2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar ben biraz eğitimden bahSedeyim. S Spagetti Bolonezz sen mi demiştin daha önce eğitim alınca yaz diye hatırlayamadım şimdi. Neyse, bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladık bir eğitmene.

gün içinde 2 uyku yaptırıyor (ki bence yeterli değil. Çünkü benim oğlum zaten gündüz yarım saat uyuyor. şöyle dolu dolu 1.5 saat uyusa o zaman 2 uyku yapsın )

gEce uykusuna da gün içinde en son kaçta kalktıysa ona göre bir saatte geçiriyor. Uykular arasında genelde 3 saat bırakıp 4. Saate doğru uyutmamızı istiyor. örneğin, oğlan ilk gündüz uykusundan 11.00’de kalktı diyelim. İkinci uyku için 14.30’da rutinlere başlayıp 15 gibi uykuya geçilsin diyor. Hadi 15’te uyudu, 15.30-40 ya da 16 gibi uyandı diyelim. O zaman da 20’de rutin, 20.30’da uyku diyor.

gece uyandığında asla emzirmiyorum Çünkü gece beslenmesi yapıyoruz. onu da ortalama 4 saatte bir yaptırıyor. yani gece uyanırsa piş piş veya kucakta, nasıl dönerse dönecek meme olmadan.

bu hafta ilk haftamız ve şu an saat aralıklarını oturtmaya çalışıyoruz. Saatler düzelince kendisi uyuyacak Zaten dedi. Şu an bence gece emzirmek dışında hiçbir şeyi oturtamadık.

bu gece başımdan geçeni de yazayım:
19.30’da uyudu oğlum. 22.30 ve 3’te gece beslenmesi yapacaktım. İlk beslenmede sıkıntı yoktu. Annemlerdeyim bu arada bu hafta. koltukta yatırıyorum Oğlanı. gece 1 gibi oğlan uyurken kalorifere çarptı Ama ağlamadı. Dokundu sadece. Sonra 2.30’a kadar 15-20 dkda bir piş piş döndürdüm Uykuya. 2.30’da bi uyandı, bi daha uyumadı. Neyse, meme için ağlamadığından 3 beslenmesini uyanıkken 3.10’da yaptım, bezini filan değiştirdim. 3.40’da uyudu. 4’te tekrar dönmek istedi yatakta, dönemeyince uyandı. Anneme verdim artık Bayılacaktım. Annemde uyumuş. 5.30’da annem getirdi ağlaması durmayınca. 5.30’dan 6.45’e kadar ÜSTÜMDE uyudu. Koluma yatırsam kıyamet koptu, göğsümde uyudu yani. 6.45-7.15 arası ise göğsümde ama ben ayakta olmak şartıyla uyudu. Oturduğum an çığlıklarla ağladı. En son 7.15’te tamamen uyandı. az evvel de 9.50’de uyudu, 10.30’da uyandı. Annem uykuya döndürmeye çalışıyor şu an.

yani bence şu an için hiçbir şey oturmuş değil. insanlar genelde ilk 3-4 günde filan düzene girdiğini söylüyor ama benim oğlanda asla düzen söz konusu değil.

Gündüz uykuları bir yaşına kadar genelde iki kez ve çok kısa oluyor. Toplam bir bucuk yada iki saat yeterli oluyor.
Gece uykusunu ne kadar erkene cekebiliyorsaniz cekmeye çalışın. Biz yedi ye doğru yataga gidiyoruz. Sabah 7 gibi kalkis oluyor. Bir yasina kadar gece ne kadar meme istiyorsa ben veriyorum. Bir yaşından itibaren değişiyor hersey zaten.
Biliyorum cok zor ama tadını cikarmayi deneyin.
Bir kaç ay sonra belki sizi emmek bile istemeyecwk.

Kuzum evet bendim beni etiketle diyen. Teşekkür ederim.
Benim edindigim bilgilere göre en az 3 hafta kendinizi kapatın bu duruma diyor, 3 hafta her gun ayni sekilde ayni metot devam edin sonra aliskanlik oldugunu göreceksiniz diyor. Ama sen annenlerde yanlis zamanda basladin bence, evden yatagindan çıkmasın misafir bile kabul etmeyin gerekirse diyorlar.
Ama olsun en azından gece beslenmesi bile bir ilerleme bence. Peki meme vermiyorsan ne yiyor gece. Mama mı kendin mi biseyler yapıyorsun.
Biz bir ay tatile memlekete gidiyoruz Aralık'ta dönünce baslicam bende. Özellikle geceleri eşim uyaniyor ama geri uykuya meme dışında donmuyor cozmemiz lazim ki biraz uyuyabileyim

Benim de gece eşim bakiyor cunku bende hal derman kalmiyor gunduz cok yordugu icin. Dun gece eşimin bile sabri bitmis artik ki cok sabirli insandir. Boyle uyumayan bebekler de var ama uyuyanlar da artik baya var ya buyudur cunku. Arkadasin bebegi hic kalkmadan sabaha kadar uyuyor bazen bir iki kez kalkiyor gunduz de kendi halinde uslu bi cocuk. Onlar anaysa biz neyiz diye düşünüp duruyorum kabullenme baskadi artik bende gaz bitince duzelecek diyordum ne gaz bitti ne uyku duzeldi bizim boyle devam ya kreşe kadar duzelmez bu iş bence ben kabul ettim. Cok istememe rağmen başka bebek de yapamayacagim sanirim bunu da kabul ettim. Gece uykusu olsa 10 tane de bakılır da boyle gercekten cok zor 8 ay oldu yenidoğandan beter

Katılıyorum sana. Kesinlikle kabullenmek en güzeli. Zaten kabullenmesek de yapacak başka bi çare birakmiyolar bebiskolar bir gece 35 defa diger gece 3 kere mesela bizimki. Ama sabah 5.30 dan sonra mutlaka yanimda duruyo yoksa komple uyaniyo. 5.30 dan sonra 7.30 a kadar falan araliklarla meme aranip emiyo cirpiniyo bisiler yapiyo ben uyuyorum yanimda oldugu icin o kendi isini kendi goruyo ama genel olarak mız mız bir bebek gunduzleri de oyle. Bugun de mız miz dunde oyleydi. Yani bazen sinirleniyorum kendimi sakinlestiriyorum bağırmamak icin. Bi de bizimki yemeyen bi bebek sizinkiler yine yemek yiyo. Bizim hem uyku hem yemek sıkıntı.

Ha bu arada suanda artik 2 uyku uyuyolar orasi dogru bence. Yarim saat uyusa da 1.30 saat uyusa da hep 2 uyku uyuyo gündüzleri

Aynen oyle kuzum, kabullenip bahane bulmak yerine bu boyle diyip yola devam edecegiz

İlgi delisi yapacak bisey yok. Bak disari ciktik hava alalim yemek yiyelim diye. Şuan bulunduğumuz restoranda bisuru bebek var kimisi arabasinda oturuyo bakiniyo kimisi ek gida yiyo bi kimisi duruyo oyle ama bizimki garsonlardan bile ilgi bekliyo. Garsonlar gelir onu sever ilgilenirse gulucukler utanmalar oyunlar ondan mutlusu yok. Ama kimse ilgilenmezse cigliklar atip agliyor. Babasi yemegini yiyemedi aldi kucagina disari ciktilar. Kedileri sevcen diger insanlarla konuscak gulcek oynucak. Sadece biz de yetmiyoruz bütün insanlık onun oldugu ortamda onla ilgilenmek zorunda

Ya gece benimki artık yarım saatte bir uyanmaya başlamıştı, çıldırmalıktı durumumuz. Gün içinde istediği kadar emiyor, gece emmeden de devam edebiliyor uykusuna
Ben başlamıştım evdeyken, bu hafta anneme gelmek zorunda kaldım çünkü annem bana 2 hafta üst üste geldi. Kayınvalidem çok hastalandı, annem şimdi daha en az 2 hafta oğluma bakacak. Mecburum 1 haftasını annemde geçirmeye çünkü o da kendi evini ihmal etti. Meme vermiyorum, gece beslenmesi yapıyorum 2 kez. Zaten o beslenme onu yaklaşık 4-5 saat tok tutuyor. E bir de emzirip yatırıyorum. Yani uyumadan 20 dk önce emme işi bitiyor ki uyku ile meme bağını koparsın. İlk gece zordu bu emme konusunda ama Gayet emmeden de uykuya dönüyor gece. Alışkanlıktan kalkıyormuş, uykuya nasıl döneceğini bilmediği için.

Aynen benim kızım da 2 uyku yapıyor gündüz. Bazen 1,5 saat uyur bazen 20 dakika ama farketmiyor hep 2 uyku. Biz de 8 de yatağa gidiyoruz. Sabah 6 da uyanıyoruz çocuk benden az uyuyor neredeyse ona yetiyor bana yetmiyor. Ben de 22:30 da yatağa gitmeme rağmen yani.

Bir de benim kızım da sık uyanmaya başladı iyice. İkide bir kalkıyoruz 8.ay atağı diyorlar. Geçiciymiş.

Ne yediriyorsn kuzum peki. Bu arada cok geçmiş olsun

Kızlar bebekleri kendi odanızda mi yatıyorsunuz odalarinda mi? Ben yaklasik bir aydir kendi odasinda yatiriyorum uyaninca gel git yapiyorum hep

Insallah 8. Ay uyku gerilemesidir yaşadigimiz ama daha 8 bile olmadilar okudugum yorumlarda 8 buçuk aylikken giriyolarmiş insallah uyku gerilemesidir de bitince daha guzel uyurlar

Ne yediriyorsn kuzum peki. Bu arada cok geçmiş olsun
Sağ ol canım. Her şeyi yiyor Valla. Dün gece balık yedi bizimle. Ondan önceki gece tavuk, pilav, ayran üçlüsünü yedi. ama uyumadan önce sadece anne sütü, gece beslenmesi de anne sütü.
Kızlar bebekleri kendi odanızda mi yatıyorsunuz odalarinda mi? Ben yaklasik bir aydir kendi odasinda yatiriyorum uyaninca gel git yapiyorum hep
Ben daha ayırmadım Ama ayırmayı düşünüyorum. bizim yatak odası tam girş kapısının yanında, kapıdan soğuk geliyor. ebeveyn banyosundan filan da soğuk geliyor. Cam önüne koysam ordan da soğuk geliyor. kendi odası bizimkinin yanında, bir tık daha uzak kapıya.

Uykular herkeste problem benim problemim rem uykusu yok yavrumda bebeğim aslında en başından beri gece uyumayıp gün boyu uyuyan bi bebekti ama biraz düzeltmiştik 1 gün şaşmaya görsün hemen bozuluyor düzeni gece en erken 22:30 civarı uyutuyordum ama onda da gece 2-3 gibi uyanıp oyun istemeler sabah yine 7 gibi aynı şekilde sonra gün içinde 2-3 saat uyumak istemesi 23:30 dam sonra uyursa ilk 30-40 dk da bi uyanır tekrar kucakta uykuya dönerdi ama birkaç defa 2 yi bulmaya başladık Asla güne erken başlayamıyoruz biz öğlene ancak kalkıyoruz bugünlerde biraz hasta şu an uyuyor nasıl yaparım bilmiyorum uyku eğitimi sabır ve istikrar isteyen bi iş bende o yok ama bebeğim de böyle sıkıntı yaşar mı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…