10-12 kilo arasi alirsa en fazla toplamda o zaman evet lohusalik dönemi bitene kadar bebegin kilosuydu plasenta sislik vs derken gider o kilo ama 20-30 alirsak gitmiyor hemen :)
Olsun bebis icin yatmaniz gerekirse yatin tabiki kiloyu hic kafaniza takmayin bu durumda zaten. Ben normal dogum yaptim suyum geldikten sonra 41 saat surdu
isvicredeyim doktorumla aslinda suda dogum kararlastirmistik ama suyum gelip hastaneye gidince ebeler cok kasiyor kendini epidural yapalim demisler doktoruma. Birde gittigim hastane sonradan abimin dedigine göre kilisesi falan varmis baya dinciymis yani tamamen dogal dogumcular. Suyum geldikten sonra 24 saat dogumun kendiliginden baslamasini beklediler ama sancim yoktu. Sezeryan yapin dedim yapmadilar, suni sanci verdiler 4 cm acilma olunca epidural yaptilar. Söyle diyim epidural buyuk bir nimet gercekten. Eger sezeryani doktor mecburi demiyorsa epiduralli normal dogumda iyi bir secenek.
Emzirme konusuna gelince eger yarim narkoz alirsaniz cocuk dogunca size gösterecekler sonra sizi dikmek zorundalar ayilana kadar vs bayagi bir süre gececek ama bu demek degil ki bebek emmez süt gelmez. Önemli olan bebegi kucaginiza aldiginiz ilk an memeyi agzina zorlada olsa tikip surekli emzirmek. Oglum dogar dogmaz ebe gögsüme koyup bir yandan kafasini tutup bir yandan memeyi agzina tikti kolostrum o ilk agiz sutunu skti almasini sagladi. Ondan sonra hemen meme tuttu mu hayir basta tembeldi ve cok ac bir cocuktu zorla agzina memeyi koyuyordu ebeler sonra 3 saat emiyordu ama ona yetecek kadar sut hemen gelmiyor, acti biraz yatmiyordu benden izin alip mama icirdiler böyle kucuk kasikli bardak gibi biseyle ayni zamanda bende surekli emzirdim, süt sagdim mamaya kattilar falan derken 2 gün sonra ebe mama icirmeye geldi diyor Tam bir Türk pasasi bu cocuk
yani rahat rahat cok mama gelince hemen icip memeyi kendi emecek diye zorla tutuyor. Cok uzun oldu isin özeti her türlü dogumda hemen oyle oluk oluk süt gelmiyor. 4 gün hastanede kaldim sagdim emzirdim az mama icti derken eve ciktigim aksam sutum cogaldi sanirim evde kendimi daha rahat hissettim annem falan yanimdaydi sonra hic mama vermedim 23 ay emdi.