- 1 Şubat 2020
- 1.506
- 3.042
- 83
Huysuzluğu devam ederse götürcem bi baksınlar idrara teşekkür ederimCanım biz idrar yolu enfeksiyonu yeni atlattık tahlilde baya dirençli bi enfeksiyon çıktı ona rağmen dediğin gibi çiş yaparken denk geldim ağlama huysuzluk yoktu doktor her zaman olmaz demişti ki bizim rengide koyu değildi rutin kontrol olmasa anlamıcaktım enfeksiyon olduğunu
Evet 2.ay aşıları canım artı rotavirus aşısı yaptırdık. Demir henüz başlamadik biz, bana aşı etkisi gibi geldi öncesinde bu kadar yoğun yoktu gaz sancısı ıkınma vs2. Ay aşısımı canım bu bizde olduktan sonra aşırı ıkınma gaz vardı ama aynı zamanda demir damlasına başladık biz erken doğduğumuz için o yaptı zannetmiştim aşıdanmıydı acaba
Acaba art arda idrar birikti de oraya o yüzden mi koyulaştıBu sabahki bezi bu şekildeydi bizim de. Bariz koyulaşmış idrarı. Dünden beri de aşırı huzursuz. Enfeksiyon mu oldu acaba diye düşünüyorum. Ama bugün altını temizlerken biraz açık bıraktım hava alsın diye. O ara çişini yaptı. Yaparken keyfi yerindeydi dikkat ettim. Enfeksiyon olsa canı yanıp ağlamaz mıydı? Doktora gitmekten de bıktım valla.
3 saatte bir uyandı besledimGece az beslenip sıvı alamadiysa idrar rengi koyulasmis olabilir.
Çok bariz bir turunculuk görmedim ben fazla idrardan kaynaklı mı?Eki Görüntüle 3156753 Eki Görüntüle 3156754 Eki Görüntüle 3156755 Eki Görüntüle 3156756
Kızlar çok özür dileyerek atıyorum bu neden olur fikriniz var mı çiş dolu bez ön kısımlarda sıkıntı yok gece uyurken olmuş ne olmuşsa arkası da böyle turuncu gibi
Pompa dediğin elektrikli pompa mı canım?Ben de benzer sorunu yaşıyordum, pompa olayını ne zaman bıraktım biraz daha normale döndü. Çocuk büyüdükçe de daha güçlü emmeye başlıyor o ilk emmeye başladığında tazyikli gelen sütü daha rahat tolere etmeye başlıyor. Buna karar verdikten sonraki ilk zamanlar biraz zor oluyor ama sonuçta pompa olayı oldukça sanki bebek emiyormuş onun ihtiyacı oymuş gibi süt üretimi devam ediyor. Şuan bıraktım pompayı. Dediğin evreye girdik bence. 2 saatte bir emziriyorum gece gündüz bazen 1,5 saatte bir. Öyle olunca da dolma hissi rahatsız etmiyor ben çözümü öyle buldum.
Ben ebebekten baby me almıştım da hafif lekeleri çıkarıyor kaka lekesini falan asla çıkarmıyor kosla kullanıyorum sonrasında iyice arındırıp tekrar bebek deterjanı ile yıkıyorumKızlar bebek kıyafetleri için leke çıkarıcı hangisini kullanıyosunuz ve nasıl kullanıyosunuz.benn green clean kullanıyorum ama lekeler cıkmıyor yada ben yanlış uyguluyorum.
Bakalım takip etcem bugünÇok bariz bir turunculuk görmedim ben fazla idrardan kaynaklı mı?
Pompa dediğin elektrikli pompa mı canım?
Ben onu hiç kullanmadım, mochi kullanıyorum.tabi sonuçta o da sağım yapıyor ama elektrikli pompa kadar zarar vermez diye düşünmüştüm. Acaba ben sağdıkça ondan mı sürekli süt iniyor?
Az evvel 1,5 2 saat evvel boşalttığım halde 200 çç ye yakın sit boşalttık mochi ile ve dışa girip çıktığımda hala süt akıyordu emziriyorum şimdi.
Mochi bu kadar süt arttırımı yapar mı bi süre bırakayım olmadı.
Anladım canım sagol fikir içinDalini öyle kullanıyorum ben toz deterjan gözüne döküyorum. Diğer leke çıkarıcıyı henüz denemedim ama sıcak suya basıyorlar galiba yorumları öyle okudum
Evet kaka lekeleri malesef cıkmıyor olmazsa bnde senin dedigin gibi yapıyım.Ben ebebekten baby me almıştım da hafif lekeleri çıkarıyor kaka lekesini falan asla çıkarmıyor kosla kullanıyorum sonrasında iyice arındırıp tekrar bebek deterjanı ile yıkıyorum
Gün içindeki bezlerde de var hafif bi koyuluk ama bu kadar değilAcaba art arda idrar birikti de oraya o yüzden mi koyulaştı
Mochi canım benim kullandığım da. Artık kullanmıyorum vallahi hoş dolapta süt olması güvende hissettiriyordu ama çok fazla olunca da bildiğin sırtım ağrıyordu dolduğunda benim. Artık azalma hissedersem sütümde zamanla bebeğin kilo alımı filan yavaşlarsa yeniden başlarım diye düşünüyorum. Şuan bebekle uyumlu gidiyoruz gibi.Çok bariz bir turunculuk görmedim ben fazla idrardan kaynaklı mı?
Pompa dediğin elektrikli pompa mı canım?
Ben onu hiç kullanmadım, mochi kullanıyorum.tabi sonuçta o da sağım yapıyor ama elektrikli pompa kadar zarar vermez diye düşünmüştüm. Acaba ben sağdıkça ondan mı sürekli süt iniyor?
Az evvel 1,5 2 saat evvel boşalttığım halde 200 çç ye yakın sit boşalttık mochi ile ve dışa girip çıktığımda hala süt akıyordu emziriyorum şimdi.
Mochi bu kadar süt arttırımı yapar mı bi süre bırakayım olmadı
Ben önce el sabunu ile yıkıyorum kakayi,sonra baby me leke çıkarıcı ve deterjanı ile makinada yıkıyorum leke kalmıyor aslaBen ebebekten baby me almıştım da hafif lekeleri çıkarıyor kaka lekesini falan asla çıkarmıyor kosla kullanıyorum sonrasında iyice arındırıp tekrar bebek deterjanı ile yıkıyorum
Ben de şimdi düşünüyorum da mochi kullanmadığım bir kaç günde böyle bir şişkinlik olmamıştı, bugün itibariyle ben de biraz ara vereyim. Ben bir de sağıp biberona koyuyorum babası versin ben duşa vs girdiğimde uyandığında diye daha az sıklıkla yaparım hiç yapmamaktansa bi süre, sağol canım cevap İçin.Mochi canım benim kullandığım da. Artık kullanmıyorum vallahi hoş dolapta süt olması güvende hissettiriyordu ama çok fazla olunca da bildiğin sırtım ağrıyordu dolduğunda benim. Artık azalma hissedersem sütümde zamanla bebeğin kilo alımı filan yavaşlarsa yeniden başlarım diye düşünüyorum. Şuan bebekle uyumlu gidiyoruz gibi.
Ben 10 günlükten beri neredeyse her gün çıkarıyorum canım. Tabi diye içinde gezinti amaçlı Kısa sürelerde çıkardım o zamanlarda ama artık uzun çıkıyoruz. dün kuzeninin basket maçına bile gittik :)Kızlar bu arada ben bebekle dışarı çıkma olayından çok korkuyordum. Emzirme olayı, huzursuzluk ağlaması filan, insanlar bakar mı cafede rahatsız eder miyim insanları gibi böyle endişelerim vardı benim. Bugün alıştırma olsun diye sakin bi yere çıktık ilk kez. İyi geldiğini düşünüyorum bebeğe de bana da sling ile çıktık. Baya uyudu dışarda. Emzirdim de ondan da çekiniyordum baya nasıl ayarlıcam filan diye evde rahat rahat oluyordu çünkü. Ama ilk gün için fena değildik bence. Siz de durumlar nasıl sosyal hayat konusunda.
Hadi ya, evet muhtemelen tetikliyor, dhaa hassas hale getiriyor gibi. Yok ama şöyle ben gaz yapan şeyleri elemistim ve hep taze sebze tüketerek hep aynı şeyleri yedim öyle düşün. Yeni yeni bakliyat ve yedim, cevizi, balı bile günde bir yada iki günde bir tüketiyorum. O yüzden anlamamış olabilirim pek. Sadece egzamam arttı doğum sonrası onu da bu alerji vs stresine bağladım. Akne rozasea var yüzümde, gebelik öncesi her gun kullandığım kremler vardı, hatta ilk üç ay çok kötü atak yaşadım, 4.ay antibiyotikli krem kullandım, atak izleri kaldı hatta. İlginç olan o ki 4.aydan bu yana rozasea (geçmeyen kalıtsal bir hastalık,tedavisi yok,baskilanabiliyor) belirtilerin kayboldu. Hamilelik sanıyorum bunu değiştirdi bende, yani hastalığı baskılayan bişey var, yada beslenme düzenimle değişti bişeyler.Yapma yaa
Tam da dün akşam kakaolu kurabiye yaptım. Bu sabah benim dudağımın üstü kızarmış. Tek farklı tükettiğim oydu.
Sen doğumdan sonra kendinde alerjik reaksiyonlar gözlemledin mi?
Benim sezo sonrası bütün alerjilerim tetiklendi sanırım. Önceki gün de kuzu Eti pişirmiştim ondan sonra da kaşıntım tuttu.
Bizim nerdeyse hiç olmadı bir daha bir sonraki bezde de ufak bir koyuluk vardı ama sayılmaz diye üstelemedimGün içindeki bezlerde de var hafif bi koyuluk ama bu kadar değil
Gül hastalığı mı bendeki bilmiyorum ama benim yanaklarımda bariz bir pembelik var kuru ve hassas hatta tek bepanthol cilt bakım kremini sürebiliyorum yüzüme gül suyu bile tüm yüzümü kıpkırmızı yapıyor yanıyor ve uzun süre geçmiyor saçımdaki egzama çoğaldı hamilelikte doğum sonrası iyice coştu ellerime olabildiğince nemlendirici sürüyorum ona rağmen yarıklar çatlaklar ve kanamalar eksik olmuyor çocuğun altını değiştirmeden önce ve sonra yıkadığım için krem de sürekli elime geçmiyorHadi ya, evet muhtemelen tetikliyor, dhaa hassas hale getiriyor gibi. Yok ama şöyle ben gaz yapan şeyleri elemistim ve hep taze sebze tüketerek hep aynı şeyleri yedim öyle düşün. Yeni yeni bakliyat ve yedim, cevizi, balı bile günde bir yada iki günde bir tüketiyorum. O yüzden anlamamış olabilirim pek. Sadece egzamam arttı doğum sonrası onu da bu alerji vs stresine bağladım. Akne rozasea var yüzümde, gebelik öncesi her gun kullandığım kremler vardı, hatta ilk üç ay çok kötü atak yaşadım, 4.ay antibiyotikli krem kullandım, atak izleri kaldı hatta. İlginç olan o ki 4.aydan bu yana rozasea (geçmeyen kalıtsal bir hastalık,tedavisi yok,baskilanabiliyor) belirtilerin kayboldu. Hamilelik sanıyorum bunu değiştirdi bende, yani hastalığı baskılayan bişey var, yada beslenme düzenimle değişti bişeyler.
2 gündür yürüyüşe gidiyoruz biz hareket ettikçe sorun yok durdukça ağlıyor dışarda hiç emzirmedim ama olası bir durum için emzirme örtüsü hep benimleKızlar bu arada ben bebekle dışarı çıkma olayından çok korkuyordum. Emzirme olayı, huzursuzluk ağlaması filan, insanlar bakar mı cafede rahatsız eder miyim insanları gibi böyle endişelerim vardı benim. Bugün alıştırma olsun diye sakin bi yere çıktık ilk kez. İyi geldiğini düşünüyorum bebeğe de bana da sling ile çıktık. Baya uyudu dışarda. Emzirdim de ondan da çekiniyordum baya nasıl ayarlıcam filan diye evde rahat rahat oluyordu çünkü. Ama ilk gün için fena değildik bence. Siz de durumlar nasıl sosyal hayat konusunda.
Valla o an kaos oluyor bizde 2. Planda kalıyor o yüzden kirli kıyafetlerBen önce el sabunu ile yıkıyorum kakayi,sonra baby me leke çıkarıcı ve deterjanı ile makinada yıkıyorum leke kalmıyor asla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?