• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kesılen yerı cıkmadı dıyınce klips sandım. Bızde cıkmıstı sadce gerı ıtelereyek kremın gırmesını sagla yapısmasın dedı. Suan 1 ay oldu bızım. Baya sarı beyaz bıseyyler oldu ıltıhap gıbı ılk hafta sonra beze yapıstı gıttı
Bizimki de geleneksel canim. İki gün krem sürdüm.

Yaa sanırım benimki de oldu nasıldı belirtileri neler yaşadın anlatabilir misin?
sadece 2 sefer çığlık çığlığa ağladı. Ne yaparsam yapayım susturamadım yavrumu. Apar topar hastaneye gittik her şeyi normal dendi birde idrara bakalım dedi dr. O zaman belli oldu çok şiddetli enfeksiyon geçiriyor demişti😔 ama çok şükür antibiyotik tedavisi ile düzeldi. Ama hala korkuyorum tekrarlayacak diye bu ara çiş sayısı baya azaldı acaba yeniden mi enfeksiyon var diyorum.

Arkadaşlar merhaba. Birşey sormak istiyordum. İşe başlayan oldu mu aranızda acaba. Benim doğum iznim bitmedi ama bebeğimi bırakma fikri tüylerimi diken diken ediyor daha şimdiden. Birde eşim KV min bakacağına şartlamış. Ben asla istemiyorum. Bakıcı tutmak istiyorum ama bir yandan da ne de olsa babannesi kızımı seviyor. Bakıcıya göre içim daha rahat edebilir gibi. Tabii kızım açısından. Ama sonuçta bebeğim sabahtan akşama onlarda olursa, onu daha çok sevebilir. Ve bağlanabilir. Bu beni çok üzüyor. Kendisini pek sevmem. Sevmek için uğraştım ama malesef anlaşamadık. Off çok zor. Sormak istediğim bu düşüncelerim değişebilir mi. Şu an işten ayrılmayı düşünüyorum (özel sektör) işe başlayıpta pişman olan var mı ? Yoksa iyiki işimi bırakmadım mı diyorsunuz ? Çalışırsam bile sadece kızımın geleceği için daha iyi imkanlara sahip olsun diye, ama o zamanda annesinden mahrum kalacak.
K.validen baksin cnm. Merak etme babaanneyi seviyorlar ama o ayri bisevgi. Cok duzgun olmqdiktan sonra bakici isi zor. Sana tek tavsiyem eger onun evinde olacaksa aksam yemegine kalmayin. Sonra isin suyu cikiyor birlikte yasar gibi oluyosunuz. Cok yorgunum de cocugu kapidan al eve. O zaman duzeniniz de olur. Isini de sakin ha birakma. Cocugunla isten kalan zamanlqri dolu dolu gecir. Temizlik vs ugrasma. Bakiciya vermedigin parayi arti dusun temizlik icin yardim al. Ev haftada bir temizlik ister cok rahat edersin. O sekilde gelen her isini de yapar. Eve gelince tek isin cocugun olur mis gibi

Evet canım cumartesi günü yaptırdık. İki üç gün huysuzlandi. Bugün daha iyi çok şükür. Legende ilık suyun içinde beş on dk bekletiyorum. Ama henüz pipisini kesilen kısmı çıkmadı içinden bu normal mi acaba. Dr her alt açtığında elinle geri doğru ittir yapışma olmasın dedi.
hayırlı olsun. bencede geri ittirmeyi her açtığınızda yapın. bizimde geleneksel oldu ve yapıştı. sonra açtırdık ama çocuk çok ağladı. ondan beride hep ittiriyorum. şuan bile bazen zor çıkıyor.

Yaa sanırım benimki de oldu nasıldı belirtileri neler yaşadın anlatabilir misin?
İştahsızlik, halsizlik, uyku hali, kötü kokulu idrar, rengi de degismisti biraz. Ben erken farkettim ateşlenmeden gittik dr a. Tedavi gorurken ilerledi kusma ve ishal de basladi hastanede tedavi gorduk damar yolu ile beslenmesi gerekti 😔

hayırlı olsun. bencede geri ittirmeyi her açtığınızda yapın. bizimde geleneksel oldu ve yapıştı. sonra açtırdık ama çocuk çok ağladı. ondan beride hep ittiriyorum. şuan bile bazen zor çıkıyor.
Bn hiç yapmadım şimdi sizlerden yazılanları okuyunca yanlış mı baktım bilmiorum ama ucu ete yapışık ne yapmam gerekiyor her ay doktor kontrolünde doktor pipiyi de kontrol edio bir problem olsa söylemez miydi şuan içime kurt düştü

Bn hiç yapmadım şimdi sizlerden yazılanları okuyunca yanlış mı baktım bilmiorum ama ucu ete yapışık ne yapmam gerekiyor her ay doktor kontrolünde doktor pipiyi de kontrol edio bir problem olsa söylemez miydi şuan içime kurt düştü
Sünnetten sonra Dr kontrol ettiyse bı sıkıntı yoktur canim. Peki . Ucu etin çok mu içinde. İttirdigin zaman acikmiyor çocuğun canı yanıyor mu .

Doktoru kontrol ettiyse doğrudur. normal çocuk doktorlarıda anlıyor sonuçta. ama bizimkisi derinin içine gömülüyor. yani açtığımda iç pipi görünmüyor, deri görünüyor. itince pıt diye çıkıyor. ama belki sizinki öyle değildir. ama normalde sünnet sonrası doktorlar deri geri ittir diye söylerler. benim ilk oğlumda yüzük tipi yapmışlardı onunkisi çok gömülmüyordu. ama onuda biz ittiriyorduk.

Sünnetten sonra Dr kontrol ettiyse bı sıkıntı yoktur canim. Peki . Ucu etin çok mu içinde. İttirdigin zaman acikmiyor çocuğun canı yanıyor mu .

Doktoru kontrol ettiyse doğrudur. normal çocuk doktorlarıda anlıyor sonuçta. ama bizimkisi derinin içine gömülüyor. yani açtığımda iç pipi görünmüyor, deri görünüyor. itince pıt diye çıkıyor. ama belki sizinki öyle değildir. ama normalde sünnet sonrası doktorlar deri geri ittir diye söylerler. benim ilk oğlumda yüzük tipi yapmışlardı onunkisi çok gömülmüyordu. ama onuda biz ittiriyorduk.
Sünnet sonrası bizi kontrole çağırmadi sünnetini yapan doktor sorun olmaz eğer bir sorun görürseniz getirin dedi üç ay olacak sünnet yaptirali geri itme işlemini de hiç söylemedi yapin diye her ay kendi çocuk doktorumuza muayeneye gidiyoruz ama hani nasıl diyim başındaki baş kısmı var ya kapanmio sanki alınan o uç kısmındaki deriye yapışmış gibi normal olduğunu düşünüyordum ama sizin yazılanlardan sonra bu ay ki kontrolde özellikle belirtip muayenesini ettireceğim

Bu gaz olayı dört ayda bitmiyor muydu ya hala ilaç kullanıyoruz biz dün gece inanılmaz sıkıştı çocuk masaja bile izin vermedi gece iki de suya oturtturdum da rahatladı alerjide mi gaz yapiodu şimdiki bebeler hep alerjik neden böyle oldular anlamıyorum çok zor gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun
Alerji gaz yapıyor çok kivraniyor. Geçen fıstık yedim kivrandi cocuk. Sanırım fistiga da alerjisi var. Şu ana kadar süt, badem, fıstık, kakao bunları tukettigimde kivrandi cocuk. Denk gelmiş olamaz bana da dokunan şeyler bunlar.

sadece 2 sefer çığlık çığlığa ağladı. Ne yaparsam yapayım susturamadım yavrumu. Apar topar hastaneye gittik her şeyi normal dendi birde idrara bakalım dedi dr. O zaman belli oldu çok şiddetli enfeksiyon geçiriyor demişti😔 ama çok şükür antibiyotik tedavisi ile düzeldi. Ama hala korkuyorum tekrarlayacak diye bu ara çiş sayısı baya azaldı acaba yeniden mi enfeksiyon var diyorum.
Kızlar aklınızda olsun Cerrahpaşa’da geliştirilen Pine Smart diye bir bez varmış, idrar yolu enfeksiyonunu ölçüyor. Bizim de başımızdan geçti maalesef, bu bezi elinizin altında bulundurun şüphelenince takın bakın dedi doktor. Ben bilerek büyük beden aldım bezi, 22li satılıyor çünkü en azından önümüzdeki ay da kullanabilir. Bezi takıyorsunuz bebek çiş yaptığında pembeye dönerse bez, enfeksiyon varlığından söz ediliyor o pembeleşmiş bez ile doktora gitmeniz isteniyor.

Benim de oldu. Tekrarlaması durumunda VUR (böbrek reflüsü) şüphesiyle ileri tetkik yapacaklar her ay idrar tahlil kültür veriyoruz. Çocuk nefrolojiye gittik. Size bununla ilgili bir bilgi verdiler mi?
Bize hiç böyle bir şey demediler. İdrar kültürü vermemizi istediler ama kızımdan bir türlü idrarı alamadık oda kaldı. Şimdi devamlı takip ediyorum idrarını kokusu var mı rengi değişik mi diye

Kızlar aklınızda olsun Cerrahpaşa’da geliştirilen Pine Smart diye bir bez varmış, idrar yolu enfeksiyonunu ölçüyor. Bizim de başımızdan geçti maalesef, bu bezi elinizin altında bulundurun şüphelenince takın bakın dedi doktor. Ben bilerek büyük beden aldım bezi, 22li satılıyor çünkü en azından önümüzdeki ay da kullanabilir. Bezi takıyorsunuz bebek çiş yaptığında pembeye dönerse bez, enfeksiyon varlığından söz ediliyor o pembeleşmiş bez ile doktora gitmeniz isteniyor.
Evet bende duydum o bezi en kısa zamanda alacağım çünkü devamlı şüphede kalıyorum acaba tekrarladı mı diye

Slm kızlar 5ay dolmak üzere 3gündür emmek istemiyor memeye yaklaşınca direniyor ağlıyor biraz uyuyunca emiyor biberonda tutmuyor sizde oldumu böyle bir durum atak mı acaba geçici Bi şeydir inşallah 😞

Back