2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kolay gelsiin canım. Oh en güzelini yapıyorsunuz anne kız iyi eğlenceler size 😍 bizde o kadar gelişmişi yok bebek kütüphanesinin bende biraz daha biyüsün diye bekliyorum bizim evin yakınlarında da var cünkü heves ediyorum gitmeye. Şimdi günlük kitap okumalarımız evde oluyor 😍

Bizde eşimle hamile kalmadan önce sürekli şehir dısında gezmeye giderdiik. 1 senedir hiç bir yere gidemedik hamilelikten. Bi çılgınlık yapıp 2 günlüğüne şehir dısına cıktık. Yavru kuşumuz biraz yoruldu ama öyle korktugum kadar olmadıı. Bir kez daha inandıım sakin anne baba sakin çocuk. Biz ne kadar stresliysek onlarada yansıyor

Bizim kilo alımımız son 1 ay toparladı. Biz doğru düzgün alamadık başlarda kilo. 1 haftada 30 gr aldıgını biliyorum. Bende öyleydim çocugu sevemiyordum bile doğru düzgün ama bıraktım artık. Ne olursa olsun kusuyor bari çocugumun bu zamanlarının keyfini çıkarayım. Ben şunu yapıyorum ama eğer uykusu düzenliyse cocugunun dene faydasını göreceğine eminim. 3 saatte 1 mama veriyorum ben. Bu sürenin 1-1,5 saati uyku bazen yarım saat oluyor. O günlük haline bağlı. Geri kalanda uyanık oluyor. Mama verdikten sonra artık mamayı bitirmeye yakın uyuyor uykuluyken içiyorum son 30 cc kısmını. Hiç kıpırtdatmadan yatagına koyuyorum. Hatta annemlere yastık yaptırdım inceden bir tık kabarık. Gövdeden ona yatırıyorum. Reflü yatağında kaç kez yüzüne battaniyesi kapanmıs buldum gece uykusunda ondan beridir kullanmıyorum. Mamayı içtikten sonra bildiğin su gibi mamayı kusuyordu bi 20-30 ml o an gidiyordu üstüne aradan yarım saat sonra hafif katı şekilde diğer beslenmeye kadar devaö ediyordu kusmamız. Ama bu uyutma yöntemiyle en azından uyansa bile daha katı ve daha az kusuyordu. Şimdilerde biraz daha azaldı bakalım. Böyle böyle bitecek insallah🙏🏻
Benimki hem anne sütü hem mama alıyor. Önce emziriyorum ardından mama takviyesi yapıyorum. Ama kustuğundanmıdır nedir bazen 3 saati doldurmadan ağlamalar başlıyor. Reflü yatağında yatıyor. Geceleri uyku tulumuyla yatırıyorum gündüzleri battaniyeyle geceleri en azından kafam rahat gündüzde zaten kontrol edebiliyorum. Dediğin gibi bazen su gibi kusuyor ardından katı şekilde kusuyor. Doktor da ek gıdaya erken başlayalım dedi. Yedirip yatırdığımda gazı çıkmadığı için huzursuz olup max 40. Dk da uyanıyor. Geceleri kusma olayı çok çok az zaten doğduğundan beri gece uykuları çok düzenli bi bebek. Dediğin gibi bende bi yerden sonra saldım kabız olunca kıvranmasındansa kussun dedim

Gece 3 te uyudu 🤦‍♀️ 9 da uyandı emdi geri uyudu. Bu ilk uykusu mu sayılıyor şimdi? Yoksa uyanıp oyun vs mi oynaması gerek. Kıyamıyorum da uyandırmaya ama geç uyanınca geç uyuyor sanırım. Ne yapmalıyım bi el atın lütfen, 2 gecedir 3 e doğru uyuyor
Gece saatini öne çekmek için bebeğin öncelikle erken uyanması lazım. Benim oğlumda gece 11 de uyuyup sabah 10 da uyanıyordu. Yavaş yavaş uyanma saatini 8 e çektim. Bi anda 2 3 saat geri gitmeyin yavaş yavaş yarımşar saatlik çekmelerle erken uyandırın bi anda erkene çekerseniz gün içinde çok huzursuz olur. 1 hafta 10 güne o düzene alışmış olur. Arada tabiki bizimkide uykuyu sapıtıyor yine 11 de uyuduğu oluyor ama arada olduğu için takılmıyorum normaldir diyorum.

Komşum geldi oğlan uyurken bende uyanmasın diye odasına götürmedim sonra kadının telefonu Arafat Dağı ilahisi ile çalıyormuş oğlum korkudan aklını kaybedecekti göz bebekleri titredi resmen ilk defa öyle çığlık attı arka arkaya 🤦🏼‍♀️
Kiyamam kuzuma gözümde csnlandi o sahne. Tovbe yarabbi bi de cok yüksektir sesi genelde teyzelerin oyle oluyo🤦‍♀️

3.ay kontrolünden geliyorum.bebegim 6250gr 62.5cm baş cevreside 39.3cm çıktı .geçen aydan 550gr almış anne sütü ağırlıklı besleniyor kilosu 6aylik bebek gelişiminde olduğundan aynen devam dedi yalnız benim kafam kafa ölçüsünde kaldı ayınin alt sınırında sizin bebekleriniz nasil hemşire bişey demedi ama ben gereksiz mi endiseleniyorum.bebegim 35.5cm kafa ölçüsüyle doğdu.

Kızlar ek gıdaya geçen anneler 3 gün kuralıyla mı ilerlediniz birde yoğurt keçi sütüyle mi mayaladınız maya ne kullandınız 🫠
Allahım keşkee bir yere ışınlansak çocuğum alışsa yemeye zaman geçse sonra geri gelsek şimdi herkes birşey vermek isticek çok gerilcem lohusalık gibi kurallara saygı duymayan insanlardan nefret ediyorum 🤦🏻‍♀️

Gece 3 te uyudu 🤦‍♀️ 9 da uyandı emdi geri uyudu. Bu ilk uykusu mu sayılıyor şimdi? Yoksa uyanıp oyun vs mi oynaması gerek. Kıyamıyorum da uyandırmaya ama geç uyanınca geç uyuyor sanırım. Ne yapmalıyım bi el atın lütfen, 2 gecedir 3 e doğru uyuyor
Oy 3'ten 9'a kesintisiz mi uyudu maşallah ona. Benim kız max 3 saat uyudu bugüne kadar, emip yattı sonra saat başı veya 45 dakikada bir. 3 saat de her zaman değil ara sıra. Sabah 8'e doğru kaka yapmak için ağlamayla uyanıyor sonra altını değiştir falan derken kalkmış oluyor zaten. Sabah saatlerine pek dikkat etmiyordum o yüzden ondan mı geç yatıyor acaba benimki de

Oy 3'ten 9'a kesintisiz mi uyudu maşallah ona. Benim kız max 3 saat uyudu bugüne kadar, emip yattı sonra saat başı veya 45 dakikada bir. 3 saat de her zaman değil ara sıra. Sabah 8'e doğru kaka yapmak için ağlamayla uyanıyor sonra altını değiştir falan derken kalkmış oluyor zaten. Sabah saatlerine pek dikkat etmiyordum o yüzden ondan mı geç yatıyor acaba benimki de
Canım maşallah gece baygın gibi uyuyor, gündüz yanından kalkarsam uyanan bebek, gece elektrik süpürgesi çalışsa uyanmıyor. Çünkü çok geç yatıyor resmen bayılıyor bence. Kaka gibi bir olayımızda yok biliyosun 😞 eşim çok mutlu gece uyusun yeterki dünya varmış diyor. Sabah da acele acele emip kafasını geri atıp tekrar uyuyor ama meletonin 20:00-12:00 arasında salgılanırmış. Bizimki o saatte babasıyla delirmeceler, oynamalar, kıkırdamalar yapıyor 🤦‍♀️ O yüzden huzursuzum. Yoksa bana da uyku iyi geldi aylar sonra

hangi marka kullanıyorsunz? aynı aynı birde sürekli oyun istemeleri🥰kehribar taşı kullanıcm diş için büyük oğlum da takmıstık cok ağrılı sancılı geçmedi artık cinsnden mi taştan mı bilmiyorum

cnm cok erken hani hiç bişe olmasa bile artık senden onu sürekli talep eder huysyzlasır. cıngıraklı topla tuttrmaya calış
Ocean microfer 400 lük canım. Doktor 2 ml dedi günlük ama pek içiremiyorum 1 ml zorla içiyordur.
Kehribar taşı boynuna mı ya ben takamam ayak bileğine filan takılmıyor mu 😬😬😬
yalnız kuzm bn fotodan baktım hiç diş gibi değil, daha dişler yerıne bile gelmemiş cok farklı oluyor diş. ama güneştir yapar bekliyorum 🤣🥰bunlar azimli değişik bebeler
Benim de istediğim yorum buydu. Ya elime geliyo çıkıntı sertlik. Doktor da diş dedi. O bölgeye aşırı yumuluyor güneş.
Bakalım sanırım böyle olup da hemen çıkmayabilirmiş galiba.
Jel sürdüm rahatlı çok
Kızlar kontrolden geldik biz. Çok şükür bandaj işe yaramış düzelme olmuş açılarda ama devam edicez. Bir ay sonra tekrar kontrolümüz var
Çok çok sevindim ❤️‍🩹 inşallah bu ay son olur canım düzelir
Kızlar ek gıdaya geçen anneler 3 gün kuralıyla mı ilerlediniz birde yoğurt keçi sütüyle mi mayaladınız maya ne kullandınız 🫠
Allahım keşkee bir yere ışınlansak çocuğum alışsa yemeye zaman geçse sonra geri gelsek şimdi herkes birşey vermek isticek çok gerilcem lohusalık gibi kurallara saygı duymayan insanlardan nefret ediyorum 🤦🏻‍♀️
Ben genelde activia ile mayalandığını gördüm canım.
Bizde şimdiden başladı badass bi babam var sağolsun şimdiden ne bulursa verecek de mücadele ediyorum 🤣

Cnm biz yoğurt,patates bitti şimdi havuca geçiyoruz 3 gün kuralında hoş ben mandalina tattırıyorum elime ne geçerse ama yoğurt geçmesi önemliydi valla cnm biz kendimize mayaladığımız yoğurttan verdik ben yazmıştım alerji olmadığı sürece biz ne yersek nilde onu yicek biz yemek yerken parmağımı yemeğe daldırıp tattırıyorum nile ben alerjik bi reaksiyon göstermedi daha 😃

Cnm biz yoğurt,patates bitti şimdi havuca geçiyoruz 3 gün kuralında hoş ben mandalina tattırıyorum elime ne geçerse ama yoğurt geçmesi önemliydi valla cnm biz kendimize mayaladığımız yoğurttan verdik ben yazmıştım alerji olmadığı sürece biz ne yersek nilde onu yicek biz yemek yerken parmağımı yemeğe daldırıp tattırıyorum nile ben alerjik bi reaksiyon göstermedi daha 😃
Canım senin bebiş kaç aylık oldu?

Canım maşallah gece baygın gibi uyuyor, gündüz yanından kalkarsam uyanan bebek, gece elektrik süpürgesi çalışsa uyanmıyor. Çünkü çok geç yatıyor resmen bayılıyor bence. Kaka gibi bir olayımızda yok biliyosun 😞 eşim çok mutlu gece uyusun yeterki dünya varmış diyor. Sabah da acele acele emip kafasını geri atıp tekrar uyuyor ama meletonin 20:00-12:00 arasında salgılanırmış. Bizimki o saatte babasıyla delirmeceler, oynamalar, kıkırdamalar yapıyor 🤦‍♀️ O yüzden huzursuzum. Yoksa bana da uyku iyi geldi aylar sonra
Cnm o düzene gircek her ay farklı oluyorlar gece 2-3 de uyuyan bebeğim 21.00 i zor ediyor kafasını arkaya attımı olay bitti tutamazsın sana sadece tek tavsiyem gün içinde yor babasınla oynadığı oyunları 16.00-20.00 arasına çekin biz öyle yaptık oyun halısına 18.00-19.00 arası koy mesela

Canım senin bebiş kaç aylık oldu?
Cnm 2 gün sonra 5. Ayımız doluyor ama biz tamamen mamayla besleniyoruz bide ben süt ürünleri hariç çokta 3 gün kuralı yapmıcam genellikle sebzelere karşı alerji durumu olmuyor. Zaten biz haftaya sebze çorbalarına başlıyoruz 5 ana şey bitince doktorumuz öyle dedi. Yoğurt,elma,havuç,patates, bal kabağı

Cnm o düzene gircek her ay farklı oluyorlar gece 2-3 de uyuyan bebeğim 21.00 i zor ediyor kafasını arkaya attımı olay bitti tutamazsın sana sadece tek tavsiyem gün içinde yor babasınla oynadığı oyunları 16.00-20.00 arasına çekin biz öyle yaptık oyun halısına 18.00-19.00 arası koy mesela
Ben 8’e kadar yoruyorum iyice canım, oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz 20:00 da yatağa götürüyorum, 17 dk uyudu dün 🤦‍♀️ Gündüz uykuları en fazla yarım saat. O da meme ağızda olacak, çektiğim an zaten uyanıyor. Çok ilginç o saatlerde uyumaktan ödü kopuyor 😞 gece de 01:00 dan sonra beni bırakın yeter ki uyuyayım modunda

Cnm 2 gün sonra 5. Ayımız doluyor ama biz tamamen mamayla besleniyoruz bide ben süt ürünleri hariç çokta 3 gün kuralı yapmıcam genellikle sebzelere karşı alerji durumu olmuyor. Zaten biz haftaya sebze çorbalarına başlıyoruz 5 ana şey bitince doktorumuz öyle dedi. Yoğurt,elma,havuç,patates, bal kabağı
Ne güzel maşallah. Ben de ek gıdayı dört gözle bekliyorum. Belki memeden biraz ayrılır, hem de yemekle oyalanır. Şifa olsun kuzuna 🙏

Ben 8’e kadar yoruyorum iyice canım, oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz 20:00 da yatağa götürüyorum, 17 dk uyudu dün 🤦‍♀️ Gündüz uykuları en fazla yarım saat. O da meme ağızda olacak, çektiğim an zaten uyanıyor. Çok ilginç o saatlerde uyumaktan ödü kopuyor 😞 gece de 01:00 dan sonra beni bırakın yeter ki uyuyayım modunda
Canım ben 8'de ilacını veriyorum reflü için sonra banyo yaptırıyorum. 20 dakika geçiyor üstünü giydirirlen inanılmaz ağlıyor hemen memeye alıyorum 20 dk sonra, ilacı için 20 dk geçmesi lazım çünkü. Sonrs bi mayışıyor önce. Tam gitti diyorum ama biliyorum bu kadar kısa sürede dalamayacağını :) o da zaten sağ olsun tam olarak 2.5 saat sonra uykuya dalıyor, o da bazen. Emiyor bi yandan kıvranıyor ayakta sallaya sallaya emziriyorum. Sırtım kopuyor resmen. Tam uyudu diyorum memeyi çektiğim an direkt cin gibi açılıyor gözler. Sonra memeden çekiyorum omzuma alıp geziyorum beyaz gürültüyle falan hiçbir işe yaramıyor. Gece 1'e kadar sürüyor bazen bu olay ne yazık ki ve bıraksam da durmuyor uykum var diye sancılı sancılı ağlıyor. Uyuyunca da en fazla 1 saat sonra uyanıyor emiyor. Sonra şanslıysak gece uykusuna geçiyoruz yoksa yine yatağa bırakır bırakmaz mıkırdanma ağlamalar oluyor. Kırk yılda bir de 3 saat uyuyor işte... Uykusuzluk beni çok ypruyor ya 😔 gündüz de uykular en fazla 30 dk dediğin gibi

Canım ben 8'de ilacını veriyorum reflü için sonra banyo yaptırıyorum. 20 dakika geçiyor üstünü giydirirlen inanılmaz ağlıyor hemen memeye alıyorum 20 dk sonra, ilacı için 20 dk geçmesi lazım çünkü. Sonrs bi mayışıyor önce. Tam gitti diyorum ama biliyorum bu kadar kısa sürede dalamayacağını :) o da zaten sağ olsun tam olarak 2.5 saat sonra uykuya dalıyor, o da bazen. Emiyor bi yandan kıvranıyor ayakta sallaya sallaya emziriyorum. Sırtım kopuyor resmen. Tam uyudu diyorum memeyi çektiğim an direkt cin gibi açılıyor gözler. Sonra memeden çekiyorum omzuma alıp geziyorum beyaz gürültüyle falan hiçbir işe yaramıyor. Gece 1'e kadar sürüyor bazen bu olay ne yazık ki ve bıraksam da durmuyor uykum var diye sancılı sancılı ağlıyor. Uyuyunca da en fazla 1 saat sonra uyanıyor emiyor. Sonra şanslıysak gece uykusuna geçiyoruz yoksa yine yatağa bırakır bırakmaz mıkırdanma ağlamalar oluyor. Kırk yılda bir de 3 saat uyuyor işte... Uykusuzluk beni çok ypruyor ya 😔 gündüz de uykular en fazla 30 dk dediğin gibi
Senin şanssızlığın uyanıkken uyku diye ağlaması o zaman. Bizim gaz sancıları azalınca 10!dk uyusun yetiyor sıpaya. Sırıtarak uyanıyor hadi beni oynatın, karşımda dans edin diye. Uykuyu almış oluyor. Bir de canım gece kalın mı giydiriyorsun? Ben uyku tulumunu çıkardım, atleti kısa kollu yaptım, çorabı da çıkarttım sadece patikli alt giydiriyorum. Kolları açıl olacak şekilde ince battaniye ile örtüyorum. Uyku süresi uzadı gece böyle. Terli uyanırdı gece saatte bir ağlardı. Hatta bedenine göre bulabilirsem patiksiz pijama alıcam artık.

Kızlar bazı bebekler duş sonrası huysuzlanır uyumazlar yada 2-3 saat sonra uyurlar bebenize bakın eğer duştan 2-3 saat sonra uyuyan bebeyse 19.00 gibi duş aldırın uyku geçişi için

-Sunshine -Sunshine canım benim sıpa da mamaya burun kivirmaya başladı. Sütüm azalinca falan verirdim önceden. Şimdi gece icsinde hemen uyanmasın dedim yok. Gündüz de denedim almadı.

X