2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Hmm benim o fışkırma olsyı geçti işte sadece emerken birden bırakırsa damla damla sızıyo artık onceden ustum başım ıslanırdı sütten şimdi oda az oluyo memeler terbiye oldu artık
Ne güzel demek ki benimkinin daha vakti var. Tazyiğinden arınsın yeter ıslanmaktan nefret ederim normalde ama sadece ona bile razıyım artık
Canım instagrmda annesutudoktoru var, onun hiperlaktasyon postlarını okusana bir.
Bakacağım canım teşekkür ederim 🙏🏻
dogmasi gereken tarihten hesaplaniyormus canim

canim Asaf icin normal olabilir ama senin takviye alman gerekiyor. Bana hem hamilelikte multi vitamine devam etmemi soylemislerdi hem de demir hapi vermislerdi.

Sag , dondur ve sat sutunu :) extra gelir kapisi.
Amerika da fln cok fazla kisi dondurup satiyor. Bir kismis da bagisliyor ama satip para kazanan cok varmis
Yaaa 😅 hiç düşünmemiştim bunu ama Türkiye'de pek rağbet görür mü bilemedim 😅
Ay yok yaa bir yerlerde hiç bilmediğin süt çocukların, çocugunun süt kardeşleri olacak filan. Yabancılarda bu olay yok ama var yani süt kardeşi muhabbetii. İnstagram sağım yapan yabancı kadınların videoları düşüyor önüme sürekli sağım ve sütten bahsettiğimizden Allahım resmeen kadınlar bi sağımda koca koca biberonları dolduruyorlar yani gerçek mi bilmiyorum tabii. Bi tane mesela böyle gögüslerine bi makine koyuyorlar dışarda vs işlerini hallederken makine sağım yapıyor o çok hoşuma gitti keşke buralarda da satılsa. Pompoyı takıyor gögüsüne, gögsüün üst kısmınada bi alet takıyor sanırım titreşim veriyor o. Baya iyi şeyleri vaar o konuda
Canım, ben süt kardeş olmaları için aynı memeden emmeleri lazım diye biliyorum. Yani sadece sağılan süt içildiğinde süt kardeş olmuyor diye biliyorum, biyolojik bir irtibat kurulmadığı için. Çünkü bebek emdikçe onun tükürüğüne göre süt şekilleniyor ya o yüzden. Ama tabii hassas bir konu, başka fikirler de almak lazım
Canim bu tazyikli sut olayi bende de var konusmustuk onceden de. Adacayi icmistim ben yanlislikla o cok iyi gelmisti, cunku 3 saat emzirmesem ustum basim da batiyordu.
Adacayini bi ictim dunya varmis dedim sabah kalkiyorum pijamalar carsaf tertemiz cok iyiydi. Ustunden 2-3 hafta falan gecmistir herhalde simdi yine eski haline dondu bilerek icmeye cesaretim yok tabi.
Benim kiz da hala bogulacak gibi oluyor bazen ama senin bahsettigin gibi her defasinda degil.
Acaba seninkinde dil bagi olabilir mi? Dilini tam hareket ettiremiyorsa sut direkt bogazina kaciyor olabilir. Buyudukce azalmasi lazim cunku normalde.
Kuzum bunu görmüştüm ama cesaret edemedim. Bu sefer de sütten kesilmeyeyim Kai yaparken göz çıkarmayayım 😔

Canım bizim bugun kontrolümüz vardı göz doktoruna da gittik çünkü geçen ay o şekilde söyledi doktorumuz. Göz doktoru ölçüm galan yaptı iki farklı cihazla baktı

Bu şekilde arttırıcaksın kuzum. Benm kızı yoğunbakımdayken sanki yanımdaymış gibi saatli sağdım gece 2 saatte bir alarm kurdum başlarda 5ml zor topluyorken 6. günde biberon dolduğu için sağımı bırakıyodum rahat 150ml e ulaşmaya başlamıştık sonra şükür kavuştum kızıma resmen makina kadar emmedi sıpa beni :) hastaneden bi sürü süt geri verdiler öylece kaldırdım derin dondurucuya 🙈 hiç yılma bak çok güzel emecek çok güzel artacak. Meme böyle boşaldıkça üretiyor.
Benim kizda suan anca 90-120 ml arasi iciyor. 100 ve uzerine ciksam zaten mamayi da cok azaltirim 🥰
Bakalim israrla devam ediyorum , sonucunu alacagim insallah 🥰
Kızlar bugün kontrolde 5.910 çıktı kızım. 650gr almış. 61 cm olmuş. Şükür kafa çapı da 1 cm büyümüş. Göz ölçümleri de iyi çıktı kayma yok şükür doğumsal bir sıkıntı yok dedi göz doktoru 🙏
Ayy çok bunalmıştım sonra bi güzel oğlumunda kreşten aldım babamızı işten aldık yemeğe kaçtık sonra arabayla turladık nasıl iyi geldi anlatamam 😍
ayy ne guzel bir gun olmus 🧿🥰

Üşeniyorum da ben açıkcası. Çıkmadığını görünce de moralim bozuluyor daha az çıkacak diye de sağmak istemiyorum. Kısır döngüye girdim🤣

valla bende Tiktok da izleye izleye gaza geldim. zor is ya , saatli kalkmak ayri dert, bulasigi ayri dert

Kızlar ben de acayip üşeniyorum yaa. Beni parçaları temizleme kısmı zorluyor. Yoksa sağımda genelde lansinoh torba kullanıyorum. 10 dk sağsam o bile yeter ama dediğim gibi parçaları yıkaması zor geliyor. Bi bakayım makineye atılıyor mu.
İlk ay çok sağıyordum, çünkü kitleleşmişti göğsüm, boşaltmam gerekiyordu. Ama sonra bu alerji muhabbeti çok yordu beni, sağsam da veremeyecektim. Artık haftada bir iki anca sağıyorum.

ben kendi tembeigimi bildiigmden bir suru biberon aldim. Hamileyken 2-3 tane almistim smdi 10 tane oldu😂😂

Sagma alet edevatlarini da buzdolabi posetine koyup, dolapta bekletiyorum. gunde sadece iki kere yikayip dezenfekte ediyorum yetiyor. Yoksa 8 kere sagim da her seferinde yikayamam yani
Ben almadım sadece aventi iyi buldum kendimce o da burda çok uçuk fiyat. Bi biberona o kadar verdikten sonra 3 tane daha almak istemedim🤣 bende buzdolabında bekletiyorum ama kendi dağınıklığıöda kaybetmemek için🤣🤣 bir zamanlar düzen simetri takıntılı temizlik hastası bir karıyeım oysaki🤣🤣
Kullanıyoruz, yiyoruz içiyoruz olmuyoor ben artık kabullendim hoş daha mı kabullenmiyim bebe 3 ayı bitirdi😂 heycanla ek gıdayı bekliyorum😍

Bende izledikce bir gazla sağmaya koşuyorum iki gögüs 30 ml görünce hevesim kaçıyor. Sonra diyorum neyse 1 damla 1 damladır yavruma anne sütü gitsin
Heh tam da bu yüzden koşmuyorum bi avuçluyorum yok senden olmaz diyip oturuyorum🤣
Benim dökülmüyor ama saç tellerim çok inceldi hem demir hem decavit kullanıyorum yinede sömürüyorlar bizi 😂 hope2022 hope2022 Spicelover Spicelover -Sunshine -Sunshine Serla Serla
@papatyaozu hadi bakalım canım hayırlı haberlerle gel bizimde cuma 3 ay kontrolumuz 😍 Burada acayip yağış sel götürüyor heryeri yüzerek gidicez galiba 😂
Topluca saç ektirmeue gitçez yakında🤣 hayır kıl kökü bacaktan alınıyırmuş galiba. Bide lazerliyiz alacak yer de yok🤣

Kızlar ben de acayip üşeniyorum yaa. Beni parçaları temizleme kısmı zorluyor. Yoksa sağımda genelde lansinoh torba kullanıyorum. 10 dk sağsam o bile yeter ama dediğim gibi parçaları yıkaması zor geliyor. Bi bakayım makineye atılıyor mu.
İlk ay çok sağıyordum, çünkü kitleleşmişti göğsüm, boşaltmam gerekiyordu. Ama sonra bu alerji muhabbeti çok yordu beni, sağsam da veremeyecektim. Artık haftada bir iki anca sağıyorum.
kuzum alerji hep surecekmiymis ki ? ilerde mamasina fln karistirirdin sagdiklarini.

hani boyle bazi fistik alerjileri nefes borusunu vs sisiriyor ya oyle bir durum olmadigi surece alerji yapan yiyecekleri ufak ufak verin demisti benim arkadasimin halasi, kadin dogum uzmani oda. oyle oyle alisir vcuutlari ek gidada demisti.

parcalae makinain ust rafinda yikaniyor. gun icinde de buzdolabi posetine koy dolaba kaldir. ben oyle yapiorm
Ben almadım sadece aventi iyi buldum kendimce o da burda çok uçuk fiyat. Bi biberona o kadar verdikten sonra 3 tane daha almak istemedim🤣 bende buzdolabında bekletiyorum ama kendi dağınıklığıöda kaybetmemek için🤣🤣 bir zamanlar düzen simetri takıntılı temizlik hastası bir karıyeım oysaki🤣🤣

Heh tam da bu yüzden koşmuyorum bi avuçluyorum yok senden olmaz diyip oturuyorum🤣

Topluca saç ektirmeue gitçez yakında🤣 hayır kıl kökü bacaktan alınıyırmuş galiba. Bide lazerliyiz alacak yer de yok🤣
ya herkes dolapta bekletiyor , surekli kim yikar onlari😂😂

kuzum alerji hep surecekmiymis ki ? ilerde mamasina fln karistirirdin sagdiklarini.

hani boyle bazi fistik alerjileri nefes borusunu vs sisiriyor ya oyle bir durum olmadigi surece alerji yapan yiyecekleri ufak ufak verin demisti benim arkadasimin halasi, kadin dogum uzmani oda. oyle oyle alisir vcuutlari ek gidada demisti.

parcalae makinain ust rafinda yikaniyor. gun icinde de buzdolabi posetine koy dolaba kaldir. ben oyle yapiorm

Ben artık saldım kızlar ya musluk suyunda emzik ve biberon temizleyicisi ile yıkıyorum kaynatma falan yok artık 🙄 emziğide öyle musluk suyuyla yıkıyorum. Banyo yaptırırken baktım yutuyor sudan dedim bir şey olmaz musluk suyuyla yıkarsam

Ben artık saldım kızlar ya musluk suyunda emzik ve biberon temizleyicisi ile yıkıyorum kaynatma falan yok artık 🙄 emziğide öyle musluk suyuyla yıkıyorum. Banyo yaptırırken baktım yutuyor sudan dedim bir şey olmaz musluk suyuyla yıkarsam
kiz biz banyoyu hep musluktan akan suyla yaptirdik .
son bir on gundur bizde ara ara direk yikadigimiz biberonu veriyoruz. cumartesi ilk defa asi olucak benim kiz. onlari olsun bizde cok ugrasmayiz kaynat fln her seferinde

kiz biz banyoyu hep musluktan akan suyla yaptirdik .
son bir on gundur bizde ara ara direk yikadigimiz biberonu veriyoruz. cumartesi ilk defa asi olucak benim kiz. onlari olsun bizde cok ugrasmayiz kaynat fln her seferinde
Yok canım yani şöyle demek istedim musluk suyunu banyo yaptırırken yutuyor bende emziği biberonu musluk suyuyla yıkadım demek istedim. Yoksa bizde hep musluk suyuyla banyo yaptırdık.

Kizlar bu arada bayadir girememistim yazdiklarinizi okudum ama alintilamayi unutmusum.
Benim kizim da bugun teror estirdi. Sabah 8 civari uyandi ve aksam 9 a kadar toplam 1 saat uyudu sadece. En sonunda aglamaktan bir hal oldu zar zor uyuttuk.
Butun gun agladigi icin asla emmek istemedi itip durdu memeyi muhtemelen baya ac suan.
Burayi okuyunca herkeste olmasina sevindim ne yalan soyluyim🙈 demek ki genel bir durum insallah az hasarla atlatabiliriz bu sureci
Uyku gerilemesi herhalde bide bu toplasan 4 saat uyumadı bizimkide ve hala direniyor yarım saatte bir uyanıyor🥲😢

Ne güzel demek ki benimkinin daha vakti var. Tazyiğinden arınsın yeter ıslanmaktan nefret ederim normalde ama sadece ona bile razıyım artık

Bakacağım canım teşekkür ederim 🙏🏻

Yaaa 😅 hiç düşünmemiştim bunu ama Türkiye'de pek rağbet görür mü bilemedim 😅

Canım, ben süt kardeş olmaları için aynı memeden emmeleri lazım diye biliyorum. Yani sadece sağılan süt içildiğinde süt kardeş olmuyor diye biliyorum, biyolojik bir irtibat kurulmadığı için. Çünkü bebek emdikçe onun tükürüğüne göre süt şekilleniyor ya o yüzden. Ama tabii hassas bir konu, başka fikirler de almak lazım

Kuzum bunu görmüştüm ama cesaret edemedim. Bu sefer de sütten kesilmeyeyim Kai yaparken göz çıkarmayayım 😔
Detayını bende bilmiyorum araştırmak lazım tabii
kettlda su oluyor hep 2 dakikada kaynıyor hemen atıyorum büyük kasede. Günde 1 yapıyorum ben. Diğer kullanımlarda muslugun sıcak su kısmından geçiriyorum

İşte umutt fakirin ekmeğii 😂 onuda yapmasam emeceği yok hiç tamamen bitecek

Bak bende oyle iki goguste maximum aldigim 40 ml di , oda eger 4 saat fln sagmamissam. Simdi 2-3 saatte bir sagdigim 50-60 ml e cikti. 4 saat ise 70-80 ml e cikti.
10 gundur fln cok duzenli belirli saatlerde hep sagiyorum.

sabah 7 de ve 9 da
Oglen 1 de
ogleden sonra 4 de
Aksam 6 da ve 9 da
gece 12 ve 4 de sagim yapiyorum.

Keske en bastan beri boyle belirli saatlerde yapsaymisim dedim.

ah cok gecmis olsun kuzum🙏🏼

aaaa , tam 3 aylikken fln zaten bebeklerle kendi kendilerine degilde bize tepki verip gulmeye basliyorlar, resmen annenin soyledigiyle ayni zamana denk geliyor 😊
Saatlik sağımı bende yapıyorum artık 3 gündür devam ediyorum bakalım. Kaç dakika sağıyorsuun. Ay bide diyorum sonra 3 ayı bitti artık artar mı ki diye

Yok canım yani şöyle demek istedim musluk suyunu banyo yaptırırken yutuyor bende emziği biberonu musluk suyuyla yıkadım demek istedim. Yoksa bizde hep musluk suyuyla banyo yaptırdık.
hee anladim kuzum. birileri daha once kaynatip soguttugumuz suyla yikiyoruz fln demislerdi de oyle sandim bende 🙈
Saatlik sağımı bende yapıyorum artık 3 gündür devam ediyorum bakalım. Kaç dakika sağıyorsuun. Ay bide diyorum sonra 3 ayı bitti artık artar mı ki diye
canim 15-20 dk yapiyorum. Genelde 6.-8. dk da sagacagim butun sutu sagmis oluyorum ama genede kesin 15 e tamamliyorum.
Birde sicak birseyler koyuyorum goguslerimin ustune ozaman daha guzel bosaliyor.
artar ya, sana ne diyorum , kadin dogum yapali 9 yil olmus, yeni evlar edinixek bebek , onun icin sagmaya baslamis ve sutu geliyor.

Bende tabi kendimde artisi gordum ondan devam ediyorum. 10 gundur cok duzenli yapiyorum. onceden uyandigim saate gore 2-3 saatte bir yapiyordum. simdi saatleri kurdum onlara gore uyaniyorum 🙈bir de sagimlar arasi 800 ml-1 lt su iciyorum.

hee anladim kuzum. birileri daha once kaynatip soguttugumuz suyla yikiyoruz fln demislerdi de oyle sandim bende 🙈

canim 15-20 dk yapiyorum. Genelde 6.-8. dk da sagacagim butun sutu sagmis oluyorum ama genede kesin 15 e tamamliyorum.
Birde sicak birseyler koyuyorum goguslerimin ustune ozaman daha guzel bosaliyor.
artar ya, sana ne diyorum , kadin dogum yapali 9 yil olmus, yeni evlar edinixek bebek , onun icin sagmaya baslamis ve sutu geliyor.

Bende tabi kendimde artisi gordum ondan devam ediyorum. 10 gundur cok duzenli yapiyorum. onceden uyandigim saate gore 2-3 saatte bir yapiyordum. simdi saatleri kurdum onlara gore uyaniyorum 🙈bir de sagimlar arasi 800 ml-1 lt su iciyorum.
Aynen istikrarlı olmak lazım bu sağma olayındaa. Bakalım ne kadar devam edebilcez

Aynen istikrarlı olmak lazım bu sağma olayındaa. Bakalım ne kadar devam edebilcez
Daily Bar ve Pumping Bar diye iki uygulama var . bende bugun kesfettim. sagdiklarini giriyorsun. grafik fln cikariyor . artisi da gorebilirsin bu sekilde

Eklentiler

• EA738F69-4723-4DF8-B2AA-6436FB705009.jpeg
    EA738F69-4723-4DF8-B2AA-6436FB705009.jpeg
    241,5 KB · Görüntüleme: 35

Bilmem vicdan yapıyordum bide 🤣🤣
Detayını bende bilmiyorum araştırmak lazım tabii

kettlda su oluyor hep 2 dakikada kaynıyor hemen atıyorum büyük kasede. Günde 1 yapıyorum ben. Diğer kullanımlarda muslugun sıcak su kısmından geçiriyorum

İşte umutt fakirin ekmeğii 😂 onuda yapmasam emeceği yok hiç tamamen bitecek
Bide buzluğa atacakmış gibi buzlukta özel yer açtım kap falan ayarladım🤣🤣🤣🤣

Canim bu tazyikli sut olayi bende de var konusmustuk onceden de. Adacayi icmistim ben yanlislikla o cok iyi gelmisti, cunku 3 saat emzirmesem ustum basim da batiyordu.
Adacayini bi ictim dunya varmis dedim sabah kalkiyorum pijamalar carsaf tertemiz cok iyiydi. Ustunden 2-3 hafta falan gecmistir herhalde simdi yine eski haline dondu bilerek icmeye cesaretim yok tabi.
Benim kiz da hala bogulacak gibi oluyor bazen ama senin bahsettigin gibi her defasinda degil.
Acaba seninkinde dil bagi olabilir mi? Dilini tam hareket ettiremiyorsa sut direkt bogazina kaciyor olabilir. Buyudukce azalmasi lazim cunku normalde.
Ben iki gündür adaçayı içiyorum bilinçli olarak 😞 boğulma çok olmuyor bir kaç kez oldu ama sütüm yoğun, içtikçe çocuğun karnından sesler geliyor, belki gaz ondan oluyordur diye adaçayı ile azaltacağım. Denemediğim ne kaldı bilmiyorum. 😬

Kızlar oğlum memeyi ısırmaya başladı doyduktan sonra sırf zevk için ısırıp ısırıp duruyo diş için de daha çok erken aranızda bizimki gibi bebeği memeyi ısıran var mı
Benimki.. ısırıp gazını çıkarıyor alttan, ısırınca anlıyorum ki gaz sıkıştırmış, o yüzden izin veriyorum ama canım çekiliyor vallahi 🤦‍♀️

Daily Bar ve Pumping Bar diye iki uygulama var . bende bugun kesfettim. sagdiklarini giriyorsun. grafik fln cikariyor . artisi da gorebilirsin bu sekilde
Dairy bar ücretlide diğerini indirdim bakayım
Bilmem vicdan yapıyordum bide 🤣🤣

Bide buzluğa atacakmış gibi buzlukta özel yer açtım kap falan ayarladım🤣🤣🤣🤣
Sorma gögüs pedleri, süt kapları, buzluğa koymak için poşetler geçen hepsiyle bakıştıık çocugun dolabını düzenlerken gülüştük 😂 ay onu bende yaptıım hamileliğin son 1 ayı buzluk boşalsın diye ordakileri kullandım pratik yemekliklerim gitti hep şimdi lazımdı onlar 😂😂
Benimki.. ısırıp gazını çıkarıyor alttan, ısırınca anlıyorum ki gaz sıkıştırmış, o yüzden izin veriyorum ama canım çekiliyor vallahi 🤦‍♀️
Ona alıştırma canım yarın dişleri çıktıgında napacaksın mshvolursun valla
🤣🤣 bide küçük de olsa dondurucu🤣 bence şu videodakiler falan sahte kimse myle sütlü olamaz gibi geliyor bana 🤣
Bencedee 😂 emziren annelere sorasım geliyor arada cidden böylee sağdıklarında 100-120 ml cıkıyor muu 😅

X