Annelerimiz diyo ya bizim zamanımızda atak mı vardı, siz şöyle usluydunuz böyle duruyodunuz falanBazen her şeyi bilmemek daha iyi oluyor.
UzaktanBen de onu merak ediyorum bu eğitimi veren kişiler eve gelip uygulamalı olarak gösteriyo mu uzaktan eğitim mi veriyolar
Bakiciyi nasıl buldun peki? Tanıdık aracılığıyla miBen bakici bakmaya basladim cunku ben calismaya mecburum. Aile isimiz var babam 62 yasinda hala full calisiyo erkek kardesim ilgilenmedi baska bi yerde ise girdi cok da iyi yapti kendisi icin cok gzl yerlere geldi ama ben o da olmayinca iyice bana kaldi kadin basima cebellesiyorm. Maddi olarak da bu standartta yasayabilmek icin mecburum ztn. Babam da istemez bakiciya bebek birakmami ama ben yokken benm musterilerimi idare etmek bile ekstra yordu babami ztn stresli bi is kaldiramiyo artik. Ben dogum iznindeyken babami aramaya cekinip beni ariyolardi ben is yerindekileri arayip babama caktirmadan cozmeye fln calisiyodm. Cok sukur halimize tabi sikayet edicek degilim isimiz var en azindan. Benim esim de kendi isini yapiyo cunku ve suan ekonomi malum, pek mutlu degil. O yuzden bi bakiciyla konustm once bebegimi ve bakiciyi alip is yerine bikac saat goturerek baslayacagm sonra onlar birbirine alistikca haftada 1 2 gun bikac saat onlari birakip kendim giderim zamanla full time baslamam lazim. Anneme nasi birakicam yabanciya dedim de o kisi de zamanla aile olcak yabanci olmayacak dedi kafama yatti. Simdi bi kadinla anlastm isindim gibi de yani insallah hayal kirikligi olmaz allah iyi insanlarla karsilastirsn
Bi de benim ise baslayabilmem icin bebegime memesiz desteksz uyumayi ogretmem lazim o yuzden daha cok onemsiyorum bu konuyu. O senin de aldigin kitabi okudukca biraz daha rahatladm egitim konusunda cunku cok da kati bisey degil yani ben bi anda bebegi yataga koyup hadi uyu diyecegiz gbi dusunuodm ama bgn okudugum bolumde destek yogunluguni yavas yavas azaltmaktan bahsediyodu ben onceleri sirf memede uyutuyodm kendi memeyi birakana kdr tutuyodm sonra sallamaya basladm simdi sallamayi da azalttm cok sallamadan kucagmda tutuyorm simdi emzigi de biraktircam emziksiz salliym diorm snr yataga birakip pispislamaya alistirirm fln aslnda buna uyku egitimi diolar ama aslnda bu dogal bi surec yani zamanla ztn kendileri uyuyacaklar
Ben değil ama kardeşlerim bütün gece uyurmuş emzirmezmiş annemAnnelerimiz diyo ya bizim zamanımızda atak mı vardı, siz şöyle usluydunuz böyle duruyodunuz falan
Uyku gerilemesi desem o ne der siz uyuyodunuz der
E ne anlarım ben o işten, bunun kitapları var al oku daha iyi sanki
Benim çocuğun ayrı odası yok. Yanına yatarken uyanıyor. Uyku Eğitimi vermek için odası olsa daha mı iyi olur. Yaza doğru düzenleme yapmak istiyorum. Odasına katlanır yatak var onu koysam geceleri yanına yatsam arada olur mu öyle. Yalnız bırakılır mı 6 aylık .
Buna da cevap vereym uzaktan yonlendiriyolar birinden yardim da alsan pedagoga da gtsen kitaptan da okusan o egitimi birincil bakim verenin yani annenin yapmasi gerek. Onlar gelip 3 4 kez hadi 1 hafta cocugu uyutsalar ne olacak ki ertesi gun biz uyuturken ayni hatalari yapsak bebek yine eski duzen uyumaya baslar. Kisaca uyju koclari da anneye balik tutmayi ogretiolarBen de onu merak ediyorum bu eğitimi veren kişiler eve gelip uygulamalı olarak gösteriyo mu uzaktan eğitim mi veriyolar
Evet birisi cok tavsiye ettiBakiciyi nasıl buldun peki? Tanıdık aracılığıyla mi
Sanirim bunda kendi kalkip oturabilmeye basladiktan snr yatamaz. Benimki de o sekilde ama ben en bastan beri 6 7 ay snr odayi ayiririm diyodm. Simdi dusununce cok zor geliyo ayrilmak simdidenKızlar aldığım beşik 0-12 ay yazıyordu sizce o kadar yatabilir mi? Güvenli olur muKeşke park yatak alsaydım ama bu anca sığdı odama. Ayrı odası var yatağı da var ama ya alışamazsa diğer yatağına diye tedirgin oluyorum, ayırmakta istemiyorum hemen. Bu arada 700 e almıştı annemler bunu
Yalnız yatırmayacaksan ayır yatağına da, odasına da alışsın.. Ben şu an ayırmıyorum ama ayırmak zorunda kalırsam diğer yatağında yatar mı acaba diye düşünmüyorum değil.İşe başlıcam, arada annem gelir kalır. O da yatar yanında diye düşünüyorum. Arada o uyutur erken kalkacağım zaman.
Bizim yatak olmuyor orda.
Yalnız yatırmam o zaman ben de
Çevremde herkes gitmeden calpol veriyomuş ateş olmuyomuş ama ebe bana o zaman aşının etkisi azalıyo verme dediKızlar geçenlerde aşı olduğumuz zaman oğlumun ateşi olunca annem dediki ben siz küçükken aşıya götürdüğüm zaman parol şurubunu verip öyle götürurdum ateşiniz olmazdı . Ağrı kesici içir dedi . Ne kadar doğru? Bir zararı olurmu @Queen of the North sen bilirsin canım icireyimmi gitmeden?
Tahmini ne zaman kalkıp oturmaya başlarlar ?Sanirim bunda kendi kalkip oturabilmeye basladiktan snr yatamaz. Benimki de o sekilde ama ben en bastan beri 6 7 ay snr odayi ayiririm diyodm. Simdi dusununce cok zor geliyo ayrilmak simdiden
Benim bi arkadasiminki 7 aya kdr bunlarda yatmis sonra kendi yatagina gecirmisleelr kendi oturup kalktignda oyle demistiTahmini ne zaman kalkıp oturmaya başlarlar ?Acemilik oldu işte düşünemedim baştan bende. Yatak seçer diye de korkuyorum bunda yatıyor doğduğundan beri
Benimki iki yatağında da yatıyor. Çünkü nereye koyarsam koyayım reflü yatağı var altında. Şu an yalnız yatıyor gibi yanına yatmaya korkuyorum uyanır diye. Bütün odayı gaspetmiş durumda. Bir tek gece yatıyorum yanına onda da uyumuyor zaten .Yalnız yatırmayacaksan ayır yatağına da, odasına da alışsın.. Ben şu an ayırmıyorum ama ayırmak zorunda kalırsam diğer yatağında yatar mı acaba diye düşünmüyorum değil.
Bana 1 yaşa kadar uygun gelmedi :/ 7. aydan sonra pek güvenli değil hem de sanırım boyu uzadıkça bebeğe de dar gelebilir sıkılabilir. Bebeğinizin hareketlerine bağlı tabi biraz da benimki 5.ayı bitirdi hala dönemiyor. Zaten oturma kalkma yok. Çok tatlı geliyordu bana bu beşikler özellikle ilk dönemleri için. Ben anne yanı park yatak kullanıyorum gerçekten çok yer kaplıyor odadaKızlar aldığım beşik 0-12 ay yazıyordu sizce o kadar yatabilir mi? Güvenli olur muKeşke park yatak alsaydım ama bu anca sığdı odama. Ayrı odası var yatağı da var ama ya alışamazsa diğer yatağına diye tedirgin oluyorum, ayırmakta istemiyorum hemen. Bu arada 700 e almıştı annemler bunu
Senin durumunda olsam 1 yıl ücretsize geçerdim. Kızınıda anaokuluna versen kar bile edersin çalışmaktansa. Bir yıl dediğimiz 9 ay yani düşünülebilir. Bir de robotik kodlama demişsin canım, ben o alanda çalışıyorum. Okulöncesinde bunu yapan yerler var ama çok profesyonel yada ileriye dönük değiller. Onların vereceğini evde sende verebilirsin. Onu düşünüp para dökme kreşlere.Kv yaşlı bi de kayınbabamı bırakıp gelemez bir de birkaç yıl önce görümcemin biri vefat etti onun çocuklarıyla ilgileniyorlar gelemezler
Annem de uzakta o da babamı bırakıp gelemez babam da gelsin istiyorum mümkün değil o da evini bırakıp gelmez
Kızım da bakıcıyla büyüdü arkadaşım komşumdu bakıcımız güvendiğim biriydi emanet ettim ama oğluma bakamayacağını söyledi, yeni güvenilir birini bulmak da kolay değil.
Hemde nasıl neler cektim nelerrr geldi basımaaa düşe kalka geldik biz bu aylaraaaaO zaman senin bebeğin gazlı bebek galiba
Valla yerıne göre degısıyor bazı yerler delıyor bazı yerler delmıyor burda küpecide deldırdım ecAneler komple kaldırmıs sıkayet cok gelıyor dıyeBen bir kulağıma 2 delik deldirmistim bir ay ellemesistim ara sıra krem sürüp döndürmüstim . Şimdi diğeri için hem kıkırdak hem o bölgeyi düşünüyorum. Kıkırdağı eczaneler delmiyor diye biliyorum
Yok o sadece bir örnekti, onu ben de biliyorum eğitimini aldım kendim de gösteriyorum kızıma, benim kastım kızım anaokulu düzeyinde her şeyi fazlasıyla biliyor, yani normal sıradan bi okula göndersem körelir diye düşünüyorum o yüzden farklı eğitimler veren yer arıyorum birkaç yerden ücret konusunda bilgi aldım, o da tek maaşla zor, çok zormuş ya ben 2.çocuğu yaparken bunları düşünmemişim hiçSenin durumunda olsam 1 yıl ücretsize geçerdim. Kızınıda anaokuluna versen kar bile edersin çalışmaktansa. Bir yıl dediğimiz 9 ay yani düşünülebilir. Bir de robotik kodlama demişsin canım, ben o alanda çalışıyorum. Okulöncesinde bunu yapan yerler var ama çok profesyonel yada ileriye dönük değiller. Onların vereceğini evde sende verebilirsin. Onu düşünüp para dökme kreşlere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?