- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.887
- 123
- 30
Canım biz 3.günden sonra her gün çıkartıyoruz düzenli olarak bebeğede iyi geliyor bizede çok iui geliyor. Biz biberonla besleniyoruz vallahi o daha zor maması suyu biberonu derken inankiKızlar bu arada ben bebekle dışarı çıkma olayından çok korkuyordum. Emzirme olayı, huzursuzluk ağlaması filan, insanlar bakar mı cafede rahatsız eder miyim insanları gibi böyle endişelerim vardı benim. Bugün alıştırma olsun diye sakin bi yere çıktık ilk kez. İyi geldiğini düşünüyorum bebeğe de bana da sling ile çıktık. Baya uyudu dışarda. Emzirdim de ondan da çekiniyordum baya nasıl ayarlıcam filan diye evde rahat rahat oluyordu çünkü. Ama ilk gün için fena değildik bence. Siz de durumlar nasıl sosyal hayat konusunda.
Seboreik dermatit de olabilir bı baktırmak lazım. Gül hastalığı yanma yapar, ayırıcı bir durumdur aslında. Ben en başlarda coresatin pembe olanı kullanmistim iyi gelmişti, bı araştır istersen. Gül hastalığıysa hiç bir şey kullanma derim gül suyu vs bizim için pek uygun degil benim egzama da saçımda malesef, arttığında davinesin bir şampuanı var o iyi geliyor.Gül hastalığı mı bendeki bilmiyorum ama benim yanaklarımda bariz bir pembelik var kuru ve hassas hatta tek bepanthol cilt bakım kremini sürebiliyorum yüzüme gül suyu bile tüm yüzümü kıpkırmızı yapıyor yanıyor ve uzun süre geçmiyor saçımdaki egzama çoğaldı hamilelikte doğum sonrası iyice coştu ellerime olabildiğince nemlendirici sürüyorum ona rağmen yarıklar çatlaklar ve kanamalar eksik olmuyor çocuğun altını değiştirmeden önce ve sonra yıkadığım için krem de sürekli elime geçmiyor
Bende bu damladan kullanıyorum ne sıkıntısı oldu sizdeSab simplex damlayı kullanmayı bıraktım ve ertesi gününden itibaren ıkınmaları sancıları durdu yavrumun.. bir haftadır mutlu uyuyup mutlu uyanıyor
Ben de gece sarıyorum gündüz rahat birakiyorum sardığım zaman daha uzun uyuyorKızlar dikkat dinleyin !!!!! Gece en fazla kesintisiz 1 saat uyuyan bebeğim bu gece 5 saat beslenmeden uyudu.annem gece mamasini verdikten sonra kollarini kundaklayip agzina emzik verip ayağinda sallayarak uyuttu mucize gibi ara ara uyanir gibi oldu salladı emzigini atti tekrar verdi .kucaktan hic inmezdi bütün gece ağlardi gezdirirdik ay çok mutluyum paylaşmak istedim.ben kıyamayıp sarmiyordum meğer sarmak lazimmış.
Zannetmiyorum benim bebek günün çoğunu kundakda geciriyor böyle.bir sorun olmadiYa yalniz benim bebek kakasini yapamadi bugün kundaktan mı acaba bacaklarida cok sarıli değildi boyle bir sorun yaşadiniz mı
Benim yumurta ile birlikte yüzümdeki asıl kaşıntı geçti. Sezo sonrası eve geldiğimde başlamıştı. İstisnasız her gün yediğim tek şey yumurtaydı.Hadi ya, evet muhtemelen tetikliyor, dhaa hassas hale getiriyor gibi. Yok ama şöyle ben gaz yapan şeyleri elemistim ve hep taze sebze tüketerek hep aynı şeyleri yedim öyle düşün. Yeni yeni bakliyat ve yedim, cevizi, balı bile günde bir yada iki günde bir tüketiyorum. O yüzden anlamamış olabilirim pek. Sadece egzamam arttı doğum sonrası onu da bu alerji vs stresine bağladım. Akne rozasea var yüzümde, gebelik öncesi her gun kullandığım kremler vardı, hatta ilk üç ay çok kötü atak yaşadım, 4.ay antibiyotikli krem kullandım, atak izleri kaldı hatta. İlginç olan o ki 4.aydan bu yana rozasea (geçmeyen kalıtsal bir hastalık,tedavisi yok,baskilanabiliyor) belirtilerin kayboldu. Hamilelik sanıyorum bunu değiştirdi bende, yani hastalığı baskılayan bişey var, yada beslenme düzenimle değişti bişeyler.
Kendimize bakacak vaktimiz olmuyor ki hiçSeboreik dermatit de olabilir bı baktırmak lazım. Gül hastalığı yanma yapar, ayırıcı bir durumdur aslında. Ben en başlarda coresatin pembe olanı kullanmistim iyi gelmişti, bı araştır istersen. Gül hastalığıysa hiç bir şey kullanma derim gül suyu vs bizim için pek uygun degil benim egzama da saçımda malesef, arttığında davinesin bir şampuanı var o iyi geliyor.
Ben de altını alıp elimi yıkayıp emzirmeye koşarken ıslak kaliyor, kurudu, çatladı hep
Rotayla menenjiti öncesinde yaptırmıştım onlarda bi yan etki görmedim ama gerçekten şu 2 gündür hiç olmadığı kadar gazı var ıkınıyor hep başka bişeyimi var diye korkuyordumEvet 2.ay aşıları canım artı rotavirus aşısı yaptırdık. Demir henüz başlamadik biz, bana aşı etkisi gibi geldi öncesinde bu kadar yoğun yoktu gaz sancısı ıkınma vs
Bende baby me leke çıkarıcı ve sabun sürüp suyla çitiliyorum sonra yıkıyorum makinede hiç leke kalmıyorBen önce el sabunu ile yıkıyorum kakayi,sonra baby me leke çıkarıcı ve deterjanı ile makinada yıkıyorum leke kalmıyor asla
Bizde de oldu ben demir damlasına bağlamıştım ama sanırım aşıdanmışKızlar aşıdan iki gün sonra uykusuzluk ağlama ıkınma uyumaya direnç meme reddi filan yaşayan var mı?aşıya mı bağlasam 2.ay atağı mı yoksa ?Aşıdan olsa ilk gece daha çok olmaz mıydı ?bu 2.ay atağı yaşayıp bitiren var mı ne kadar sürüyor
Malesef öyle, her fırsatta ya yemek yapıyorum, ya da çamaşır, bulaşık, ütü, arada bir kahve molam var.Kendimize bakacak vaktimiz olmuyor ki hiç
Davinesin şimdi kullanılabilir mi acaba
Ben önce bı suyun altına tutup hafif citiliyorum sonra minoris leke çıkarıcı sıkıyorum iki üç fıs bı gece öyle bekliyor, sonra Dalan granül sabunla yıkıyorum. Leke kaldığı olmadı hiç çok memnunumKızlar bebek kıyafetleri için leke çıkarıcı hangisini kullanıyosunuz ve nasıl kullanıyosunuz.benn green clean kullanıyorum ama lekeler cıkmıyor yada ben yanlış uyguluyorum.
Aşı etkisi de olabilir,atak kaynaklı da. İnşallah tez zamanda düzelir miniklerimiz, huzurla uyurlarRotayla menenjiti öncesinde yaptırmıştım onlarda bi yan etki görmedim ama gerçekten şu 2 gündür hiç olmadığı kadar gazı var ıkınıyor hep başka bişeyimi var diye korkuyordum
Davinese bir bakayım. ben de her fırsatta ev işlerini yapıyorum tırnaklarımı kesmeye bile vaktim olmuyorMalesef öyle, her fırsatta ya yemek yapıyorum, ya da çamaşır, bulaşık, ütü, arada bir kahve molam var.
Davines marka kepek önleyici şampuan ilginç şekilde saç egzamasina iyi geliyor. İlk duyduğumda ben de şaşırmıştım ama işe yarıyor. Elimin altında hep bulunur. Kortizonlu krem bile süre minimal geçiyor diye konuştuk geçen gün doktorumla ama ben yine de bunu kullanmaktan yanayım, gebelikte de bir süre kullandım.
Bnde cok beklettigim oldu ama demekki kullandıgım pek iyi değilBen önce bı suyun altına tutup hafif citiliyorum sonra minoris leke çıkarıcı sıkıyorum iki üç fıs bı gece öyle bekliyor, sonra Dalan granül sabunla yıkıyorum. Leke kaldığı olmadı hiç çok memnunum
Yaaa aylar önce forumda okumuştum, canım benim iyi oldu hatırlattın.-Sunshine bu arada alerjik bebeklerde rota aşısının yapılması durumu tartışmalı. Yine doktoruna danışır, araştırırsın bilgin olsun istedim.
Geçmez geçmez her türlü kurtarılırBnde cok beklettigim oldu ama demekki kullandıgım pek iyi değiliş iştem geçtimi acaba baska marka alınca suda tutsam cıkarmıki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?