2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ahh kuzum bizimki de böyle ya dün artik sinir krizi geçirdim eşim evde olmasına rağmen gece uyumadigim için hayal görmeye başladım. Nolacak bilmiyorum. Gündüzde yarım saat uyuyup uyaniyo
Benim de bir dönem sinirlerim bozulmuştu az kalsın adamı bosayacaktim o derece
Sonra kendimce bir şeyler denedim . Kafein azalttım. Çay yerine papatya çayı içmeye başladım. Bir de kehribar kolye aldık. Şimdi uyku düzeni biraz daha iyi en azından 3 saatte bir filan kalkıyor.

Bizim ki gece uyumuyor. 2 saate bir meme de. Ama süt ictigide yok. Sadece emzik niyetine kullanıyor beni.
Ebemizi aradim az önce. Cuma randevu verdi inşallah bir çözüm buluruz.
Kerem i anlatiyosun resmen. Gece 50 defa kalkınca artık beşigine yatır kaldır belimin ağrısından yanıma aliyorum o zaman agzi aralıksız memede oluyo emzik niyetine iste. Bi de gunduz dogru duzgun uyumamasi da sıkıntı o da gece çok kalkmasina sebep oluyo bizde

Bizim ki gece uyumuyor. 2 saate bir meme de. Ama süt ictigide yok. Sadece emzik niyetine kullanıyor beni.
Ebemizi aradim az önce. Cuma randevu verdi inşallah bir çözüm buluruz.
ben gece beni emzik yapmasını uyku eğitimi ile kestim. 2 gecede filan anladı meme ile uyumaması gerektiğini. şimdi gece beslenmesi yapıyorum, gece kalksa bile emzirmiyorum. tavsiye ederim denemeni.

ben gece beni emzik yapmasını uyku eğitimi ile kestim. 2 gecede filan anladı meme ile uyumaması gerektiğini. şimdi gece beslenmesi yapıyorum, gece kalksa bile emzirmiyorum. tavsiye ederim denemeni.
Senin uyku eğitimi işe yaradı mı? Nasıl uyuyo mu şuan minnoş

Evde 3 yaşında bir çocuk daha olunca inan aglatma durumu zor oluyor. Birde benim kızım cok güçlü bir sesi var. Binayı ayağa kaldırıyor.
Gece beslenmesini ne ile yapıyorsun?
Kac saate bir kalkiyor?
Kacta yatıyorsunuz kacta sabah uyaniyorsunuz

Senin uyku eğitimi işe yaradı mı? Nasıl uyuyo mu şu an minnoş
valla %100 yaradı diyemem, bizim düzenimiz bozuldu bu hafta. kv bayağı hastalanınca ben annemlere gittim filan. çocuk bocaladı. bugün eve geldim. bakalım bundan sonrası nasıl olacak...
şu an için oğlan ağlamadan uyuyor ama kendi başına uyumayı öğrenmedi henüz. yani biz yukarıda bahsettiğim sebepten dolayı daha tam ilerleme sağlayamadık ama en azından gece beslenmesini düzelttik.
gün içinde bebeğin uyuma saatine göre gece yatışı belli oluyor ama bu zamana kadar en geç 20.30'da uyuttum. genelde 19-19.30 gibi uyuyup sabah 6.45-7 gibi kalkıyor. gece beslenmesini beni emerek yapıyor. kısaca şöyle anlatayım:

19.30'da rutine başlıyorum: emme, pijama giyme, altını değiştirme, yapabilirsem ayaklarını yağ ile ovma, evdekilere iyi geceler dileme, odasındaki perdeleri o kucağımdayken çekme, kapıyı-ışığı yine kucağımdayken kapatma ve kucağımda ninni söyleyerek uyuma. her gece 23 ve 3'te o uyurken emziriyorum. gece uyansa bile emzirmiyorum. piş piş ile ya da kucakta uyutup yatağına bırakıyorum. diyelim 2.45'te uyandı. asla "aaa nasılsa uyandı, 3 beslenmesini yapayım" demiyorum. mutlaka uyutup dalmasını bekliyorum. ister 5 dk sürsün ister 45 dk. iyice dalıyor, ondan sonra kucağıma alıp emziriyorum.

Biz de 18 00 gibi yatmaya hazırlanıyoruz. Saat 19 da emzirip uyutuyorum. Sonra her 3 saate kalkiyoruz. Sabah 3 ten sonra bizde sıkıntı her saat kalkiyor.
Sabah 6 30 gibi uyanış.
Belki büyük kızımdan dolayı beklentim çok. O sadece sabaha doğru bir kez kalkıp emip saat 7 ye doğru uyaniyordu.

9. Ayda gece beslenmesini kesmek lazım diyorlar nasil olacak hiç bilmiyorum . 9. Aya 1 hafta kaldı

9. Ayda gece beslenmesini kesmek lazım diyorlar nasil olacak hiç bilmiyorum . 9. Aya 1 hafta kaldı
Valla ilk çocuğum bir yaşında gece bi kez uyanıyordu
Hep memede uyuyordu sağolsun
Bu da öyle olursa şaşırmam
9. ayda şak diye memeyi uyanınca çekemem heralde ben yine

3 saatte bir kalktığında emiyor mu sürekli?

3 saatte bir kalktığında emiyor mu sürekli?
Evt emiyor. Bazen çok bazen de sadece emzik niyetine.
Dün 7 de uyudu. 22 de kalkti. Birde kalkti sonra 3 te kalkti. En son da 7 ye doğru odandan ve yataktan ciktik.
Dün gece gayet iyi geceydi.

Evt emiyor. Bazen çok bazen de sadece emzik niyetine.
Dün 7 de uyudu. 22 de kalkti. Birde kalkti sonra 3 te kalkti. En son da 7 ye doğru odandan ve yataktan ciktik.
Dün gece gayet iyi geceydi.
Bak ben de senin gibiydim. Sağdan sola dönsün emziriyordum. Mık dese meme ağzındaydı hemen. Uyku eğitmeni dedi ki “bu alışkanlık, açlık değil. Kalktığında asla emzirme. Onun yerine gece beslenmesi yap. Bu ‘annecim bak, ben senin karnını sen uyurken de doyuruyorum. senin emmek için uyanmana gerek yok’ mesajı veriyor çocuğa. isterse 1 saat sürsün uykuya geri dönmesi asla emzirme Gece kalktığında ve gün içinde de memende gözlerini kapatmasına izin verme.” İnan bu dediklerini yaptım, var ya herhalde 2 gecede filan alıştı. Sen de başarabilirsin istersen.

Emzirerek uyutuyorum o geçişi neyle sağlamak lazım ?

Emzirerek uyutuyorum o geçişi neyle sağlamak lazım ?
Ay valla ben de öyleydim işte. Gece uyandığında uykuya dönsün diye emziriyordum her seferinde. Çocuk başka türlü uyumayı bilmiyordu. şimdi gündüz de uykusu varsa memede uyumak istiyor ama emerken ya gıdıklıyorum ya dikkatini dağıtıyorum ya da doyduğunu anladığında memeden çekip ağlasa bile hemen oyun filan oynatıp dikkatini başka yöne çekiyorum. Kısacası birden kestim ben.

Hangi demir damlası kullanıyorsunuz
Demir damlası açken mi veriyorsunuz

Valla ben sidefer kullanıyorum. Şimdi 7 kilo 7 damladayız (kilosuna göre 1 damla şeklinde) aç tok hiç bakmadım ama mümkünse süt içtikten 1 saat sonraya getiriyorum.

Neden kesiliyormuş ki bende ne kadar anne sütü o kadar iyi diye düşünüyordum
Bu aylarda bebekler 11 12 saat emmeden uyuyabiliyormus. Emmek için uyanmalari genelde alışkanlıktan oluyormuş. Eğer bebeğin kilosunda sıkıntı yoksa kesmek lazımmış.
Bir de kızlar söyle bir şey var benim oğlum her zaman emerek uyuyan bebek değil aslında . Ben yokken babaannesiyle oyun oynarken uyuyor ya da dedesi sırtını sivazlarken uyuyormuş. Dün de ben alsem in taktiğini uyguladım. Önce emzirdim sonra uyku rutini filan derken uyuyakaldı ancak 2 saat sonra uyandi ve meme istedi emzirmedim pispis yaptım ama asla sakinleşmedi mecbur emzirmek zorunda kaldım. Sonra her 2 saatte bir uyandi ve emmek istedi emmeyince çığlık kıyamet. Bu emme krizini nasıl aşacağız bilmiyorum. Kesinlikle aç değil bundan eminim ama sürekli emmek istiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…