• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım hıc morelını bozma bende oldum 5 sene cocuk ıcın urastıktan sonra gebelımı örendıkten bı kac gün sonra ılk defa covit oldum sükür hafıf grıp gıbı gecırdım hıc korkma rabbımın vardır bır bıldıgı bisey olmaz inshallah
Sağol canım ilk 2 gün çok zorladı beni ama şuan grip gibi geçiriyorum şükür. 🥰

Canım çok geçmiş olsun. Yani tam olarak doktor ne sebeple şüphelendi bu haftalarda artık dış gebelik varsa ultrasonda vs görünmesi gerekmez miydi?
Bak o kasık karın ağrıları bende de oluyor, hatta ağrıları en çok kabızlık, gaz sancıları varken çektim. Farkında değildim eşim ayağıma sıcak su torbası koyunca bir rahatladım meğer sancıların asıl kaynağı oymuş. Çok daha hafif ağrılar çekiyorum bu sekilde. Bir de bu şekilde yaklaş kendine.
İnşallah dış gebelik yoktur 🙏🏻

Ben 6+2 de bir doktorda karından bebeği görüp kalp atışını duymuştum. 6+3 de karından ultrasonda başka bir doktor kese boş bebeği göremiyorum dedi, cihaz kaynaklıydı. Henüz erken haftalar cihazdan cihaza fark ediyor endişelenme lütfen 🙏🏻🙏🏻

Hayırlı olsun. 💐💐Şimdi uyumak üzereyim sabah bilgisayardan güzelce ekleyeyim tüm bilgilerinizi😍 arada karışmasın diye alıntıladım💖 gözün Aydın yeniden rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah 🥰

Benim ilk haftalarda regl olacağım gibi minik kramplar sancılarım cok oldu ama bu haftalarda cok hafifledi. Ben de çarpıntı yaşadım ara ara.Bir de cok fazla doktor videosu izledim vücut özellikle ilk zamanlar gebeliğe vücudu hazırlarken cok farkedilen belirtiler var, halsizlik, cok çabuk yorulma, nefes nefese kalma buna bağlı kalbin normalden hızlı artmaya başlaması. Hepsi adaptasyon sürecinin bir parçası.
Ama bu demek değil ki kontrolü elden bırakalım, siz hep bir doktorunuza danışın💐 sadece benzer süreçlerden geçtiğimi belirtmek istedim. Stres de böyle şeylere sebep olabilir stresten uzak duralım💓

Ekleyeceğim 🧿

Çok geçmiş olsun. Doktora göründünüz mü yA da danışabildiniz mi?
Benim lekelenmem uzun bir yürüyüş, kanamam ise kısa bir yürüyüş sonrasında olmuştu. Yaklaşık 1 haftadır da kanama sonrası lekelemem devam ediyor. Ama bebekte bir sorun yok çok şükür. Doktor istirahat etmemi söyledi.
Doktora henüz görünmediyseniz siz de gidene kadar yatar pozisyonda istirahat edin lütfen. Rabbim tüm gebelerimize şifa versin.
Amin teşekkür ederim. Benim hamileliğimi öğrendiğimden beri lekelenmelerim oluyor sürekli evdeydim, dün biraz yürüyelim dedik gelince arttığını gördüm. Doktorumun bileğisin var. Randevuya kadar bekleyeceğiz bakalım. Sancım çok olmuyor. Arada hafif… Rabbim hepimize sağ salim bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.

Eveeet kesinlikle, her aşaması ayrı telaş, ben en çok bulantının geçeceğini ümit ettiğimden üçüncü ayı atlatmak istiyorum, tabii muayenede tekrar bir görüp dinleyip rahatlamak da var. Allahım sabır versin bize.🥺
Bulantıların da geçer insallah bir an önce

Vitaminlerden olabilir evet. Bende tedavilerden aldım hep kiloyu hormon ilaçları vitaminler vs veremedim de tedavi sürecinde sürekli her ay başka ilaç derken bu kiloyla hamile kaldım🤰🏼
Normalde şişkinlik olunca bi yeşil çayla rahatlardım ama şimdi o da yasak. Sigara rahatlatırdı onu da içmiyorum son aylar dediğin gibi doğumhaneye pilates topu gibi yuvarlayıp atacaklar bizi heralde 😂😂

Ben öyle yumurtkama hapları yok bal polen karışımları keçi boynuzları vs derken kilo aldı basını gitti. Bende kekik suyu içerdim şişkinlikte rahatlatırdı. Ve tabi ki sigara onuda içemeyince iyice şiştiim kaldım 😂 sigara gene beni lavobaya vs çıkarırdı yada hazımsızlık varsa rahatlıyordu. Neyse sağlıkla gelsinde bebişlerimiiz inşallah bunlar önemli değill

Kızlar baş ağrısı olduğunda ne yapıyorsunuz. Nasıl gecirebiliyorsunuz

2 gündür akşam 9 gibi başlayan bir baş ağrısı yaşıyorum, ilaç almak istemediğim ve bu süreçte çok kolay uyuyabilme kapasitesine ulaştığım için direkt yatıp uyuyorum, sabaha kadar uyuyorum. Uyandığımda geçmiş oluyor..

2 gündür akşam 9 gibi başlayan bir baş ağrısı yaşıyorum, ilaç almak istemediğim ve bu süreçte çok kolay uyuyabilme kapasitesine ulaştığım için direkt yatıp uyuyorum, sabaha kadar uyuyorum. Uyandığımda geçmiş oluyor..
:))) bende öyle yapıyorum da bir gün valla uyutmadı da1 gibi sızmışım anca kendine geldim

:))) bende öyle yapıyorum da bir gün valla uyutmadı da1 gibi sızmışım anca kendine geldim
Çok geçmiş olsun yine doktorunuzla bir teyit edin ama bu tür durumlarda parol gibi parasetamol içeren ilaçları kullanabiliyoruz diye biliyorum. Yani benim doktorum gerektiğinde parol alabilirsin demişti.

Çok geçmiş olsun yine doktorunuzla bir teyit edin ama bu tür durumlarda parol gibi parasetamol içeren ilaçları kullanabiliyoruz diye biliyorum. Yani benim doktorum gerektiğinde parol alabilirsin demişti.
Kalp atışını duymaya gittiğimde sorarım:)

E788A16C-7080-4DF0-ABDD-5336AF344A91.jpeg

Bende keseyi gördüm 3 gün önce ama yolk kesesinden bahsetmedi görünmedi heralde 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğim. Valla napim ben psikolojimi bozmakla meşgulüm sürekli kaybetme korkusu geliyor😏
Haftalar oncekı mesajını gordumbende dün doktora kese görmeye gıttım 5+6 . Yolk kesesı falan demedı benekte gormedık boş gebelık mı korku sardı benı. 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama sankı bı aksılık var gıbı gelıyo

Haftalar oncekı mesajını gordumbende dün doktora kese görmeye gıttım 5+6 . Yolk kesesı falan demedı benekte gormedık boş gebelık mı korku sardı benı. 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama sankı bı aksılık var gıbı geliyoruz bazi
Haftalar oncekı mesajını gordumbende dün doktora kese görmeye gıttım 5+6 . Yolk kesesı falan demedı benekte gormedık boş gebelık mı korku sardı benı. 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama sankı bı aksılık var

Bazi makinalar göstermiyor diye bir yazı okumuştum. Bence strese girme biraz daha dayan . Bende kese göründü ama kalp atışı fuymayinca kötü oldum ama.. Bu durumlar olağan şeyler stres bebeğe sakıncalı:) kalp atışını duycam sonra başka şey dert edeceğim. Bırakın anî yaşayalım valla :)

Parol ve minosetten başkasını istemiyor doktorlar çok çok kotuysen parol un serumunu taktirabilirsin ilaçtan daha çabuk fayda eder dedi bana aile hekimi
Haftalar oncekı mesajını gordumbende dün doktora kese görmeye gıttım 5+6 . Yolk kesesı falan demedı benekte gormedık boş gebelık mı korku sardı benı. 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama sankı bı aksılık var gıbı gelıyo
Daha küçük olduğu için gözükmüyor bende 6. Haftanın içinde gittiğimde küçücük bir kese gördük bebek falan görmek için çok erken dedi doktor bu hafta 6+3 TE gittim bebeği öyle gördük kalbi de duymadık haftaya duyucaz nasipse. İçinizi ferah tutun kötü düşünmeyin kötüyü çekmeyin bı sıkıntı olduğunu düşünse 2 hafta sonra kalp atışı için gel demezdi bence

Bilmiyorum ama söylediklerin mantıklı. Bakalım çarşamba ne diyecek. Çok sağol destek olduğun için canım 🙏
ne demek canım Allah şifa versin hepimize. güzel haberlerini bekliyorum inşallah.
Amin teşekkür ederim. Benim hamileliğimi öğrendiğimden beri lekelenmelerim oluyor sürekli evdeydim, dün biraz yürüyelim dedik gelince arttığını gördüm. Doktorumun bileğisin var. Randevuya kadar bekleyeceğiz bakalım. Sancım çok olmuyor. Arada hafif… Rabbim hepimize sağ salim bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.
çok hareket etme, ben uzun süre ayakta durmamaya çalışıyorum. en azından şu 14. haftalara kadar dikkatli olmak lazım.
inşallah çok amin:KK68:
benim de migrenim var arada ağrı girdiği çok oldu. bol su içip uyku ile çözmeye çalıştım. doktorum en fazla parol içebilirsin dedi ama geçirebilirsem su ve uyku ile geçirmeye çalışıyorum :)

En sevdiğim pantolondu be.🥲😂😂

İnşallah olur bebeğim, bak o evreye geçince sütüm olacak mı telaşı başlayacak bu sefer.

Ben düzenli olarak yoga yapıyordum şimdi yapamıyorum, doktora soracağım girtiğimde ne zaman başlayabilirim diye, sen de boş durma bak balon gibi olmak istemezsin.😂

Doğumdan sonra da yaparım sarkık göbeğe dayanamam karın kasları olan bir kadınım ben.😂
Olur ya neden olmasın stres yapmazsak kilolarımızı sütümüz kesilmez😂

Yogayla mı zayıflıyon😒
Ben sezeryan olacağım için 6 aya kadar spora gidemem diyetisyene başlarım doğumdan sonra emzirince de baya kilo gidiyormuş.
İdeal kilonla hamile kaldıysan sıkıntı yapma fazlan olunca sonrası kötü oluyor benim gibi 😂
Hem doğum kilosu hem öncekiler zor yani🥺

Ben öyle yumurtkama hapları yok bal polen karışımları keçi boynuzları vs derken kilo aldı basını gitti. Bende kekik suyu içerdim şişkinlikte rahatlatırdı. Ve tabi ki sigara onuda içemeyince iyice şiştiim kaldım 😂 sigara gene beni lavobaya vs çıkarırdı yada hazımsızlık varsa rahatlıyordu. Neyse sağlıkla gelsinde bebişlerimiiz inşallah bunlar önemli değill
Sabah aç karna gün kurusu al suyla birlikte o rahatlatır bağırsaklarını. Benim de var o problemim acı biber yiyince geçiyor😂

Back