2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Zor iş gerçekten. İnşallah gönlüne göre bir yol bulursun

İznini uzatamıyor musun? Ne zaman başlaman gerekiyor ki?
Kız kendin verirsin eğitimi, ben denicem bi süre olmuyosa zorlamam ya emerek uyiversin napalım.
Nasıl vereceğim eğitim onu tam bilmiyorum ki

Ben tam bir evcimenim. Evdeyken hayatta sıkılmam. hatta çalışmaktan Cook yoruldum keşke iki değil dört yıl ücretsiz hakkı verselerdi çocuğuma kendim bakmayı çok istiyorum. Büyük oğlum hep başkalarının elinde büyüdü bakıcı işi de zoor kreş de zor. heleki tanıdık değilse bakıcı işi en zoru, tanıdığın da bin türlü dezavantajı var o da ayrı da......

Hep aynı şiddette devam etmez demi?

Benimde emmiyor valla zorlamıyorum emsin diyede daha çok krize giriyo. Zor sakinleşiyo. Kucakta istemiyor oyun da istemiyor ne yapacam şaştım

Ben de ne hali varsa açsa emsin dedim. 6 saate yakın aç durdu yemedi. İnat etti. Çok ağladı aç olduğu için. Mama verdim de sustu. Mamayı da hemen almadı kaşıkla zar zor verdim. Sonra biberonu içirdim. Biberon bitmeye yakın memeyi verdim. Aynı şeyi yaşamak istemiyorum . 2 damla da olsa içiriyorum oyunla.

Benim çocuğun ayrı odası yok. Yanına yatarken uyanıyor. Uyku Eğitimi vermek için odası olsa daha mı iyi olur. Yaza doğru düzenleme yapmak istiyorum. Odasına katlanır yatak var onu koysam geceleri yanına yatsam arada olur mu öyle. Yalnız bırakılır mı 6 aylık .

İznini uzatamıyor musun? Ne zaman başlaman gerekiyor ki?

Nasıl vereceğim eğitim onu tam bilmiyorum ki
Eylüle kadar işte ya başlicam çalışmaya ya ücretsiz izne ayrılıcam
Onu ben de bilmiyorum şimdiye kadar okuyup öğrendiklerimden yaparım doğaçlama bi şeyler

Ben odasını ayırmadan vericem eğitimi henüz daha küçük bana göre ben 2 yıldan önce ayırmam odasını.

Evet zor işler gerçekten Allah yardımcımız olsun.

Ben odasını ayırmadan vericem eğitimi henüz daha küçük bana göre ben 2 yıldan önce ayırmam odasını.

İşe başlıcam, arada annem gelir kalır. O da yatar yanında diye düşünüyorum. Arada o uyutur erken kalkacağım zaman.
Bizim yatak olmuyor orda.
Yalnız yatırmam o zaman ben de

Her sertifika alan kendini uzman saymış. Kolaysa gelsin benim çocuğu uyutsun. Ordan verdiği bilgiler ne işime yarayacak Eve gelip uyutmayacaksa

İşe başlıcam, arada annem gelir kalır. O da yatar yanında diye düşünüyorum. Arada o uyutur erken kalkacağım zaman.
Bizim yatak olmuyor orda.
Yalnız yatırmam o zaman ben de
Aslında tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra yalnız da yatabilirler telsizle falan da şu güvenli bağlanma şeysinden dolayı ayırmak istemiyorum ben.

Ben de onu merak ediyorum bu eğitimi veren kişiler eve gelip uygulamalı olarak gösteriyo mu uzaktan eğitim mi veriyolar

Öyle ya çocuk emmiyor diye aldım hastaneye götürdüm. Hemşire gösterdi emzirme şeklini falan. Sorun yok bu emer dedi yolladı.

Uyutmak için çocuğu birinin ofisine mi götüreceğim

Ben bakici bakmaya basladim cunku ben calismaya mecburum. Aile isimiz var babam 62 yasinda hala full calisiyo erkek kardesim ilgilenmedi baska bi yerde ise girdi cok da iyi yapti kendisi icin cok gzl yerlere geldi ama ben o da olmayinca iyice bana kaldi kadin basima cebellesiyorm. Maddi olarak da bu standartta yasayabilmek icin mecburum ztn. Babam da istemez bakiciya bebek birakmami ama ben yokken benm musterilerimi idare etmek bile ekstra yordu babami ztn stresli bi is kaldiramiyo artik. Ben dogum iznindeyken babami aramaya cekinip beni ariyolardi ben is yerindekileri arayip babama caktirmadan cozmeye fln calisiyodm. Cok sukur halimize tabi sikayet edicek degilim isimiz var en azindan. Benim esim de kendi isini yapiyo cunku ve suan ekonomi malum, pek mutlu degil. O yuzden bi bakiciyla konustm once bebegimi ve bakiciyi alip is yerine bikac saat goturerek baslayacagm sonra onlar birbirine alistikca haftada 1 2 gun bikac saat onlari birakip kendim giderim zamanla full time baslamam lazim. Anneme nasi birakicam yabanciya dedim de o kisi de zamanla aile olcak yabanci olmayacak dedi kafama yatti. Simdi bi kadinla anlastm isindim gibi de yani insallah hayal kirikligi olmaz allah iyi insanlarla karsilastirsn
Bi de benim ise baslayabilmem icin bebegime memesiz desteksz uyumayi ogretmem lazim o yuzden daha cok onemsiyorum bu konuyu. O senin de aldigin kitabi okudukca biraz daha rahatladm egitim konusunda cunku cok da kati bisey degil yani ben bi anda bebegi yataga koyup hadi uyu diyecegiz gbi dusunuodm ama bgn okudugum bolumde destek yogunluguni yavas yavas azaltmaktan bahsediyodu ben onceleri sirf memede uyutuyodm kendi memeyi birakana kdr tutuyodm sonra sallamaya basladm simdi sallamayi da azalttm cok sallamadan kucagmda tutuyorm simdi emzigi de biraktircam emziksiz salliym diorm snr yataga birakip pispislamaya alistirirm fln aslnda buna uyku egitimi diolar ama aslnda bu dogal bi surec yani zamanla ztn kendileri uyuyacaklar

Benim kızım da sadece emerek uyuyordu gece-gündüz. ben işe başlayınca ilk zamanlar ayağında sallamayı denedi bakıcı ama alışık olmadığı için istememiş sallatmamış, öyle birkaç gün zorlandılar gündüz uykusunda ama sonra kendi kendine uyumaya başlamış 9 aylıkken, ama benimleyken mümkün değil kendi kendine uyumuyodu, yani biz gözümüzde bazen çok büyütüyoruz ama onlar duruma adapte oluyolar bi şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…