2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladı😅Bizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu
canım benim de kızım sürekli tükürük çıkarıyor elini ağzından çekmiyor hatta emzik almadığı için nasıl uyuyacağıno bilemeyip çıldırıyor elini üstümü kıyafetimi emiyor keşke emzik alsaymış diyorum geceleri

Geçmiş olsun size de. Peki doktor yönlendirme yapmadi mi. Herşeyi kes derken ne yiyeceğinizi falan söyledi mi. Belki de süt ve süt ürünleri demiştir olabilir mi. Eleme yöntemiyle gidiyor çünkü doktorlar. Ekleme için en az 15 gün geçmesi gerek. Sütün temizlenmesi ve bağırsakların toparlanabilmesi için.

Evet ben baştan beri susam kuruyemiş gibi yüksek riskli ürünleri tuketmedim. Buğday grubuna hassasiyeti varsa da kan görmediğim sürece devam ediyorum. Çünkü şu halde dahi doymuyorum ne yazık ki. Büyük kızımda sabrım vardi bunda o da yok . Geçen yaş pasta kokladım herkes uyuyunca 😅

Canım aslında süt süt ürünleri ve dana etini kes dedi. Ben deli gibi peynir yiyen bir insan olduğumdan bana herşeyi kes demiş gibi oldu 🙈🙈 ben bi kere kan gördükten sonra dünden beri bi daha hiç görmedim peki bu normal mi acaba… süt ürünlerinin çeşitlerini mi tek tek ekliyorsunuz iki hafta sonunda peki?

Kizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
kuzum her bebek yuz ustu yerde durmayi sevmez , benim kizda hic sevmiyor.
amac boynunu ve kafasini tutabilmesi. kucagimizdayken cok guzel tutuyor kafasini, yorulunca dusuyor tabi kafa😂
zaten sadece yerde degil kucaginda da ayni etkiyi aliyorsun , bana hemsirem de taburcu olurken dedi, 1-3 dk yerde deneyin baktin sevmiyor gogsunde istedigin kadar tut dedi .

Kızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladı😅Bizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu
Kuzum bizde de aynı sorun başladı. Hatta annemler erken mi diş çıkaracak acaba diyorlar ama normal bence. Kızımın da 7 gün sonra 3 ayı doluyor, seninle aramızda 1 gün falan var sanırım bizim 😌

Ya erkek cocugu iste anaci. Benim yegenim var 3 yasinda arada gelip yengemin saclarini oksuyor opuyor oyle hosuma gidiyor ki😍

Yaa neler bekliyor mesela anlatsanaa ☺️
Yaa ne güzel 😍
kızlar bebeklerinizin moro refleksi uykusunda devam ediyor mu hala? benim kızım uykusunda hala sıçrıyor da. normal mi 3.ayda ?
Kundaklıyorum ben o yüzden. Hala güler mesela uyuma anında. Çok sık değil ama yapıyor
Kizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
Terör gibi terörr. Bastırmadım hiç ben ama benim ki yüz üstü durmaktan nefret ediyor hatta bacaklarını kaldırıyor kafası yerine ama kucakta artık çok rahat kafasını tutuyor. Ben tabi aşırı ağlama moduna geçene kadar tutuyorum. Müzik şarkıyla az da olsa durmasını sağlıyor
Bizimkinin de çenesi hep ıslak artık. Bende erken mi diye düşünüyordum, zamani demek ki.

Benim kızım da korkarak uyanıyor bazen, sıçrıyor. Kayinvalidem bu konuya gayet bilimsel bi açıklık getirdi. Uykusunda melekler annen öldü diyormuş, ondanmış 😅 Gözünü açınca yaşıyorum annecim diyorum sjsjd
Aynen hep yasanıyormus. Benim kusmukta olunca ağızdan gelen her şryi sorun ediyorum 😅
canım benim de kızım sürekli tükürük çıkarıyor elini ağzından çekmiyor hatta emzik almadığı için nasıl uyuyacağıno bilemeyip çıldırıyor elini üstümü kıyafetimi emiyor keşke emzik alsaymış diyorum geceleri

Canım aslında süt süt ürünleri ve dana etini kes dedi. Ben deli gibi peynir yiyen bir insan olduğumdan bana herşeyi kes demiş gibi oldu 🙈🙈 ben bi kere kan gördükten sonra dünden beri bi daha hiç görmedim peki bu normal mi acaba… süt ürünlerinin çeşitlerini mi tek tek ekliyorsunuz iki hafta sonunda peki?
Emzik kolaylık ya bu tarz şeylerde. Ben uyumaya yakın, hafif mızırdar halde veriyorum uykusunu kolaylastırıyor
Kuzum bizde de aynı sorun başladı. Hatta annemler erken mi diş çıkaracak acaba diyorlar ama normal bence. Kızımın da 7 gün sonra 3 ayı doluyor, seninle aramızda 1 gün falan var sanırım bizim 😌
Aynen canım aramız az. Zaten peş peşeyiz hep o yüzden hemen sorup cevap alınca rahatlıyorum 😀

Benimki de basıyor kuzum tuttuğumda. Ama bebekten bebeğe degisir bence biraz daha gözlemle.

Kızlar benim bebegimde bobrek reflüsü var, bugun onu da sormak için duyulmuş bi çocuk profesörüne gittim. Kilosunu fazla buldu biraz, geceleri uyanmazsa kaldırma emzirmek için dedi. Ama benim bebegimin uykusu ağır geceleri. Ben uyandırmazsam sabaha kadar bile uyuyabilir, bırakayım mı gerçekten sabaha kadar bilemedim. Bebegim 73 günlük, kilosu 5700 çıktı.

Ne basması canım. Yok yürüsün bide. Boşver bırak deneme bile. Bişey falan olur daha kemikleri kıkırdak gibi. Allah korusun. Çok biliyorlar herşeyi. Bizde kalça cikikligi var ya hassasım bu konularda

neden öyle bır denemeye girdilerki hangi akılla? herkesin cocuğu hava da takla atıyor ztn.. bnm oğlumda yuzüstünü sevmıyor ama bn onda brz zorluyorum gelişimi için cok önemli cnkü. hoş bizm alcıdanda kaynaklı gitmeye çalışıyor ona sinirleniyor. bastırmayın ama yuzüstüne koymaya çalısın hiç durmuyorda dizinizin üstünde koysanızda olur

Bizimkinin de çenesi hep ıslak artık. Bende erken mi diye düşünüyordum, zamani demek ki.

Benim kızım da korkarak uyanıyor bazen, sıçrıyor. Kayinvalidem bu konuya gayet bilimsel bi açıklık getirdi. Uykusunda melekler annen öldü diyormuş, ondanmış 😅 Gözünü açınca yaşıyorum annecim diyorum sjsjd
senin kayınvalıdenle bnm kayınvalıdem oralı, bnde kaynana olunca öyke dicem🤣🤣

Bu bizim 1 günlük ağız mendilimiiz. Değiştirilen 5-6 kıyafet ve zıbın ayrı. Kusmamız boyut değiştirdi zaten sanırım tükürüklenmeden kaynaklı. Mamayı verince önce bi mamayı kusuyor direk içtiği haliyle. Sonra aradan 10-15 dakika geçiyor tükürükle beraber çıkarıyor gibi kusuyor. Ben doğdu doğalı hipp organic combiotik kullanıyorum acaba mamayı mı değiştirsem. Hep aklımda onada cesaret edemiyorum doğdugundan beri midesi buna alıştı diğerleri dokunursa diye. Doktorlar bişey demiyor bebek reflüsü modundalar. Bir ara kilomuz toparladı gibiydi şu 1 haftadır gene durduk. Üşütüyor muyum diyorum ev sıcak ekimden beri 1.200-1.500 lira fatura ödedik. Ternometre hep 25-27 arasında. Canım sıkılıyor bu mevzuya. 1 kutu farklı mama alıp denesem mi. Happy kids te bebelac gold kullanıp memnun kalan var

Eklentiler

• DC2261F8-815F-4170-AEA3-CEC6965ADEDA.jpeg
    DC2261F8-815F-4170-AEA3-CEC6965ADEDA.jpeg
    126 KB · Görüntüleme: 65

Tövbe ya rabbi. Bu kafalarla senaryo yazsalar oohoooo

Benimki de basıyor kuzum tuttuğumda. Ama bebekten bebeğe degisir bence biraz daha gözlemle.

Kızlar benim bebegimde bobrek reflüsü var, bugun onu da sormak için duyulmuş bi çocuk profesörüne gittim. Kilosunu fazla buldu biraz, geceleri uyanmazsa kaldırma emzirmek için dedi. Ama benim bebegimin uykusu ağır geceleri. Ben uyandırmazsam sabaha kadar bile uyuyabilir, bırakayım mı gerçekten sabaha kadar bilemedim. Bebegim 73 günlük, kilosu 5700 çıktı.
Hangi şehirde canım bu doktor

O kadar gaz damlası kullandık hiç fayda etmedi 😢 daha beter kabız oldu kızım. Bunu ilk defa duyuyorum. Gazına etki etti mi canım? Kolay çıkarabildi mi bu şurup sayesinde? Eğer öyleyse yarın ben de alacağım, artık gece gündüz sadece ıkınıyor yavrum.
Tabi daha kolay çıkarıyor ağızdan ve alttan ikisinden de doktorun verme amacı da gazdı kabızlık sıkıntısı hiç olmadı zaten

Kızlar bebeğim 3 aylık olacak birkaç gün sonra. Benim sütüm yok denecek kadar azdı sonrada kesildi o yüzden hep mama vermek zorunda kaldım. 3.5-4 saatte bir 120 cc mama veriyorum da az mı anlayamıyorum. Sadece mama veren anneler siz kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz ? 🌼

Bu bizim 1 günlük ağız mendilimiiz. Değiştirilen 5-6 kıyafet ve zıbın ayrı. Kusmamız boyut değiştirdi zaten sanırım tükürüklenmeden kaynaklı. Mamayı verince önce bi mamayı kusuyor direk içtiği haliyle. Sonra aradan 10-15 dakika geçiyor tükürükle beraber çıkarıyor gibi kusuyor. Ben doğdu doğalı hipp organic combiotik kullanıyorum acaba mamayı mı değiştirsem. Hep aklımda onada cesaret edemiyorum doğdugundan beri midesi buna alıştı diğerleri dokunursa diye. Doktorlar bişey demiyor bebek reflüsü modundalar. Bir ara kilomuz toparladı gibiydi şu 1 haftadır gene durduk. Üşütüyor muyum diyorum ev sıcak ekimden beri 1.200-1.500 lira fatura ödedik. Ternometre hep 25-27 arasında. Canım sıkılıyor bu mevzuya. 1 kutu farklı mama alıp denesem mi. Happy kids te bebelac gold kullanıp memnun kalan var
Bize bebelac gold çok gaz yaptı kuşum nutrıcıa neocate kullandık o güzeldi doktor tavsiye etmişti

kızlar yine bir şey sorucam size 🙄 2.aydan 3.aya baş çevresi ne kadar büyümüş bebeklerinizin? 2.ay 38 di bizim 3.ay sağlık ocağı 40 ölçmüş ama 2 cm büyümeye şaşırdım ölçtüm ben 39.5 ölçüyorum. sizin ne kadardı? kız bebek bu arada.

X