2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ah geçmiş olsun, yavrum kıyamam nasi korkmuş. Allah korumuş annesi🙏🏻 bı süre travma kalır şimdi sende de, Allah tekrarını yaşatmasın.
Pazar günü anakucağından düşmüş yerde buldum, benim hatam emniyet kemerini bağlamadim 30 sn kayboldum. Allah'tan ağlamadi, muhtemelen başıni yukarida tutarak düştü diye düşünüyorum. Benimki ihmal seninki şanssızlık olmuş.😔
Çok sağ ol canım. Neye uğradığımı şaşırdım kendimi yerde buldum kafası çarpmadı eminim ama o an panikle çok korktum. Oda düşüp benim bağırma sesimden dolayı ağladı sanırım. Sizede çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın hepimizi.

Bebeklerde Moro refleksi gebelikte gelişip sonrasında yaklaşık 6 aya kadar devam ediyor. O sebeple kolları elleri surekli sıçrama ve yakalama şeklinde oluyor. Ben bu yüzden 1 aylıktan beri hep yüzüstü yatırıyorum bebeğimi kucağımda uykuya daldiktan sonra. Böylece kendini uyandiramiyor ve daha uzun süreli uyuyor.
Yüz üstü yatırmayı bir türlü beceremedim sanki nefessiz kalacakmış gibi geliyor. Aslında sağlıklı biliyorum ama korkuyorum da. Bizimki sırt üstü baş yanda ya da tamamen yan şekilde yatıyor hep. Eskiden koyduğum gibi kalırdı şimdi kafa bacak döndürüyor.
Kızlar berbat bir gün yaşıyorum. Kv kahvaltıya geldik bebişi uyutayım dedim burada da pilates topumuz var. Tam uyuttum top bir patladı bebekle yere düştüm allahım çok kötüydü gözyaşlarıyla ağladı korkudan. Bense kafasını çarptı diye aklımı kaçıracaktım
Ay gerçekten mi? Daha geçen gün aklıma geldi biliyor musun? Pilates topunda uyuma alışkanlığımız yok ama bi deneyeyim demiştim o ara ya patlasa naparız gerçi yere yakın mesafe demiştim kendi kendime.
Kızların dediği gibi bir süre travma kalır şimdi bu ister istemez. Sucak bir ortamda mıydı top neden payladı acaba, çok geçmiş olsun🙏

Kızlar berbat bir gün yaşıyorum. Kv kahvaltıya geldik bebişi uyutayım dedim burada da pilates topumuz var. Tam uyuttum top bir patladı bebekle yere düştüm allahım çok kötüydü gözyaşlarıyla ağladı korkudan. Bense kafasını çarptı diye aklımı kaçıracaktım

Ahhh çok geçmiş olsun , Allah beterinden korusun canım. İyi ki size bişey olmamış, bebis ani hareket ve sesten ağlamıştır annesi uykuya daldığı için hic merak etme ve korkma sen. Tekrarı olmaz inşallah , içini ferah tut, tekrar çok geçmiş olsun sana da minik kuzuya da😔

Yüz üstü yatırmayı bir türlü beceremedim sanki nefessiz kalacakmış gibi geliyor. Aslında sağlıklı biliyorum ama korkuyorum da. Bizimki sırt üstü baş yanda ya da tamamen yan şekilde yatıyor hep. Eskiden koyduğum gibi kalırdı şimdi kafa bacak döndürüyor.

Canım eğer bebeğin kucakta ya da tummy time sırasında kafasını dik şekilde bir süre tutabiliyorsa ve sağa sola çevirebiliyorsa ilk başlarda gözetimli olarak yatirabilirsin, duruma göre devam edersin ya da bırakırsın. Yan şekilde yatarken tüm vücudu döndürüp kolunu vs kurtaramazsa daha tehlikeli Allah korusun kafasını kaldiramaz çünkü.

Bizimki 3.5aylık olacak. Mamayı normalden az yemeye başladı o da şarkı söylersem rahat içiyor. Gündüz uykusu çok az, uyusa bile yanında olup pışpışlamazsam uyanıyor. Gece de gündüz çok uyumadığı için genelde 4-5 saat kesintisiz uyuyor sonra acıkınca kendisi uyanıyor.

Annelere sorum: Merak ediyorum, yemek ve ev işlerini bebekle beraber yapabilen var mı? Yoksa ben mi beceriksizim🤷🏻‍♀️
İlla ki aksıyor. Bazen kuzenimi çağırıyorum gel bebekle oyna o sıra halletmeye çalışıyorum.
T temmuzekim katinaizmir katinaizmir geçmiş olsun kızlar Allah beterinden korusun

Bebeğim uyurken kollarını çok fazla hareket ettiriyor, kendi kendini uyandıracak diye ödüm kopuyor. O uyurken ben onu izlemekten uyuyamaz oldum.. bu gece yatağından alıp dizimde sallayarak uyuttum, kollarını hiç kıpırdatmadı bile . Yatağında niye öyle oluyor 😞
Kundak yapmanızı şiddetle öneriyorum. Kendini uyandırmıyor. Yarım kundak yapıyorum ben ayaklar serbest, eller yanda oluyor. Çok işe yarıyor

Kundak yapmanızı şiddetle öneriyorum. Kendini uyandırmıyor. Yarım kundak yapıyorum ben ayaklar serbest, eller yanda oluyor. Çok işe yarıyor

Bebekler dönmeyen başladıktan sonra kundak kesinlikle önerilmiyor canim boğulma riskine karşı, aklında bulunsun. Allah kötülüklerden esirgesin tüm yavrularımızı 🙏

Ben erken yatırdım dün 20:15 gibiydi, gece uykusuna erken yatma aliskanligi olsun sabah da erken kalksın dedim. Gündüz uykusunu da 4.5 saat uyudu toplamda..23:30 a kadar ayakta destekledim. Sonra emzirdim. 1 de uyandi, 3 e kadar üç kez dalamadı. Sonra 5 ve 7,30 gibi uyandik. çığlık kesilmedi meğer acıkmış aslında 5 de emzirmistim ama uyu uyan saat kavramın kayboluyor ne zmn ne yaptık hatırlayamıyorum, neyse babası 8;30 gibi uyutabildi. Farkettim ki ben kızınca çığlık artıyor ve sakinlesemiyor bende çok üzülüyorum ama sakın de kalamiyorum. Uyut, dalmasini bekle, uyanmak uzereyken ellerini tut, emzigini ver, kucakla yine de çığlık geliyo, ne varsa sadece gerçek aspiratör sesiyle sakinliyor. 9:20 gibi yeniden uyandı aslında 1 saate yakın uyudu, mutlu uyanır dediğim bebe iki gülücük sonrası çığlık atmaya başladı ve bugün İzmir epey soğuk, balkonda susturabildim.😔 Sonra oyaladim biraz ve 10:20 gibi yine uyudu. Uykusunu alamıyor kaliteli uyuyamadigi için.. bir döngüye girdik çok fena.. şu tabloyu uygulamaya çalışmak istiyorum ama 1 saat uyku, 2 saat uyanıklık pek mümkün değil malesef uygun bir dönemde değiliz. İnşallah bı an önce düzeliriz , kimi bebek bı kac gun, kimi de haftalarca yaşayabiliyormus bu durumu.😑
Pes etmeden Erken uyutmaya çalış. İşte böyle atağıdır vs ekstra huzursuzluk yaratan sebepler haricinde güzel bi döngü oluyor çoğu zaman. Zaten ayları da ilerledi güneş bile bazen 5 saat uyuyor ki erken doğdu. Sizde daha güzel bi rutine dönüşür.

Bizde de henüz 2 saat uyanıklık için çok erken. Sizde de öyle olabilir biraz takip et. Altı temizse emdiyse, oyunlarda huzursuzlanıp ağlıyorsa uyumak istiyor, uygun uyku pozisyonu bulup uyutmaya çalışıyorum.
Gece gözleri de cin gibi açtıysa mümkün değil 1 saatten önce uyumuyor. Karanlıkta alt değiştirip biraz konuşup ondan sonra uyutuyorum. Uyutmaya çalıştıkça huzursuzlanıp çok ağlıyor.
Bir de ben tüm uyku-uyanıklık saatlerini not ediyorum farketmeden kendi rutini oluşmaya başlıyor aslında bunu gördüm. Öneririm..
Bir de bazen bu feryat durumunda ninni söyleyerek ya da sakince sohbet ederek agulayarak çok rahat bi şekilde sakinleştirebiliyorum.ben hapşırınca bile korkup ağlıyor, bu ara çok hassaslar. Feryat etmeyi nasıl öğrendi gırtlağı acıyodur kesin diyorum artık. Son 10 günüm çok zor geçiyor 😬😬🫶

Ay gerçekten mi? Daha geçen gün aklıma geldi biliyor musun? Pilates topunda uyuma alışkanlığımız yok ama bi deneyeyim demiştim o ara ya patlasa naparız gerçi yere yakın mesafe demiştim kendi kendime.
Kızların dediği gibi bir süre travma kalır şimdi bu ister istemez. Sucak bir ortamda mıydı top neden payladı acaba, çok geçmiş olsun🙏
Sağ ol canım. normal sıcaklık doğalgazlı ev. Ya kalitesi iyi değildi sanırım bizim evdekini decathlondan pahalıya almıştık hatta herkes çok pahalı vs demişti. Kv bimden aldık arada kullanıcaz diye patladı gitti ucuz etin yahnisi işte. Çok şükür bebeğe bir şey olmadı. 65cm’lik toptan düştük kalçam fena ağrıyor 😣 nasıl vazgeçiricem top üstünde uyumaktan bilemiyorum 😞
Ahhh çok geçmiş olsun , Allah beterinden korusun canım. İyi ki size bişey olmamış, bebis ani hareket ve sesten ağlamıştır annesi uykuya daldığı için hic merak etme ve korkma sen. Tekrarı olmaz inşallah , içini ferah tut, tekrar çok geçmiş olsun sana da minik kuzuya da😔

Canım eğer bebeğin kucakta ya da tummy time sırasında kafasını dik şekilde bir süre tutabiliyorsa ve sağa sola çevirebiliyorsa ilk başlarda gözetimli olarak yatirabilirsin, duruma göre devam edersin ya da bırakırsın. Yan şekilde yatarken tüm vücudu döndürüp kolunu vs kurtaramazsa daha tehlikeli Allah korusun kafasını kaldiramaz çünkü.
Sağ ol canım. Evet o yüzden korktu ama bir an önce vazgeçirmem lazım bütün gün top üstündeyiz. Artık hep tedirgin olurum ya yine patlarsa diye

Pes etmeden Erken uyutmaya çalış. İşte böyle atağıdır vs ekstra huzursuzluk yaratan sebepler haricinde güzel bi döngü oluyor çoğu zaman. Zaten ayları da ilerledi güneş bile bazen 5 saat uyuyor ki erken doğdu. Sizde daha güzel bi rutine dönüşür.

Bizde de henüz 2 saat uyanıklık için çok erken. Sizde de öyle olabilir biraz takip et. Altı temizse emdiyse, oyunlarda huzursuzlanıp ağlıyorsa uyumak istiyor, uygun uyku pozisyonu bulup uyutmaya çalışıyorum.
Gece gözleri de cin gibi açtıysa mümkün değil 1 saatten önce uyumuyor. Karanlıkta alt değiştirip biraz konuşup ondan sonra uyutuyorum. Uyutmaya çalıştıkça huzursuzlanıp çok ağlıyor.
Bir de ben tüm uyku-uyanıklık saatlerini not ediyorum farketmeden kendi rutini oluşmaya başlıyor aslında bunu gördüm. Öneririm..
Bir de bazen bu feryat durumunda ninni söyleyerek ya da sakince sohbet ederek agulayarak çok rahat bi şekilde sakinleştirebiliyorum.ben hapşırınca bile korkup ağlıyor, bu ara çok hassaslar. Feryat etmeyi nasıl öğrendi gırtlağı acıyodur kesin diyorum artık. Son 10 günüm çok zor geçiyor 😬😬🫶
Ben de not almaya başladım. 1.5 saate yaklaşınca huzursuzlaniyor çok. Ah eskiden uyurdu saatlerce, ben de uyuyakalirdim çok mu aç kaldı diye üzülürdüm. Şimdi o bebek gitti.. 2 gün sonra 4 aylık olucaz.
Seslerini keşfediyolar, başta bir iki yapardı, şimdi istemediği her durumda çığlık atıyor. Zor durumdayım çok öyle böyle değil. Sana da sabır diliyorum, feryat durumunda evi turluyorum konuşarak ama stresimi hissediyo sakın olamıyorum sabaha doğru.. Babası olmasa halim harap

Sağ ol canım. Evet o yüzden korktu ama bir an önce vazgeçirmem lazım bütün gün top üstündeyiz. Artık hep tedirgin olurum ya yine patlarsa diye

Vazgeçirmek iyi olur kesinlikle hem artık büyüyorlar kontrol de zorlaşıyor giderek hareketlendikleri için. Normal yatağa otur başlangıçta topta zıplar gibi hafif hafif yaylan yatakta o şekilde yavaş yavaş başla no canım.zamanla alışır bu dönem alışkanlık edinme dönemi başlangıcı çünkü.

Kızlar hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Temiz içerikli ve güzel kokan (hafif) bir şampuan arıyorum bebek için ama baya karıştı kafam hangisini alsam diye. Öneriniz var mı?

Vazgeçirmek iyi olur kesinlikle hem artık büyüyorlar kontrol de zorlaşıyor giderek hareketlendikleri için. Normal yatağa otur başlangıçta topta zıplar gibi hafif hafif yaylan yatakta o şekilde yavaş yavaş başla no canım.zamanla alışır bu dönem alışkanlık edinme dönemi başlangıcı çünkü.
Ahh keşke öyle yapıyoruzda çıldırıyor anlıyor çocuk topta olmadığını 😕

Geceleri saat başı uyanan bebesi olan var mı kızlar? Alarm gibi uyanıyor. İki kez iki saatlik blok yaptı gerisi saat başı destekle uyutma. 4. ay uyku gerilemesi yaşıyoruz sanırım 😕😔
Hiç tam dalamıyor ki yanımda yatırıyorum her mıkırdandığında emzik veriyorum ya da pışpışlıyorum 4ten beri de ayaktayız asla uyumuyor max yarım saat sonra uyanıyor bugün kahve yapayım dedim kendime cezve ocaktan kaydı düştü her yer battı cezvenin sesine kız uyandı çığlık çığlığa ağlıyor bunu yazarken bile ağlama krizine girdi yazmaya ara verdim şimdi emiyor da öyle yazabiliyorum bugün biter mi sanmam her geçen gün daha da zorlaşıyor

Ben de not almaya başladım. 1.5 saate yaklaşınca huzursuzlaniyor çok. Ah eskiden uyurdu saatlerce, ben de uyuyakalirdim çok mu aç kaldı diye üzülürdüm. Şimdi o bebek gitti.. 2 gün sonra 4 aylık olucaz.
Seslerini keşfediyolar, başta bir iki yapardı, şimdi istemediği her durumda çığlık atıyor. Zor durumdayım çok öyle böyle değil. Sana da sabır diliyorum, feryat durumunda evi turluyorum konuşarak ama stresimi hissediyo sakın olamıyorum sabaha doğru.. Babası olmasa halim harap
Ah ah. Ben de az önce ayakta da emziremedim, katıldı yine .. koltuğun üzerine bırakıp üzerine çömeldim öyle emdi de uyudu. bel boyun kalmadı bittim😄
Bu ara turlayıncs da durmuyor. Normalde ayna karşısında dakikalarca bakışır konuşur gülüşürdük. Şimdi aynada da ağlamaya başlıyor 😬😪
Bazen diyorum ki babası keşke pazarları da çalışsa 😂😂düzensizlik içindeki düzenimiz bozuluyor 😅
Geçecek inşallah ya, beni yenidoğan dönemi kadar zorlamıyor hiçbir şeyi.

Kızlar hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Temiz içerikli ve güzel kokan (hafif) bir şampuan arıyorum bebek için ama baya karıştı kafam hangisini alsam diye. Öneriniz var mı?
Mustela almıştım hamileyken öyle de devam ediyor

Yarın 4. Ay aşımız var bir de bakalım bu huysuzluğa neler eklenecek

Hiç tam dalamıyor ki yanımda yatırıyorum her mıkırdandığında emzik veriyorum ya da pışpışlıyorum 4ten beri de ayaktayız asla uyumuyor max yarım saat sonra uyanıyor bugün kahve yapayım dedim kendime cezve ocaktan kaydı düştü her yer battı cezvenin sesine kız uyandı çığlık çığlığa ağlıyor bunu yazarken bile ağlama krizine girdi yazmaya ara verdim şimdi emiyor da öyle yazabiliyorum bugün biter mi sanmam her geçen gün daha da zorlaşıyor
Kucak harici bizimki de yarım saat uyuyor gündüzleri. Hadi onu bı şekilde hallediyorum da geceler haram😬😔 bı saat uyanık kalabildi oyalayamadim ne yapsam ağladı, gezmek bile istemedi, salladım beş dk sürmedi. Donguye girdiler bence uyku problemi bu , sanırım uyku eğitimi de o yüzden 4. Ay dolunca veriliyor, zira egitim fln kalmaz bu huzursuzluğa

Ah ah. Ben de az önce ayakta da emziremedim, katıldı yine .. koltuğun üzerine bırakıp üzerine çömeldim öyle emdi de uyudu. bel boyun kalmadı bittim😄
Bu ara turlayıncs da durmuyor. Normalde ayna karşısında dakikalarca bakışır konuşur gülüşürdük. Şimdi aynada da ağlamaya başlıyor 😬😪
Bazen diyorum ki babası keşke pazarları da çalışsa 😂😂düzensizlik içindeki düzenimiz bozuluyor 😅
Geçecek inşallah ya, beni yenidoğan dönemi kadar zorlamıyor hiçbir şeyi.
Benim yenidoğan dönemi iyiydi yine sadece gaz sancısı yaşadık iki hafta kadar, gerisi olağandı, ben hiç uykusuzluk yaşamamışım.
İnşallah ataktır sizin de geçer bu huzursuzluk ve beslenme reddi de en zoru..aç yatmıştı da ağlamıştım kaç saat, sonra 5 dk.3 dk emmeler.. şimdi dkya bakmıyorum, kilosu normal mi, devam et şeklinde gidiyorum. Kusma hala devam, elini ağzına sokup bağırırken çıkardı herşeyi az önce, çamaşır yetmiyor artık, bunaldım 😑

X