Çok geçmiş olsun doktora sorun en iyisi çok fazla antibiyotik önermiyorlar hamilelikteMerhaba,
Ben de bugün covid pozitif olduğumu öğrendim. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonum da varmış. Hamileliğimin 8. haftası.
Antibiyotik kullanımı hakkında bilginiz var mı?
Teşekkür ederim, kültür sonucu çıktıktan sonra karar verecekmiş doktor. Covid in bebeğe etkisi olur mu diye çok korkuyorum. Doktor da kesin konuşamıyor tabi. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.Çok geçmiş olsun doktora sorun en iyisi çok fazla antibiyotik önermiyorlar hamilelikte
Cok gecmis olsunMerhaba,
Ben de bugün covid pozitif olduğumu öğrendim. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonum da varmış. Hamileliğimin 8. haftası.
Olmaz ya zaten bebek korunuyor içimizde öyle sıtma vs degilki covid grip gibi düşün zaten ağır atlatamıyorsundur bol meyve ye ve şu iç birşey olmaz allahın izniyleTeşekkür ederim, kültür sonucu çıktıktan sonra karar verecekmiş doktor. Covid in bebeğe etkisi olur mu diye çok korkuyorum. Doktor da kesin konuşamıyor tabi. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.
selam kızlar nasılsınız ? bir sorum olacak size bugün çok tedirginim moralim de sıfır. Normalde 7 haftalık fakat yumurtlama günümü bildiğimden 6+4 günlük diye hesaplıyorum. 5+1 de kese gördüm. bugün lekelenmem olduğu için normalden erken gittim kalp atışına fakat kalp beklediğimden yavaş dedi doktor, bir hafta sonrasına çağırdı. yani gördük ama duymadık tabi. gerçekten erken midir geç döllenme olabilir mi bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var ne diyorsunuz ?
Önceliklelekelenmeler normalmiş. teşekkür ederim arkadaşım her şeyin yolunda gitmesi için çaba gösteriyorum. neyse, size de sağlıklı gebelik dilerim.
bu platformda yaşadıklarımı dile getirip bir nebze de olsa destek beklemiştim sizleri okudukça ama sanırım soru seçiliyor herkese cevap verilmiyor. çok üzgünüm gerçekten..
hepinize sağlıklı gebelikler dilerim…
Çok geçmiş olsun. Bol su tüketin ve doktorunuza danışın lütfenMerhaba,
Hayırlı olsun sağlıklı gebelikler dilerimKızlar selam 9 aylık bi kızım var birde kazara yeniden gebeyimcumartesi beta 387 idi bugün doktora gittik keseyi alttan cok zor gördü ve kanaman varmı diye sordu sürekli biseyler görür söylemez gib yaptı doktor emin olamadı haftasını vermiyor cok kücük dedi , kese görüntüsünü atıyorum bi bakarmısınız sanki dağılmıs kanama olmuş gibi durmuyor mu yoksa ben kuruyorum kafamda
Çok güzel yazmışsınızSize kendi hamileliğimden bahsedeyim pimpiriğin kralı olaraktan nasıl sorunsuz geçen bir hamileliği berbat geçirdiğimden mesela.. Kendi vücudunuza güvenin teslim olun akışa,olaylara.. Asla kontrol edemeyeceğimiz bir süreç bu neredeyse hiçbir dahlimiz yok.. Dr bana hiçbir şey dememesine rağmen sürekli düşecek gibi hareket ediyordum hatta hep yatıyordum bu nedenle 20 kg aldım çok çatladım ama asla sorun değil 1 senede eski kiloma indim çatlaklar gözüme bile gelmiyo..Tsh yüksek dediler çocuk zekası düşük mü olacak diye taktım..Sonra detaylı ultrasonda kalbinde parlaklık çıktı down olabilir dediler bunları yazıyorum ki böyle şeylerle de karşılaşabilir birileriniz her şeyi kurcalıyoruz henüz yeni gelişmekte olan bi bebeğin orası kaç cm burasında ne var.. Temmuz annelerinde bi arkadaşımıza cücelik teşhisi koydular kesin eminlerdi sağlıklı doğdu,yine başka biri dokuz ay kanama yaşadı kızı şimdi oğlumla yaş.. Nifty test sonucu gelene kadar dünyam kararmıştı yemedim içmedim sonuç temiz geldi ama cehennemi yaşattım kendime..
Bu korkum bitti bu kez erken doğacak korkum başladı iş o raddeye geldi ki antidepresan istedim doktordan ama kullanmadım.. Hep bi endişe tak soluğu doktorda aldım.. Halbuki midem bile bulanmamıştı o kadar rahat geçiyodu.. Bebek bu süreçten hiç etkilenmedi zamanında doğdu olan bana oldu doğum sonrası depresyona girdim en güzel geçireceğim günlerimi mahvettim.. 1 senedir psikoterapi alıyorum bu hamileliğimde biraz daha rahatım herkesin hamileliği kendine özel ve bambaşka.. Ultrasonda iki hafta geri çıkanı mı dersin suyu azalanı mı neler duyduk temmuz annelerinde hepimiz sağlıkla doğurduk inşallah yine öyle olsun endişeleri minimuma indirin hobilerinizle ilgilenin
ÖncelikleLuckylowe çok geçmiş olsun. Sağlıklı bir gebelik dilerim. Burda siz yazdığınız dönemde de ben dahil lekelenmeler ve kanamalar yaşayanlar olduğunu görmüşsünüzdür sadece soruyu sorup çıkmadıysanız. Hepimiz dertleşiyoruz.
Lekelenmelere doktorlar dahil kimse net bir şey söyleyemiyor zaten. Ama siz kalp yavaş konusuyla ilgili beraber sorduğunuz için bir fikrim olmadığından şahsen cevap vermedim. Ciddi bir konu. Ama tabi ki geçmiş olsun. Kimse kimseyi tanımıyor soru seçme gibi bir şey olamaz sonuçta…
Yeniden sağlıklı bir gebelik dilerim.
Çok geçmiş olsun. Bol su tüketin ve doktorunuza danışın lütfenbelki gebelikte kullanımı serbest olan antibiyotik vardır ama ben duymadım.
Hayırlı olsun sağlıklı gebelikler dilerimİçinize sinmediyse lütfen başka bir doktora görünün.
Bir de kaç haftalıksınız? Keseyi genelde 5+ da çağırıyorlar. Benim doktorum da baya uğraşıp bulmuştu keseyi.
Görüntü kalitesi de cihazdan cihaza farkediyor. Başka bi uzman görüşü daha alın benc
ÖncelikleLuckylowe çok geçmiş olsun. Sağlıklı bir gebelik dilerim. Burda siz yazdığınız dönemde de ben dahil lekelenmeler ve kanamalar yaşayanlar olduğunu görmüşsünüzdür sadece soruyu sorup çıkmadıysanız. Hepimiz dertleşiyoruz.
Lekelenmelere doktorlar dahil kimse net bir şey söyleyemiyor zaten. Ama siz kalp yavaş konusuyla ilgili beraber sorduğunuz için bir fikrim olmadığından şahsen cevap vermedim. Ciddi bir konu. Ama tabi ki geçmiş olsun. Kimse kimseyi tanımıyor soru seçme gibi bir şey olamaz sonuçta…
Çok geçmiş olsun. Bol su tüketin ve doktorunuza danışın lütfenbelki gebelikte kullanımı serbest olan antibiyotik vardır ama ben duymadım.
Hayırlı olsun sağlıklı gebelikler dilerimİçinize sinmediyse lütfen başka bir doktora görünün.
Bir de kaç haftalıksınız? Keseyi genelde 5+ da çağırıyorlar. Benim doktorum da baya uğraşıp bulmuştu keseyi.
Görüntü kalitesi de cihazdan cihaza farkediyor. Başka bi uzman görüşü daha alın bence.Cok tesekkür ederim , adetime göre 5+3 ama doktor cok kücük haftasını bile vermedi dedi , biraz şaibeli konustu acıkcası içime sinmedi başka doktora gideceğim ancak salı çarşamba gigib olacak keseyi gördün ve olumlu olumsuz net söylesinler istiyorum cünkü ikk dogumum erken dogum oldu bebeğim 57 gün küvezde kaldı . En ufak bir risk varsa önlem almak yada alınmwsı gerekirse vaktinde müdahale yapılsın istiyorum. Belirszliklere tahammülüm kalmadıÖncelikleLuckylowe çok geçmiş olsun. Sağlıklı bir gebelik dilerim. Burda siz yazdığınız dönemde de ben dahil lekelenmeler ve kanamalar yaşayanlar olduğunu görmüşsünüzdür sadece soruyu sorup çıkmadıysanız. Hepimiz dertleşiyoruz.
Görüntü kalitesi de cihazdan cihaza farkediyor. Başka bi uzman görüşü daha alın bence.
Burda soru seçilme gibi hiç olduğunu hatırlamıyorum bazı gelen sorularda bizi aşan şeylerde yapabileceğimiz bir şey yok bende de lekelenmeler oldu 1-100 sayfa aralığını okuduysanız bir çok kişinin lekelenmesi oldu. Ama bazılarının hiçbir şey çıkmadı bazı kişilerin halen düşük riski devam ediyor. Lekelenme kişinin kese çevresindeki kanamasıyla alakalı olduğu için ancak doktorunuz size kesin bir şey söyler ve ya telkin eder biz burda sadece birbirimiz dua ediyoruz. Ama buraya yeni giren arkadaşlarıma tavsiyem 200 sayfayı okurlarsa orda kendi yaşadıklarından muhakkak bir parça bulacaklardır hayırlı gebelikler diliyorum herkeselekelenmeler normalmiş. teşekkür ederim arkadaşım her şeyin yolunda gitmesi için çaba gösteriyorum. neyse, size de sağlıklı gebelik dilerim.
bu platformda yaşadıklarımı dile getirip bir nebze de olsa destek beklemiştim sizleri okudukça ama sanırım soru seçiliyor herkese cevap verilmiyor. çok üzgünüm gerçekten..
hepinize sağlıklı gebelikler dilerim…
Rabbim yardımcıniz olsun inşallah bir an önce atlatırsınızBenim şu an o kadar zor geçiyor ki10 yıldır korunmuyorduk ve tam tedaviye başlayacakken hamile kaldım, lekelenmelerim var, üstüne korona oldum, şu an ağzım burnum uçuk dolu, çok ciddi halsizim. . Allahım şikayet etmiyorum. Sadece çok üzgünüm üst üste geldi. Burada sizlerin yazdıklarını okuyunca biraz rahatlıyorum.
Bendede enfeksiyon çıktı cnm aynı zamanda covidim doktor sadece sabah akşam parol içebilirsin dedi banaMerhaba,
Aşı olmuş muydun? Ben önce 2 doz aşımı oldum sonra gebelik planladık. Eşimde bende riskli ortamda çalışıyoruz. Akrabamız olan bir doktor aşın varsa covid olsanda çok düşünme kafana takma demişti. Aşının koruyacağını düşünüyorum bu nedenle.Teşekkür ederim, kültür sonucu çıktıktan sonra karar verecekmiş doktor. Covid in bebeğe etkisi olur mu diye çok korkuyorum. Doktor da kesin konuşamıyor tabi. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.
Doktorun ne dediyse ona göre takip et o hangisini kabul ediyorKızlar ultrasona göremi son adet tarihinemi göre takip edicez benim adet tarihimden 3 gün önce çıktı ultrason
Hindistan cevizi yağıda iyi oluyormuş. Nemlendirmesi yüksek olduğu için kullananlar memnun kalmışHiç sorma, geç kalmış hissediyorum.
Benim doktor yemek ile ilgili bişey demedi daha doğrusu neler yememek gerektiğini söyledi çiğköfte ciğer falan yeme hamurisi yağlı fazla tüketme dedi , bir de ben yanlış bilmiyorsam ilk 3 ay zaten bebeğe gitmiyormus yediklerimiz kandan besleniyormus o yüzden demiştir belki de tam bilmiyorum amaKızlar bugün doktora bulantımın çok olduğundan bahsettim prilam diye bir ilaç verdi. Genelde 14.haftaya kadar bulantı sürer dedi. Bu süreçte mutfağa girme yemek yapma dedi. Geçiştir yemeği dedi. Tost yumurta o tarz atıştır dedi. Bende sebze yiyeyim et yiyeyim diye uğraşıyordum bebeğe iyi gelir diye. Size doktorlarınız ne söyledi?
Koca bir kavanoz hindistan cevizi yağım vardı, yaz boyu dışarıda kaldı bozulmaz sanıyordum meğer bozuluyormuş.Hindistan cevizi yağıda iyi oluyormuş. Nemlendirmesi yüksek olduğu için kullananlar memnun kalmış
Size kendi hamileliğimden bahsedeyim pimpiriğin kralı olaraktan nasıl sorunsuz geçen bir hamileliği berbat geçirdiğimden mesela.. Kendi vücudunuza güvenin teslim olun akışa,olaylara.. Asla kontrol edemeyeceğimiz bir süreç bu neredeyse hiçbir dahlimiz yok.. Dr bana hiçbir şey dememesine rağmen sürekli düşecek gibi hareket ediyordum hatta hep yatıyordum bu nedenle 20 kg aldım çok çatladım ama asla sorun değil 1 senede eski kiloma indim çatlaklar gözüme bile gelmiyo..Tsh yüksek dediler çocuk zekası düşük mü olacak diye taktım..Sonra detaylı ultrasonda kalbinde parlaklık çıktı down olabilir dediler bunları yazıyorum ki böyle şeylerle de karşılaşabilir birileriniz her şeyi kurcalıyoruz henüz yeni gelişmekte olan bi bebeğin orası kaç cm burasında ne var.. Temmuz annelerinde bi arkadaşımıza cücelik teşhisi koydular kesin eminlerdi sağlıklı doğdu,yine başka biri dokuz ay kanama yaşadı kızı şimdi oğlumla yaş.. Nifty test sonucu gelene kadar dünyam kararmıştı yemedim içmedim sonuç temiz geldi ama cehennemi yaşattım kendime..
Bu korkum bitti bu kez erken doğacak korkum başladı iş o raddeye geldi ki antidepresan istedim doktordan ama kullanmadım.. Hep bi endişe tak soluğu doktorda aldım.. Halbuki midem bile bulanmamıştı o kadar rahat geçiyodu.. Bebek bu süreçten hiç etkilenmedi zamanında doğdu olan bana oldu doğum sonrası depresyona girdim en güzel geçireceğim günlerimi mahvettim.. 1 senedir psikoterapi alıyorum bu hamileliğimde biraz daha rahatım herkesin hamileliği kendine özel ve bambaşka.. Ultrasonda iki hafta geri çıkanı mı dersin suyu azalanı mı neler duyduk temmuz annelerinde hepimiz sağlıkla doğurduk inşallah yine öyle olsun endişeleri minimuma indirin hobilerinizle ilgilenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?