağızdan dimi?
Cuma yaptırdık 1 agızdan 2 bacaktan yapıldı. Huzursuzluk yaptı baya bızde ınsallah kolay gecer canım

Kabagı benım oglum da 2. Gun öğürduu ertesı gun patates ıle karıstırdım yedı. Buhun de fasulye ye ogurdu🤷

Benim bebeğim eğer emdiyse arkasına ek gıda verdiğimde çok yemiyor.
o yüzden aç veriyorum. arkasına da bazen azda olsa emziriyorum. anca alışacaklar.
bizimki meyveleri seviyor.
bu arada bizim dişimiz patladı. şuan tam 200 günlük olduk.
Fasulyeyi nasılsın yaptın? Detaylı yazabilir misin? Sebze tadımları bitmeden meyve tadımı yok hangi sebzeleri vereyim diye düşünüyorum. Bazı sebzeler 8. 9.ay yazıyor internette. Yumurta tadımı yaptık bayıldı çok sevindim. Hiçbirşey yemeyecek hep öğürcek diye korkmuştum. Bir de 6 ay yanında neredeyse hiç yemek yemedik galiba onum da etkisi var. Son havuç tadımında karşında sakız çiğnedik işe yaradı sanki. Bu arada bizim de bugün diş elime geldi. İnci gibi dişleri olsun hepsinin kolaylıkla çıkarsınlar inş. ateş huzursuzluk olmadan.

Fasulyeyi nasılsın yaptın? Detaylı yazabilir misin? Sebze tadımları bitmeden meyve tadımı yok hangi sebzeleri vereyim diye düşünüyorum. Bazı sebzeler 8. 9.ay yazıyor internette. Yumurta tadımı yaptık bayıldı çok sevindim. Hiçbirşey yemeyecek hep öğürcek diye korkmuştum. Bir de 6 ay yanında neredeyse hiç yemek yemedik galiba onum da etkisi var. Son havuç tadımında karşında sakız çiğnedik işe yaradı sanki. Bu arada bizim de bugün diş elime geldi. İnci gibi dişleri olsun hepsinin kolaylıkla çıkarsınlar inş. ateş huzursuzluk olmadan.
Ben ılk gun sadecece fasulye hasladım tadına baktırdım 1 tatlı kaşığı. 2. Gun kucuk dogradıgım fasulye vr patates hasladım 1 y k verdım. 3. Gun de fasulye havuc kabak patates buharda hasladım verdım 3. Gun daha sevdı sankı havuc hatrına. Buarada ezdım çatalla hep fasulyenun kabukları varsa ayırdım onları

• Beğen
Reactions: Snm
Ben ılk gun sadecece fasulye hasladım tadına baktırdım 1 tatlı kaşığı. 2. Gun kucuk dogradıgım fasulye vr patates hasladım 1 y k verdım. 3. Gun de fasulye havuc kabak patates buharda hasladım verdım 3. Gun daha sevdı sankı havuc hatrına. Buarada ezdım çatalla hep fasulyenun kabukları varsa ayırdım onları
Teşekkür ederim ben de fasulyeyi buharda haşlama olarak deneyeyim :)

Canim iki bacaktan bunlardan biri karma aşı biri kızamık. Ağızdan damla da çocuk felci aşısı. Benim yavrum baya etkilendi üc dört gün huysuz du. İnşallah kolay atlatirsiniz. Ben ara ara calpol verdim

Oyyyy maşallah dislerine☺️ kaç ayliksiniz.

• Beğen
Reactions: Snm
Bizde de süt alerjisi vardı ama eti hemen başlamıyosun 8.ay dedi kuzu eti dedi yoğurt denediniz mi ben yarın yoğurt denicem ya da önce yoğurt çorbası gibi yapıp veririm alerji olcak mı diye
Valla benim daktır başlattı bu hafta alerjik bebeğim bellide bu sebeple mi erken başlattı bilemiyorum

Valla benim daktır başlattı bu hafta alerjik bebeğim bellide bu sebeple mi erken başlattı bilemiyorum
Benim bebeğimde alerjik yumurta alerjisi var şuana kadar tespit edilen şimdi alerji testlerini yaptircam ona göre yol izlicem ama bir daha sorun isterseniz kuzu eti 8.ayda başlanıo diye biliyorum

Kızlar acayip hasta oldum gribim maske ile dolaşıyrm ama arada kızım da hapşırmaya başladı bebekelre bir şey veriyolr mı götürsem mi doktora

Günaydın tatlı hanımlar.

Eminim ki hepimizin günleri/geceleri yoğun geçiyordur. Allahım hepimize kolaylıklar versin inşallah.

Biz ek gıda maceralarında çok eğleniyoruz.
Kabak, havuç, patates, yumurta sarısı, lor, bezelye, karpuz, ananas, avokado, yoğurt yemeye çalışıyoruz.

Allahım yavrularımıza ve anne babalara iştah, sağlık ve mutluluk versin inşallah.

Back