En şiddetlisi 4. Aydaki diğerleri 2 3 gün sürüyormuşKızlar size bi kötü haberim varbu uyku gerilemesi sadece 4.aya özgü bi şey değilmiş 8, 12, 18.aylarda da görülebiliyormuş. İşte o aylarda yaşamamak için 5-6 aylarda uyku eğitimi vermemiz gerekiyormuş.
Zor iş gerçekten. İnşallah gönlüne göre bir yol bulursunKv yaşlı bi de kayınbabamı bırakıp gelemez bir de birkaç yıl önce görümcemin biri vefat etti onun çocuklarıyla ilgileniyorlar gelemezler
Annem de uzakta o da babamı bırakıp gelemez babam da gelsin istiyorum mümkün değil o da evini bırakıp gelmez
Kızım da bakıcıyla büyüdü arkadaşım komşumdu bakıcımız güvendiğim biriydi emanet ettim ama oğluma bakamayacağını söyledi, yeni güvenilir birini bulmak da kolay değil.
İznini uzatamıyor musun? Ne zaman başlaman gerekiyor ki?Eşim çalışmamı istemiyor. Ben sıkıldım evde 2 yıldır özledim çalışmayı. Çalışsam maaşımın yarısından fazlası oğlanın bakıcısıyla kızımın kreşine gidecek, devlette tam gün anaokulu yok mecbur özele gidecek çalışırsam. Çalışmazsam oğlana kendim bakıcam kızımı da evime yakın devletin bi anaokuluna vericem yarım gün. İyi bi yere gitsin istiyorum zaten anaokulunda öğrettikleri her şeyi fazlasıyla biliyor, dil öğreneceği ya da robotik kodlama gibi eğitimler veren güzel bi kreşe gitsin istiyorum. bi yandan da bunun için de çalışmam gerek tek maaşla o imkanı sağlayamayız, oğlanı da bakıcıya veresim gelmiyo off iki ucu bklu değnek
Nasıl vereceğim eğitim onu tam bilmiyorum kiKız kendin verirsin eğitimi, ben denicem bi süre olmuyosa zorlamam ya emerek uyiversin napalım.
Ben tam bir evcimenim. Evdeyken hayatta sıkılmam. hatta çalışmaktan Cook yoruldum keşke iki değil dört yıl ücretsiz hakkı verselerdi çocuğuma kendim bakmayı çok istiyorum. Büyük oğlum hep başkalarının elinde büyüdü bakıcı işi de zoor kreş de zor. heleki tanıdık değilse bakıcı işi en zoru, tanıdığın da bin türlü dezavantajı var o da ayrı da......Eşim çalışmamı istemiyor. Ben sıkıldım evde 2 yıldır özledim çalışmayı. Çalışsam maaşımın yarısından fazlası oğlanın bakıcısıyla kızımın kreşine gidecek, devlette tam gün anaokulu yok mecbur özele gidecek çalışırsam. Çalışmazsam oğlana kendim bakıcam kızımı da evime yakın devletin bi anaokuluna vericem yarım gün. İyi bi yere gitsin istiyorum zaten anaokulunda öğrettikleri her şeyi fazlasıyla biliyor, dil öğreneceği ya da robotik kodlama gibi eğitimler veren güzel bi kreşe gitsin istiyorum. bi yandan da bunun için de çalışmam gerek tek maaşla o imkanı sağlayamayız, oğlanı da bakıcıya veresim gelmiyo off iki ucu bklu değnek
Emin misin 2-3 gün sürdüğüne? Uzun sürenler vardı yine bakmıştımEn şiddetlisi 4. Aydaki diğerleri 2 3 gün sürüyormuş
Hep aynı şiddette devam etmez demi?
Benimde emmiyor valla zorlamıyorum emsin diyede daha çok krize giriyo. Zor sakinleşiyo. Kucakta istemiyor oyun da istemiyor ne yapacam şaştım
Eylüle kadar işte ya başlicam çalışmaya ya ücretsiz izne ayrılıcamİznini uzatamıyor musun? Ne zaman başlaman gerekiyor ki?
Nasıl vereceğim eğitim onu tam bilmiyorum ki
Ben odasını ayırmadan vericem eğitimi henüz daha küçük bana göre ben 2 yıldan önce ayırmam odasını.Benim çocuğun ayrı odası yok. Yanına yatarken uyanıyor. Uyku Eğitimi vermek için odası olsa daha mı iyi olur. Yaza doğru düzenleme yapmak istiyorum. Odasına katlanır yatak var onu koysam geceleri yanına yatsam arada olur mu öyle. Yalnız bırakılır mı 6 aylık .
Ben de bir aya yakın sürüyomuş onlar da diye okumuştum ama en zoru bu aydakiymiş, ay ben kızımda uyku gerilemesi falan bilmezdim evet dönem dönem uyku sorunları oluyodu ama dişe yoruyodum hepEmin misin 2-3 gün sürdüğüne? Uzun sürenler vardı yine bakmıştım
Evet zor işler gerçekten Allah yardımcımız olsun.Ben tam bir evcimenim. Evdeyken hayatta sıkılmam. hatta çalışmaktan Cook yoruldum keşke iki değil dört yıl ücretsiz hakkı verselerdi çocuğuma kendim bakmayı çok istiyorum. Büyük oğlum hep başkalarının elinde büyüdü bakıcı işi de zoor kreş de zor. heleki tanıdık değilse bakıcı işi en zoru, tanıdığın da bin türlü dezavantajı var o da ayrı da......
Ben odasını ayırmadan vericem eğitimi henüz daha küçük bana göre ben 2 yıldan önce ayırmam odasını.
Aslında tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra yalnız da yatabilirler telsizle falan da şu güvenli bağlanma şeysinden dolayı ayırmak istemiyorum ben.İşe başlıcam, arada annem gelir kalır. O da yatar yanında diye düşünüyorum. Arada o uyutur erken kalkacağım zaman.
Bizim yatak olmuyor orda.
Yalnız yatırmam o zaman ben de
Ben de onu merak ediyorum bu eğitimi veren kişiler eve gelip uygulamalı olarak gösteriyo mu uzaktan eğitim mi veriyolarHer sertifika alan kendini uzman saymış. Kolaysa gelsin benim çocuğu uyutsun. Ordan verdiği bilgiler ne işime yarayacak Eve gelip uyutmayacaksa
Ben de onu merak ediyorum bu eğitimi veren kişiler eve gelip uygulamalı olarak gösteriyo mu uzaktan eğitim mi veriyolar
Ben bakici bakmaya basladim cunku ben calismaya mecburum. Aile isimiz var babam 62 yasinda hala full calisiyo erkek kardesim ilgilenmedi baska bi yerde ise girdi cok da iyi yapti kendisi icin cok gzl yerlere geldi ama ben o da olmayinca iyice bana kaldi kadin basima cebellesiyorm. Maddi olarak da bu standartta yasayabilmek icin mecburum ztn. Babam da istemez bakiciya bebek birakmami ama ben yokken benm musterilerimi idare etmek bile ekstra yordu babami ztn stresli bi is kaldiramiyo artik. Ben dogum iznindeyken babami aramaya cekinip beni ariyolardi ben is yerindekileri arayip babama caktirmadan cozmeye fln calisiyodm. Cok sukur halimize tabi sikayet edicek degilim isimiz var en azindan. Benim esim de kendi isini yapiyo cunku ve suan ekonomi malum, pek mutlu degil. O yuzden bi bakiciyla konustm once bebegimi ve bakiciyi alip is yerine bikac saat goturerek baslayacagm sonra onlar birbirine alistikca haftada 1 2 gun bikac saat onlari birakip kendim giderim zamanla full time baslamam lazim. Anneme nasi birakicam yabanciya dedim de o kisi de zamanla aile olcak yabanci olmayacak dedi kafama yatti. Simdi bi kadinla anlastm isindim gibi de yani insallah hayal kirikligi olmaz allah iyi insanlarla karsilastirsnEşim çalışmamı istemiyor. Ben sıkıldım evde 2 yıldır özledim çalışmayı. Çalışsam maaşımın yarısından fazlası oğlanın bakıcısıyla kızımın kreşine gidecek, devlette tam gün anaokulu yok mecbur özele gidecek çalışırsam. Çalışmazsam oğlana kendim bakıcam kızımı da evime yakın devletin bi anaokuluna vericem yarım gün. İyi bi yere gitsin istiyorum zaten anaokulunda öğrettikleri her şeyi fazlasıyla biliyor, dil öğreneceği ya da robotik kodlama gibi eğitimler veren güzel bi kreşe gitsin istiyorum. bi yandan da bunun için de çalışmam gerek tek maaşla o imkanı sağlayamayız, oğlanı da bakıcıya veresim gelmiyo off iki ucu bklu değnek
Bazen her şeyi bilmemek daha iyi oluyor.Ben de bir aya yakın sürüyomuş onlar da diye okumuştum ama en zoru bu aydakiymiş, ay ben kızımda uyku gerilemesi falan bilmezdim evet dönem dönem uyku sorunları oluyodu ama dişe yoruyodum hep
Benim kızım da sadece emerek uyuyordu gece-gündüz. ben işe başlayınca ilk zamanlar ayağında sallamayı denedi bakıcı ama alışık olmadığı için istememiş sallatmamış, öyle birkaç gün zorlandılar gündüz uykusunda ama sonra kendi kendine uyumaya başlamış 9 aylıkken, ama benimleyken mümkün değil kendi kendine uyumuyodu, yani biz gözümüzde bazen çok büyütüyoruz ama onlar duruma adapte oluyolar bi şekilde.Ben bakici bakmaya basladim cunku ben calismaya mecburum. Aile isimiz var babam 62 yasinda hala full calisiyo erkek kardesim ilgilenmedi baska bi yerde ise girdi cok da iyi yapti kendisi icin cok gzl yerlere geldi ama ben o da olmayinca iyice bana kaldi kadin basima cebellesiyorm. Maddi olarak da bu standartta yasayabilmek icin mecburum ztn. Babam da istemez bakiciya bebek birakmami ama ben yokken benm musterilerimi idare etmek bile ekstra yordu babami ztn stresli bi is kaldiramiyo artik. Ben dogum iznindeyken babami aramaya cekinip beni ariyolardi ben is yerindekileri arayip babama caktirmadan cozmeye fln calisiyodm. Cok sukur halimize tabi sikayet edicek degilim isimiz var en azindan. Benim esim de kendi isini yapiyo cunku ve suan ekonomi malum, pek mutlu degil. O yuzden bi bakiciyla konustm once bebegimi ve bakiciyi alip is yerine bikac saat goturerek baslayacagm sonra onlar birbirine alistikca haftada 1 2 gun bikac saat onlari birakip kendim giderim zamanla full time baslamam lazim. Anneme nasi birakicam yabanciya dedim de o kisi de zamanla aile olcak yabanci olmayacak dedi kafama yatti. Simdi bi kadinla anlastm isindim gibi de yani insallah hayal kirikligi olmaz allah iyi insanlarla karsilastirsn
Bi de benim ise baslayabilmem icin bebegime memesiz desteksz uyumayi ogretmem lazim o yuzden daha cok onemsiyorum bu konuyu. O senin de aldigin kitabi okudukca biraz daha rahatladm egitim konusunda cunku cok da kati bisey degil yani ben bi anda bebegi yataga koyup hadi uyu diyecegiz gbi dusunuodm ama bgn okudugum bolumde destek yogunluguni yavas yavas azaltmaktan bahsediyodu ben onceleri sirf memede uyutuyodm kendi memeyi birakana kdr tutuyodm sonra sallamaya basladm simdi sallamayi da azalttm cok sallamadan kucagmda tutuyorm simdi emzigi de biraktircam emziksiz salliym diorm snr yataga birakip pispislamaya alistirirm fln aslnda buna uyku egitimi diolar ama aslnda bu dogal bi surec yani zamanla ztn kendileri uyuyacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?