Masallah canim kesintisiz mi uyuyor? Ben gündüz uykularını kafam takmiyorum ama gece çok sık uyanması beni çok yoruyor
Kıyamam ya insan dayanamaz o kadar ağlamasına bence doğru olanı yapmışsın. Ben aglicak diye o uyku egitimi topuna hiç giremedim bileEvet neye maşallah dediysem 3 gün yaşadıuyku eğitmenimiz ile eğitime ara verme kararı aldık. pazartesi gecesi yatağında uyuması için oğlumu bayağı zorladı. Yaklaşık 15-20 dk kadar ağlattı, çocuk artık ağlamaktan öksürmeye başlamıştı Ki dayanamayıp aldım çıktım odadan. Her neyse, bence başarısız oldu. 10. ayda bir daha görüşelim, bu süreçte ne sormak istersen yaz ara filan dedi. Sadece gece beslenmesi bizim için bir artı, bir de ben çocuğu sürekli uyutöaya kafayı takmıştım. Meğer oğlum 3-3.5 saate kadar uyanık kalabilirmiş, bunu öğrendim. ben 2 saatte bir uyusun diye çıldırıyordum.
Yaa evet etraftaki herkes yorum yapıyo bizde biliyoruz eninde sonunda düzeleceğini ama her zaman bu kadar pozitif bakamıyorum ben olaya. Bazen uyumassa uyumasın napıyım zorla uyutamam yaa diyorum, bazen de uyumadıkça huysuzlandıkça çıldırıyorum. Çünkü onlar gibi bizde insanızAnnem de çocuğu çok hırpalama yürümeye başlayınca yorulur uyur kendi diyor . Siz de bebekken sallanarak uyurdunuz sonra kendi kendinize bıraktınız bir şey yapmadım diyo hep . Belki de akışına bırakmak gerek . Bu dönem böyle geçecek ama sonra düzelecek
Bunun da instası var ama popi mi bilmiyorum adsagshsjdKıyamam ya insan dayanamaz o kadar ağlamasına bence doğru olanı yapmışsın. Ben aglicak diye o uyku egitimi topuna hiç giremedim bilebu arada şu instagramda çıkan popüler eğitmenlerden miydi merak ettim
Kesin karşıma cikanlardandırBunun da instası var ama popi mi bilmiyorum adsagshsjd
ay yazdım mı unuttum ama yazayım. 3.30’da uyanınca 4.30’a kadar kucakta uyutmaya çalıştım, uyumadı. Gece 11’de beslemiştim ya acıkmıştır diye düşündüm o saate kadar. 4.30’da emzirdim. allahtan memede uyumadı. Sonra yine kucakta saat 5.10 gibi uyuduKesin karşıma cikanlardandıree gece nasi uyudu sen kendin eğitime devam etcen dimi kuzu
Sonra kacta kalktiay yazdım mı unuttum ama yazayım. 3.30’da uyanınca 4.30’a kadar kucakta uyutmaya çalıştım, uyumadı. Gece 11’de beslemiştim ya acıkmıştır diye düşündüm o saate kadar. 4.30’da emzirdim. allahtan memede uyumadı. Sonra yine kucakta saat 5.10 gibi uyudu
Kucakta uyumasını da destekten saymıyolar mı? Normalde yatagina yatırıp kendi kendine uyumasını bekliyo bi eğitimciler ben mi yanlış biliyorumay yazdım mı unuttum ama yazayım. 3.30’da uyanınca 4.30’a kadar kucakta uyutmaya çalıştım, uyumadı. Gece 11’de beslemiştim ya acıkmıştır diye düşündüm o saate kadar. 4.30’da emzirdim. allahtan memede uyumadı. Sonra yine kucakta saat 5.10 gibi uyudu
Evet bizimki de gece çok emerse bez sabaha taşmış oluyo. Ama vermesem de uykuya dalamiyo hep beraber uyanıp 2-3 saat uyanık kalıyoruz. Ama gece hiç su vermedim ben aklıma hiç gelmedi. Su içince daha cok ciş yapıyolar sanki gündüz öyle oluyo bizdeBenim gece beslenmesini teke düşürmem lazim ya bez dayanmiyor çiş taşiyor her defasinda gobegi ıpıslak oluyor prima aldim o da olmadigece 100 cc yakin su iciyor 2 defa bazen 3 defa da mama ya da meme besleniyor cc mi azaltcam napcam bilmiyorum artik Allah yardımcimiz olsun. Saat başı emmek için agliyor 3-4 saate bir emziriyorum ama onun disinda açlık olmadigi icin emzirmiyorum kafasini boynuma sokup orda emmeye calisiyo kiyamiyorum da ama çok memeye düştü eskiden boyle degildi. Izmirde gecen gece deprem olduktan sonra hep bir arada yatmaya basladik. Ondan önce ben gece birkac saat salonda yatıyordum o babasiyla yatiyordu uyandikca baba bakiyordu şimdi benim odada olmama alişti asla babada durmuyor çığlıklar atiyor geçici bir dönemdir elbet ama beslenmeyi nasil azaltcaz bakalim bu geceden itibaren başlicam mama veriyosam cc azaltcam emziriyosam 2 dk erken kescem boyle boyle azaltcam ama daha cok acıkıp daha mi cok aglar bilmiyorum
Bazen de susuyolar kuzum ya gunduz cok su icen bi bebekse gece cok uyanip agliyorsa su vermeyi de dene. Bazen ustuste 10 dakikada bir uyanir su verince uyanmayi birakip 2 saat filan uyuduğu oluyor havalar sicakken daha cok oluyordu şimdi o kadar değil. Kiyma, balik vs yediyse de susatir. Biz bu hafta baliga da basladik bakalimEvet bizimki de gece çok emerse bez sabaha taşmış oluyo. Ama vermesem de uykuya dalamiyo hep beraber uyanıp 2-3 saat uyanık kalıyoruz. Ama gece hiç su vermedim ben aklıma hiç gelmedi. Su içince daha cok ciş yapıyolar sanki gündüz öyle oluyo bizde
8.30 gibi kalktı galiba, 7.30 muydu yoksa?Sonra kacta kalkti
Evet destekten sayıyorlar o yüzden zaten pzaryesi gecesi ağlattı o kadar yavrumuKucakta uyumasını da destekten saymıyolar mı? Normalde yatagina yatırıp kendi kendine uyumasını bekliyo bi eğitimciler ben mi yanlış biliyorum
Ay bak vala ustuste kalkınca belki susuyo dediğin doğru hiç vermek aklıma gelmemişti denicem bunu. Biz iki kere palamut yedik azıcıkBazen de susuyolar kuzum ya gunduz cok su icen bi bebekse gece cok uyanip agliyorsa su vermeyi de dene. Bazen ustuste 10 dakikada bir uyanir su verince uyanmayi birakip 2 saat filan uyuduğu oluyor havalar sicakken daha cok oluyordu şimdi o kadar değil. Kiyma, balik vs yediyse de susatir. Biz bu hafta baliga da basladik bakalim
Tabi ya bebek kız bunlar daha valahi nasi uyucaklar öyle8.30 gibi kalktı galiba, 7.30 muydu yoksa?sanki 8.30’du ya
Evet destekten sayıyorlar o yüzden zaten pzaryesi gecesi ağlattı o kadar yavrumukendi yatağında yatsınmış. Tamam da 4 aydır kucakta uyuyor bu çocuk. Şak diye ilk uykuda nasıl yatakta uyusun.
Bende balık sezonu açıldığından beri veriyorum. İstavrit ve palamut verdim şimdiye kadar . İlk tadımlık başladım geçen gün yarım istavrit verdim . Ama yarım ağir geldi sanırım yedikten yarım saat sonra azıcık kustuBazen de susuyolar kuzum ya gunduz cok su icen bi bebekse gece cok uyanip agliyorsa su vermeyi de dene. Bazen ustuste 10 dakikada bir uyanir su verince uyanmayi birakip 2 saat filan uyuduğu oluyor havalar sicakken daha cok oluyordu şimdi o kadar değil. Kiyma, balik vs yediyse de susatir. Biz bu hafta baliga da basladik bakalim
Benimki geçen gün 2 palamut dilimi yedi yanında salataylaBende balık sezonu açıldığından beri veriyorum. İstavrit ve palamut verdim şimdiye kadar . İlk tadımlık başladım geçen gün yarım istavrit verdim . Ama yarım ağir geldi sanırım yedikten yarım saat sonra azıcık kustu
Benim ki de yememek için ağzını sıkı sıkı kapatıyor.Benimki geçen gün 2 palamut dilimi yedi yanında salatayla
Canım, benim oğlan da yemiyor bazen. Ne yapsak asla açılmıyor o ağız. hatta yemeden önce dudağına değdirmemize İzin veriyor. tadını beğenirse yiyor, beğenmezse öldür Allah yemez.Benim ki de yememek için ağzını sıkı sıkı kapatıyor.
Maşallah size
Yerde onla bir oturup eline degisik oyuncaklar veriyorum surekli yine de mızık mızık mızık.
Aaaahhhh ah. O kadar anlıyorum ki seni… benim oğlan da mız mız oldukça hayata küsüyorum. Her ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum, kendime ayırdığım vakit, değer, ilgi sıfır. bir de sürekli saçlarımı çekiyor ensemden, kopartıyor avuç avuç, ısırıyor, tırmalıyor, beni acayip derecede sınıyor. Bazen canımın acısıyla bağırıyorum ona, sonradan üzülüyorum bilinçli yapmıyor diye ama benden başkasına da bunları yapmıyor. İnan işe gelince beynim boşalıyor, nefes alıyorum.şikayet eden anne olmak istemiyorum o benim evladim ama ne yasadigimi ben bilirim.
Hepimiz insanız, heyecanla beklediğimiz o miniklere verdiğimiz değer böyle içimizi döktüğümüzde inanın ki azalmıyor, şikayet eden anne değil, gücü kalmamış, artık kendini çaresiz bitkin hisseden anne moduna giriyoruz çoğu zaman.. hele de yanımızda desteğimiz yoksa o kadar zor ki, yaşamayanın anlayacağı bir durum değil malesefMutfakta ocağin ustu bulaşık dolu tezgahin ustu bulasik dolu evde yemek yok karnim aç ve mumkun degil odadan cikip mutfaga gitmeme izin vermiyor. Yerde onla bir oturup eline degisik oyuncaklar veriyorum surekli yine de mızık mızık mızık. Odadan çıkarsam da etlerini koparmişim gibi agliyor. Tv açmayan ben tv de aciyorum biraz baksin günde bari 20 dk islerimi halledeyim diye ama yine de hic bisey oyalamiyor. Yuruteçle mutfaga gitsek çöpü elliyor damacanayi deviriyor cekmecelere parmağı sıkışıyor fırını açıyor (taşınacagim için guvenlik kilidi yapistirmadim) saniyede tehlikeli bisey yapiyor. Zaten mutfak kuş gagası kadar 3 kişi girse 4. sığmaz ay ne bunaldim ya bugun cok bunaldim 10 dk biri baksa gitsem nefes alsam ağlasam asla mola veremiyorum gece gunduz niye bu kadar huysuz olur yaşikayet eden anne olmak istemiyorum o benim evladim ama ne yasadigimi ben bilirim. Azcik molaya acik havada aglama sesi duymadan nefes almaya ihtiyacim var yuregim sicak sicak şuan içim çokkk sıkıldı biraz uslansin lutfen ya