2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Çocuklara üzülüyorum sadece fiziksel ihtiyaçlari karsilanmamali..
Büyükle ne oyunlar etkinlikler yapardım bitti hepsi küçüğede başlayamadım öyle şeylere.. Sürekli büyüğün elinde telefon video tv.. Büyük dediğim 2 buçuk yaş
Inşallah ya inşallah seneye rahatlariz 1 buçuk yaş olunca beraber oynarlar..
2 side sürekli evde olduğu için hiç kendime alanım zamanim yok..
Ne yapıp edip büyüğü bazı etkinlikler içine sokmam lazım bazı kurslar kreş gibi

senin ilkide daha küçükmüş. o yüzden daha zorlanıyorsundur. benim ilki 4,5 yaşında. ama oda 2. çocuk olduktan sonra ya tv izliyor yada telefonla oynuyor. bende üzülüyorum ama şuan ekstra birşey yapamıyorum. neyse ki gündüz okula gidiyor. akşam 4 gibi geliyor. en azından orada birşeyler öğreniyor kendi yaş grubu ile oynuyor diye için rahat. sende büyüğü dediğin gibi oyun gruplarına falan verebilsen onun içinde iyi olurdu.

Kızlar bizim dr bebeğin yemeklere ilgisi varsa tuzsuz ve baharatsız olanlardan parmağınla tattır dedi bu gün. Su da verebileceğimi söyledi çok da abartmayarak. Sizin dr ların yaklaşımı nasıl?
bizim doktor 4. ay bittiğinde elma armuta başlattı. dün 5. ay kontrolüne gittim ekstra bişry eklemedi. ama bu ay bitince artık peynir - yumurta sarısı - kıyma - yoğurtda geçeceğiz dedi. zaten 1 ay sonra dolu dolu 6aylık olmuş oluyoruz.
bu tatdırma konusunda biz çok bilinçli değiliz diyebilirim. sabahları eşim bizim kendi peynirimizden ve zeytinimizden tatdırıyor. belki herkesin bebeği öyledir bilmiyorum ama bizimkisi birşeyler yediğimizde çıldırıyor. çığlık çığlığa. birşeyi uzattığımızı gördüğünde titriyor çocuk. diyorum umarım ek gıdada da aynı iştahı olur.

Merhaba hanimlar kizim 4.5aylik tek memeden emziryorum bazen sut yetmiyo doktoruma sordum ek gida olarak kaynatilmis yumurta sarisini vermemi soyledi 1cay kasiki gibi agır oLmazmi midesine?siz neler verdiniz ek gida olarak
?

Ya ben de baslamak ıstıyorum ama oglum un henuz hazır olmadıgını dusunyyor sanurım dr,su bıle verdırmıyor. 2 hafta sonra 5 ay kontrolü var yıne soracam

Merhaba hanimlar kizim 4.5aylik tek memeden emziryorum bazen sut yetmiyo doktoruma sordum ek gida olarak kaynatilmis yumurta sarisini vermemi soyledi 1cay kasiki gibi agır oLmazmi midesine?siz neler verdiniz ek gida olarak
?
Yumurtayla mi başlayacaksın, yumurta sarısı veriyorum arada sıkıntı yaşamadık suda veriyorum

Bizim dr da sordu masaya ilgisi var mı yemek istiyor mu diye. Çocuğu dinlemek gerek dedi. Bizimki de istekli baya ama her çocuk aynı değil. Ne güzel bebeğiniz hazır demek ek gıda sürecine iştahları bol olsun boyle masaya çıldırıp sonra yemeyip bizi delirtmesin

Ya ben de baslamak ıstıyorum ama oglum un henuz hazır olmadıgını dusunyyor sanurım dr,su bıle verdırmıyor. 2 hafta sonra 5 ay kontrolü var yıne soracam
Masaya ilgisi var mı? Yemek yerken sizi takip ediyor mu? Kaşık uzatınca ağzını açıp heyecanlanıyor mu?
Bizim bebe de tummy time sevmediği için oturma konusunda ve kafayı dik tutma konusunda iyi değil. Belki o yüzden dr tam anlamiyla ek gıdaya gecirmeyebilir bizi.

Kızlar bebekleriniz dönmeye başladı mı? Benimki çok nadir dönüyor bazen ama çoğu zaman yapamıyor
Benimki yeni yeni dönmeye başladı sizden çok daha önce oldu doğumu

Yumurtayla mi başlayacaksın, yumurta sarısı veriyorum arada sıkıntı yaşamadık suda veriyorum

5.ayı bitince kabak havuç elma armut bezelye avokado pırasa denedik. 6.ay bitince yoğurt verdim(süt alerjisi var deniyordu ondan en sona attık onu) denedik şuan bir sıkıntı yok gibi şükür. Yumurta sarısı haftaya deneyeceğim siz nasıl verdiniz onu çok katı kıvamlı çünkü zeytinyağıyla mı seyrelttiniz?

Bizde de su dahi yok ama zaten ihtiyacı yok aslında. Bence gelişimi iyiyse acele etmeye gerek yok

Kızlar bebekleriniz dönmeye başladı mı? Benimki çok nadir dönüyor bazen ama çoğu zaman yapamıyor
Benimki ilk defa dün sırt üstünden yüz üstüne döndü
Yüz üstü durmayı daha yeni yeni sevmeye başladı. Sırt üstü durmayı zaten hiç sevmiyor. Ona kucak olsun yeter
Bu arada hep sağa dönüyor ve oyun matı aldım orada daha çok dönmeye başladı

Aman sorma bir de ne alerjisi üşütmüştür o diyenler vardı bana Şaç baş yolma emojisi olsa tam bu durumluk her boka üşütmüştür diyolar başka bi halt bildikleri yok eskilerin ben de sinir olmştm ama diyet yaptım 4 haftada anca düzeldi relactaZ damla kullanıyo alerjik bebeği olanlar ben nurse harvey kullandm mutlaka gaz damlası gerekiyo bir de sürekli bacaklarını da hareket ettir spor yaptır çok gazlı oluyolar sen de kimyon tohumu çayı iç rahatlatsın benim kız ne çekti allahım o ne ağlamalar yarabbim sadece kolik orhan dinleyince rahatlıyordu hep gece ağlaya ağlaya uyanıyordu içim parçalanıyordu ama atlattık sen de atlatıcaksın. Merak etme sen kimsye bakma bebeğini en iyi sen tanırsın ve sen anlarsın sen alerji diyosan alerjidir o yolunda devam et başkalarını salla he he de geç

Kızlar mastitten kurtulamıyorum ne yaptıysam olmuyo delircem sürekli ateş antibiyotik içiyom parol alıyom masaj ılık su lahana sağım ne varsa yapıyorum hastane tipi sağım mak.ulaşmaya çalşyrm son çare genel cerraha gidicem belki müdahale eder bu ne berbat bir şeymiş ya mahvetti beni kıpkırmızk göğsüm ve alev gibi yanıyo

Test olmadan mı diyete başladın? Biz de 1,5 aylık olduğumuzdan beri diyetteyim. Testi ne zaman tekrarlasam diyorum. 4 aylıkken tekrar edelim demişti alerji doktoru ama kakadan kan geldi 2 kere. Bilemedim o yüzden

Ben damlaları 2 ay olmadan bıraktım. Bence faydası yok. Neredeyse hepsimi denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…