2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ayyy anlatsam roman olur içimi. Bı buraya dokebiliyorum ben hayatımda daha kayınvalide in gelinine adet oldunmu diye sorduğunda sahit olmadım en azından bu devirde kuzenimin 6 sene çocuğu olmadı kaynanası bikere bile sormadı adet oldunmu diye benim ilk ay başladılar her ay adet oldunmu hastaneye gidelim diye beynimi yiyorlar di bende eğer hamile kalırsam haberiniz olur bana adet oldunmu diye sormayın diyordum bu sefer Esime soruyorlardı onun telinden görüyordum eşime diyordumki ya izin verme hayatımıza karismalarina ben belki şuan hazır değilim belki şuan istemiyorum neden ses etmiyorsun diye 1 buçuk senemi böyle zehir ettiler psikolojik baskı stres şimdi sorsan asla sana baskı yapmadim derler eşim o zamanda hiç birşey demedi şimdide demiyor ne onlara ne bana sessiz kalıyor hep kötü olmasın ailesiyle asla istemem ama benide biraz anlasın bunu istiyorum ondan baktım o ses etmiyor bişey demiyor bende kendi işimi kendim hallettim hamile kaldığım ay herkese resti çektim brn ne hastaneye gidiyorum ne de çocuk düşünüyorum bana sakın bebek demeyin birdaha diye onlara gitmeyide kestim baya bı hatta memleketime gittim spor yapıyordum evde herkesten uzaklaşmıştım o ay hamile kaldım .bunaltmak onların karakterinde var yani şimdi yeni elti geldi diyorum bana sergilediği iz bebek performansının aynısını bekliyorum diye asla lafmida çekmem😄
Ayyyy valla co sinirlendim. Ayıp yahu. Öyle soru sorulur mu. Birinizin dur demesi lazım gerçekten. Em bastan kimse soramaz benim.kocama benimle ilgili adet oldun mi diye. Benim annem bile sormaz bana öyle. Izin de vermem açıkçası. Alahyardimcin olsun canım ınslalah bi an önce çözülur.

Kızlar ya yazmayayım dedim ama yine dayanamadım. Napayım başka kime sorayım 😅
Bizim kız bu ara çok aksi,emerken savaşıyor. Savaşırken sütler akıyor. Hani süt geliyor yani. Atak haftasında mı acaba , böyle olur mu atak haftasında
Bugün mesela 4-5 kere emdi , emme sürelerinin arası açıldı

Ayyy anlatsam roman olur içimi. Bı buraya dokebiliyorum ben hayatımda daha kayınvalide in gelinine adet oldunmu diye sorduğunda sahit olmadım en azından bu devirde kuzenimin 6 sene çocuğu olmadı kaynanası bikere bile sormadı adet oldunmu diye benim ilk ay başladılar her ay adet oldunmu hastaneye gidelim diye beynimi yiyorlar di bende eğer hamile kalırsam haberiniz olur bana adet oldunmu diye sormayın diyordum bu sefer Esime soruyorlardı onun telinden görüyordum eşime diyordumki ya izin verme hayatımıza karismalarina ben belki şuan hazır değilim belki şuan istemiyorum neden ses etmiyorsun diye 1 buçuk senemi böyle zehir ettiler psikolojik baskı stres şimdi sorsan asla sana baskı yapmadim derler eşim o zamanda hiç birşey demedi şimdide demiyor ne onlara ne bana sessiz kalıyor hep kötü olmasın ailesiyle asla istemem ama benide biraz anlasın bunu istiyorum ondan baktım o ses etmiyor bişey demiyor bende kendi işimi kendim hallettim hamile kaldığım ay herkese resti çektim brn ne hastaneye gidiyorum ne de çocuk düşünüyorum bana sakın bebek demeyin birdaha diye onlara gitmeyide kestim baya bı hatta memleketime gittim spor yapıyordum evde herkesten uzaklaşmıştım o ay hamile kaldım .bunaltmak onların karakterinde var yani şimdi yeni elti geldi diyorum bana sergilediği iz bebek performansının aynısını bekliyorum diye asla lafmida çekmem😄
Stresten belkide çocuğunuz olmadı
Bu kadar özel alanı ihlal etmeleri etik değil ama ne yaparsanız yapın değişmeyecekler gibi böyle insanlar çığrından çıkartana kadar bildiklerini okumaya devam ederler

Benimde çok akıntım oluyor böyle yapışkanlı ya acaba enfeksiyonmu oldu baya rahatsızım alttan çokta dikisim var biraz Ağrı'da oluyor bi doktora gitmeyi düşünüyorum
İdrar yaparken yanma varsa olabilir normal doğurmadım o yüzden yardımcı olamayacağım

Bugün yatağına her bıraktığımda uyandı en uzunu 15 dk sürmüştür, gündüz bu şekilde az az uyuyup akşam 5 e doğru bayilirdi artık. Bugün o da olamadı ve çok ağladı, ben de ağladım. Yoruldum çok uyutmaya çalışmaktan, yarım kalan işlerden, temel ihtiyaclarimi ertelemekten..
Şimdi kucağımda uyuyor, bırakmaya korkuyorum. Bu böyle devam edecek olursa, aglatmadan uyku eğitimi vermek gerekecek. Bana da, ona da yazık oluyo😢

Bugün yatağına her bıraktığımda uyandı en uzunu 15 dk sürmüştür, gündüz bu şekilde az az uyuyup akşam 5 e doğru bayilirdi artık. Bugün o da olamadı ve çok ağladı, ben de ağladım. Yoruldum çok uyutmaya çalışmaktan, yarım kalan işlerden, temel ihtiyaclarimi ertelemekten..
Şimdi kucağımda uyuyor, bırakmaya korkuyorum. Bu böyle devam edecek olursa, aglatmadan uyku eğitimi vermek gerekecek. Bana da, ona da yazık oluyo😢
Bizim gündüz uykuları da epey kısaldı birden açıveriyor gözleri. Bizimki sizden küçük henüz ama..
Kahvaltımı 1 de falan yapabildim, yemeği zor bela reflü yatağını mutfak masasına koyup yaptım. Bence hepimiz aynı haldeyiz.

Ya yanlış hatirlamisim gecen kontrolden 4600 muş not etmisim yani 600 gr almış oluyor 900 gr diye sevinmiştim moralim bozuldu 600 gr az degilmi
Iyi aslında canım ama maalesef biz anneler az diyoruz. Aslında açlıktan aglamiyosa gayet iyi. Belki boya gitmiştir. Kendiminkiyle kıyaslasam en son 1 aylıkken tarttılar.

İyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim :KK43:

Bizde bütün gün kucaktayız istisnasız. Yatağında asla uyumuyor. Son iki gecedir yataktada zor uyuyor sürekli sallıyorum emzik veriyorum atıyor bağırıyor. Şimdi bunu yazarkende babasının kucağındaydı bir çığlık ağlama zor sakinleştirdik 😞 gerçekten artık benimde içim parçalanıyor o gözyaşlarıyla ağlarken beraber ağlıyoruz

İyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim :KK43:
Bizimde 4gün yapmadığı olmuştu gaz çıkartıyorsa bir haftaya kadar normalmiş. Biogaia ortalama bir hafta içinde etki etmeye başlar. Ikınması gaz sancılarından olabilir mi tam başlangıç zamanlarındasınız aslında biz ne çektik o civarlar başladı 75günlük olana kadar 😞. Bebeğe vermek yerine siz kendiniz tüketseniz daha iyi bence. Birde artık rezeneyi önermiyor doktorlar bebeklerin sinir sistemlerini etkilediği kanıtlanmış.

Şöyle bir şey gördüm. Eskiden böyleydik bizde akşam 7-8gibi uyur sabah 7-8 gibi uyanırdı. Gündüzde max 5-6 saat yapardı. Ne olduda değiştik anlamıyorum. Hayır biz sürekli atak haftasındayız herhalde bir düze çıkamadık katinaizmir katinaizmir

Eklentiler

• D89E5506-5D20-4E19-BAF4-AD7BE2536AD0.png
    D89E5506-5D20-4E19-BAF4-AD7BE2536AD0.png
    261,2 KB · Görüntüleme: 70
Bizde bütün gün kucaktayız istisnasız. Yatağında asla uyumuyor. Son iki gecedir yataktada zor uyuyor sürekli sallıyorum emzik veriyorum atıyor bağırıyor. Şimdi bunu yazarkende babasının kucağındaydı bir çığlık ağlama zor sakinleştirdik 😞 gerçekten artık benimde içim parçalanıyor o gözyaşlarıyla ağlarken beraber ağlıyoruz
Ah çok üzülüyorum hem onlara hem bize.. yetersizlik hissi, çaresizlik hissi uzadıkça gözyaşı kaçınılmaz oluyo. Sinirlerimi kontrol etmek de zorlaşıyor bazen, önce kızıyorum sonra üzülüyorum. Bu döngüye hapsolmuş durumdayım.
Dün gece bizim için de zordu, gözleri kapalı, aç değil, memeyi itiyo, altı temiz,uykuya dalamadikca, mikirdanmalar el kol hareketleri, yanıma bile almayı denedim onda bile susmadı bı dk bile.. ve böyle bi gecenin ardından uyandığında beri uyutmaya çalışıyorum. Uyandığında da uykusunu alamadığı için ne oyun halısı,ne anakucağı, ne kucakta gezirmek fayda etmedi. Bizimki aglamiyo da çığlık atiyo bı kaç gündür kendini yırtarcasına, sesi kisilcak müdahale etmesen yani ne yapacağımı şaşırdım. Bı ara calpol mu versem ne yapsam dedim yani. Şimdi babasının kucağında, yapılacak bı sürü şey var ama motivasyonum yok, kalsın hersey dedim bı çay içtim o kadar.😔

Şöyle bir şey gördüm. Eskiden böyleydik bizde akşam 7-8gibi uyur sabah 7-8 gibi uyanırdı. Gündüzde max 5-6 saat yapardı. Ne olduda değiştik anlamıyorum. Hayır biz sürekli atak haftasındayız herhalde bir düze çıkamadık katinaizmir katinaizmir
Gece uykusuna 8 de geçtiği olmadi hic.. 12 ye doğru geçerdi sabah da 10-10:30 gibi uyanirdik. Eskiden gece uykusu aralıksız 5-6 saat ya da minimum 3.5 saat olurdu. Sonra 3 saate geriledi. Şimdi sabaha doğru saat başı yada daha az aralıklarla uyanıyor ve uyanır uyanmaz elini ağzına götürüyor, memeden çıktığı an da aynı şekilde. Ben dişten iyice şüphelenir oldum. Bu çığlık işi de elini ağzına sokup, sinirlenince ortaya çıktı 😬 Ataksa bı sonu vardır, inşallah ataktır. Huyları böyleyse yandık, Allah sabır versin bize🙏🏻

X