- 1 Ağustos 2022
- 1.278
- 1.495
Bunun sebebi sosyal medyadaki ya da etrafımızdaki “mükemmel” anneler bence. Emziksiz, sallamasız, kucaksız uyuyor bebekleri. Beşiğe bıraktıkları gibi uzun uyku uyuyorlar. Beslenmesinde uykusunda hiç bir sıkıntıları yok. Milleti ayıplamak için varlar sanki. Aaa emziğe mi alıştırdın? Aaa mama mı veriyorsun? Yazık göğüs ucun da hiç yokmuş. Sallama kucağa alma alışır. Aslında herkes fikir belirtirken acaba bu konu beni ne kadar ilgilendiriyor diye durup düşünse problem kalmaz.Arada bana geliyor “rahat battı” perileri. Bi şeyleri yanlış yapıyorum gibi geliyor kendimi sorguluyorum.işte şimdi de niye emzikle uyuyor diye sorgulamaya başladım
ilk zaman bizimki de istemedi ama alıştı şimdi.biliyorum çok yapamayız bakalım
Bizimki de yüzüstü yatırdığımda uyanınca kolunu kurtaramadığı için ağlıyordu sonrasında denemeyi bıraktım fırsat olmadı korkuyorum uyanır diye çevirmeye
Ağlarsan rahatlarsın biraz. Rabbim yardımcın olsunBen de şu an yatak odasında ağlıyorum, babasına verdim uykuya dönmeyince onlar salonda takılıyorlar. Gece uzun ve bunun için hepimize sabır diliyorum.
Ben ona timmy time dışında cesaret edemiyorum, korkuyorum
kızlar emzik kullananlar , ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsunuz?
Bizimki şuan sadece uyuma zamanı emzik alıyor. Onuda bıraktırmak istiyorum. Az önce deneyeyim dedim çok ağladı yine verdim uyudu.
İlk zamanlar rahat feldi ama bu ara vermesemiydim acaba diyorum
Merhaba kızlar bebisin ateşi var sabah 5ten beri 6 saat arayla calpol verdim 38.5 gördü en çok suan 37.5lerde doktora götürmek mi doğru biraz kontrollü beklesem mi bilemedim çok üzülüyorum halsizlik var ama emiyor gülüyor o haliyle yavrum benim
Emzikle uyumasını neden istemiyorsun ki kendi adıma ben çok faydasını gördüm görüyorum. Bebeğim meme emmediği için emzik sayesinde kolaylıkla uykuya geçiyor. Derin uyurken kendi çıkartıyor.Arada bana geliyor “rahat battı” perileri. Bi şeyleri yanlış yapıyorum gibi geliyor kendimi sorguluyorum.işte şimdi de niye emzikle uyuyor diye sorgulamaya başladım
ilk zaman bizimki de istemedi ama alıştı şimdi.biliyorum çok yapamayız bakalım
Geçmiş olsun canım umarım toparlar hemencikMerhaba kızlar bebisin ateşi var sabah 5ten beri 6 saat arayla calpol verdim 38.5 gördü en çok suan 37.5lerde doktora götürmek mi doğru biraz kontrollü beklesem mi bilemedim çok üzülüyorum halsizlik var ama emiyor gülüyor o haliyle yavrum benim
Bende bi tek ben böyle sinirleniyorum sanıyordumAl benden de o kadar ne istiyorsun kızım ne istiyorsun dedim biraz yüksek sesle ağlaması şiddetlendi küstü bana yüzüme bakmıyor bakınca da tepki vermiyor babasında gülücükler saçıyor sonra kucağında uyuyakalmış ben de tam tersi resmen kız. Sinirlenince de bir şey değişmiyor her şey daha kötü oluyor ama insanız tahammülümüz de bazen kalmıyor kendimi bunların hepsi geçecek diye telkin ediyorum sürekli Allah hepimize bol sabır versin
ah o etrafımızdakiler “benimki hiç emzik almadı, emzik vermeseydin keşke, bol bol emzir, acıktı galiba”Bunun sebebi sosyal medyadaki ya da etrafımızdaki “mükemmel” anneler bence. Emziksiz, sallamasız, kucaksız uyuyor bebekleri. Beşiğe bıraktıkları gibi uzun uyku uyuyorlar. Beslenmesinde uykusunda hiç bir sıkıntıları yok. Milleti ayıplamak için varlar sanki. Aaa emziğe mi alıştırdın? Aaa mama mı veriyorsun? Yazık göğüs ucun da hiç yokmuş. Sallama kucağa alma alışır. Aslında herkes fikir belirtirken acaba bu konu beni ne kadar ilgilendiriyor diye durup düşünse problem kalmaz.
Bende çok faydasını gördüm.şimdi bizim uyuma rutinimiz kundak, ağza emzik, plates topuna çıkma,kucakta pış pış. Şimdi düşünüyorum yavaş yavaş kundak yapmayı bırakmamız lazımEmzikle uyumasını neden istemiyorsun ki kendi adıma ben çok faydasını gördüm görüyorum. Bebeğim meme emmediği için emzik sayesinde kolaylıkla uykuya geçiyor. Derin uyurken kendi çıkartıyor.
Kundak genelde ilk 3 ay öneriliyor ama bizimki zaten erkenden dönmeye başladı kundak risk olacaktı ki kendide asla istemedi alışmadı hiç.
Çok denedim ancak öyle ağlıyor ki kundak yapmaya çalıştığımda kolları çıkarmak için..Kundak yapmanızı şiddetle öneriyorum. Kendini uyandırmıyor. Yarım kundak yapıyorum ben ayaklar serbest, eller yanda oluyor. Çok işe yarıyor
Ben Sebamed in yenidoğan şampuanını almıştım.. benim koku alerjim olduğu için az kokulu şeyler bulmaya çalışırım hep.. bu da öyle.. şimdilik memnunum, bebeğime de alerji yapmadı..Kızlar hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Temiz içerikli ve güzel kokan (hafif) bir şampuan arıyorum bebek için ama baya karıştı kafam hangisini alsam diye. Öneriniz var mı?
Benimki hiç almadı emziği.. bir sürü yöntem denedim ama almıyor, diliyle itiyor hep dışarıkızlar emzik kullananlar , ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsunuz?
Bizimki şuan sadece uyuma zamanı emzik alıyor. Onuda bıraktırmak istiyorum. Az önce deneyeyim dedim çok ağladı yine verdim uyudu.
İlk zamanlar rahat feldi ama bu ara vermesemiydim acaba diyorum
Ben 20 sinden önce annem vardı ama kendime gelemedim bebeği de kimselere bırakmadım, akılsızlık. Sonra yalnızdım pestilim çıktı. Zaten lohusalık malum bir de hiç uyku yoktu. Yine bi şekil zor ama bilmiyorum yaklaşık ilk 2 ay benim için çok çok zordu ya.. valla ben bazen diyorum bu uykuya dalsın da yarım saat de olsa sakinlesin. İsterse aç uyusun, çünkü uykudan uyanırken sakin sakin emebiliyor, krizi geldiğinde asla. Bizim de emmeler aşırı kısaldı. Sizin bu sorunlar tam olarak ne zaman başlamıştı canım? 4. Ayınız bitiyor şükürBenim yenidoğan dönemi iyiydi yine sadece gaz sancısı yaşadık iki hafta kadar, gerisi olağandı, ben hiç uykusuzluk yaşamamışım.
İnşallah ataktır sizin de geçer bu huzursuzluk ve beslenme reddi de en zoru..aç yatmıştı da ağlamıştım kaç saat, sonra 5 dk.3 dk emmeler.. şimdi dkya bakmıyorum, kilosu normal mi, devam et şeklinde gidiyorum. Kusma hala devam, elini ağzına sokup bağırırken çıkardı herşeyi az önce, çamaşır yetmiyor artık, bunaldım
Geçen gün bağır çağır ağlarken kendi elini emiyordu. Ben de parmak vermeyi denedim sorunu ne anlamadım cünküx bir iştahla emdi ki. Peşine fırsat bu fırsat diyip emziği soktum birkaç sefer, yine attı.Canım bu aralar tekrar biberon denedin mi
Ya böyle anlarda anne desfeği filan iyi olabiliyor. Bebişlere de değişiklik oluyor. Gelme şansı var mı ara ara?Ben çok kötüyüm, gerçekten yarım saate düştü gözleri pıt diye açıyor.zaten kucakta ve direnerek uyuyor, gerçekten halim kalmadi, WC ye gidemwdigim için su da içemiyorum. Agrimayan yerim yok uykusuzluğu geçtimne kadar sürecek daha bu durum bilmiyorum
AminAl benden de o kadar ne istiyorsun kızım ne istiyorsun dedim biraz yüksek sesle ağlaması şiddetlendi küstü bana yüzüme bakmıyor bakınca da tepki vermiyor babasında gülücükler saçıyor sonra kucağında uyuyakalmış ben de tam tersi resmen kız. Sinirlenince de bir şey değişmiyor her şey daha kötü oluyor ama insanız tahammülümüz de bazen kalmıyor kendimi bunların hepsi geçecek diye telkin ediyorum sürekli Allah hepimize bol sabır versin
Canım oncelikle geçmiş olsun sürekli yükselen bir ateş ise mutlaka doktora götürün enfeksiyon falan olabilir duruma göre tedavi uygular doktorunuz kime gidiyorsun Anadolu da Belgin hanım iyi diyorlardiMerhaba kızlar bebisin ateşi var sabah 5ten beri 6 saat arayla calpol verdim 38.5 gördü en çok suan 37.5lerde doktora götürmek mi doğru biraz kontrollü beklesem mi bilemedim çok üzülüyorum halsizlik var ama emiyor gülüyor o haliyle yavrum benim
Bebeği ben de bırakamadim kimseye, uyurken kusursa diye o uyuyunca bile uyuyamazdimBen 20 sinden önce annem vardı ama kendime gelemedim bebeği de kimselere bırakmadım, akılsızlık. Sonra yalnızdım pestilim çıktı. Zaten lohusalık malum bir de hiç uyku yoktu. Yine bi şekil zor ama bilmiyorum yaklaşık ilk 2 ay benim için çok çok zordu ya.. valla ben bazen diyorum bu uykuya dalsın da yarım saat de olsa sakinlesin. İsterse aç uyusun, çünkü uykudan uyanırken sakin sakin emebiliyor, krizi geldiğinde asla. Bizim de emmeler aşırı kısaldı. Sizin bu sorunlar tam olarak ne zaman başlamıştı canım? 4. Ayınız bitiyor şükür
Geçen gün bağır çağır ağlarken kendi elini emiyordu. Ben de parmak vermeyi denedim sorunu ne anlamadım cünküx bir iştahla emdi ki. Peşine fırsat bu fırsat diyip emziği soktum birkaç sefer, yine attı.
Ama aklıma biberon düştü deneyeceğim yine canım. Gerçi memeyle aşırı kavgalı Şuan biberon denemek riskli de olabilir gibi geliyor.
Ya böyle anlarda anne desfeği filan iyi olabiliyor. Bebişlere de değişiklik oluyor. Gelme şansı var mı ara ara?
Amingerçekten burası olmasa kendimi o kadar yalnız ve beceriksiz hissederdim ki.
Elimizde hiçbir sebep yok krize girdi, suratı, gözleri kıpkırmızı oldu. Gözyaşlarını ilk kez böyle akarken gördüm. Çok zor sakinledi
Sebamed de çok temiz değilmiş. Parfümsüz arıyorsanız baby me yenidoğan köpük şampuan tavsiye ederim hem uygun hem temiz hem de kokmuyor. Bebek kokusunu net alabilirsiniz yaniBen Sebamed in yenidoğan şampuanını almıştım.. benim koku alerjim olduğu için az kokulu şeyler bulmaya çalışırım hep.. bu da öyle.. şimdilik memnunum, bebeğime de alerji yapmadı..
Allah şifalar versin şimdi nasıl bebeğin? İyileşmiştir inşaallahMerhaba kızlar bebisin ateşi var sabah 5ten beri 6 saat arayla calpol verdim 38.5 gördü en çok suan 37.5lerde doktora götürmek mi doğru biraz kontrollü beklesem mi bilemedim çok üzülüyorum halsizlik var ama emiyor gülüyor o haliyle yavrum benim
Çıngırak sesli ışıklı oyunca. Kitap var hışırti sesi. Oyalaniyo biraz. Ben tuvalete giderken ablası cingirakla oyaliyo. Yerde yatırıyorum ben etrafında şarkı söyleyip donup oynuyorum. Nerdeyse 7 buçuk kilo oldu valla taşıyamıyorum artık. 3 yaşında kızım yeter artık onu bırak beni taşı biraz diyo. Bebek gibi onu taşıyorum bide. Oynatmaya az kaldı doktorum nerdeeeeekısa sürede olsa ilgisini çeken oyuncak ne kadar zor biiilerle oyalanmaları ya neler yapıyosunuz oyalamak için