2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bana da öyle gelmişti ama tamamen doktorumun ayrıntı vermemesinden kaynaklı. 2 hafta stres yaptım gidince bebişi de kalp atışını da gördük çok şükür senin de öyle olur merak etme

Yok bebitom ben zaten zayıftım ama yoga ile sıkı kalıyor vücudum, Şu an 56’yım. Ama ben de sezaryen olacağım, öyle olunca spor yapılmıyor muymuş? Anlat çabuk?

Yok bebitom ben zaten zayıftım ama yoga ile sıkı kalıyor vücudum, Şu an 56’yım. Ama ben de sezaryen olacağım, öyle olunca spor yapılmıyor muymuş? Anlat çabuk?
O hangi yoga sıkı bırakan link atsana
6 aya kadar yürüyüş dışında yasak diye biliyorum dikişlerden dolayı
Zaten 2 ay lohusa sonra hadi yapayım desen de dikişten dolayı yaptırmıyor hocalar

Sütümüz olursa emzirirsek bol bol veririz diye düşünüyorum tabi o zamanda tatlıyı abartmazsak
Hic merak etmeyin zaten emzireceksiniz ustelik birde 24 saat emen bir bebek olursa yemekte yiyemeyeceksiniz, gunde en az 2 litre su arti 3 fincan rezene cayi icilecek oyle diyetle ugrasmadan bile 2 yil emzirme ile halledilir en az 20 kilo. Ben cocuk dusunmeden once 56-57 dim sonra cocuk dusunmeye basladik folikasit aldim ve hic yemek yemeyen ben normal insan gibi yemeye basladim 64 kilo oldum hamile oldugumu ogrendim 7. haftaya kadar 67 oldum ve doguma 90 la gittim :) hastaneden ciktiktan birkac gun sonra 89 dum, oglum 6 aylikken 79 kiloydum, bir sonraki yaza 69 oldum sifir diyetle. Gectigimiz yaz 63 tüm biraz skinti yasadim yemege sardim 74 oldum bari dedim hazir almisken cocuguda yapaYim su an daha kilo almadim neyseki

İşte emen çocuk olursa sıkıntı olmaz zaten ablam lohusalık dönemi bittiği gibi vermiş tüm fazlalıklarını. Tamamen onların emmesine bağlı artık. En azından bi detoks suyu yürüyüş yapılır şu an onu bile yapamıyorum düşük tehlikesi var ilaç alıyorum yata yata şiştim
Sizin sezeryan mı oldu? Onda da biraz geç süt geliyor diyorlar başta bebek almadı mı almıyormuş daha

O hangi yoga sıkı bırakan link atsana
6 aya kadar yürüyüş dışında yasak diye biliyorum dikişlerden dolayı
Zaten 2 ay lohusa sonra hadi yapayım desen de dikişten dolayı yaptırmıyor hocalar
Düzenli olarak yaparsan sıkılaşırsın tabii.
Hııı olabilir kuzuş, ben gebelikte diyorum, üçüncü ayı atlatınca spor yaparız yavaş yavaş.

Düzenli olarak yaparsan sıkılaşırsın tabii.
Hııı olabilir kuzuş, ben gebelikte diyorum, üçüncü ayı atlatınca spor yaparız yavaş yavaş.
Günlük yarım saat yürüsem yeter bana
Aslında spor salonu var gebelik pilatesi yaptırıyor mudur bilmiyorum. Verilir ya aman napalım anayız biz analar güçlü olmalı taşıyabilmeli bebesini

Yolk kesesini her doktor söylemiyor zaten bizi ilgilendiren bir şey değil ya tıbbi bir terim ya belki de ondan dememiştir. Bir şeyden şüphelense seni daha yakın tarihe çağırırdı. Sürecin sağlıklı ki tam iki iki haftaya kalp için çağırmış bence korkma hiç.

merhaba kızlar sizlerde de cilt kuruluğu oldu mu hamilelikten dolayı? normalde yağlı olan yüzüm hamile kaldığımdan beri kupkuru ve pul pul dökülüyor. aynı şekilde dudaklarım da kupkuru. hormonlardan dolayı mı acaba? çok kötü suratım.

Arkadaşlar merhaba 40 yaşındayım 2. Bebeğim olacak inşallah. benimde son adet tarihim 28.12.2021.. keseyi 5+3 te gördük kalp atışını da 7+2 de duyduk çok şükür muhtemel doğum tarihi 4 Ekim görünüyor. Ankara'dan sevgiler herkese sağlıkla kucağımuza aldığımız günleri görelim inşallah

Merhabalar , ben de aynısını bu sabah kendim de fark ettim. Dudaklarım çatlamış bacaklarım beyaz beyaz pul olmuş. Suyu çok içmeme rağmen kurumuş. Kantoron yağı sürdüm biraz yüzüme falan. Neden olduğunu bilmiyorum gebeliğe bağlanmalı mı , benim lekelenmelerden başka gebeliğe dair belirtim yok da

benim de bazı bölgelerim aşırı kurudu, bazı bölgelerim minik sivilcelerle doldu özellikle. gebelik sonrasında başladı. bol su için diyolar hep. vücudu da nemlendirebilirsiniz ama gebelikte neler kullanılır cok bilgim yok hindistan cevizi yağı duymuştum. almayı düşünüyorum ben de.
Aramıza hoşgeldiniz listeye ekledim hayırlı uğurlu olsun :)
çok amin

10-12 kilo arasi alirsa en fazla toplamda o zaman evet lohusalik dönemi bitene kadar bebegin kilosuydu plasenta sislik vs derken gider o kilo ama 20-30 alirsak gitmiyor hemen :)
Olsun bebis icin yatmaniz gerekirse yatin tabiki kiloyu hic kafaniza takmayin bu durumda zaten. Ben normal dogum yaptim suyum geldikten sonra 41 saat surdu isvicredeyim doktorumla aslinda suda dogum kararlastirmistik ama suyum gelip hastaneye gidince ebeler cok kasiyor kendini epidural yapalim demisler doktoruma. Birde gittigim hastane sonradan abimin dedigine göre kilisesi falan varmis baya dinciymis yani tamamen dogal dogumcular. Suyum geldikten sonra 24 saat dogumun kendiliginden baslamasini beklediler ama sancim yoktu. Sezeryan yapin dedim yapmadilar, suni sanci verdiler 4 cm acilma olunca epidural yaptilar. Söyle diyim epidural buyuk bir nimet gercekten. Eger sezeryani doktor mecburi demiyorsa epiduralli normal dogumda iyi bir secenek.
Emzirme konusuna gelince eger yarim narkoz alirsaniz cocuk dogunca size gösterecekler sonra sizi dikmek zorundalar ayilana kadar vs bayagi bir süre gececek ama bu demek degil ki bebek emmez süt gelmez. Önemli olan bebegi kucaginiza aldiginiz ilk an memeyi agzina zorlada olsa tikip surekli emzirmek. Oglum dogar dogmaz ebe gögsüme koyup bir yandan kafasini tutup bir yandan memeyi agzina tikti kolostrum o ilk agiz sutunu skti almasini sagladi. Ondan sonra hemen meme tuttu mu hayir basta tembeldi ve cok ac bir cocuktu zorla agzina memeyi koyuyordu ebeler sonra 3 saat emiyordu ama ona yetecek kadar sut hemen gelmiyor, acti biraz yatmiyordu benden izin alip mama icirdiler böyle kucuk kasikli bardak gibi biseyle ayni zamanda bende surekli emzirdim, süt sagdim mamaya kattilar falan derken 2 gün sonra ebe mama icirmeye geldi diyor Tam bir Türk pasasi bu cocuk yani rahat rahat cok mama gelince hemen icip memeyi kendi emecek diye zorla tutuyor. Cok uzun oldu isin özeti her türlü dogumda hemen oyle oluk oluk süt gelmiyor. 4 gün hastanede kaldim sagdim emzirdim az mama icti derken eve ciktigim aksam sutum cogaldi sanirim evde kendimi daha rahat hissettim annem falan yanimdaydi sonra hic mama vermedim 23 ay emdi.

kizlar merhaba 5+1 gunluk hamileyim azonce progestan fitil vajinama cok zor girdi baya ugrastim girmesi icin fitilden 20 dakika sonra ayaga kalkttim ayaga kalkinca kanama basladi biraz yattim geri kalktim kalkinca yine oldu cok kotuyum tup bebekti benimki doktorumun hemsiresini aradim acile git dedi kapatti sagolsun cok ilgilendi kucuk bir ilcedeyim acilde ne yapabilirler acaba zaten gunluk progestan ignem var aksamlari ne yapayim ben lutfen bir akil verin

Acile gidince nöbetçi kadın doğumcu oluyor o tekrar muayeneye alıyor. Keseye falan bakıyorlar.
Kanama ile karşılaşmak çok kötü. Ama sakin kalmaya çalış. Hemşireye sor proluton yaptırayım mı veya iğneyi ikiye çıkartayım mı diye. Bir şey olmaz. Bol su iç demişti doktorum bana da. Allah gönlüne ferahlık versin.

Kızlar bende ne zamandır yoktum. mide bulantısı baş dönmesi. işte zaten yoruluyorum 7de çıkıyorum eve git derken pilim bitiyor. yazışmaların hepsini okuyayım dedim ama baya çok yazışmışsınız. bende bu carşamba kalp atışlarını gördüm. duydum diyemeyeceğim devlet hastanesi malesef ultrason cihazı kötü. 6+6 da görmüş oldum. ama nasıl güzel hareket ediyor. mucize. doktor pirillam verdi onu kullanıyorum ama ayakta uyuyorum gün içinde. bir kabızım bir ishal. kasıklarıma kramplar giriyo sanırım bağırsaklarım yüzünden. bir dahaki randevum 3 hafta sonra. sizce çok değil mi

Bebisin saglikla tutunur sana bebekler cok guclu ve zaten saglikliysa öyle hemencik birsey olmaz kendini kotkutma. Bizim sandigimiz dusundugumuz gibi saglikli benek oyle hemen dusmez icin rahat olsun ayakta durma her halukarda acile git, doktorun yakinsa eger tekrar ara oraya git dinleme sekreteri sen bakmak zorunda böyle bir durumda fitili veren sureci takip eden aradiginsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…