2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Valla bizim bebiş yakalandı :KK43: rsv virüsümüymüş neymiş. Yetişkinlerde belli olmuyormuş ama bebeklerde zor geçiyormuş. Öksürüyor hırıltılıydı hemen doktora götürdüm. Testler yapıldı pozitf çıktı. Hergün doktor çağırdı ona göre havaya başlıcaz dedi. Ve havaya başlandı antibiyotikle beraber. Hergün hava veriyoruz. Çok kötü bişey valla bebişlerin hasta olması o ağladıkça bende ağladım. Hiç hali bile kalmadı. Çok ama çok dikkat etmemiz lazım ama millet anlamıyor geçmiş olsuna geliyorlar 🤷🏻‍♀️

Ahh minik kuzucuk.. Çok geçmiş olsun tez vakitte geçsin inşallah 🙏

Bizim de hemen hemen aynı, gündüz uykuları kısa ve bazen uyanıklık süresi uzun oluyor (2 Saat kadar) acaba dedim normal mi değil mi ama hepimizin benzermis, sıkıntı yok 🤗😅
İmrendim valla benim kızım tek uyku yapıyor gündüz 3 saat sürüyor ortalama onun dışında uyumuyor gece de 11 de filan uyuyor gündüz de 9-10-11 değişiyor hava durumuna göre, kasvetli havalarda daha çok uyuyor 😂

İmrendim valla benim kızım tek uyku yapıyor gündüz 3 saat sürüyor ortalama onun dışında uyumuyor gece de 11 de filan uyuyor gündüz de 9-10-11 değişiyor hava durumuna göre, kasvetli havalarda daha çok uyuyor 😂

3 Saat kesintisiz gündüz yenidoğan zamanı uyuyordu şimdi maksimum 1,5 saat gündüz kesintisiz uyuyor. Onun dışında 3 uyku yapıyor genelde gündüzleri tabi kalkış saatine göre bu durum değişiyor. Gece de bu ara ileri attı uykusunu normalde 8 de uyurdu. Hergun ayrı düzen yok henüz 😅

Valla bizim bebiş yakalandı :KK43: rsv virüsümüymüş neymiş. Yetişkinlerde belli olmuyormuş ama bebeklerde zor geçiyormuş. Öksürüyor hırıltılıydı hemen doktora götürdüm. Testler yapıldı pozitf çıktı. Hergün doktor çağırdı ona göre havaya başlıcaz dedi. Ve havaya başlandı antibiyotikle beraber. Hergün hava veriyoruz. Çok kötü bişey valla bebişlerin hasta olması o ağladıkça bende ağladım. Hiç hali bile kalmadı. Çok ama çok dikkat etmemiz lazım ama millet anlamıyor geçmiş olsuna geliyorlar 🤷🏻‍♀️
Ah kıyamam çok geçmiş olsun. Evet rsv ile beraber üçlü virüs diyor doktorlar. Dikkat etmek lazım nereden geleceği belli değil. İnşallah bir an önce toparlar yavrucak. Zaten haliniz kalmamisken geçmiş olsuna gelinir mi hiç mi hasta olmadı bu kişilerin çocukları, hiç anlamıyorum. Net olun nolur sağlıktan önemlisi yok. Çat kapı gelene bilene bı bahane uydurun gitsin

Benimki de öyle ve emdiği sadece 5 dakika. Sizinki ne kadar kalıyor memede. Çok kafaya takıyorum bu durumu
Valla bugğn bi tuhaf ama anlamadım 10 dk olduğuda oluyor 20 dk olduğu da, bugüb memeyi görünce bile çığlıj atıyor
Benimkinin süresi de epeyce kısaldı, bu dönem biraz riskli bir dönemmiş anneler bebeklerini besleyemediğini düşünüp mama biberon ya da süt sağıp biberonla veriyolarmış.
O da meme reddine sebep oluyormuş sonra. Çok ağlarken memeyi ısrarla tutturmaya çalışmak da yanlışmış. Bu dönemi biraz böyle atlatacağız sanırım.
Bizimkini Ben ayakta böyle hafif sağa sola sallayarak emzirmeye başlıyorum çok ağlarsa memede. O zaman susuyor.deneyebilirsiniz belki işe yarar 🙁
Ayakta sallamayı deneyeyim bugğn noldu anlamadım

Ya ben grip oldum malesef, bebeğime geçer diye çok korkuyorum. Anne sütü faydalı oluyor diyorlar ama neredeyse benim sütüm 10 ml falan cikiyo sağınca. Hepten bitti neredeyse. Bebeğime geçmemesi için ne yapabilirim bilmiyorum.

Kızlar bebeginin başında konak olan varmı varsa geçmesi için ne yaptınız ne tavsiye edersiniz
Merhaba bizde var alnına kaşlarına yayıldı hatta, saf zeytinyağı kullandım Konak tarağı ile taramak gerekiyor muhakkak, tam anlamıyla geçmedi 2 seferdir mustela Konak İçin olan şampuanı kullanıyorum memnun kaldım çok azaldı kaşlarına alnına da bebek yağı sürüyorum kulak pamuğuyla

Kızlar kanguru kullanıyor musunuz? Bebek arabası çok uzun olmayan mesafeler için çok zahmetli geliyor. Acaba kalın bi astronot montla kanguru ikilisi bu soğukta iş görür mü yoksa üşür mü bebeğim çok kararsız kaldım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Merhaba ben sürekli kanguru kullanıyorum daha pratik diye, içinde ki yenidoğan aparatı sıcak tutuyor aşırı kalın giydirmiyorum ben üzerine battaniye örtüyorum üşümüyor aksine terlemiş oluyor soyduğumda

Ya ben grip oldum malesef, bebeğime geçer diye çok korkuyorum. Anne sütü faydalı oluyor diyorlar ama neredeyse benim sütüm 10 ml falan cikiyo sağınca. Hepten bitti neredeyse. Bebeğime geçmemesi için ne yapabilirim bilmiyorum.
Geçmiş olsun, maske kullanabilirsiniz ve odanın nem derecesi önemli 60 i geçmemeli,eğer nem olcen cihaz yoksa evi sık sık havalandırın ve aşırı sıcak da olmasın bebeğin bulunduğu oda. Ayrıca 10 ml de olsa verin derim, sütte antikorlariniz var, faydası olur.

Kızlar bebeginin başında konak olan varmı varsa geçmesi için ne yaptınız ne tavsiye edersiniz
Bizim var malesef, banyodan 15-20 dk önce zeytinyağına azcik karbonat atıp konaklı bölgeye uyguluyorum, banyodan önce ve sonrada tariyorum. Mustela konak önleyici şampuan kullanıyorum. O da yenilerin oluşmasını geciktiriyor memnunum

Bizim var malesef, banyodan 15-20 dk önce zeytinyağına azcik karbonat atıp konaklı bölgeye uyguluyorum, banyodan önce ve sonrada tariyorum. Mustela konak önleyici şampuan kullanıyorum. O da yenilerin oluşmasını geciktiriyor memnunum
Bnde dün zeytinyağı ile masaj yaptım başına baya gitti üç dört banyo ya tamamen kaybolur heralde

Gelmiş geçmiş olsun kuzuma ay kıyamam

Ah kuzum benim ya çabucak iyileşir inşallah. Allah şifa versin.

Merhaba ben sürekli kanguru kullanıyorum daha pratik diye, içinde ki yenidoğan aparatı sıcak tutuyor aşırı kalın giydirmiyorum ben üzerine battaniye örtüyorum üşümüyor aksine terlemiş oluyor soyduğumda
Dışarısı çok soğuk bir de markete falan gidersem battaniye zor olmaz mı orda nasıl yapıyorsun? Kullanmaya korkan bi ben kalmışım sanırım 🤭 Aynen baya pratik olur. Bir iki defa denedim aslında eve ama pek sevmedi gibi alışır diye umuyorum

Kızlar özellikle çocukları etkileyen üst solunum yolu virüs salgını var. Kiminle konuşsam çocuğu hasta, hatta birine yatış yapılmış tanıdıklarımdan.
Bronşite, zatürreye çevirebiliyor. Lütfen bu dönemde misafir kabul etmeye ekstra dikkat edin. Bebeklerimizin aşıları tam değil. Özellikle küçük çocuğu olanları yada bu çocuklara temas edebilecek kişileri kabul etmemeye çalışın, mecbur iseniz maske kullandirin yada bebeği aynı odada çok az bulundurun derim.
Bizim komşumuzun bebeği de hastaneye yatış yapmıştı geçen hafta akciğerleri enfeksiyon kapmış o da bundan sebeb mi acaba 🤔 ah bu kışı en azından hastalıksız atlatabilsek biraz daha büyüselerdi iyiydi. Haftasonu kahvaltı ve avm planımız vardı o kalabılığa sokmasam mı kararsız kaldım şimdi🥲

Ya çok düşüncesiz insanlar var cidden. Bir burda değilmiş demek. Bir de hizmet bekliyorlar alıp duvara çalasım geliyor. Ki normalde çok sakin insanımdır düşüncesizliğe gelemiyorum

Oyy kuzum ya nasıl halsiz bakıyor. Allah şifalar versin tez zamanda 🤲

Bizim komşumuzun bebeği de hastaneye yatış yapmıştı geçen hafta akciğerleri enfeksiyon kapmış o da bundan sebeb mi acaba 🤔 ah bu kışı en azından hastalıksız atlatabilsek biraz daha büyüselerdi iyiydi. Haftasonu kahvaltı ve avm planımız vardı o kalabılığa sokmasam mı kararsız kaldım şimdi🥲
Yüksek ihtimalle o yüzdendir. Enfeksiyon ilerlerse ciğere inebiliyor malesef.

Eklentiler

• IMG_20221209_225600.jpg
    IMG_20221209_225600.jpg
    169,5 KB · Görüntüleme: 51
Çok geçmiş olsun kuzuşa :KK43:
Bebekleri kusan anneler için ben de süt ve süt ürünleri yersem bebeğim kusuyor her zaman kusmuyorsa o gün yediğiniz bir şey dokunuyor olabilir.
T temmuzekim canım sen düz kafa yastığı olarak bblüv alcaktın sanırım ben de almak istiyorum aldın mı memnun musun

Kızlar özellikle çocukları etkileyen üst solunum yolu virüs salgını var. Kiminle konuşsam çocuğu hasta, hatta birine yatış yapılmış tanıdıklarımdan.
Bronşite, zatürreye çevirebiliyor. Lütfen bu dönemde misafir kabul etmeye ekstra dikkat edin. Bebeklerimizin aşıları tam değil. Özellikle küçük çocuğu olanları yada bu çocuklara temas edebilecek kişileri kabul etmemeye çalışın, mecbur iseniz maske kullandirin yada bebeği aynı odada çok az bulundurun derim.
Benim büyük taşıdı okuldan, ikinci hafta bitiyor hala daha tam atlatamadık. Bebek çok etkilendi, tıkandı , akıntı , hırıltı… Beslenemedi, biberondan içemiyordu , ateş olmadı ama, sürekli öksürme içerken…
Biraz araştırıp ne gerekir diye, nebulizatör aldık.
Tavsiye ederim. Faydasını gördük.
Keşke ilk bebeğimde de bilseydim ne olduğunu.

X