2022 ikiz annesi olacaklar

düzen için çabalıyorum ama bebekler uymuyor ki mama icmek istemezse diliyle iter veya daha erken az icmek isterse mama verene kadar aglar. uyku icin de gecerli bu melek bebek degiller maalesef
Can ben 3 saatte bir alıştırdım ilk doğduğunda yoğun bakımda oyle alistirdilsr düzenlerini bozmadım hiç uyanırlar önce anne sütü veriyorum aradan yarım saat geçiyor aglasalar da ben mama hemen vermiyorum yoksa kusuyor herşeyi yarım saat snra 80 cc mama veriyorum 20 falan kaliyor bazen hepsini bitiriyorlar onu zorlamiyorum cnku sütüm nasil bilmiyorum belki doyurucudur diyorum alt üst değişimi 3 saatte 1 ve en önemlisi sürekli gazlarını alıyorum bu şekilde rahatım ama duyduklarını hissetmeyip arınınca biliyorum ki emzik vermem lazım

Ne zaman gitsem yeni bir olayla yeni bir kan alma yeni bir hastalıkla karşılaştım can çok korkutucu oluyor bana kah testimiz bizim sorunlu çıktı aile hekimi direk eşime metin olun bir çocuğunuz daha var demiş biz orda sinir krizi geçirdik ağlamaktan bir hal oldum 10 günlük iki bebekle adanaya gittik taa balcaliya korkudan ve hiç bise çıkmadı tüm testler yapıldı

Saglik ocağında hangi teste aile hekimi boyle bir sey diyebilir ki? Uzmanlık alanı kadin dogum degil.

Saglik ocağında hangi teste aile hekimi boyle bir sey diyebilir ki? Uzmanlık alanı kadin dogum degil.
Kah testi var ya canm topuk kanı alıyorlar ya onda bir değer yüksek cikmis abo bizi bir korkuttu sana anlatamam apar topar balcaliya gittik 2 tane bebekle hataydan adanaya ama bise demiyorum o gün ettiğim ona yeter yani

Kah testi var ya canm topuk kanı alıyorlar ya onda bir değer yüksek cikmis abo bizi bir korkuttu sana anlatamam apar topar balcaliya gittik 2 tane bebekle hataydan adanaya ama bise demiyorum o gün ettiğim ona yeter yani
Topuk kani testi qile hekiminde mi yapiliyor? Ben cocuk testlerini hic bilmiyorum. Dogumdan sonra hangi kontrol ve testlerin yapılacağını dogum yaptığımız hastanenin yenidogan servisi mi soyluyor bize?

Ben haftada 1 tane yaptırıyorum hala 16+4
Benim de haftada 1 yapiliyor. 13. Haftaya kadar yaptirdim. Sonra biraktirdilar.

Sonra 21 de acil serklaj oldum. O gun bugündür tekrardan haftada bir yapılmaya devam ediyor. Simdi 28 hafta 3 gunluk oldum. Daha ne kadar sure devam edecek merak ediyorum. Doguma kadar mi yapiliyor qcaba bu igne?

Topuk kani testi qile hekiminde mi yapiliyor? Ben cocuk testlerini hic bilmiyorum. Dogumdan sonra hangi kontrol ve testlerin yapılacağını dogum yaptığımız hastanenin yenidogan servisi mi soyluyor bize?
Bizim yenidoğan yoğun bakım servisinde almışlar kanı, doğumdan sonra rutin alınıyor. Sonuçlarda bir sorun varsa aile hekimliği size bilgi veriyor, o yüzdendir. Bu aile hekimliğinin yaptığı saçmalık tabi. Bizim de bir değer yüksek çıkmıştı, aile hekimliğinden arayıp sadece tekrar topuk kanı verin dediler o kadar. Sonuç normalse aramıyorlarmış zaten, haber almazsanız sorun yoktur demişlerdi.

Canım serklaj yapıldığına göre düşük riski var. O yüzden doğuma kadar kullanırsın diye düşünüyorum. Çünkü progesteron hormonu rahim ağzı için esneklik sağlıyor ve rahim ağzı kısalığından kaynaklı erken doğumu önlüyor

Canim hastanede yapıldı ama ailenhekimligi ilgileniyormus kah testi diye bir şey ama alakasız aile hekimi korkuttu bizi hqstalik bu kötü bise falan diye iste neymiş cinsiyet sorunu olacak bebekte falan dedi

Canim hastanede yapıldı ama ailenhekimligi ilgileniyormus kah testi diye bir şey ama alakasız aile hekimi korkuttu bizi hqstalik bu kötü bise falan diye iste neymiş cinsiyet sorunu olacak bebekte falan dedi
Cok ilginc yani yaa. Topuktan alınan kan ile cinsiyet sorununun ilgisi neymis. Neyse ki sonunda hastanede dogru bilgiye erisebilmissiniz

Muhtemelen doguma kadar devam edecektir. Dogum planlandigi hafta belki biraktirir.
Dun devlet hastanesinde kontrole gitrigimde rahim ağzı dikişle birlikte 39mm ölçüldü. Daha once 33 ölculmustu. Giderek artabilir mi bu uzunluk cok aklima yatmadı. Devlrtte ki doktora yavas yavas mi azalacak diye sorduğumda hayir bir anda azalacak rahim ağzı uzunluğu dedi. Dogum bu sekilde basliyor diye bilgi verdi.

Kizlar 28aftayi bitirdim. Sanki ayaklarım silmeye basladj gibi. Normal mi bu? Giderek ödem mi olacak?

Benimde geçen haftadan beri ayaklarim hafif sisli canım, ya ağırlıktan yada ödemdendir

Toplu bir mesaj yazayım dedim. Ödem problemi bende de uzun zamandır olan birşey. Doktor sürekli idrarda protein kaçağı var mı diye kontrol ediyor, çok şükür henüz yok. Bir de sabah ve akşam tansiyon kontrolü yapıyorum. Özellikle bir ara bende de hızlı kilo artışı oldu. Hergün yaklaşık 0.5-1 kg alıyordum. Doktor da ödemden dolayı olduğunu söyledi. Tuzu tamamen kestim (kabul ediyorum yediğim içtiğimin tadı kalmadı). Normalde 2-3lt su içiyordum, 3-4lt’ye çıkardım doktorun uyarısı ile. Elimden geldiğince sürekli uzanıyorum. Bir de doppler usg yaptırdım bacaklarıma, herhangi bir damar daralması veya varis oluşumu yoktu. Ama usg’yin yapan doktor ciddi ödem oluşumı var önlem alınmalı, kan sulandırıcı kullanılmalı filan dedi. Kendi doktorum ise bunu yapamayız şu anda doğuma az kaldı ne zaman gelecekleri belli olmaz diye kabul etmedi. Özetle ağrınız olmadığı sürece, idrarda protein yoksa, tansiyon normal ise doktorlar için normal.

Muhakkak biliyorsunuzdur, ayaklarımızı kalp seviyesinin üzerinde tutmamız gerekiyor. Bir de daha önce Inquisitive paylaşmıştı, uzandığım yerde ayaklarımla daireler çiziyorum, gaz-fren basıyormuşum gibi hareketleri yapıyorum. Bana iyi geldi bu harekerler, en azından ayak kısmını rahatlatıyor, uyuşukluğu alıyor. Tüm bunları yapınca bu sefer de hızla kilo verdim, ödemler indi bir nebze. Tabi tamamen geçme yok.

Ama bacaklar için artık neredeyse hiç ayakta durmamamız lazım. Miracelik16 sizin hazırlıklar bitti mi? 30-32w olmadan bitirmenizde fayda olabilir eğer şimdiden ödem problemi varsa.

Ben artık tayt giyemiyorum, ya olmuyor, oluyorsa da dombili gözüktüğümden tüm özgüvenimi kaybettim

Biraz uzun oldu ama en sıkıntılı noktama denk gelince tüm bilgilerimi paylaşmak istedim. Allah hepimize sağlık versin, tez zaman geçsin veya azalsın şu ödemler

Açıklama için teşekkürler ayağımda hafif şişlik var 10-15 dakika ayakta dursam belim kırılır gibi ağrıyor artık markete bile gidemiyorum. Alışveriş bitti sayılır hava düzene girsin hepsi yıkanacak inşallah sonra hastane çantası hazırlarım onun dışında ufak tefek şeyler kaldı alınacak listesinde. Hiç birşeyi de seçerek elle almadım hepsi internetten alındı çünkü takatim yoktu dolaşmaya allah vaktinde doğurmayı nasip etsin herkese zaman geçtikçe hem stres hem heyecan başladı bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…