• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Merhaba herkese.bebeklerinizin gece uykusu nasıl.biz şu sıralar kötüyüz uyku konusunda.1.5 saatte uyanıyor en son saat 5.30 gibi kaka için uyanma başlıyor. 6dan sonra kalkış.hep böyle mi olacak zombi gibiyim artık.

Bizimki de öyle. Ve bütün gece emmek istiyo azıcık memeden uzaklaşsa ağlıyo. İyi olacağımıza günden güne daha zorlaşıyor sanki artık halusinasyon görüyo gibiyim gerçeklik algımı yitiricem yakında
Benimki de ikinci haftaya girdik böyle saat başı uyanıyor emiyor uyuyor hop gene aynı sabahta erkenden kızım uyanıyor artık beynim sallanıyor gündüzleri bu dönem mi bu şekilde geçiyor acaba herkesin bende bunu sormak için girmiştim tam yazılanları okuyunca normal diye düşündüm geneee herşey normal deniyor artık bu normalden de sıkıldım

Önceden gece üç kere kalkan çocuğum şimdi dört beş defa kalkmaya başladı ve beşik sallıyorum hep🥴 buyük oğlumunda gece uykusu hiç yoktu ki haala geceleri uyanır durur. Bu da öyle.

• Beğen
Reactions: Snm
4.5 aylik.gitgide daha da uykusuz oldu.ben sallayarak uyutuyorum.sallamayi bırakınca uyanıyor.hep böylemi olacak diye düşünmekten psikolojim bozuldu.
Kızım aynı şekilde normalde hiç uyanmazdı hatta ilk zamanlar kaldırrıdım altını değiştirirdim ıslak bez ile silerdim uyanmazdı aç kalıyo diye ağlardım zamanla hafifledi uykusu en son uyanmadan emzirip yatırıyordum alarm kurup artık çok sık uyanıyor ama ben sıcaktan olduğunu düşünüyorum klimalı odaya geçince daha az uyanmaya başladı çünkü

Arkadaşlar merhaba. Birşey sormak istiyordum. İşe başlayan oldu mu aranızda acaba. Benim doğum iznim bitmedi ama bebeğimi bırakma fikri tüylerimi diken diken ediyor daha şimdiden. Birde eşim KV min bakacağına şartlamış. Ben asla istemiyorum. Bakıcı tutmak istiyorum ama bir yandan da ne de olsa babannesi kızımı seviyor. Bakıcıya göre içim daha rahat edebilir gibi. Tabii kızım açısından. Ama sonuçta bebeğim sabahtan akşama onlarda olursa, onu daha çok sevebilir. Ve bağlanabilir. Bu beni çok üzüyor. Kendisini pek sevmem. Sevmek için uğraştım ama malesef anlaşamadık. Off çok zor. Sormak istediğim bu düşüncelerim değişebilir mi. Şu an işten ayrılmayı düşünüyorum (özel sektör) işe başlayıpta pişman olan var mı ? Yoksa iyiki işimi bırakmadım mı diyorsunuz ? Çalışırsam bile sadece kızımın geleceği için daha iyi imkanlara sahip olsun diye, ama o zamanda annesinden mahrum kalacak.

Arkadaşlar merhaba. Birşey sormak istiyordum. İşe başlayan oldu mu aranızda acaba. Benim doğum iznim bitmedi ama bebeğimi bırakma fikri tüylerimi diken diken ediyor daha şimdiden. Birde eşim KV min bakacağına şartlamış. Ben asla istemiyorum. Bakıcı tutmak istiyorum ama bir yandan da ne de olsa babannesi kızımı seviyor. Bakıcıya göre içim daha rahat edebilir gibi. Tabii kızım açısından. Ama sonuçta bebeğim sabahtan akşama onlarda olursa, onu daha çok sevebilir. Ve bağlanabilir. Bu beni çok üzüyor. Kendisini pek sevmem. Sevmek için uğraştım ama malesef anlaşamadık. Off çok zor. Sormak istediğim bu düşüncelerim değişebilir mi. Şu an işten ayrılmayı düşünüyorum (özel sektör) işe başlayıpta pişman olan var mı ? Yoksa iyiki işimi bırakmadım mı diyorsunuz ? Çalışırsam bile sadece kızımın geleceği için daha iyi imkanlara sahip olsun diye, ama o zamanda annesinden mahrum kalacak.
Canım yasadıgın seylerı hepımız yasıyoruz somucta onlara ıyı gelecek saglamak zorundayız esının maddı durumu ıyı ıse kendını hazır hıssettıhınde baslayabolırsın ben kızımda 1 yasında basladım okadar ıyı geldınkı baslamak bırndaha olursa 8 aylıkken baslarım dıyordum hep sımdıde 7 aylıkken falan baslayacam sanırım. Kızıma babaannesı baktı halamız da vardı cok uzuluyordum kızım tum gun onlarla oldugunıcıın bazen bana tepkı verdıgı ıcon ama arkadaslarım hepmduyırduu boyle kalmaz krese baslayınca degısecek dıye gercekten oyle oluyor su akar yolunu bulur lafı cok dogru su devırde guvenılır bulmak zor bakıcı olayyına hıc gırme derım nacızane fıkrım. Ogluma bakamayacak kv suan dıger torununa balacagı ıcın ınan okadar uzgunum kı. Bakıcı arayıslarına gırdım guvendıren insanlar yarıyoşda bıraktılar para yuksek ıstıyorlar zaten ıstedıklerı parayı verecegıme evde kendım bakmayı tercıh ederım. Anneanne babaanne candır aklın kalmaz. Bıraz ılıskıler yıpranabılıyor daha batıyor bazen yaptıkları ama ınankı en guvenılır kapı yavrularımız ıcın onlar

ben 40 günlük işe başladım. oda babannemiz bakacağından yoksa bırakamazdım. tabi benim avantajım evleri iş yerimizin yanında. o yüzden 2 saate saate bir emziriyorum. benim ilk oğlumada babannemiz baktı. çok iyi oldu. bakıcı bulmak ona güvenmek bana zor geliyor. tabi zorunda olsak mecbur bakıcıya bırakacaktık ama bu kadar erken olmazdı. bence bakıcıdansa babannesinin bakması daha iyi. tabi babanneyi çok seviyorlar ama anne sevgiside ayrı. benide babannesinide çok sever. bende en azından 1 yaşına kadar zaman geçirmek isterdim. çünkü çalışınca akşam çok zaman kalmıyor. ama bence annelerin çalışması hem gelecekleri için hemde bizim için iyi birşey. ben sadece çalışma saatimin biraz kısa olmasını isterdim. yani oğlum 4 te kreşten çıkıyor sonra babannemize geçiyor. hani 4 ten sonra çocuklarla eve geçip biraz daha fazla zamanımız olsun isterdim.

Cocuklarin duygusal ihtiyaclari da var tabi haklisin ama bu bir surec ve gececek. Insanoglu dusundugumuzden daha saglam. Bir sureligine biraz kendi basina sacma sapan seylerle de ugrassa duygusal bir bosluk veya travma olmaz. Zaten oyle bir sey olsa anlarsin. Gece kabusu, cis kacirma, vs vs. Biz cocuklarimizla her ani verimli gecirmek istiyor yapamadikca bir seyleri kaciriyoruz hissi, vicdan azabi gibi duygularla kendimizi sucluyoruz ama gercek su ki hayat tam da bu aslinda. Her an 100% dogru olamaz ki. Cocuklarin da kendi kendilerine oyanlanmalari hatta sıkılmalari gerekiyor. Kendi cocuklugumu dusunuyorum da hic de annemle etkinlik yaptigimi hatirlamiyorum😊 Ha bak Günlere giderdik annemle pasta borek fln:)) Etkinlikten sayilirsa😊
Kizimin okuluna bir konusmaci gelmisti ve dedi ki "birakin cocuklqriniz kotu tecrubeler de yasasin insan beyni maalesef iyi degil kotu tecrubelerle gelisiyor.."
Çok güzel yazmışsın canım iyi geldi😚
Süreç olarak bakarsak 1 yıl sonra bu kadar zor olmaz ınşallah

Merhaba herkese.Nerden başlasam bilmiyorum.Bütün mesajları okudum hep takipteyim birturlu yazamadım. Psikolojik olarak pek iyi değilim.Bebegim 37+ 4 te miyom olması sebebiyle sezeryanla alındı.hem miyom hem sezeryan beni çok zorladı.bir kızım var buarada 7 yaşında bu ikinci sezeryanim.ik başta maalesef sarilik oldu bebegim bir gün hastanede fototerapi aldı.sonra sarilik ile sıkıntımız olmadı. İlk bir aydan sonra bebegiminin suratında sivilceler cikti.ilk kızım atopik dermatit olduğu icin buda öyle sandım ama vücudu temiz oğlumun.kizimin hep Pütür Pütürdü.ve kızımda 6. Ayda sut alerjisi tanısı konmuştu.oglumda böyle zannedip diyet yaptim kendim.süt ürünlerini kestim ama kakası düzelmedi.oyle olunca herseyi kestim sadece pirinç ve patates yedim ve karadan kan geldi .böyle olunca alerji doktoruna gittik test yapıldı ve negatif cikti.diyeti acmami söyledi.etrafimda kimse alerji konusuna inanmıyor sürekli yememi söylüyorlar.ben yemeğe başladım 4.ay bitti.fakat bebegim gazlandi ve ağlamalar başladı.ben alerjiden şüpheleniyorum ama kimse inanmıyor bana.normal bebek diyorlar.ne yapacağımı şaşırdım kendimi çok yalnız hissediyorum.
Gaz bizimde hala devam ediyor 6. Ayı bekliyorum artık siz kendiniz ve dr nuz bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz kulak asmayın

Masaya ilgisi var mı? Yemek yerken sizi takip ediyor mu? Kaşık uzatınca ağzını açıp heyecanlanıyor mu?
Bizim bebe de tummy time sevmediği için oturma konusunda ve kafayı dik tutma konusunda iyi değil. Belki o yüzden dr tam anlamiyla ek gıdaya gecirmeyebilir bizi.
Tummy time için üstünüze göğüsüne yatırıp deneyin biz öyle öyle aştık☺️

Merhaba. Benim birinci oğluma KV baktı. Ta ki 2 buçuk yaşına kadar bizzat evimde baktı. Yani birlikte yaşadık KV ile. Çünkü başkasının eline bırakamadım.hatta kendi annem bile çocuğuma o kadar ilgili anlayışlı ve sabirli bakamazdi. İki buçuk yaşından sonra yengeme bıraktım ama hep bir pürüz çıktı pat diye bıraktı bizi ortada . KV ye bıraktığım için hiç pişman olmadım. Ama hep kendi çocuğuma kendim bakamadigim için içimde kaldı herşey. İkinci çocuğumda da 2 yıl izne ayrıldım Allahin izniyle kendim bakacağım çocuğuma. Sana tavsiyem eğer güveniyorsan kesinlikle babanesine ver. Başkası el gibi bakar çocuğuna.

Merhaba. Benim birinci oğluma KV baktı. Ta ki 2 buçuk yaşına kadar bizzat evimde baktı. Yani birlikte yaşadık KV ile. Çünkü başkasının eline bırakamadım.hatta kendi annem bile çocuğuma o kadar ilgili anlayışlı ve sabirli bakamazdi. İki buçuk yaşından sonra yengeme bıraktım ama hep bir pürüz çıktı pat diye bıraktı bizi ortada . KV ye bıraktığım için hiç pişman olmadım. Ama hep kendi çocuğuma kendim bakamadigim için içimde kaldı herşey. İkinci çocuğumda da 2 yıl izne ayrıldım Allahin izniyle kendim bakacağım çocuğuma. Sana tavsiyem eğer güveniyorsan kesinlikle babanesine ver. Başkası el gibi bakar çocuğuna.
Canım sunnetı naptınız? Nasıl oglusun

Canım sunnetı naptınız? Nasıl oglusun
Evet canım cumartesi günü yaptırdık. İki üç gün huysuzlandi. Bugün daha iyi çok şükür. Legende ilık suyun içinde beş on dk bekletiyorum. Ama henüz pipisini kesilen kısmı çıkmadı içinden bu normal mi acaba. Dr her alt açtığında elinle geri doğru ittir yapışma olmasın dedi.

Evet canım cumartesi günü yaptırdık. İki üç gün huysuzlandi. Bugün daha iyi çok şükür. Legende ilık suyun içinde beş on dk bekletiyorum. Ama henüz pipisini kesilen kısmı çıkmadı içinden bu normal mi acaba. Dr her alt açtığında elinle geri doğru ittir yapışma olmasın dedi.
Klıps lı mı yapyırdın? Bızımku geleneksel oldu bıze de dedıler yapısmasın kremı buraya da sur dıye

Hayyırlı olsun canım Allah damatlıgını da nasıp etsın cabuk duzeluyorlar erken olunca

Back