• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Berkay beren ama son anda değişir kafandaki isim bnm oyle olmuştu canm :) aybars baybars dedim sonra Göktürk Göktug dedim en son babamın ismiyle eşimin çok sevdiği bir amcasının ismini koydum :)
Anne baba ismı olarak deısmem de guzel deıl cunku🤣 isim olarak deısırım belki bısy demeyeyim şimdi. Ama erkek de de deısmeyebılirim onu eşim istedı çünkü Berkay i

Bir haftadır kusmayıp tek bugün çok kusunca direkt mamaya yormak istemedim ama insan yine de bi şüphe ediyor. İnşallah hepimizin bebekleri iyidir 🤲🏻
İnşallah canım 🙏🏻 Her şey olabilir tabi takip etmemiz lazım. Kakası gaz çıkarması falan iyiyse doyup fazlasını kusuyor da olabilirler

Bende humana kullandım birine iyi geldi öbürünü kabiz etti aptwmil aldim ikisi hen kabiz hen kusma oldu sma comfort 1 aldim kabiz olan düzeldi öbürü bu kez kabiz oldu napacam bilmiyorum
Demeye yanıla bulacağız inşallah canım hangisi iyi hangisi kötü geliyor bebişlrimize

Kizlar 28aftayi bitirdim. Sanki ayaklarım silmeye basladj gibi. Normal mi bu? Giderek ödem mi olacak?
Normal canım benim de 28. Haftada şişmeye başlamıştı, sonlara doğru da şişlik hiç azalmadı ☹️ Ancak yine de doktoruna bu konuda bilgi ver bence çünkü preeklemsi riskine karşı şişlik tansiyon vs takip ediyorlar

Kizlar humana marka mama kullanıyorum aslında kabızlık yapti ama mama miktarını azaltıp zeytinyağı kullaninca onu çözdüm ama kilo alımı çok az hatta yok kadar az sizler hangi marka mama kullanıyorsunuz bana bir fikir verin nolur degisgiriyim mamayi bebeklerim biraz kilo alsın anne sütü veriyorum ama mama da veriyorum ki toparlansinlar diye
Canım baby goatı bi araştır istersen

Ben gitmedim onlara dr kendi baktı ayağa dikti ellerinden tuttu ışığı kapattı gözüne bir ışık tuttu iyi süper dedi bende gitmedim :) 😀 gitmeyi de düşünmüyorum
Premature/miadindan erken dogan bebeklerde bu muayenelerin yapilmamasi uzun vadede yasam kalitelerini oldukca etkileyebilecek risklerle sonuclanabilir.
Örnegin bahsettiginiz isikla yapilan muayene rutin goz kontrolu, retina damarlanmasi hakkinda hicbir fikir vermez. Kalca usg devletin tum dogan bebeklerde zorunlu tuttugu bir test. Yanlis hatirlamiyorsam gebelikte bobrekte genisleme vardi sizde de, urolojik usg kontrolu periyoduna dikkat etmek lazim. Vb vb.
Ben olsam bebekler ozelinde (varsa) talep edilen kontrollerin hicbirini aksatmam, nasil ki ikizler icin perinatoloji destegi aldiysak olasi risklerin ekarte edilmesi icin de pediyatrik alan uzmanlarina basvurmak lazim

Canım ben de 3 saatte bir besliyorum bebekleri. Çok nadiren uyanmazlarsa ya da ben kalkamazsam falan gece bir defa 4 saati buluyor maalesef ☹️ 10 gün oldu benimkiler doğalı genelde de 4 kişi baktık hep ama ben çok yorgunum yaaaa ☹️
Bizim 1 aylık oluyorlar yarın nasıl geçti hiç anlamadım yoğunluktan 🥰 yorgunluk bence hiç bitmeyecek artık bana öyle geliyor.her uyuduklarinda uyumak lazım ama nerdeeee

Eveet carsamba ilk buyuk kontrol; kafa, karin& bobrek, kalca ve kuyuk sokumu usgleri cekilecek, sonra kardiyoloji ve nefroloji kontrolumuz var. (Bakalim hastanede ne kadar dayanabilecekler, o gun icin mama hazirlayacagim yanimiza)
Cuma 2.ROP muayenemiz var...
Iste boyleyiz, ah bir de gunduz uyuyabilsem keske...
İnşallah hepsinin sonucu güzel çıkacak 🙏 bu arada rop muayenesi için 2. Ya da 3.ay yapılsin dediler sizin ikinci zamanı gelmiş. gec kalınmışlik yoktur inşallah bizde.

İnşallah hepsinin sonucu güzel çıkacak 🙏 bu arada rop muayenesi için 2. Ya da 3.ay yapılsin dediler sizin ikinci zamanı gelmiş. gec kalınmışlik yoktur inşallah bizde.
Kontroller karmasik iyi takip etmek lazim. ROP Ilki 28.gunde yapiliyor, 2.ilkinin sonucuna gore planlaniyor.
Bera isitme testi taburculkta yapiliyor, kontrolu 6. ayda muhakkak devlet hastanesinde yapiliyormus vb vb...

Kizlar 3 ayri doktora gittim. 3 u de bebegi farkli kiloda ve boyda ölçüyor. 2 hafta önce 1000 gram ölçülen bebek bu hafta da 1000 gram gozukuyor. Ölcumlerde hata olabilir mi?

Kontroller karmasik iyi takip etmek lazim. ROP Ilki 28.gunde yapiliyor, 2.ilkinin sonucuna gore planlaniyor.
Bera isitme testi taburculkta yapiliyor, kontrolu 6. ayda muhakkak devlet hastanesinde yapiliyormus vb vb...
İşitme testi yapıldı hastanede ilk aşıları hatta ikincisi yarın yapılacak 🥰 ikiz ve erken doğum olduğu için kalp için ayrıca muayene ettirmeniz gerek dediler onu da 5 günlük iken yaptık. Rop için 28.gun denmedi ama yarın sorayım

Kızlar bendede serumlardan ve 2gunluk hastanede yatistan sonra bacaklarim ayaklarim felaket şişti inmiyorda😑hastanede sürekli tansiyon idrar kan tahlili yapıldı hareketsizlikten ve serumdan şişti iyice

Bugün de kan idrar tahlili yapıldı idrarda protein fln çıkmamış bide bu 6lt serum ve odemlerden 103 kiloyu gordum Bugün geçen hafta 94 kiloydum ödem kilo olmasi imkansız kanda crp 37.5 düşmüş sabah akşam antibiyotik ignem devam ediyor persembe tekrar kontrole cagirdi

Back