2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ay valla hayır. Yani sıfır tuz değil ama azıcık da olsa atmış oluyoruz yemeğe tuz. şükür ki suyu da seviyor, lık lık içiyor. İnşallah bir sorun Yaşamayız. Tabii içim çok rahat değil ama annemler küçük bi noktada haklı bence: biz hazır mamalarla büyümedik 🤷🏻‍♀️

Nasıl sevebilir acaba suyu ya? Su önemli 🤔
Çiğneyebiliyor mu ya? Ben boğazında kalacak diye vermekten korkuyorum çoğu şeyi. Geçen gün pirinçli kıymalı çorbadan verdim 2 kere öğürdü boğazına kaçtı. Panikte bir insanım dahada vermedim. Bwl yide sırf bu yüzden yapamıyorum.

Çiğneyebiliyor mu ya? Ben boğazında kalacak diye vermekten korkuyorum çoğu şeyi. Geçen gün pirinçli kıymalı çorbadan verdim 2 kere öğürdü boğazına kaçtı. Panikte bir insanım dahada vermedim. Bwl yide sırf bu yüzden yapamıyorum.
Çiğniyor benimki. bwl yapamıyorum işe gittiğim için, O kadar vaktim yok. çoğu şeyi ısırtıyorum. Mesela dün üzüm yedirdim, tanelerini hep oğlana ısırttırdım. ben ikiye ayırıp vermedim. tavuk falan verdiğimde de yumuşak olduğu için ısırtarak verdim.

Artik alistir bence canim sonra daha zor olabilir. Bogazina giderse öğürür cok normal sen ona guven ver korkma o sirada cigneye cigneye kontrol etmeyi öğrenecek. Koca koca parcalar isiriyor benim oglan muz dilimlerini 2 parcada yiyor bebe biskuvisini isiriyor bazen kocaman kopariyor ellemiyorum cigniyor cigniyor bazen bogazina gider gibi oluyor öğürüp devam ediyor kontrolü çoğaldıkça ogurmesi baya azaldi sadece lokma cok buyukse yapıyor bazen

Kızlar bebekleri kendi odanızda mi yatıyorsunuz odalarinda mi? Ben yaklasik bir aydir kendi odasinda yatiriyorum uyaninca gel git yapiyorum hep

Ben aynı odadayım. İlk 1 yıl aynı odada yatmak ani bebek ölüm sendromunu azalttığı gösterilmiş o yüzden 1 yıl aynı odada uyumayı öneriyorlar.

Ben de bunu yazacaktim ama moral bozmamak için yazmadim.
Cok haklısın.
Cok dikkat etmek lazim ilk yıl.
Allah korusun bebişlerimizi 🙏 ilk dogdugunda cok korkuyordum butun aile sirayla nöbet tutuyorduk. Uyuyan olursa kiyamet kopuyordu. Yuzustu yatirmadim hic bisey olur diye. Ne fena bisey allah korusun

Katılıyorum sana. Kesinlikle kabullenmek en güzeli. Zaten kabullenmesek de yapacak başka bi çare birakmiyolar bebiskolar🙈 bir gece 35 defa diger gece 3 kere mesela bizimki. Ama sabah 5.30 dan sonra mutlaka yanimda duruyo yoksa komple uyaniyo. 5.30 dan sonra 7.30 a kadar falan araliklarla meme aranip emiyo cirpiniyo bisiler yapiyo ben uyuyorum yanimda oldugu icin o kendi isini kendi goruyo😂😂 ama genel olarak mız mız bir bebek gunduzleri de oyle. Bugun de mız miz dunde oyleydi. Yani bazen sinirleniyorum kendimi sakinlestiriyorum bağırmamak icin. Bi de bizimki yemeyen bi bebek sizinkiler yine yemek yiyo. Bizim hem uyku hem yemek sıkıntı.

Ha bu arada suanda artik 2 uyku uyuyolar orasi dogru bence. Yarim saat uyusa da 1.30 saat uyusa da hep 2 uyku uyuyo gündüzleri
Dün bir uyandı 10 gibi gece 3 e kadar uyumadı
Aslında durum kabullenmek oldu dediğin gibi

Ya gece benimki artık yarım saatte bir uyanmaya başlamıştı, çıldırmalıktı durumumuz. Gün içinde istediği kadar emiyor, gece emmeden de devam edebiliyor uykusuna 🤷🏻‍♀️

Ben başlamıştım evdeyken, bu hafta anneme gelmek zorunda kaldım çünkü annem bana 2 hafta üst üste geldi. Kayınvalidem çok hastalandı, annem şimdi daha en az 2 hafta oğluma bakacak. Mecburum 1 haftasını annemde geçirmeye çünkü o da kendi evini ihmal etti. Meme vermiyorum, gece beslenmesi yapıyorum 2 kez. Zaten o beslenme onu yaklaşık 4-5 saat tok tutuyor. E bir de emzirip yatırıyorum. Yani uyumadan 20 dk önce emme işi bitiyor ki uyku ile meme bağını koparsın. İlk gece zordu bu emme konusunda ama Gayet emmeden de uykuya dönüyor gece. Alışkanlıktan kalkıyormuş, uykuya nasıl döneceğini bilmediği için.
Canım gece beslenmesi derken neyi kasdediyorsun? Bebek uyanmadan sen mi kalkıp emziriyorsun?

Canım gece beslenmesi derken neyi kasdediyorsun? Bebek uyanmadan sen mi kalkıp emziriyorsun?
Evet. bebeği uyutmadan önce emzirdiğim ve bebeğin uyuduğu saate göre ayarlıyoruz. bebek, uykusundayken alıp emziriyorum. gözleri kapalı emiyor, doyunca kendsi bırakıyor memeyi. Yatağına koyuyorum, uyumaya devam ediyor. Gecede 2 kez yapıyorum.

Gece 1 den beri uyumamakta ısrarcı
Bayılmak üzereyim
Yarın bexsero aşısı var
Uyku ilacı varsa bebek için alıcam 😢

Bayılmak üzereyim
Yarın bexsero aşısı var
Benimki de 8’de gece uykusuna yattı, 12’de bi uyandı. o saatten beri saat başı uyandı, en son 6.25’te tamamen kalktı. Bay bay damla varmış, çocuk doktorunun biri çok zorladığı geceler kullan demişti bana Ama cesaret edip alamadım. İçim elvermiyor bu tarz şeyler vermeye. Papatya çayı verirken bile çok düşündüm. ilk 2 gece güzel uyumuştu, 3. Gece alıştı herhalde etki etmemişti papatya da. Melisa çayı da verdim, o da aynı.

Benimki de 8’de gece uykusuna yattı, 12’de bi uyandı. o saatten beri saat başı uyandı, en son 6.25’te tamamen kalktı. Bay bay damla varmış, çocuk doktorunun biri çok zorladığı geceler kullan demişti bana Ama cesaret edip alamadım. İçim elvermiyor bu tarz şeyler vermeye. Papatya çayı verirken bile çok düşündüm. ilk 2 gece güzel uyumuştu, 3. Gece alıştı herhalde etki etmemişti papatya da. Melisa çayı da verdim, o da aynı.
Arkadasimin 2 tane ufak bebegi var cok uykusuz kaldigi için baybay damla kullaniyordu düşük dozda. Bebegin memeleri buyumeye basladi 1,5 yasındayken endokrin falan baya doktora götürdüler doktor kullandigi ilaclari sormus bu damlayi hemen birakin demisti aklinda olsun kuzum 😔

Kizlar gece bebegin altino açan var mi bilmiyorum ben açmiyorum kaka zaten hic olmuyor gece. Son bezi kacta bagliyorsunuz?

Bayılmak üzereyim
Yarın bexsero aşısı var
Ayy bizimki de dün 12 de zor uyudu. Her yatağına yatirdigimda katılarak ağladı. Gündüzde çok mızmızdı acayip zorladı beni sabrım hiç kalmamıstı. Ama öyle katıla katıla ağlayınca da çok üzüldüm. Ne derdi var onu da çözmedik sonra üzerimde uyumuşuz ama boynumu kıpırdatamıyorum😂

Kizlar gece bebegin altino açan var mi bilmiyorum ben açmiyorum kaka zaten hic olmuyor gece. Son bezi kacta bagliyorsunuz?
Çok uzun zamandır altını açmıyorum. Emzirip uykuya devam ettirdiğim için. Dediğin gibi gece kaka olmadı bayadır. En son 8 gibi falan değiştiriyorum sonra emzirip uyutuyorum genelde. Sabaha baya 5 kilo dolu uyaniyo😂

Çok uzun zamandır altını açmıyorum. Emzirip uykuya devam ettirdiğim için. Dediğin gibi gece kaka olmadı bayadır. En son 8 gibi falan değiştiriyorum sonra emzirip uyutuyorum genelde. Sabaha baya 5 kilo dolu uyaniyo😂
Aynen kuzum ben de saat 8e dogru degistirip yatiriyorum gece hiç açmiyorum ama her sabah beli ıslak uyanmaya basladi artik taşıyor. Molfix 5 numara kullaniyoruz bez kucuk geliyo desem o da degil. Islaniyo artik hep napcam bilmiyorum

8.ay atağı mı başka bişi mi bilmiyorum
Zaten 2 haftadır hastaydı uykular da haramdı öksürmekten uyumuyordu
tam iyileşti uyuyacak sandım hala uyku problemli 😞

Aynen kuzum ben de saat 8e dogru degistirip yatiriyorum gece hiç açmiyorum ama her sabah beli ıslak uyanmaya basladi artik taşıyor. Molfix 5 numara kullaniyoruz bez kucuk geliyo desem o da degil. Islaniyo artik hep napcam bilmiyorum
Bez büyük olduğu İçin olabilir belki canım
Goon kullandığımda olmuştu büyük olunca da sızdırıyor tam kavramadığından

Gece büyük bez yada külotlu bez kullanın.

Bez büyük olduğu İçin olabilir belki canım
Goon kullandığımda olmuştu büyük olunca da sızdırıyor tam kavramadığından
Yok canim ya bayadir 5 numara kullaniyor tosuncuk ama 1 haftadir sizdiriyor 120 cc mama iciyordu 150 icmeye basladi bi de cok su iciyor ondan heralde A azaria külot bez deniyim bi de canim saol

X