2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bugun bizimki de piyanoya kafasini vurdu azicik bir sey ama nasil agliyor pek bi nazli🥲
Gecen gun sana donmuyor benimki dedim ya dun annemdeydim bir anda donmeye basladi ve uyutup koltuga koymustum koltuktan dustu cok korktum betim benzim atti kendime de cok kizdin Allahtan annem yanimdaydi da korkma bir seyi yok falan diye sakinlestirdi. Hic guvenmemek lazimmis donmuyor diye. Nolur nolmaz dikkat etmek lazim.
Ben 4. Ayda doktora dönme meselesini konusunca bana şey dedi çoğu anne baba cocugunun dönebildiğini düşünce öğreniyor diye. Allah korusun hepimizin bebeğini🙏🏻 Bizimkide geçen bi eşim söyledi beşiğinde yatarken ayağını dönme gibi atmaya çalısıyor diye ama bi ben göremiyorum nazı bana 😅

Bugun bizimki de piyanoya kafasini vurdu azicik bir sey ama nasil agliyor pek bi nazli🥲
Gecen gun sana donmuyor benimki dedim ya dun annemdeydim bir anda donmeye basladi ve uyutup koltuga koymustum koltuktan dustu cok korktum betim benzim atti kendime de cok kizdin Allahtan annem yanimdaydi da korkma bir seyi yok falan diye sakinlestirdi. Hic guvenmemek lazimmis donmuyor diye. Nolur nolmaz dikkat etmek lazim.
Ben nasıl bir çare bulacağım bilmiyorum. Bizim yatakta benimle beraber uyuyor. Memede uyuduğu için beşiğine de alamıyorum. Dönmeye başladığı an gece düşer diye çok korkuyorum. Yatak korkuluğu mu alsam ne yapsam 😢 beşiğine koyar koymaz uyanıyor

Canım cuma günü gittik kontrole ama buraya giremedim mastit oldum ateşli ateşli gezdim 3 gün.
Doktora söyledim bizim kız dik oturmak istiyor diye, eğer kendi istiyor ve durabilyorsa bu iyi demek ki erken oturacak, sorun yok dedi. Zaten Artık mama sandalyesine oturtabilirsiniz dedi. Yani hiçbir sorun yokmuş, söyle babasına da içi rahat etsin 🥰
Canım ne yaptın sen işe başladın mı?

Sonunda böyle düzenli bir liste gördüm 🙏 çok teşekkür ederim. Sadece şeyi soracağım, pirinç, irmik, yulaf diyor ya. Tadımda sadece bunları haşlayıp mı vereceğiz? İçine bir şey karıştıracak mıyız yulafın mesela?
Canim ben ek gıda listesi yazdım orda internet sitelerinde doktorlarin listeleride cikiyor bende düzenli olmasını sevdim tadimda haşlayip sanirim alerjisi yoksa karıştırıp verebilirsin bence

Kızlar bu tadım konusunda bugün 2 tatlı kaşığı kabak verdim fakat yarında patates versem olur mu ? Yani 3 gün kuralı değilde 1 gün kuralı diye bişey var mı 😁 birde günde kaç kez vermem gerekiyor ?

Kızlar bu tadım konusunda bugün 2 tatlı kaşığı kabak verdim fakat yarında patates versem olur mu ? Yani 3 gün kuralı değilde 1 gün kuralı diye bişey var mı 😁 birde günde kaç kez vermem gerekiyor ?
Geçen bi yazı okudum alerjisi varsa anında tepki veriyorlarmıs zaten. Üst üate verme meselesini hangi besine net alerjisi var onu tespit etmek için

Canım cuma günü gittik kontrole ama buraya giremedim mastit oldum ateşli ateşli gezdim 3 gün.
Doktora söyledim bizim kız dik oturmak istiyor diye, eğer kendi istiyor ve durabilyorsa bu iyi demek ki erken oturacak, sorun yok dedi. Zaten Artık mama sandalyesine oturtabilirsiniz dedi. Yani hiçbir sorun yokmuş, söyle babasına da içi rahat etsin 🥰
Aynen cnm bizde çok erken başladık nil kendi oturmak istiyordu 6,5 aylık olduk biz bugün nil kendi oturuyor artık tabi 5 dk da 1 devriliyor ama bayaa uzun kendi oturuyor artık

Geçen bi yazı okudum alerjisi varsa anında tepki veriyorlarmıs zaten. Üst üate verme meselesini hangi besine net alerjisi var onu tespit etmek için
Riske atmayayım diye bugünde kabak verdim ama mesela yarın patates ve kabağı püre yapıp versem olur mu ?

Riske atmayayım diye bugünde kabak verdim ama mesela yarın patates ve kabağı püre yapıp versem olur mu ?
Patatesi dahs önce denettirip alerji cıkmadıysa öyle yapılıyor. Patates alerjik bir şey değil diye ben 1 gün denettirdim sadece sonra balkabağıyla karıstırdım

Evet canım başladım ne yazık ki... Kendimi sağınca tazyik iyice arttı okulda da emziremedim diye mastit bile oldum 5 ay sonra 🥲
Kıyamam ya 😞 tahmin edebiliyorum o kadar emmeden sonra ememeyince bebek göğüslerin mahvolmuştur. Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. İnşallah rapor bulmuştur diye aklıma geldin. En son işe başlaması gereken annelerdensin. Bebek nasıl? Gaz durumu düzeldi mi biraz? Sensiz uykuya geçebiliyor mu? Benimki memede uyuduğu için işe başlamaya çok korkuyorum.

Kızlar bebeğine diş için bir şeyler kullanan var mı aranızda. Bizimkine tetagil verdi doktorumuz ama bana mısın demiyor. Kullan kullanma hiç bir fark yaratmıyor. Uyuyamıyor çocuk kaşıntıdan. 4. Ayından beri perişan oldu dişlerden

Kıyamam ya 😞 tahmin edebiliyorum o kadar emmeden sonra ememeyince bebek göğüslerin mahvolmuştur. Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. İnşallah rapor bulmuştur diye aklıma geldin. En son işe başlaması gereken annelerdensin. Bebek nasıl? Gaz durumu düzeldi mi biraz? Sensiz uykuya geçebiliyor mu? Benimki memede uyuduğu için işe başlamaya çok korkuyorum.
Canım, şöyle söyleyeyim anneannesiyle babaannesi beraber bakıyorlar. Çok şükür sandığım kadar kötü olmamış ama kaşıkla veriyorlar sütü ancak öyle içiyor. Ben gelince bana bakıp bir "neredesin sen" ağlaması var ki sorma, içim parçalanıyor 😔 hemen emmeye başlıyor. Hiçbir yerden rapor bulamadım, son deprem vs olaylarından sonra da çok üzerine düşemedim o kadar çok çocuğunu, ailesini kaybeden insan oldu ki çevremde, peşine düşmeye utandım açıkçası artık 😔 Çok zor uyuyormuş kucakta geze geze, ama alışacağız, mecburuz. Vicdanen kendimi çok kötü hissediyorum ama yapabileceğim başka hiçbir şey yok daha ev bile bulamadık, 3 ayımız kaldı. 😔 Gazı da biraz azaldı gibi ama hâlâ geçmiş değil 😔

Kızlar yaaa kıza 7 gibi bez taktım, 9 buçukta altını değişeyim dedim baktım bezi kupkuru. Halbuki bir sürü emzirmştim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, acaba normal mi bu durum yoksa işe başlayınca mastit falan sütü mü azalttı? 😔

Kızlar yaaa kıza 7 gibi bez taktım, 9 buçukta altını değişeyim dedim baktım bezi kupkuru. Halbuki bir sürü emzirmştim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, acaba normal mi bu durum yoksa işe başlayınca mastit falan sütü mü azalttı? 😔
Cnm 2,5 saatte normal büyüyorlar

Canım, şöyle söyleyeyim anneannesiyle babaannesi beraber bakıyorlar. Çok şükür sandığım kadar kötü olmamış ama kaşıkla veriyorlar sütü ancak öyle içiyor. Ben gelince bana bakıp bir "neredesin sen" ağlaması var ki sorma, içim parçalanıyor 😔 hemen emmeye başlıyor. Hiçbir yerden rapor bulamadım, son deprem vs olaylarından sonra da çok üzerine düşemedim o kadar çok çocuğunu, ailesini kaybeden insan oldu ki çevremde, peşine düşmeye utandım açıkçası artık 😔 Çok zor uyuyormuş kucakta geze geze, ama alışacağız, mecburuz. Vicdanen kendimi çok kötü hissediyorum ama yapabileceğim başka hiçbir şey yok daha ev bile bulamadık, 3 ayımız kaldı. 😔 Gazı da biraz azaldı gibi ama hâlâ geçmiş değil 😔
Ne güzel anneler bakıyormuş en azından yabancıya alışmak zorunda kalmamışsınız. Nasıl olsa alışacaktı canım, belki de erkenden alışması daha iyi olacak, ama hissettiklerini tahmin edebiliyorum 😞 inşallah tez zamanda alışır, neşeyle karşılık verir sen gelince canım benim. Hiç vicdan yapma, onun geleceği için çalışıyorsun. Ben rapor bulamazsam ben de mecbur başlayacağım. Şu an 1 aylık raporum var onu kullanıyorum. İnşallah evinizi de bulursunuz gönlünüze göre bir an önce 🙏

Cnm 2,5 saatte normal büyüyorlar
Sağ olasın kuzum, içimi rahatlattın 🙏🏻
Ne güzel anneler bakıyormuş en azından yabancıya alışmak zorunda kalmamışsınız. Nasıl olsa alışacaktı canım, belki de erkenden alışması daha iyi olacak, ama hissettiklerini tahmin edebiliyorum 😞 inşallah tez zamanda alışır, neşeyle karşılık verir sen gelince canım benim. Hiç vicdan yapma, onun geleceği için çalışıyorsun. Ben rapor bulamazsam ben de mecbur başlayacağım. Şu an 1 aylık raporum var onu kullanıyorum. İnşallah evinizi de bulursunuz gönlünüze göre bir an önce 🙏
Canım benim, çok çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻 inşallah sen bulursun rapor, şimdiden araştırmaya başla bence canım. Senin bebe de benimki gibi meme düşkünü, gerçekten bırakmak insanı çok zorluyor. Dualarım seninle 🍀🙏🏻

Ben nasıl bir çare bulacağım bilmiyorum. Bizim yatakta benimle beraber uyuyor. Memede uyuduğu için beşiğine de alamıyorum. Dönmeye başladığı an gece düşer diye çok korkuyorum. Yatak korkuluğu mu alsam ne yapsam 😢 beşiğine koyar koymaz uyanıyor
Canim eger sen ortada bebek kenarda yatiyorsa mutlaka o file gibi yatak korkuluklari oluyor ya onlardan al. Ya da anne yani besigi varsa onu yaslayabilirsin yatagin o tarafina.
Benimki suan uyurken donmuyor ama uyanmaya basladigi saniye donmeye calisiyor. Ki ilerde uykusunda da donecek.
Belki donmeye baslayinca sizinle rahat edemeyip yatagina alisir.

Elma, muz, yoğurt denedik biz de. Elma sevdi en çok.

5. Ayda olup ek gıdaya baslayacak anneler havuc bizde aşırı gaz yaptıı. Her bebeğe aynısını yapmaz tabi orası ayrı bizim ki reflüsü olan ve kusan bir bebek sabahtan beri gegirip gegirip kusuyor. Havuc bizde ötelenecek birazcık. Bal kabağı, kabak, patates, muz, elma bunları denedik. Havuc ötelenecek bizde 6. Aya yakın tekrar denerim. Yoğurt veriliyor mu bilgisi olan var mı? Baska ne denettirebilirim

Ben tattırma şeklinde elma muz yoğurt vs verdim. Dün akşam ilk kez eşim muzu ezmiş içine bir kaşık yoğurt koyduk öyle verdik. Hepsini yedirmedim bile ama kaşık geldikçe kuş gibi açıyor ağzını 😅 maşallahı var. Zaten biz yemek yerken bizim kaşıkları tutmaya başlayınca dedik bu oldu😅
Babama kalsa herşeyden verecek ben frenliyorum. Malum deprem sebebiyle hala annemlerdeyiz ki okul bitene kadar da burda görünüyoruz 😔 buda geçecek inşAllah

Bide mama ve banyo oturağı olarak önerebileceğiniz birşey var mı? Bir ara yazılmıştı ama bulamadım çok gerilerde kaldı sanırım.. artık oturmak istiyor yatmayı hiç istemiyor. Valla bağırarak her istediğini de yaptırıyor 🙈 işim var bu oğlanla

X