2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Saat 8den beri nazlı nazlı uyku ağlamasında ama kesinlikle uykuya dalamıyor bu ne böylr vallahi omurgam yamuldu. Sallaya sallaya emzirdim, olmadı. Kucağımda salladım olmadı. Aldım dolaştım omzumda olmadı, tam uyuyor 3 dakika sonra bit şekilde uyanıyor çıldırıcsm bu ne böyle atak mı ne bu 😔😔😔
Ah bizimki de bu gece aynen böyle. Biraz hırıltısı da var acaba burnu mu tıkanık hasta mı oluyor diyorum ama uyurken normal geliyor nefes alış veriş yatıyorum ağlamaya başlıyor gözler kapalı kucağımda sürekli emme peşinde ama süt gelince sinirleniyor. Keşke emzik alsaydı biraz sakinleşirdi belki 😞

Benim kızım da ellerimi arıyor resmen. Bulunca yapışıyor bulamazsa nineler gibi iki elini bağlayıp kendi elini ovuşturuyor devamlı 😅
Elleriyle keşfediyorlarmış ya bu ay da ondan sanırım. Uyanıkkende oyuncak gösteriyorum biraz bakıyor sıkılıyor. Parmaklarımı harekket ettiriyorum uzun süre bakıyor oynuyor

Kolay gelsiin canım. Oh en güzelini yapıyorsunuz anne kız iyi eğlenceler size 😍 bizde o kadar gelişmişi yok bebek kütüphanesinin bende biraz daha biyüsün diye bekliyorum bizim evin yakınlarında da var cünkü heves ediyorum gitmeye. Şimdi günlük kitap okumalarımız evde oluyor 😍

Bizde eşimle hamile kalmadan önce sürekli şehir dısında gezmeye giderdiik. 1 senedir hiç bir yere gidemedik hamilelikten. Bi çılgınlık yapıp 2 günlüğüne şehir dısına cıktık. Yavru kuşumuz biraz yoruldu ama öyle korktugum kadar olmadıı. Bir kez daha inandıım sakin anne baba sakin çocuk. Biz ne kadar stresliysek onlarada yansıyor
sagol kuzum🥰
buyuyunce birlikte giderseniz, cok guzel raf karistiriyorlar yuruyen bebekler 🙈

kesinlikle katiliyorum yaa , ben araba koltuguna oturtunca aha icimden smdi aglayacak dedigimde basliyor aglamaya ama daha sakin oldugumda , onunla konusarak koydugum da aglamiyor. ayni

zaten bir kac kere daha o sekilde yolculuk yapsaniz, bebeginde alisir tam olarak 🥰araba oyalanmalari iicn cok guzel oyuncaklar fln var doldur oto koltugunun etrafini🥰

Ayyy maşallah güneş kuzu sayesinde herşeyi senden öğrendim valla😍😁🙏 birde diş kaşıyıcıları aldım ama anlamıyorki çocuk ne yapacağını 😂 calgel jelide not aldım bu arada, yeni güncellemelerden mutlaka haberdar et beni, stres oluyorum her seferinde 😁🙏
😂😂 güneşcim kritik olaylarda önden gitmeye meraklı 🤣 babam da bu akşam yaza yürür bu diyor, sanmam dedim 😂
Gerçi 3 çocuk büyütmüşler haklı da olabilir 😅
7-8 gün sürüyormuş diş çıkarma süreci, bazen daha uzun sürebilir yazıyordu.
Eminim ki canım kızım beni 14 gün kitler, asla standarda uymaz 😄
Elleriyle keşfediyorlarmış ya bu ay da ondan sanırım. Uyanıkkende oyuncak gösteriyorum biraz bakıyor sıkılıyor. Parmaklarımı harekket ettiriyorum uzun süre bakıyor oynuyor
Ben de avcum açım yelpaze gibi tutup hareket ettiriyorum oyuncaklara göstermediği ilgiyi parmaklarıma gösteriyor🥲
İki eliyle birer parmak kavrayıp ağza sokmaya calışmaca 🥹

Bizde toz yok direkt damla canım.
Etrafta uyaran olmasın emzirirken canım
Güneş her sese dönüp bakıyo kucağmda zor tutuyorum arkaya atılıyor etrafa bakıyor dönüyor bi fırt çekiyor 2 dk daha etrafı izliyor 😪😪şimdi diş ağrısı var komple ağlama krizine evirdik boş zamanları 🥲🤣
hangi marka kullanıyorsunz? aynı aynı birde sürekli oyun istemeleri🥰kehribar taşı kullanıcm diş için büyük oğlum da takmıstık cok ağrılı sancılı geçmedi artık cinsnden mi taştan mı bilmiyorum
kızlar tv izletmek zararlı biliyorum normalde baktırmıyoruz ama tummy time yaparken dans eden meyveler var onları açıyorum çok dikkatini çekiyo takip ediyo o zaman sıkılıp kafayı gömmüyo max 6 7 dk izliyor ama bir zararı olur mu sizce? bahsettiğim video da şu

cnm cok erken hani hiç bişe olmasa bile artık senden onu sürekli talep eder huysyzlasır. cıngıraklı topla tuttrmaya calış

😂😂 güneşcim kritik olaylarda önden gitmeye meraklı 🤣 babam da bu akşam yaza yürür bu diyor, sanmam dedim 😂

Ben de avcum açım yelpaze gibi tutup hareket ettiriyorum oyuncaklara göstermediği ilgiyi parmaklarıma gösteriyor🥲
yalnız kuzm bn fotodan baktım hiç diş gibi değil, daha dişler yerıne bile gelmemiş cok farklı oluyor diş. ama güneştir yapar bekliyorum 🤣🥰bunlar azimli değişik bebeler

sagol kuzum🥰
buyuyunce birlikte giderseniz, cok guzel raf karistiriyorlar yuruyen bebekler 🙈

kesinlikle katiliyorum yaa , ben araba koltuguna oturtunca aha icimden smdi aglayacak dedigimde basliyor aglamaya ama daha sakin oldugumda , onunla konusarak koydugum da aglamiyor. ayni

zaten bir kac kere daha o sekilde yolculuk yapsaniz, bebeginde alisir tam olarak 🥰araba oyalanmalari iicn cok guzel oyuncaklar fln var doldur oto koltugunun etrafini🥰
Puseti oto koltugu olarak kullanıyoruz şimdilik. Onunda tutma kısmına askılık astık biraz oyalandı biraz laf istedi çoğunluk uyudu. Benim ailelerde bize uzak mesafede yarım saat sürer gitmek her iki tarafta doğdugundan beri arabaya alışık arabaya biner binmez uyuyor. Gezme kısmı korkuttu ya üşütürsek diye onda da ben artık puseti bebek arabasıyla kullanmıyorum. Travel sistem almıstım yatak gibi büyük oluyor ya diğer hali onun içine şilte gibi bişey koyuyorum. Orda yatıyor. Ankarada da öyle kullanıyorum. Rahat rahat uyuyor hem cocuk pusette iki büklüm duruyor kafası yana yatmıs uyuyor vs yoruyordur ya bedenini. Kanadada nasıl bilmiyorum ama daha bir tane temiz anne bebek bakım odası görmedim en lüks yerlerde bile. Onda müsait yerde hemen altını değiştiriyorum kolay oluyor kullanımı. Hatta gece otelde bebek yatagı temiz geldi cocuk arabasında uyudu 😂 Kanguruyu sevdi arabayla rahat gezemeyecek yerlerde kanguru kullandı. Kafa dağıttık geldikk 😍

Sağım nasıl gidiyoor güzel haberler ver 😍

Emzik tutuyor ya benim ki emziğini verincede hemen parmaklarımı tutar öyle çok tatlılar ya 😍

Bir saat salladım bacaklarımı hissetmiyorum. Hanımefendi bugünlerde sadece ayakta sallaninca uyuyor. Bacağımda dalıyor totosu yatağına değdiği an uyanıyor. Hoşgeldin 4. Ay atağı. Uykusu hafifledi yemesi değişik pek nazlı ve agresif
Daha 4. aya girmeden atağını yaşıyoruz Yarebbiiiimmm bu ataklar beni yere yıkıyor 😔
Bizde gece 2de uyuyup sabah 5te uyandık, ki o üç saatte gaayet verimsizdi. Benim kız hem doğduğu günle uyumlu hem de doğması gereken günle uyumlu atakları dibine kadar yaşıyor herhalde ya haha Devamlı ataktayız resmen. Memeyi de söylene söylene emiyor ne birakiyor ne doğru düzgün emiyor. Gayet aksiyiz. Bakalım.
Bizimki yine boğula boğıla emiyor memeyi. Aynı zamanda ayakta hoplayıp zıplamak zorundayım ki sancılarını o an için hissetmesin. Uykuları ayrı zor, gazı kakası ayrı zor hâlâ 😔 bu bebekler gazlarını rahat çıkarmayı, kakalarını yapmayı ne zaman öğrenecek 😔 gerçi bu bitse reflüsünden uyuyamaz kesin bu sefer de 😔😔
Ah bizimki de bu gece aynen böyle. Biraz hırıltısı da var acaba burnu mu tıkanık hasta mı oluyor diyorum ama uyurken normal geliyor nefes alış veriş yatıyorum ağlamaya başlıyor gözler kapalı kucağımda sürekli emme peşinde ama süt gelince sinirleniyor. Keşke emzik alsaydı biraz sakinleşirdi belki 😞
Emzik alamaması beni de çok yoruyor 😔😔 beni emiyor oyalanmak için bu sefer de reflüsü azıyor yatağa koyuyorum midesi ağzına geliypr çığlık çığlığa uyanıyor 😔 bir sürü meme denedim hiçbirini almadı. Ne olacak böyle bilmiyorum 😔

Yok ya avent var chicco var weenin aldım bibs var 🥹
Valla emzik olmasa ben napardım diyorum o boyuttayım düşün😀
Benimki uyumadan önce ellerini izliyor benimkileride katıyor arasına bide uykuya geçerken hafif şaşı yapıyor kendini bayılıyorum o haline😀

Gece 3 te uyudu 🤦‍♀️ 9 da uyandı emdi geri uyudu. Bu ilk uykusu mu sayılıyor şimdi? Yoksa uyanıp oyun vs mi oynaması gerek. Kıyamıyorum da uyandırmaya ama geç uyanınca geç uyuyor sanırım. Ne yapmalıyım bi el atın lütfen, 2 gecedir 3 e doğru uyuyor

Puseti oto koltugu olarak kullanıyoruz şimdilik. Onunda tutma kısmına askılık astık biraz oyalandı biraz laf istedi çoğunluk uyudu. Benim ailelerde bize uzak mesafede yarım saat sürer gitmek her iki tarafta doğdugundan beri arabaya alışık arabaya biner binmez uyuyor. Gezme kısmı korkuttu ya üşütürsek diye onda da ben artık puseti bebek arabasıyla kullanmıyorum. Travel sistem almıstım yatak gibi büyük oluyor ya diğer hali onun içine şilte gibi bişey koyuyorum. Orda yatıyor. Ankarada da öyle kullanıyorum. Rahat rahat uyuyor hem cocuk pusette iki büklüm duruyor kafası yana yatmıs uyuyor vs yoruyordur ya bedenini. Kanadada nasıl bilmiyorum ama daha bir tane temiz anne bebek bakım odası görmedim en lüks yerlerde bile. Onda müsait yerde hemen altını değiştiriyorum kolay oluyor kullanımı. Hatta gece otelde bebek yatagı temiz geldi cocuk arabasında uyudu 😂 Kanguruyu sevdi arabayla rahat gezemeyecek yerlerde kanguru kullandı. Kafa dağıttık geldikk 😍

Sağım nasıl gidiyoor güzel haberler ver 😍

Emzik tutuyor ya benim ki emziğini verincede hemen parmaklarımı tutar öyle çok tatlılar ya 😍
ay ne guzel alismis arabaya iyice 🥰
en guzeli yapiyorsun canim , havalar biraz daha duzelsin durmayin evde zaten. evde de cok bunaliyor cocuklar ister istemez.

burda ben bir kac yerde anne coxuk odasina girdim. birinde mikrodalga bile vardi ama biraz odayi hor kullanmislardi.

sagim fena degil ya aynen devam :) iki numara kucuk flange kullanmaya baslamaitim ama o dar geldi galiba biraz 10-20 ml sut miktarim dustu cunku sol gogsumde bir hafta iki kere tikaniklik yasadim. tam bosaltamadim smdi gene buyuk numaraya gectim .
6 ayi tamamlasam rahat edicem . yakicam herseyi lavaboda 😂😂😂😂

Gece 3 te uyudu 🤦‍♀️ 9 da uyandı emdi geri uyudu. Bu ilk uykusu mu sayılıyor şimdi? Yoksa uyanıp oyun vs mi oynaması gerek. Kıyamıyorum da uyandırmaya ama geç uyanınca geç uyuyor sanırım. Ne yapmalıyım bi el atın lütfen, 2 gecedir 3 e doğru uyuyor
Cnm daha çok küçükler kendi düzenlerini bulacaklar benimkide öyleydi şimdi 21.30-22.00 de uyuyor sakın uyandırma huysuz olur bütün günün mahvolur o zaten oyun saatlerini kendi belirliyor

Canim bence emmek icin kalktiginda uyutmamaya calissan daha iyi cunku dedigin gibi bu ilk uykusu oluyor. Aksam erken uyumasi icin gunduz de erken kalkmasi lazim.
Hem o erken uyuyunca sen de dinlenirsin biraz esinle basbasa kalirsiniz sana da iyi gelir.

Kizlar sizin bebekleriniz de ani ses vs duyunca agliyor mu? Gecen kendimi tutamayip hapşırdım sesli oldu biraz. Hemen aglamaya basladi zor sakinlestirdim😥😥
Komşum geldi oğlan uyurken bende uyanmasın diye odasına götürmedim sonra kadının telefonu Arafat Dağı ilahisi ile çalıyormuş oğlum korkudan aklını kaybedecekti göz bebekleri titredi resmen ilk defa öyle çığlık attı arka arkaya 🤦🏼‍♀️

Oğlumla ben grip olmuştuk benden ona geçti ama maşallah o daha iyiydi burnu tıkandı açtım bol bol emzirdim 3 gün boyunca yeşil kaka yaptı balgamlı bide balgamlı kustu öylelikle atlattı şükür kakası normale döndü . Atak haftası bitincede uyku düzeni normale döndü daha kolay uyutuyorum ama uyurken ya kolyeme ya saçıma yada bluzlarımın yakasına yapışıyor öyle dalıyor akşam 9 da uyuyor sabah 8 bucuk dokuz da uyanıyor 4 Şubat'ta sünneti olacak Klamp yöntemi miymiş neymiş daha araştırmadım sünnet yaptıran anneler sizinki hangi yöntemle oldu 🌼

Canim bence emmek icin kalktiginda uyutmamaya calissan daha iyi cunku dedigin gibi bu ilk uykusu oluyor. Aksam erken uyumasi icin gunduz de erken kalkmasi lazim.
Hem o erken uyuyunca sen de dinlenirsin biraz esinle basbasa kalirsiniz sana da iyi gelir.
Ben yanından kalkınca uyanıyor canım, malesef ben de onunla yatmalıyım.

Sabah en geç 9 da kaldırıyorum saat 11 e kadar oyalayıp 11 de uyuyor 12 1 gibi uyanıyor 2 buçuk 3 gibi tekrar uyuyor uyanıyor 5 e doğru uyursa uyuyor uyumasa akşam saat 7 de uyuyor 9 da kalkıyor saat 10.30 gibi odaya gidiyoruz katını değiştir üstünü değiştir emzir gazını çıkar saat 11 de gece uykusuna yatıyor

Kızlar kontrolden geldik biz. Çok şükür bandaj işe yaramış düzelme olmuş açılarda ama devam edicez. Bir ay sonra tekrar kontrolümüz var
oh cok sukur ise yaramis bu yontem 🙏🏼keske alcilar ciksaydi ama olsun ilerde bir daha ugrasmamak adina simdi biraz daha alcilarla devam

X