Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Göbeğime sürdüğüm pijamanın göbek kısmında iz bırakmıyor benimkinde de ama sadece göbeğe sürün yazıyodu ondan direkt göğüs ucu kremi sürmeye başladım ben. Bi de gümüş kapağa da başlicam
Ay ben gümüş kapak içine krem sürülmeyeceğini bilmediğim zamanlarda lansinoh sürüp üstüne gümüş kapak takmıştım ama bi şey olmadı allahtan yani görünürde bir şey yok şimdilik 😬

Ay ben gümüş kapak içine krem sürülmeyeceğini bilmediğim zamanlarda lansinoh sürüp üstüne gümüş kapak takmıştım ama bi şey olmadı allahtan yani görünürde bir şey yok şimdilik 😬
Emaan en fazla kararır onu da karbonatla falan giderirsin bişi olmaz fkfk ben üşeniyorum gümüş kapağa, sütyen takmıyorum evde şimdi onu tak çıkar darlıyor beni

Ben de öyle düşünüyordum bir şeyleri paylaşırken ama başka birinde korkuya endişeye sebebiyet veriyorsa paylaşmamak dışında bir seçenek kalmıyor. Evet ben de başka topiclere çok bakıyorum ve görüyorum bahsettiğiniz türden paylaşımları. Çok daha hassas içeriklere de denk geldim. Ama bizim topic için dediğim gibi rahatsız olan arkadaşlarımız oldu, herkes de hamile ve sonlarda artık malum, o yüzden en azından endişeye sebebiyet verebilecek kısımları daha yüzeysel paylaşalım bundan sonrasında.
Herkesin konuya yaklaşımı ve hassasiyeti çok farklı. Ben mesela çatı muayenesi esnasında canımın acıyacağını bilerek gitmek konusuna daha yakınım hiç beklemediğim anda canım acısa daha kötü karşılarım. Her konuda böyle yaklaşıyorum kendimce . Her olayın en iyisini de en kötüsünü de dinlemeye çalışırım ki doğum herkeste farklı bir hikaye. Dediğim gibi herkesin hassasiyeti çok farklı herkes kendince çok haklı 🫶🏻 ama elimizin altındaki internet ortamında öyle hikayeler dönüyor ki ister istemez kötü hikayelere de denk geliyoruz, geleceğiz. Ama inşallah her birimizin hikayesi öyle güzel olur ki yaşadığımız olaylar geri kalan herkese umut olur 🥰

ben de ilk dogumumda sezaryeni hic arastirmadim hicbirsey okumadim kendimi gidisata biraktim. simdi vajinal dogum istiyorum sadece annemin olumlu dogum hikayesine odaklandim kizlar anneye benzer diye dusunerek ben de kolay dogum yapacagim saniyorum hep..
ben cok okuyup arastirinca isin icinden cikamayan biriyim o yuzden az bilgi ve akisina birakmak beni rahatlatiyor.
sezaryeni yasadim biliyorum bir daha istermiyim basima gelirse tabiki ama vajinal dogum istememin en buyuk sebebi olur kendisi :)
vajinali gormedik deneyimlicez bakalim isler o yonde ilerlerse 🙂🙂 son dakika sezaryene donerse de eyvallah der nasil olsa hersey gececek diye kendimi telkin ederim :)

İsimlileri kesin yaptır da yurtdışından aldığını kendin çekersin evde olmadı. Ben sana güzel pozlar bulurum çekilecek çok iyi bir arşiv biriktirdim bu konuda 😁
Ay takım tutmuyorum bacım fenerliydim bi ara gs forması giyip maça gittim 🤣 o yüzden ortalık malı gibi oldu benim takım djdjdj
Poz konusunda destekleri ben de rica edeceğiiimmm 🩷😍

Kilosu az degıl mı yaa pıhtılaşma olduğu ıcın bır şey olması kaybetmeyelım vs dedı korktum açıkçası
Birazcik az ama benim kuzenimin kizi 8 aylik ve minicik dogdu sonra 5 aylik kan damliyo yanaklarindan , demem o ki cok asiri minik degil sen ona guzelce kilo aldirirsin , bak baskalari da 4 kg dogacsk diye endise ediyor sıkma canını sagligi yerinde olsun kiloyu her turlu yakalar.🥰

Haftada bebekler 250 gr alıyor. 38 de senin bebek yaklaşık 3 kg olacak kötü bi kilo asla değil. Bide bizim akrabalarda da çok pıhtı sorunu var genimizde var. Herkes hamile kaldığı dönemden itibaren kullandı sulandırıcı iğne / hap. İçlerinde normal doğum yapan da var yani bu hesaba göre demek onların bebeğini doktor erken almamış pıhtı olmasına rağmen sana neden böyle dedi doktorum bilmiyorum. Bizimkilerin çoğu özellikle sezeryan seçti keyfi olarak o yüzden 38 de doğurdu lar hep. Mesela bana doktorum sulandırıcı hapı 35de kestirdi içmiyorum iki haftadır. Normal doğum yapacağım erkenden alalım vs demedi
Ben ecopirini 32. Haftada kestim oksapar 6 binlık devam edıyorum doğumdan bir gün önce kesicem pıhtılaşmam yoğun sekılde sımdıkı bebegım tüp bebek ayrıca geçen sene tüp bebekle ıkız erken doğumum oldu 27 haftalık üç gün yaşadılar maalesef sezaryan doğumdu doktorum da bu yüzden riske görmek istemiyor

Birazcik az ama benim kuzenimin kizi 8 aylik ve minicik dogdu sonra 5 aylik kan damliyo yanaklarindan , demem o ki cok asiri minik degil sen ona guzelce kilo aldirirsin , bak baskalari da 4 kg dogacsk diye endise ediyor sıkma canını sagligi yerinde olsun kiloyu her turlu yakalar.🥰
Yaa dimi birileri zayıf dıyor birileri kılolu olacak dıyor aslında normal olması ne kadar güzel ınsallah 3 kılo cıvarı doğar 😊

Herkesin konuya yaklaşımı ve hassasiyeti çok farklı. Ben mesela çatı muayenesi esnasında canımın acıyacağını bilerek gitmek konusuna daha yakınım hiç beklemediğim anda canım acısa daha kötü karşılarım. Her konuda böyle yaklaşıyorum kendimce . Her olayın en iyisini de en kötüsünü de dinlemeye çalışırım ki doğum herkeste farklı bir hikaye. Dediğim gibi herkesin hassasiyeti çok farklı herkes kendince çok haklı 🫶🏻 ama elimizin altındaki internet ortamında öyle hikayeler dönüyor ki ister istemez kötü hikayelere de denk geliyoruz, geleceğiz. Ama inşallah her birimizin hikayesi öyle güzel olur ki yaşadığımız olaylar geri kalan herkese umut olur 🥰
Ben sana katılıyorum bu konuda ben de başıma gelecekleri bilmek isterim öncesinde. Çok da sudan çıkmış balık olmak istemem. Ama herkesin yapısı bünyesi farklı. Eşim de en ufak olumsuz şey duymaktan çok gerilir, gereksiz endişelenmeye başlar mesela. Hatta bazen burada konuşulmuş bir şeyi ona anlattıdığımda böyle şeyleri neden konuşuyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz falan der hemen 😅 Geçenlerde doğum sonrası komplikasyon yaşayan bir arkadaşımın durumunu paylaşmıştım burada. Onu bana aktaran arkadaşımıza kızdı mesela. Neden out’a doğuma bu kadar az zaman kala böyle bir şey anlatıyorsun, korkutuyorsun bilmese ne olurdu falan dedi, ben korkmamıştım oysa ki, galiba kendisi korkmuş 🥹😅 Gerçekten kişiden kişiye çok fark ediyor. O yüzden daha dikkatli, temkinli olalım az bir zaman kaldı şunun şurasında inşallah 🙏 Ve evet umarım hepimiz çok güzel doğum hikayeleri yazarız 🥰❤️🌸

Bir de vajinismus geçmişi olan biri olarak açıklık muayenesi için ben yazmak istedim. İlk yapıldığında nasıl birşey olduğunu bilmediğim için kendimi kastım ve azcık acıdı. Sonrasında çok can yakan birşey olmadığını bildiğim için kendimi kasmadım ve can yakmadı. Benim açıklığım olduğu için 1 aydır 20 kez falan rahat bakılmıştır. Bazı kişilerin bakışından kaynaklı bakıldıktan sonra hafif regl ağrısı oluyor ama acıdığı için değil bazıları bakınca da vajinal ultrasonla bakılmış gibi hiç acı hissedilmiyor. Ama cidden korkacak birşey yok. bunu size korkudan uzun süre acır diye ilişkiye bile girememiş biri olarak söylüyorum 🤭 Doğumda en korktuğum şey parmakla bakılmasıydı. 1 aydır onun stresini attım alıştım korkulacak bişeyi yok. Şimdi sırada korktuğum normal doğum yaparsam kesi ve dikiş ihtimali bilmediğim için korkuyorum. İnşallah o da kötü bişey değildir. Hissedilmiyordur inşallah
bu kesi ve dikiş olayını eskiler çok fena anlatıyor ama bence değildi. zaten uyuşuk olduğun için hissetmiyorsun. doktorum bana kesi atmam senin vajina yapının bozulmaması için çok daha iyi demişti. diğer tüelü idrar kaçırma şekil bozukluğu vs oluyor sanırım.
iyileşme sürecinde ise ilk idrarda yanma oldu epey sonrakilerde gittikçe azaldı ve bi süre sonra tamamen geçti. her wc gittiğimde dezenfwkte ederim diye bi ilaç vermişti. çok çabuk iyileşti. dikişler de kendi kendine düştü

Son düzenleme:
bünyesi ve dikiş olayını eskiler çok fena anlatıyor ama bence değildi. zaten uyuşuk olduğun için hissetmiyorsun. doktorum bana kesi atmam senin vajina yapının bozulmaması için çok daha iyi demişti. diğer tüelü idrar kaçırma şekil bozukluğu vs oluyor sanırım.
iyileşme sürecinde ise ilk idrarda yanma oldu epey sonrakilerde gittikçe azaldı ve bi süre sonra tamamen geçti. her wc gittiğimde dezenfwkte ederim diye bi ilaç vermişti. çok çabuk iyileşti. dikişler de kendi kendine düştü
Benim ilk doğumum olacak ama, 4250 gr beneğini kendi isteğiyle imzayla falan normal doğuran bir ablam özellikle kesi istemiş. Aynı senin bahsettiğin gibi bahsediyordu. 2 gün sonra kendine geldiğini çok daha kolay olduğunu söylemişti

Benim ilk doğumum olacak ama, 4250 gr beneğini kendi isteğiyle imzayla falan normal doğuran bir ablam özellikle kesi istemiş. Aynı senin bahsettiğin gibi bahsediyordu. 2 gün sonra kendine geldiğini çok daha kolay olduğunu söylemişti
aynen öyle. eskiler herhalde güzel dileniyordu ya da uyuşturmuyırdu ondan acılı oluyordu herhalde. artık her şeyin kolaylığı var. eli hafif becerikli doktorlara denk geliriz umarım :)

bu kesi ve dikiş olayını eskiler çok fena anlatıyor ama bence değildi. zaten uyuşuk olduğun için hissetmiyorsun. doktorum bana kesi atmam senin vajina yapının bozulmaması için çok daha iyi demişti. diğer tüelü idrar kaçırma şekil bozukluğu vs oluyor sanırım.
Kesinlikle katılıyorum. Korku senaryosu gibi birileri yok kesinin kötülüğünden bahsediyor. 4 kilo olunca kesim vardı. muhtemelen normale göre büyüktü de hiç zorluk yaşamadım. Kafama o kadar dikiş kötü kazınmış ki o zaman sürekli diken üstünde bekledim ama hiçbir zorluğunu yaşamadım.

Kesinlikle katılıyorum. Korku senaryosu gibi birileri yok kesinin kötülüğünden bahsediyor. 4 kilo olunca kesim vardı. muhtemelen normale göre büyüktü de hiç zorluk yaşamadım. Kafama o kadar dikiş kötü kazınmış ki o zaman sürekli diken üstünde bekledim ama hiçbir zorluğunu yaşamadım.
bence kesi tam bir nimet

benim şahsen en çekindiğim şey doğum sonrası idrar kaçırma problemi ve bölgede oluşacak diğer bozukluklar. hatta o kadar çekiniyordum ki, sezaryen daha mı iyi acaba diye düşünmüştüm bir noktada.

yani sonuçta doğum gibi inanılmaz bir şey yaşayacağız. tabii ki biraz rahatsızlık olacak doğum sırasında ve sonrasında. her şeyi dert etmemeliyiz ve bence psikolojik olarak çok iyi hazırlanmalıyız bu olaya.

ben mümkün olduğunda “illa böyle istiyorum “ diye de mesaj vermiyorum bedenime/beynime. her şey olabilir.

yeter ki bebeğimle sağsalim evimize gelelim🙏🙏

Ben ecopirini 32. Haftada kestim oksapar 6 binlık devam edıyorum doğumdan bir gün önce kesicem pıhtılaşmam yoğun sekılde sımdıkı bebegım tüp bebek ayrıca geçen sene tüp bebekle ıkız erken doğumum oldu 27 haftalık üç gün yaşadılar maalesef sezaryan doğumdu doktorum da bu yüzden riske görmek istemiyor
Anladım senin durumun biraz daha farklıymış sağlıkla doğur sağlıkla kucağına al inşallah 🤲🥰🥰

Canım sende ileri haftada doktor değiştirmek zorunda kaldın ya nasıl yaptın. Bende özel takipliydim. Hastaneye yatınca devlette perinatoloji takipliydim. Bugun artık bize gelmene gerek yok normal kadın doğuma git dediler. Son günlerim özelden doktorlara bakıyorum. Kabul ederler mi bilmiyorum. Deneyimlerini bilmiyorum çok kararsız kaldım. Sem içşne sinen birini buldun mu
Son gittiğim doktor içime sindi baştan beri takip edene güvenim zaten bitti yani ona dönemem bu bana uzak istanbuldaysan tavsiye ederim. Bende son dakka kim bakar falan dedim de kapıdan da girsem bakıp doğuma almak zorundalar yani maalesef son dakka değişiklik sebebi keyfi değil. Ya bir kere biz tecrübesiziz bu doktor içimi rahattattı bu arada ilk gittiğimde stresli gittim o yüzden çok kararsızdım ama bu hafta tamam dedim yani

akşamları sancı direkt artıyormuş. neden olduğunu bilmiyorum ama bende de hafif sancılar akşam oluyor gerçekten. acaba biraz hareket iyi mi geliyor gün içinde?
Bana doktorum 32. haftada artık akşamları kasılmalar sancılar olacak, normal demişti. Hareket abartılı olmadığı sürece genel olarak iyi ama artık ben yemek yaparken, bir şey doğrarken falan sabit şekilde ayakta durduğumda zorlanıyorum.

X