Toplu bir mesaj yazayım dedim. Ödem problemi bende de uzun zamandır olan birşey. Doktor sürekli idrarda protein kaçağı var mı diye kontrol ediyor, çok şükür henüz yok. Bir de sabah ve akşam tansiyon kontrolü yapıyorum. Özellikle bir ara bende de hızlı kilo artışı oldu. Hergün yaklaşık 0.5-1 kg alıyordum. Doktor da ödemden dolayı olduğunu söyledi. Tuzu tamamen kestim (kabul ediyorum yediğim içtiğimin tadı kalmadı). Normalde 2-3lt su içiyordum, 3-4lt’ye çıkardım doktorun uyarısı ile. Elimden geldiğince sürekli uzanıyorum. Bir de doppler usg yaptırdım bacaklarıma, herhangi bir damar daralması veya varis oluşumu yoktu. Ama usg’yin yapan doktor ciddi ödem oluşumı var önlem alınmalı, kan sulandırıcı kullanılmalı filan dedi. Kendi doktorum ise bunu yapamayız şu anda doğuma az kaldı ne zaman gelecekleri belli olmaz diye kabul etmedi. Özetle ağrınız olmadığı sürece, idrarda protein yoksa, tansiyon normal ise doktorlar için normal.
Muhakkak biliyorsunuzdur, ayaklarımızı kalp seviyesinin üzerinde tutmamız gerekiyor. Bir de daha önce
Inquisitive paylaşmıştı, uzandığım yerde ayaklarımla daireler çiziyorum, gaz-fren basıyormuşum gibi hareketleri yapıyorum. Bana iyi geldi bu harekerler, en azından ayak kısmını rahatlatıyor, uyuşukluğu alıyor. Tüm bunları yapınca bu sefer de hızla kilo verdim, ödemler indi bir nebze. Tabi tamamen geçme yok.
Ama bacaklar için artık neredeyse hiç ayakta durmamamız lazım.
Miracelik16 sizin hazırlıklar bitti mi? 30-32w olmadan bitirmenizde fayda olabilir eğer şimdiden ödem problemi varsa.
Ben artık tayt giyemiyorum, ya olmuyor, oluyorsa da dombili gözüktüğümden tüm özgüvenimi kaybettim
Biraz uzun oldu ama en sıkıntılı noktama denk gelince tüm bilgilerimi paylaşmak istedim. Allah hepimize sağlık versin, tez zaman geçsin veya azalsın şu ödemler