2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bu aylarda bebekler 11 12 saat emmeden uyuyabiliyormus. Emmek için uyanmalari genelde alışkanlıktan oluyormuş. Eğer bebeğin kilosunda sıkıntı yoksa kesmek lazımmış.
Bir de kızlar söyle bir şey var benim oğlum her zaman emerek uyuyan bebek değil aslında . Ben yokken babaannesiyle oyun oynarken uyuyor ya da dedesi sırtını sivazlarken uyuyormuş. Dün de ben alsem alsem in taktiğini uyguladım. Önce emzirdim sonra uyku rutini filan derken uyuyakaldı ancak 2 saat sonra uyandi ve meme istedi emzirmedim pispis yaptım ama asla sakinleşmedi mecbur emzirmek zorunda kaldım. Sonra her 2 saatte bir uyandi ve emmek istedi emmeyince çığlık kıyamet. Bu emme krizini nasıl aşacağız bilmiyorum. Kesinlikle aç değil bundan eminim ama sürekli emmek istiyor .
Canım, benim oğlum da öyleydi. Hatta alt komşuma ilk gün mesaj attım Uyku eğitimine başlayacağız akşama, asla emzirmeyeceğim ağlama sesi gelirse kusura bakmayın nolur, diye. İlk gece ilk uyanmasından sonra tam 1 saat uğraştım, sonunda uyuttum. O gece aynı şekilde uyanmaya devam etti. Hep kucağımda uyuttum. Sakinleştirdim Konuşarak. Eşim yalvardı nolur memeye al uyusun diye ama kararlıydım ve 3. Gece tamamen alışmıştı. 2 haftadır asla memede uyumuyor.

Valla ben sidefer kullanıyorum. Şimdi 7 kilo 7 damladayız (kilosuna göre 1 damla şeklinde) aç tok hiç bakmadım ama mümkünse süt içtikten 1 saat sonraya getiriyorum.
Biz sadece vitamin d kullanıyoruz.
Özel bir durum olmadıkça zaten burda kan a bakılmıyor.
D vitamini de bir buçuk yaşından itibaren verilmiyor. Daha doğrusu yazın doğanlar birdahaki yaza kışın doğanlar ise ikinci yaz mevsimlerine kadar aliyorlar.
Siz ne düşünüyorsunuz bu duruma

Canım, benim oğlum da öyleydi. Hatta alt komşuma ilk gün mesaj attım Uyku eğitimine başlayacağız akşama, asla emzirmeyeceğim ağlama sesi gelirse kusura bakmayın nolur, diye. İlk gece ilk uyanmasından sonra tam 1 saat uğraştım, sonunda uyuttum. O gece aynı şekilde uyanmaya devam etti. Hep kucağımda uyuttum. Sakinleştirdim Konuşarak. Eşim yalvardı nolur memeye al uyusun diye ama kararlıydım ve 3. Gece tamamen alışmıştı. 2 haftadır asla memede uyumuyor.
Benim kızım ağlama konusunda çok istikrarlı asla vaz geçmez.
Başka bir yöntem bulmaya calisacagim

Benim kızım ağlama konusunda çok istikrarlı asla vaz geçmez.
Başka bir yöntem bulmaya calisacagim
Aynen benimki çok ağlamaz ama ağlarsa da susmaz . Doğduğu akşam böyle çok ağlamıştı meğer aç kalmış sonra uzun süren sarılık dönemi olmustu ondan dolayı da bende travma oluştu sanırım bu kadar çok ağlayınca elim ayağıma dolanıyor. Hiç mantıklı düşünemiyorum o an 0🙄

Biz sadece vitamin d kullanıyoruz.
Özel bir durum olmadıkça zaten burda kan a bakılmıyor.
D vitamini de bir buçuk yaşından itibaren verilmiyor. Daha doğrusu yazın doğanlar birdahaki yaza kışın doğanlar ise ikinci yaz mevsimlerine kadar aliyorlar.
Siz ne düşünüyorsunuz bu duruma

Valla en doğrusu kana bakılıp verilmesi demirin ama bizim doktor gerek yok zaten eksiktir diye başladı :) kanı 1.yaşta alacakmışız. Almanyada verilmiyor biliyorum arkadaşım orada doğum yaptı 1 yıl önce çok zorlandı. Kızı hiç ek gıda yemedi. Giderek kilosu azaldı. 1 yaşında tam 7,5 kiloydu. Buna rağmen yalvardı da vermediler 😂😂 et yesin demir alır dediler durdular kız yemiyor demesine rağmen. Bu yaz Türkiyede doktora geldiler. Bir sürü vitamin dayadılar da artık iştahı düzeldi :)

Bence kana bakıp verilmeli. Ama Türkiyede inanılmaz demir eksikliği anemisi var. Et yiyemiyoruz. Yediğimiz et, bir avrupalının yediğinin 10’da 1’i bile değildir büyük ihtimalle. Dolayısıyla Türkiyede lazım bence.

D vitamini de veriliyor burada. O aynı sanırım. Anne sütğnde yeterli değil, güneşe çıkartmak da yasak ilk zamanlar. Mecbur

Aynen benimki çok ağlamaz ama ağlarsa da susmaz . Doğduğu akşam böyle çok ağlamıştı meğer aç kalmış sonra uzun süren sarılık dönemi olmustu ondan dolayı da bende travma oluştu sanırım bu kadar çok ağlayınca elim ayağıma dolanıyor. Hiç mantıklı düşünemiyorum o an 0🙄
Benim kızlarımi ağlama da hiç kimse geçemez.
3 saat durmadan ağladığını biliyorum.
Yorgun düşüp uyumustu sonra sabah uyanınca kaldığı yerden devam etmişti 😀 😃 🙂

Valla en doğrusu kana bakılıp verilmesi demirin ama bizim doktor gerek yok zaten eksiktir diye başladı :) kanı 1.yaşta alacakmışız. Almanyada verilmiyor biliyorum arkadaşım orada doğum yaptı 1 yıl önce çok zorlandı. Kızı hiç ek gıda yemedi. Giderek kilosu azaldı. 1 yaşında tam 7,5 kiloydu. Buna rağmen yalvardı da vermediler 😂😂 et yesin demir alır dediler durdular kız yemiyor demesine rağmen. Bu yaz Türkiyede doktora geldiler. Bir sürü vitamin dayadılar da artık iştahı düzeldi :)

Bence kana bakıp verilmeli. Ama Türkiyede inanılmaz demir eksikliği anemisi var. Et yiyemiyoruz. Yediğimiz et, bir avrupalının yediğinin 10’da 1’i bile değildir büyük ihtimalle. Dolayısıyla Türkiyede lazım bence.

D vitamini de veriliyor burada. O aynı sanırım. Anne sütğnde yeterli değil, güneşe çıkartmak da yasak ilk
O zaman ben demir vitamini alayim.
Iki kızıma da vereyim.
Istahsiz çocuklarım var benim. Yemiyorlar.

O zaman ben demir vitamini alayim.
Iki kızıma da vereyim.
Istahsiz çocuklarım var benim. Yemiyorlar.

Kana bakarak verilmesi daha doğru olur ama demir de vitamin ilaçları da iştah açıyor. Hatta ben kullandığım dönemde kilom arla gidiyordu da bıraktım kansız kalayım diye :p

Neden kana bakılsın diyorum çünkü demir de ağır metal. Fazlası zarar vücuda.

Bayanlar merhaba bebislere kaç öğün veriyorsunuz günde.bizim doktor 4 öğün yapabilirsin dedi.ve kaç ana kaç ara öğün veriyorsunuz.bide çorbalara ekmek katiyomusunuz.

Bayanlar merhaba bebislere kaç öğün veriyorsunuz günde.bizim doktor 4 öğün yapabilirsin dedi.ve kaç ana kaç ara öğün veriyorsunuz.bide çorbalara ekmek katiyomusunuz.
4 öğün ben hayatta yediremem heralde. Acıkmıyor ya sabah 9da yese bazen saat 16ya kadar bile yemek istemediği oluyor. 3 öğün veriyorum, akşam öğünü daha az ve hafif oluyor. Ekmek kullanmiyorum sebze tahil et bolca yesin diye. Ekmeğin faydasi olmaz hele 4 öğün verebiliyosan ekmeği hiç verme bence

Evet neye maşallah dediysem 3 gün yaşadı 😂 uyku eğitmenimiz ile eğitime ara verme kararı aldık. pazartesi gecesi yatağında uyuması için oğlumu bayağı zorladı. Yaklaşık 15-20 dk kadar ağlattı, çocuk artık ağlamaktan öksürmeye başlamıştı Ki dayanamayıp aldım çıktım odadan. Her neyse, bence başarısız oldu. 10. ayda bir daha görüşelim, bu süreçte ne sormak istersen yaz ara filan dedi. Sadece gece beslenmesi bizim için bir artı, bir de ben çocuğu sürekli uyutöaya kafayı takmıştım. Meğer oğlum 3-3.5 saate kadar uyanık kalabilirmiş, bunu öğrendim. ben 2 saatte bir uyusun diye çıldırıyordum.

Akşam da ne oldu 😂🥹🤦🏻‍♀️ Gülsem mi ağlasam mı?.. 3 beslenmesini kaçırmışım alarmı kapatıp. Oğlan 3.30’da uyandı. 4.30’a kadar uyutmaya çalıştım en son artık aç diye düşünüp uyanıkken emzirdim. korktum emerken uyur diye ama memede uyumadı, bu bir artı. Emdikten bi yarım saat sonra kadar uyudu. Size dedim ya gece beslenmesi yapıyorum kalkmıyor diye kendi kendimi nazarladım 😂😂😂

Ben 3 öğün veriyorum. Sabah öğle akşam. 4 öğün fazla gelir emmek istemez diye düşünüyorum. Ekmek yeni yeni vermeye başladım ben tam buğday ekmeği veriyorum . Çünkü vücutlarının tahila da ihtiyacı var artık.

Evet neye maşallah dediysem 3 gün yaşadı 😂 uyku eğitmenimiz ile eğitime ara verme kararı aldık. pazartesi gecesi yatağında uyuması için oğlumu bayağı zorladı. Yaklaşık 15-20 dk kadar ağlattı, çocuk artık ağlamaktan öksürmeye başlamıştı Ki dayanamayıp aldım çıktım odadan. Her neyse, bence başarısız oldu. 10. ayda bir daha görüşelim, bu süreçte ne sormak istersen yaz ara filan dedi. Sadece gece beslenmesi bizim için bir artı, bir de ben çocuğu sürekli uyutöaya kafayı takmıştım. Meğer oğlum 3-3.5 saate kadar uyanık kalabilirmiş, bunu öğrendim. ben 2 saatte bir uyusun diye çıldırıyordum.
Annem de çocuğu çok hırpalama yürümeye başlayınca yorulur uyur kendi diyor . Siz de bebekken sallanarak uyurdunuz sonra kendi kendinize bıraktınız bir şey yapmadım diyo hep . Belki de akışına bırakmak gerek . Bu dönem böyle geçecek ama sonra düzelecek

Annem de çocuğu çok hırpalama yürümeye başlayınca yorulur uyur kendi diyor . Siz de bebekken sallanarak uyurdunuz sonra kendi kendinize bıraktınız bir şey yapmadım diyo hep . Belki de akışına bırakmak gerek . Bu dönem böyle geçecek ama sonra düzelecek
Aynı şeyleri bana da söylüyor ama çalışan anne olunca her şey 2 kat daha zor oluyor. 😕

Rahat olun bence. Elbette düzen çok önemli. Çocuklar rutin sever ama uyumazsa da uyumasın. Benim kızım 6 saat uyumadan duruyor :p gününe göre. Sonuçta biz de bazı günler çok uyuyoruz, bazen az. Bazen çok yiyoruz bazen yemiyoruz. Bunlar da insan :p ben sabah 11 ve 15 te iki uyku yapıyorum. Gece 8 de yatış sabah 6:30 gibi uyanış.

Rahat olun bence. Elbette düzen çok önemli. Çocuklar rutin sever ama uyumazsa da uyumasın. Benim kızım 6 saat uyumadan duruyor :p gününe göre. Sonuçta biz de bazı günler çok uyuyoruz, bazen az. Bazen çok yiyoruz bazen yemiyoruz. Bunlar da insan :p ben sabah 11 ve 15 te iki uyku yapıyorum. Gece 8 de yatış sabah 6:30 gibi uyanış.
gece uykularımız aynıymış 😊 gündüz 9.30-10 gibi uyuyor benimki. sonra da 14-14.30 gibi ikinci uykuyu yapıyor.

Aynı şeyleri bana da söylüyor ama çalışan anne olunca her şey 2 kat daha zor oluyor. 😕
Aynen canım bende çalışıyorum sabah o uykusuzlukla okula gidiyorum . O kafayla ders anlatmak beni de çok zorluyor 😶 sabır çekiyorum bir de ben papatya çayı içiyorum. Hem uyku kalitemi artıyor daha dinlenmiş hissediyorum hem de sinirlerime iyi geliyor yatistiriyor.

Masallah canim kesintisiz mi uyuyor? Ben gündüz uykularını kafam takmiyorum ama gece çok sık uyanması beni çok yoruyor😶

Aynen canım bende çalışıyorum sabah o uykusuzlukla okula gidiyorum . O kafayla ders anlatmak beni de çok zorluyor 😶 sabır çekiyorum bir de ben papatya çayı içiyorum. Hem uyku kalitemi artıyor daha dinlenmiş hissediyorum hem de sinirlerime iyi geliyor yatistiriyor.
Ay ben papatya çayı içtiğimde resmen uyuşuyorum. Asla kalkamıyorum yataktan. Beni çok etkiliyor.

X