2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kullanmayı hiç düşünmedim ama bu bilgiden sonra asla kullanmam. sağ ol canım
Kizlar gece bebegin altino açan var mi bilmiyorum ben açmiyorum kaka zaten hic olmuyor gece. Son bezi kacta bagliyorsunuz?
Ben gece uyumadan önce 7buçuk-8 gibi takıyorum. sabah kalkınca açıyorum Eğer gece bir kaza olmazsa

Bebekleriniz emekliyor mu? Benimki yüzüyormuş gibi sürekli çabalıyor eller kollar hep hareket halinde. Fıldır fıldır dönüyor, solucan gibi öne öne atılıyor. Yüz üstü yatarken Elinden tutunca direkt ayağa kalkıyor, öyle kolumun bacaklarımın üstünde emekleme pozisyonunda durayım hali hiç yok. Öne atılıyor, yüz üstü düşüp çıldırıyor ama emekleme yok. 7 ay 10 günlük.

Benimki de pozisyon alıyor iki el bi ayak atıp bağırmaya başlıyor.

Kızlar her bebek farklıdır evet. Kendine özeldir evet. İlk bebeğim ve zaten bebeklerle ilk defa vakit geçiriyorum. Bana gelip sürekli bay bay yapıyor mu, gel gel yapıyor mu, cici cici yapıyor mu ismini biliyor mu gibi sorular soruyorlar. Yok diyincede 8 aylık diyecen nasıl yapmıyor anam tarzında yorumlar alıyorum. Haliyle bu sefer takılıyorum bi sıkıntı mı var acaba diye. Böyle bir kısır döngü. İnsanlara ben sormuyorum bebeğin koşuyor mu konuşuyor mu diye sonuçta. Ama bana sorup bu tepkiyi verdiklerinde elimde olmadan bebeğimi inceliyorum

İnsanlar çok densiz hiç takmayın. Benim bebeğim 3 aylıkken bir hemşire bay bay yapabiliyor mu demişti diyecektim daha fırından yeni çıktı sayılır ne bay bayı 7 ay 13 günlük şimdi. Sürünerek ve dönerek gidiyor. Emeklemiyor. Ben emekleme pozisyonuna 4 gündür sokuyordum bugün kendi geldi ama emeklemedi

Bay bay yapmaz bugün anneannesi alkışı öğretmiş ilk kez onu yaptı. Ama kuzenin oğlu bu zamanda sıralıyordu 8 aylıkken yürüdü ve anne gel dedi bizimki agu gugu baba diyor her bebek farklı. Erken yapması ya da geç yapmasının zeka ile bir alakası yok. Genelde genetik. Ben de eşim de 14 aylıkken yürümüşüz konuşmuşuz. Kızım da öyle olacak büyük ihtimalle. Sinirinizi bozmalarına izin vermeyin.

Ben aynı odadayım. İlk 1 yıl aynı odada yatmak ani bebek ölüm sendromunu azalttığı gösterilmiş o yüzden 1 yıl aynı odada uyumayı öneriyorlar.
Kendi bağımsızlığı ve kendi alanı olgusu için 6 aydan sonra onerildigini öğrendim bende. Bu nedenle 6 aydan sonra basladik once öğlen uykusu simdide geceleri odasında

Önüne dikkatini çekecek oyuncaklar koy onlara ulaşmaya çalışsın . Bir de nasil emeklemesi gerektiğini göster hep birlikte emekleyin. görünce daha kolay yapıyorlar.

Son 10 gundur başladı birden fazla emeklemeye. Yoksa yine gidiyordu bi şekilde yata yuvarlana artık kolidor boyunca dura dura gidiyor ya da gel diyince geliyor uzun sürse de hedefe ulaşıyor

Bacaklarını ben öğrettim bi kaç gün ben tuttum o pozisyonda öyle öğrendi.

Önüne dikkatini çekecek oyuncaklar koy onlara ulaşmaya çalışsın . Bir de nasil emeklemesi gerektiğini göster hep birlikte emekleyin. görünce daha kolay yapıyorlar.

Son 10 gundur başladı birden fazla emeklemeye. Yoksa yine gidiyordu bi şekilde yata yuvarlana artık kolidor boyunca dura dura gidiyor ya da gel diyince geliyor uzun sürse de hedefe ulaşıyor
Ay ben bu dediklerinizin hepsini yapıyorum. Pozisyon aldırıyorum, oyuncak deden gırla. Ben de gösteriyorum böyle emekle Diye Ama emeklemek yerine yürümek istiyor sanırım. Direkt ayağa kalkıyor kolundan tutunca. Eşim 9 aylık direkt yürümüş, abim ve ben de 11 aylıkken direkt yürümüşüz.

Emeklemeden direk yürümeye başlayan çok var ki genlerde de var diyosun, ohh maşallah kuzucuga

Sen yine de emeklemesi için yönlendirmeye devam et. Çünkü emeklemenin okuma ve yazma üzerinde bile olumlu etkileri var .

Bebeğin emeklemesinin bir gelişim göstergesi olmadığını söylemişti bize doktorumuz her bebek emeklemiyor zaten
Evet canım gelişim göstergesi değil. Ancak ince motor kaslarini güçlendiriyor ve dikkatini geliştirmeyi sağlıyor. Bu yüzden de okuma ve yazmayı etkiliyor . Tabi ki her bebek emeklemek zorunda değil. Emeklemeyen bebeğin de yazısı güzel olabilir . Sadece faydası var bunu belirttim.

Aynen kulaç atıyor bide yan yuvarlanıyor kolay yolu bulmuş

Her bebeğin karakteri farklı kesinlikle
Ben de eşim de 9 aylık yürümüşüz ama oğlumun hiç sıralamaya hatta adam akıllı emeklemeye niyeti yok
Ablası 8 aylıkken park yatağında kalkıp içinde tutunup turluyordu 9 aylıkken yürümüştü
Hepsi ayrı mizaçlara sahip oluyor bencede

Bu arada bay bay night damla aldım doktor önerisiyle
Tamamen bitkisel içerik dedi
Beni zorladığı dönemlerde vereceğim
Yaklaşık 1 aydır çok yıprandım en son dün gece oturduk karanlıkta bakıştık uyumadı
Akşam uyumadan yarım saat önce 5 damla vermek yeterli oluyormuş bizim bebelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…