- 10 Mayıs 2014
- 3.081
- 3.140
- 33
Uygulamanın adı ne ola kiBeyaz görünüyor bizim de ve bazılarının altında bildiğin diş var aşırı derece sert ve şiş. Dün ekran görüntüsü aldım ekliyorum bizde hafif ateş de var. Damaklar kızarır diyor ama bi kızarma yok henüz. Diğer her şey fazlasıyla mevcut
Sen deneyimlisin ya sen anlat bize diş gelirken nasıl oluyor
Canım 7-8 gece uykusu için çok erken değilmi en azından 9-9:30 yapsan belki daha rahat uyur veya uyanıp 1.5 saat uyanık kalmayı bırakır mı acaba dedimBizim yaklaşık 2 saat. Nadiren 1.5 saat ya da 2 buçuğa kaydığı oluyor. Özellikle mızırdanma artıyor ve gözlerini ovuşturuyor. Uyku saati geçince inanılmaz huysuzlaşıyor.
Uyku süresi genelde 30-40 dk bandında. Bazen uzatabiliyorum süresini. Akşam uykusuna da 7-8 gibi vakitlerde yatıyor. Ama çok sık uyanıyoruz genelde 1 saat arayla sabaha kadar dansnet uyanış 7 -8 arası oluyor. Gece 1:30 ya da 04:00-05:00 arası uyanmalarımız başladı 1-1.5 saat kadar bazen uyanık duruyor, yeniden uyuyor. Ama net kalkış 7-8 gibi oluyor.
Onun için yanlışım varsa bilen düzeltsinİşte oğlumda hiç anlamadan çıkmıştı bunda uzun süredir biberon çiğneme salya vs vardı dün dudağını kaldırıp bakınca korktum resmen canavar gibi beyaz beyaz :) arkadaşım karanfil yağı sür dedi bugün aldım ama zehir gibi tadı bir daha sürmem ağlamaktan içi çıktı
Happykids canımUygulamanın adı ne ola ki
Canım 7-8 gece uykusu için çok erken değilmi en azından 9-9:30 yapsan belki daha rahat uyur veya uyanıp 1.5 saat uyanık kalmayı bırakır mı acaba dedim
Ayy bana 9 nimet gibi gelir de 12 den aşağı uyumuyor sıpaaa. Ondan demiştim. Hatta derken de amannnn kaynana gibi daldım dedimOnun için yanlışım varsa bilen düzeltsin
Zeytinyağında karanfil bekletip soğuk şekilde onu sürüyorlar diye duymuştum
Canavar kısmına bi miktar güldüm
Happykids canım
Erken değil diye biliyorum 2. Aydan beri bu şekilde uyutuyorum.
Bu saat başı uyanmalar son 2 aydır oluyor. Bazen yine 3-5 saat aralıksız uyuduğu oluyor. Bildiğim kadarıyla akşam 7-sabah 7 bebişler için uygun olandı.
Akşam 9-10 uyuduğunda da bi şey değişmiyor bu arada onu da denedim
Bu gece uyanması biraz benimyemem kaynaklı. Geçenlerde özledim 01:30 da uyanınca biraz daha aydınlık Ortamda emzirdim. Aklımca seviyorum bi yandan. Bi açtı gözü uyumadı bi daha. Anında alışkanlığa çevirdi tam o vakitlerde uyanmaya başladı. Aşmaya çalışıyorum şimdilerde
Canım ben kızımda da saatli uyutmuştum çok güzel bi düzeni vardı 3.5 yaşına kadar saat en geç 10.30 da uyurduİleride pişman olur muyum bilmiyorum ama uykusuna müdahale etmiyorum. Hani uyandırsam bir dert aşırı ağlıyoor yeniden uykuya dalmak için. Bazen yarım saat uyuyor çok dinç uyanıyor bazen 1-1,5 saat uyuyor uyandıgında huysuz oluyor. Uyku olayıda 3 saat uyumadıgıda oluyor zorlamıyorum. Diğer türlü ben müdahale ettiğimde çok hırcınlaşıyor sürekli ağlıyor kucaktan inmiyor. Hatta böyle uyku öncesi aşırı bir ağlama seanslarımız başladı bildiğim katıla katıla ağlıyor. Dalamıyor uykuya o yüzden kendi uyku eğitimi vs yapamıyorum. Akışına bıraktım bilmiyorum ileride pişman olmam insallah
Bizimde uyanıklık süresi 2 saati geçince aşırı huysuzlanıyo geçenlerde istanbula gittik annemlere erkek kardeşim biraz sevelim uyutma dedi yatım saat geç kaldı gece uykusuna çocuk çıldırdı herkes bir yeri ağrıyo zannetti anneannem çocuğa nazarımız değdi dedi başladı okumaya sakin olun uyku saati geçti dedim çok zor daldı yavrumBizim yaklaşık 2 saat. Nadiren 1.5 saat ya da 2 buçuğa kaydığı oluyor. Özellikle mızırdanma artıyor ve gözlerini ovuşturuyor. Uyku saati geçince inanılmaz huysuzlaşıyor.
Uyku süresi genelde 30-40 dk bandında. Bazen uzatabiliyorum süresini. Akşam uykusuna da 7-8 gibi vakitlerde yatıyor. Ama çok sık uyanıyoruz genelde 1 saat arayla sabaha kadar dansnet uyanış 7 -8 arası oluyor. Gece 1:30 ya da 04:00-05:00 arası uyanmalarımız başladı 1-1.5 saat kadar bazen uyanık duruyor, yeniden uyuyor. Ama net kalkış 7-8 gibi oluyor.
Canım belki yapıyosundur ama ben yine de söyleyim, çok sırt üstü yatan bebekler zor çıkartıyormuş. Ben artık bacaklarını falan hep hareket ettiriyorum, yüz üstü, yan çeviriyorum, hareket olsun diye bir sürü şey yapıyorum. Sevmiyor ama napayım. Sen de oyna sürekli koluyla bacağıylaSizlerde 4. ay uyku gerilemesi yüzünden uykusuz geçiyor, bizde hâlâ gaz sancısı yüzündendün gece yine çığlık çığlığa gazla uyandı ve kesinlikle uyumadı sabaha kadar bebişim kızlar yaa mommy's bliss water gripe night diye bir damla gördüm nette, kullanan var mı? Bu gaz sancıları geçiyor mu
Bizimde öyle nil 21.00 de yatağına girmezse çıldırıyor bak yeni uyudu 50 dk cebelleşiyor ama şöyle emzik atıyor veriyorum ellerini izliyor sonra uyuyor ama ben işte 21.00 de uyumuyor zaten 21.30 yatırıyım diyemiyorum zaten durmuyor ne kucakta ne bir şeyde aslında 21.00 ideal oldu benim için sabah 08.00 de mesai başlıyorBizimde uyanıklık süresi 2 saati geçince aşırı huysuzlanıyo geçenlerde istanbula gittik annemlere erkek kardeşim biraz sevelim uyutma dedi yatım saat geç kaldı gece uykusuna çocuk çıldırdı herkes bir yeri ağrıyo zannetti anneannem çocuğa nazarımız değdi dedi başladı okumaya sakin olun uyku saati geçti dedim çok zor daldı yavrum
Canım alıştırma bardağına sütünü sağ içir. O zaman süt içip de o emme güdüleri tatmin olmayınca memeye geri dönüyorlar. 1-1.5 aygır diş sıkıntısı çekiyoruz biz de. Böyle böyle ite kaka geçiyor günler. Yoksa kupkuru bezlerleyiz biz de.Of of bugün canımnotdefteri2_ ye derken. Kızımın bezinin üç gündür kupkuru olmasından şüphelendim. Bugün ikindide taktığım bez (hasta olduğumdan sık değiştiremedim) akşam açtığımda kupkuruydı. Çiş göstergesi bile hala sarıydı. Altını açmadan da emmişti. Hemen 90cc mama yaptım içti benim güzel kızım ama memeye geldiği gibi daha önce de dedim iki fırt çekiyor bırakıyor. hemen hastalığında etkisidir dedim. Süt çayı içmeye başladım. Oğlumda diş döneminde emmeyi bıraktı bunda aynı şeyi yaşamak istemiyorum
Canları sağolsun tabii yeter ki sağlıklı olsunlarBende öyle canım 9. Aylıga kadar bu mamayı vercem. 9-12 kısmında yni 3 numarada sma geçmeyi düşünüyorum. Ve gerçekten şişeren bir mama değil çocuga düzenli kilo aldırıyor o anlamda bit nebzede olsa içim rahat. Mama anne sütü gibi değil doktorlarda söylüyor anne sütünde istediği kadar kilo alabilir sorun yok ama mamada bir sınırımız olmalı diye çok şükür şişen bir kilo aldırmıyor. Evet biraz pahalı ama canları sağolsuun onlar için çalısıyoruz
Canım, doruk uyku gerilemesinden önce gündüzleri 1.5 saatte bir 1.5-2 saat uyurdu. 3 gündüz uykusu yapardı. Akşam 7.30-8 gibi uyurdu. Artık gündüzleri yarımşar saatten 4 uyku uyuyor. 6 dan sonra uyutmuyorum asla. 7.30 gibi de genelde güne başlıyoruz sabahları.Kızlar bebeklerinizin uyanıklık süresini kaç saat tutuyorsunuz uyku eğitmenleri 2 saat diyor ama oğlum yoruluyor 1.5 saatte uyutuyorum haliyle bazen 4 değil 5 uyku oluyor gece uykusuna 10.30 gibi yatırıyorum geç yatmasına rağmen 8 de kalkıyor birde akşam 8 de yatsa düşünemiyorum kaçta kalkacağını
Kuzum neler yaşamışsın çok geçmiş olsunMerhaba canlarım hepinizi çok özledim aniden gitmem gerekti bazı sebeplerden.. Ara ara baktım ama kim ne durumda bilmiyorum inşallah herkes iyidir..Psikolojim alt üst sizinle dertleşeyim.. Bizi soracak olursanız iyi sayılırız depremde batmandaydık şiddetli bir şekilde hissettik hayatımda böyle bir sarsıntı ölümle burun buruna geldiğimi hissettiğim başka an yaşamadım..Kızımı kucaklayıp dış kapıya koştum orda yerde oturup öleceğimizi düşündüm şükür bir hasar olmadı,geceyi dışarda geçirdik ama bebek durmayınca eve döndük ikinci depremi de evde yaşadık takip eden günlerde sürekli sallantı hissiyle avizeye baka baka günü akşam ediyordum eşim gelene kadar parkta,avmde dolaşıyodum bebek arabasıyla.. İki haftadır istanbula geldim dönmeyi düşünüyorum ama korkuyorum da..
Ve geçen hafta annem kucağında meryem ile yürüyen merdivenlerden düştüler ;( metroda asansör bozuktu o bebeği ben de bebek arabasını aldım o şekilde çıkarken annem dengesini kaybetmiş geriye doğru düştüğünü gördüm hayatımın en acı anıydı kızım gitti kaybettim sandım ben çığlık atınca merdiveni durdurdular annem sımsıkı sarılmış başı filan çarpmadı ama yüzünde boydan boya çizik vardı muhtemelen annemin bileziği çizdi Allaha şükür ki başka bir şey olmadı ama gözümün önüne o an geldikçe çıldıracak gibi oldum birkaç gün.. Ya elinden kaysaydı kızım diye düşüne düşüne ağladım.. Ben nasıl anneyim neden yaşlı kadına teslim ettim onu dedim ağladım.. Neden geldim buraya kaderden ecelden mi kaçmaya çalıştım diye ağladım.. Rabbim beterinden korusun şubat bitti ama beni de bitirdi
Gelelim artık güzel konulara çiçeğim ahu gözlü bir kız oldu ama pek haylaz canı sağ olsun da uykudan önce katıla katıla sesi gide gide ağlama huyu türedi sebebini bilmiyorum çaresiz düzelir diye bekliyorum anne sütü ve mamayı eşit ölçüde veriyorum ama memeyi sadece uyurken alıyor onun dışında sağıp veriyorum ve kendi başına oyalanmıyor hala sürekli yanında olmalıyız gündüz uykusu yok gibi dalsa da bebek arabasında ve dışarda değilsek hemen uyanıyor bazen evde astronot giydirip uyutuyorum dışardayız sanıyor biraz uyuyor neyse uzatmayayım şimdilik böyleyiz canlarım
Ayy 7.30 da güne başlayamam herhalde bugün tam 8 de uyandı soylendim durdum sabahın köründe kalktın diye okula giden birde kızım var yoruluyorum yetişeyorum normalde uykuyuda seven biriyimCanım alıştırma bardağına sütünü sağ içir. O zaman süt içip de o emme güdüleri tatmin olmayınca memeye geri dönüyorlar. 1-1.5 aygır diş sıkıntısı çekiyoruz biz de. Böyle böyle ite kaka geçiyor günler. Yoksa kupkuru bezlerleyiz biz de.
Canları sağolsun tabii yeter ki sağlıklı olsunlar
Kiloya göre mama cc si değişiyor mu hope’um?
Bu ay biz 400 gram almışız. İte kaka kilo takip ediyoruz valla zor iştahsız bebek.
Canım, doruk uyku gerilemesinden önce gündüzleri 1.5 saatte bir 1.5-2 saat uyurdu. 3 gündüz uykusu yapardı. Akşam 7.30-8 gibi uyurdu. Artık gündüzleri yarımşar saatten 4 uyku uyuyor. 6 dan sonra uyutmuyorum asla. 7.30 gibi de genelde güne başlıyoruz sabahları.
Aynı krizi az oncede yaşadık 10 da bir başladım 11.30 da dalabildi niye oyle oldu anlamadımBizimde öyle nil 21.00 de yatağına girmezse çıldırıyor bak yeni uyudu 50 dk cebelleşiyor ama şöyle emzik atıyor veriyorum ellerini izliyor sonra uyuyor ama ben işte 21.00 de uyumuyor zaten 21.30 yatırıyım diyemiyorum zaten durmuyor ne kucakta ne bir şeyde aslında 21.00 ideal oldu benim için sabah 08.00 de mesai başlıyordemekki 19.00 a alışsa 06.00 da kalkarmış yanardım ozaman
Ben hem kendim yediririm hem blw yaparim diye dusunuyorum. Tek bi seye sabit kalmamak daha doğruIste mesaji almak onemli olan, benimki olsa sakinma o kadar derdi. Yine de deniycem boyle bir sey soylemeyi bir ihtimal ise yarayabilir.
soyledigin iyi oldu canim hic bilmiyordum. Sorarim doktora gittigimde.
Insallah yapmazlar da ben eminim benimkinin yapicagina. Cunku diger torunlara yapiyor. Cocuk su istiyor mesela kendi ictiginden kalan suyu veriyor ben hemen atliyorum gel ben sana veriyim temiz bardakla diye ama sanmiyorum burdan bir sey anlayacagini
Yanimdayken yapmasa bile sirtimi donunce kesin yapar.
Esim soylesin bunu da annesine biktim artik onun annesi kirilir mi diye korkmaktan o halletsin bi zahmet.
Benim doktor 6 ay bitince basliycaz dedi ama hep dedigin gibi erken baslayinca daha rahat oluyor daha kolay alisiyor diyolar. Kafam karisti baslaşam mı acaba
Ben de biraz anam babam usulu yapmak istiyorum 3 gun kurali blw vs gereksiz ugras sanki. Eskiden onlar yokmus ama suan hepimiz yemeyi biliyoruz. Tabi arastirmadim sığ düşünüyor olabilirim şuan
Çok geçmişler olsun canımmMerhaba canlarım hepinizi çok özledim aniden gitmem gerekti bazı sebeplerden.. Ara ara baktım ama kim ne durumda bilmiyorum inşallah herkes iyidir..Psikolojim alt üst sizinle dertleşeyim.. Bizi soracak olursanız iyi sayılırız depremde batmandaydık şiddetli bir şekilde hissettik hayatımda böyle bir sarsıntı ölümle burun buruna geldiğimi hissettiğim başka an yaşamadım..Kızımı kucaklayıp dış kapıya koştum orda yerde oturup öleceğimizi düşündüm şükür bir hasar olmadı,geceyi dışarda geçirdik ama bebek durmayınca eve döndük ikinci depremi de evde yaşadık takip eden günlerde sürekli sallantı hissiyle avizeye baka baka günü akşam ediyordum eşim gelene kadar parkta,avmde dolaşıyodum bebek arabasıyla.. İki haftadır istanbula geldim dönmeyi düşünüyorum ama korkuyorum da..
Ve geçen hafta annem kucağında meryem ile yürüyen merdivenlerden düştüler ;( metroda asansör bozuktu o bebeği ben de bebek arabasını aldım o şekilde çıkarken annem dengesini kaybetmiş geriye doğru düştüğünü gördüm hayatımın en acı anıydı kızım gitti kaybettim sandım ben çığlık atınca merdiveni durdurdular annem sımsıkı sarılmış başı filan çarpmadı ama yüzünde boydan boya çizik vardı muhtemelen annemin bileziği çizdi Allaha şükür ki başka bir şey olmadı ama gözümün önüne o an geldikçe çıldıracak gibi oldum birkaç gün.. Ya elinden kaysaydı kızım diye düşüne düşüne ağladım.. Ben nasıl anneyim neden yaşlı kadına teslim ettim onu dedim ağladım.. Neden geldim buraya kaderden ecelden mi kaçmaya çalıştım diye ağladım.. Rabbim beterinden korusun şubat bitti ama beni de bitirdi
Gelelim artık güzel konulara çiçeğim ahu gözlü bir kız oldu ama pek haylaz canı sağ olsun da uykudan önce katıla katıla sesi gide gide ağlama huyu türedi sebebini bilmiyorum çaresiz düzelir diye bekliyorum anne sütü ve mamayı eşit ölçüde veriyorum ama memeyi sadece uyurken alıyor onun dışında sağıp veriyorum ve kendi başına oyalanmıyor hala sürekli yanında olmalıyız gündüz uykusu yok gibi dalsa da bebek arabasında ve dışarda değilsek hemen uyanıyor bazen evde astronot giydirip uyutuyorum dışardayız sanıyor biraz uyuyor neyse uzatmayayım şimdilik böyleyiz canlarım
Mamaya bu kadar karsi olma cnm. Gerekiyorsa ver. Ben sadece mamayla besliyorum cok isterdim bol bol sutum olsun ama 3. Ayda kesildi. Ilk 2 ay en saglikli sutu almıştır insallah. Sutte diretmedim illa suan gelisimi iyi gidiyor. Iyi bir mama sec ben hipp combiotic kullaniyorum. Cocuk konusunda esnek olmak gerekiyor sanirim zira normal dogum dedim 2 yasina kadar emziririm dedim hic biri tutmadiCanım huzursuzluğu olmasa kiloyu takmayacağım. Bebekle 5 dakika vakit geçiren bu neden huzursuz böyle aç mı acaba diyor. Sürekli mız mız. Demir ilacını bir yiyişi var zor alıyorum damlalığı elinden. Acaba gerçekten aç mı diyorum? Memeyi emerken bir yandan iştahla emmeye çalışıyor, bir yandan uğunuyor. Bir de bu niye zayıf böyle dediklerinde parçalar birleşiyor600 gr almıştı geçen. Doktor kesin mama verme diyecek ama artık bu uğunmaları psikolojimi bozdu.
Bizde de bahsettiklerinin hepsi mevcut canım ağlıyorum artık uykusuz ya anneme gidiyorum ya kaynanama 1 aydır rezalet umarım yakın zamanda düzelir bu 4 .ay olayı 6.aya girince düzeliyormuş arkadaşım anlatmıştı 4.aya inanamamıştım gerçekmiş tüm çıplaklığıyla yaşıyoruzGerçekten oyle ya tam geçti diyoruz başka bişey çıkıyor bir aydır diş skkıntısı çekiyoruz bir türlü patlayamadı dişleri uyku gerilemesini hiç demiyorum zaten gece uykuları çok şükür biraz düzene girdi ama gündüz uykuları berbat uyanıkkende asla yatmıyor sırtı yere gelmeyecek bıraktığım anda daha arkamı donmeden yüzüstü donuyor ve dondüm diye ağlıyor sürekli kucakta geziyor uyuduğu zamanda ya ayağımda uyuyor yada sürekli sallayacaksın tam uyudu diyorum 5 dk sonra gözlerini bile açmadan kafayı kaldırıyor tükendim kızım hiç böyle değildi erkek çocukları daha afacan oluyor
Ben 22.00de yatıyorum 00.00da uyanıyor emiyor tekrar uyuyor sabahta 9 gibi uyanıyordu 4 ay atağından önce bende uykuyu çok severim şimdi gece saat başı uyanıyor umarım eskiye döneriz yoksa ben deliye dönerimAyy 7.30 da güne başlayamam herhalde bugün tam 8 de uyandı soylendim durdum sabahın köründe kalktın diye okula giden birde kızım var yoruluyorum yetişeyorum normalde uykuyuda seven biriyim
Babam hiç anne sütü almamış ve çivi gibi asla hastalanmazMamaya bu kadar karsi olma cnm. Gerekiyorsa ver. Ben sadece mamayla besliyorum cok isterdim bol bol sutum olsun ama 3. Ayda kesildi. Ilk 2 ay en saglikli sutu almıştır insallah. Sutte diretmedim illa suan gelisimi iyi gidiyor. Iyi bir mama sec ben hipp combiotic kullaniyorum. Cocuk konusunda esnek olmak gerekiyor sanirim zira normal dogum dedim 2 yasina kadar emziririm dedim hic biri tutmadi
Bence de hipp combiotic sisirme yapmiyor. Aptamil kullanan bebekled cok sisiyor ya da bana oyle denk geldi bilmiyorum.Bende öyle canım 9. Aylıga kadar bu mamayı vercem. 9-12 kısmında yni 3 numarada sma geçmeyi düşünüyorum. Ve gerçekten şişeren bir mama değil çocuga düzenli kilo aldırıyor o anlamda bit nebzede olsa içim rahat. Mama anne sütü gibi değil doktorlarda söylüyor anne sütünde istediği kadar kilo alabilir sorun yok ama mamada bir sınırımız olmalı diye çok şükür şişen bir kilo aldırmıyor. Evet biraz pahalı ama canları sağolsuun onlar için çalısıyoruz