2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Salya konusunda ayni şeyleri yaşıyoruz normal oldugu soyleniyor, zaten hemen cikmaz bence bunlar ayak sesleridir dişlerin.
Kafasını hic mi tutamiyor? Karin üstü birkac dk tutabiliyor mu az da olsa
Çok fazla süre tutamıyor kafasını, tummy time yaptırıyorum fakat çok ağlıyor sıkılıyor heralde 🤦🏼‍♀️ 3,5 aylık olduda o yüzden endişelendim. Gerçi kaç aylıkken tam olarak tutmaya başlıyorlar onuda bilmiyorum 🤦🏼‍♀️
Bugün 2 kere üst değiştirdim salyalardan ama hemen çıkmaz cnm kafa bazen sallanır korkma zamanla tutacaklar kafayı
İnşallah ya biran önce tutsada kafasını 😔 bu arada ne zaman oturmaya başlayacaklar ? yatmaktan da çok sıkılıyor sürekli kucakta gezmek istiyor, en azından oturacağı zaman gelseydi biran öncede oyalanırdı bir şekilde 🌼

Kızlar kandiliniz mübarek olsun. Yarın kalça kontrolümüz var. Dualarınızı bekliyoruz kızımla
Oy yavrusum inşallah cok daha iyi durumdadır da tez zamanda kurtulur şu bandajdan ❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹
Kızlar bebeğimin tükürükleri çok arttı eli sürekli ağzında, herkes diş etleri kaşınıyordur diyor ama daha çok küçük değil mi ya 🤦🏼‍♀️ nasıl anlayabilirim diş olup olmadığını ? Görünürde de bişey yok. Eğer diş değilse bunların sebebi ne acaba 🤦🏼‍♀️ birde biz kafayı hâla tam olarak tutamıyoruz çok korkuyorum bu durumdan normalde artık tutması gerekmiyor mu 🥺
Canım bi anda göğsünü de kaldırarak tutmaya başlarsa şaşırma :) geç değil kimi öyle kimi böyle bizimki bi anda güçlendi.
Bu arada güneş diş çıkarıyor, nadiren de olsa erken çıkabiliyor.
1 aydır damaklarını kaşıyordu salya vardı. 3 gündür aşırı çıldırmış durumda diş geliyo
Çalışan anne olmak ne zormuş kızlar yaa. 2. Ay olacak neredeyse işe başlayalı ama hala tam alışabilmiş değilim. Zorlu gecelerden sonra yalan yok ertesi gün işe gidince resmen dinlendiğimi hissediyorum ama gün içinde o kadar özlüyorum ki. Yarım gün de olsa akşam mesai bitiminde eve koşarak geliyorum. Birkaç gündür bizim Asaf beyde annesini özlediğini belli etmeye başladı. kucağımda emzirirken gözlerini benden ayırmıyo. Hatta emmeyi bırakıp hayram hayran beni süzüp dudağının kenarıyla sırıtıyor 😊😊 benim de içimin yağları eriyor tabi bi yandan da üzülüyorum onu bırakıp gittiğim için. İşe geldiğim gibi üzerimi değişmeden beşiğin yanında buluyorum zaten kendimi. Akılları ermeye başladı artık yaa. Geçen sene bu zamanlar hamileliğimi öğrenmiştim şimdiyse oğlum kucağımda koklayıp seviyorum. Allahım esirgesin hepsini. Öyle bi yazmak istedim. İçim buruldu bugün
Oy canım benim ya Allah kolaylık versin 🥲
Biz de geçen sene bugün bu saatlerde öğrenmiştik 🥹❤️

Bugün dişlik aldık daha dişliği tutmayı öğrenmeden diş çıkarmaya başlamasa iyiydi🤣
Aşırı huysuzluk ağlama krizleri devam ediyor.
Doktor calgel jel önerdi ilk kez sürdüm damaklarına. Rahatlattı biraz kaç gündür doğru düzgün gülmüyordu, biraz gülümsedi 🥲😄

Canım bi anda göğsünü de kaldırarak tutmaya başlarsa şaşırma :) geç değil kimi öyle kimi böyle bizimki bi anda güçlendi.
Bu arada güneş diş çıkarıyor, nadiren de olsa erken çıkabiliyor.
1 aydır damaklarını kaşıyordu salya vardı. 3 gündür aşırı çıldırmış durumda diş geliyo
Ayyy maşallah güneş kuzu sayesinde herşeyi senden öğrendim valla😍😁🙏 birde diş kaşıyıcıları aldım ama anlamıyorki çocuk ne yapacağını 😂 calgel jelide not aldım bu arada, yeni güncellemelerden mutlaka haberdar et beni, stres oluyorum her seferinde 😁🙏

Çok fazla süre tutamıyor kafasını, tummy time yaptırıyorum fakat çok ağlıyor sıkılıyor heralde 🤦🏼‍♀️ 3,5 aylık olduda o yüzden endişelendim. Gerçi kaç aylıkken tam olarak tutmaya başlıyorlar onuda bilmiyorum 🤦🏼‍♀️

İnşallah ya biran önce tutsada kafasını 😔 bu arada ne zaman oturmaya başlayacaklar ? yatmaktan da çok sıkılıyor sürekli kucakta gezmek istiyor, en azından oturacağı zaman gelseydi biran öncede oyalanırdı bir şekilde 🌼
Valla bize 10 dk izin verdi doktor ama destekli. 6 aydan önce çok önermiyorlar cnm ay sorma ne yapcağımızı şaşırdık bende böyle çözüm buldum evin haline bak😀

Eklentiler

• 32C8729B-20DF-4E7E-8DD2-86CA1E9A7CD0.jpeg
    32C8729B-20DF-4E7E-8DD2-86CA1E9A7CD0.jpeg
    123,8 KB · Görüntüleme: 72
Kızlar merhaba 😊 şifremi kaybetmiştim doğum vs derken anca bulupta girebildim. Nasılsınız ? Yorumlar birikmiş okuyamadım. İnşallah hepiniz bebeklerinizle iyisinizdir. Oğlum büyüyor kusma sıkıntımız var bazen yedikten hemen sonra bazen de 1 saat sonra kusuyor sizce ne zaman bitecek 😞
Kuzum 3,5 aylık olduk ciddi anlamda azaldı kusmamız. Tamamen bitseydi insallah. Kusamadığı zaman öncesinde şiddetli ağlıyor sonra kusunca rahatlıyor😔 bitecek insallah umutlu olalımm 🙏🏻
Çalışan anne olmak ne zormuş kızlar yaa. 2. Ay olacak neredeyse işe başlayalı ama hala tam alışabilmiş değilim. Zorlu gecelerden sonra yalan yok ertesi gün işe gidince resmen dinlendiğimi hissediyorum ama gün içinde o kadar özlüyorum ki. Yarım gün de olsa akşam mesai bitiminde eve koşarak geliyorum. Birkaç gündür bizim Asaf beyde annesini özlediğini belli etmeye başladı. kucağımda emzirirken gözlerini benden ayırmıyo. Hatta emmeyi bırakıp hayram hayran beni süzüp dudağının kenarıyla sırıtıyor 😊😊 benim de içimin yağları eriyor tabi bi yandan da üzülüyorum onu bırakıp gittiğim için. İşe geldiğim gibi üzerimi değişmeden beşiğin yanında buluyorum zaten kendimi. Akılları ermeye başladı artık yaa. Geçen sene bu zamanlar hamileliğimi öğrenmiştim şimdiyse oğlum kucağımda koklayıp seviyorum. Allahım esirgesin hepsini. Öyle bi yazmak istedim. İçim buruldu bugün
Kuzuum ilerisi için düşünmek lazım. Öyle avut kendini. Şimdi sen ne alırsan onu giydiriyorsun ediyor vs büyüdüklerinde lazım olacak. Geleceği için diye düşün 🤍

Kızlar bu aralar bebeğim elime sarılma gibi tutma yapmadan uyuyamıyor. Kucağımdada olsa yatagına yatırsamda ellerimi yanına koydugumda böyle oyuncak verince iki elinin arasında tutarlar ya o şekilde tutup sakinleyip uyuyor. Yoksa çığlık çığlığa arıyor. Uyku arkadası mı alsam napsam. Ama onunda ilerisi sıkıntı oluyor. Kardeşimin battaniyesi vardı annem yıkayamazdı bile ortalığı ayağa kaldırırdı. Ütüyle fön makinesiyle kurutmaya çalışıyordu. Çook nemli yattıgı oldu o battaniyeyle

Kızlar bu nil bazen boğazından gelme heeh hehh diye bir ses çıkarıyor neden olur ya boğazı kuru gibi ama gayet oyun oynarkende yapıyor yoksa seslerimi keşfediyor
Bizimki çok uzun zamandır yapıyorum canım özellikle keyifli olduğunda 😍😂

Babamız kolunu incitmiş,2 gündür bebemde huysuz kucağımdan inmiyor kollarım düştü önüme koydum şimdi o ağlamaya yer arıyor ben gözüne bakıyorum ağlama diye 😢
hope2022 hope2022 yavaş yavaş alıştırarak çeksen canım alışırsa daha zor olur 😒

Babamız kolunu incitmiş,2 gündür bebemde huysuz kucağımdan inmiyor kollarım düştü önüme koydum şimdi o ağlamaya yer arıyor ben gözüne bakıyorum ağlama diye 😢
hope2022 hope2022 yavaş yavaş alıştırarak çeksen canım alışırsa daha zor olur 😒
Geçmiş olsuun. Senin eşin kolunumu omzunumu gene kırmıstı demi sanki hamilelikte. Kıyamıyorum da o kadar güzel tutuyor ki içim eriyor. Eşim deniyor ona yapmıyor bana sadece

Geçmiş olsuun. Senin eşin kolunumu omzunumu gene kırmıstı demi sanki hamilelikte. Kıyamıyorum da o kadar güzel tutuyor ki içim eriyor. Eşim deniyor ona yapmıyor bana sadece
Evet canım eli kırılmıştı 😒
Ayy kıyamıyoruz tabii ama neye alışırlarsa öyle gidecek 🫠

Spicelover Spicelover kuzuum napıyorsun. 2-3 gündür yoksun sankii
iyim canim , aslinda giriyorum ama muhabbet kismini kacirmis oluyorum🙈

Burda ilk asilae 2 aylikken yapiliyor da bende ilk asilarini olmadan misafir kabul etmiyorum demistim. gecen hafta asilari oldu. Simdi misafirler siraya dizildi. Tabi hazirlik fln zaman aliyor.

Bir de kutuphanede bebek saati var. gunduzleri zaman buldukca ona gidiyoruz . 45 dk sarki soyleyip, dans ediyoruz yavas tempoda.

Sen nasilsin canim 🥰

Kuzum 3,5 aylık olduk ciddi anlamda azaldı kusmamız. Tamamen bitseydi insallah. Kusamadığı zaman öncesinde şiddetli ağlıyor sonra kusunca rahatlıyor😔 bitecek insallah umutlu olalımm 🙏🏻

Kuzuum ilerisi için düşünmek lazım. Öyle avut kendini. Şimdi sen ne alırsan onu giydiriyorsun ediyor vs büyüdüklerinde lazım olacak. Geleceği için diye düşün 🤍
Canım cevabın için teşekkür ederim. Bizde 3 ay 6 günlüğüz ilk aydan sonra başlayan kusmalar bitmedi. Ar mama thickener hepsini denedim azaltsada bitme olmadı. Kilo alımı normal olunca ikisinide bıraktım çünkü kabızlık yapıyordu. Tam azalıyor derken bugün ne içtiyse hepsini çıkardı. Bitseydide bi kurtulsaydık. Valla tummy time bile yaptıramıyorum kusacak diye

Saat 8den beri nazlı nazlı uyku ağlamasında ama kesinlikle uykuya dalamıyor bu ne böylr vallahi omurgam yamuldu. Sallaya sallaya emzirdim, olmadı. Kucağımda salladım olmadı. Aldım dolaştım omzumda olmadı, tam uyuyor 3 dakika sonra bit şekilde uyanıyor çıldırıcsm bu ne böyle atak mı ne bu 😔😔😔
Bizde gece 2de uyuyup sabah 5te uyandık, ki o üç saatte gaayet verimsizdi. Benim kız hem doğduğu günle uyumlu hem de doğması gereken günle uyumlu atakları dibine kadar yaşıyor herhalde ya haha Devamlı ataktayız resmen. Memeyi de söylene söylene emiyor ne birakiyor ne doğru düzgün emiyor. Gayet aksiyiz. Bakalım.

iyim canim , aslinda giriyorum ama muhabbet kismini kacirmis oluyorum🙈

Burda ilk asilae 2 aylikken yapiliyor da bende ilk asilarini olmadan misafir kabul etmiyorum demistim. gecen hafta asilari oldu. Simdi misafirler siraya dizildi. Tabi hazirlik fln zaman aliyor.

Bir de kutuphanede bebek saati var. gunduzleri zaman buldukca ona gidiyoruz . 45 dk sarki soyleyip, dans ediyoruz yavas tempoda.

Sen nasilsin canim 🥰
Kolay gelsiin canım. Oh en güzelini yapıyorsunuz anne kız iyi eğlenceler size 😍 bizde o kadar gelişmişi yok bebek kütüphanesinin bende biraz daha biyüsün diye bekliyorum bizim evin yakınlarında da var cünkü heves ediyorum gitmeye. Şimdi günlük kitap okumalarımız evde oluyor 😍

Bizde eşimle hamile kalmadan önce sürekli şehir dısında gezmeye giderdiik. 1 senedir hiç bir yere gidemedik hamilelikten. Bi çılgınlık yapıp 2 günlüğüne şehir dısına cıktık. Yavru kuşumuz biraz yoruldu ama öyle korktugum kadar olmadıı. Bir kez daha inandıım sakin anne baba sakin çocuk. Biz ne kadar stresliysek onlarada yansıyor

Canım cevabın için teşekkür ederim. Bizde 3 ay 6 günlüğüz ilk aydan sonra başlayan kusmalar bitmedi. Ar mama thickener hepsini denedim azaltsada bitme olmadı. Kilo alımı normal olunca ikisinide bıraktım çünkü kabızlık yapıyordu. Tam azalıyor derken bugün ne içtiyse hepsini çıkardı. Bitseydide bi kurtulsaydık. Valla tummy time bile yaptıramıyorum kusacak diye
Bizim kilo alımımız son 1 ay toparladı. Biz doğru düzgün alamadık başlarda kilo. 1 haftada 30 gr aldıgını biliyorum. Bende öyleydim çocugu sevemiyordum bile doğru düzgün ama bıraktım artık. Ne olursa olsun kusuyor bari çocugumun bu zamanlarının keyfini çıkarayım. Ben şunu yapıyorum ama eğer uykusu düzenliyse cocugunun dene faydasını göreceğine eminim. 3 saatte 1 mama veriyorum ben. Bu sürenin 1-1,5 saati uyku bazen yarım saat oluyor. O günlük haline bağlı. Geri kalanda uyanık oluyor. Mama verdikten sonra artık mamayı bitirmeye yakın uyuyor uykuluyken içiyorum son 30 cc kısmını. Hiç kıpırtdatmadan yatagına koyuyorum. Hatta annemlere yastık yaptırdım inceden bir tık kabarık. Gövdeden ona yatırıyorum. Reflü yatağında kaç kez yüzüne battaniyesi kapanmıs buldum gece uykusunda ondan beridir kullanmıyorum. Mamayı içtikten sonra bildiğin su gibi mamayı kusuyordu bi 20-30 ml o an gidiyordu üstüne aradan yarım saat sonra hafif katı şekilde diğer beslenmeye kadar devaö ediyordu kusmamız. Ama bu uyutma yöntemiyle en azından uyansa bile daha katı ve daha az kusuyordu. Şimdilerde biraz daha azaldı bakalım. Böyle böyle bitecek insallah🙏🏻

Kızlar bu aralar bebeğim elime sarılma gibi tutma yapmadan uyuyamıyor. Kucağımdada olsa yatagına yatırsamda ellerimi yanına koydugumda böyle oyuncak verince iki elinin arasında tutarlar ya o şekilde tutup sakinleyip uyuyor. Yoksa çığlık çığlığa arıyor. Uyku arkadası mı alsam napsam. Ama onunda ilerisi sıkıntı oluyor. Kardeşimin battaniyesi vardı annem yıkayamazdı bile ortalığı ayağa kaldırırdı. Ütüyle fön makinesiyle kurutmaya çalışıyordu. Çook nemli yattıgı oldu o battaniyeyle
Benim kızım da ellerimi arıyor resmen. Bulunca yapışıyor bulamazsa nineler gibi iki elini bağlayıp kendi elini ovuşturuyor devamlı 😅

X